Модні чоловічі стрижки 2024: кроп, андеркат і не тільки

Модні чоловічі стрижки 2023

Стильна стрижка – найважливіша частина чоловічого образу. Підібравши її правильно, можна помолодшати на кілька років, стати солідніше або навіть знайти схожість з романтичним кіногероєм. Перш ніж освіжити look, подивіться, що зараз модно – адже тренди грають не останню роль у виборі. Які класні модельні стрижки модні? Який варіант підійде для прямого волосся, а який – для кучерявого? Читайте наш огляд наймодніших ідей стрижок для чоловіків в 2024 році і ловіть знижки Покупону до 65% на послуги найкрутіших барберів вашого міста.

Акції
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Липський»
Київ, Мечникова вулиця, 5
-40%
200 грн
129.0 грн
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Davy Jones»
Київ, Політехнічна вулиця, 31Б
-34%
450 грн
299.0 грн
Показати всі
15 акцій

Читайте в нашому огляді:

Стрижки на коротке волосся

Якщо ви – власник короткої довжини, вам до душі прості сучасні зачіски без вишукувань, то ці стильні стрижки стануть для вас ідеальним рішенням. Розраховані на невелику довжину волосся, вони відрізняються практичністю і зручністю. Багато які з них добре зарекомендували себе як спортивні, адже коротке волосся не лізе в очі, не вимагає укладки або фіксації і не заважає при будь-якій фізичній активності.

Buzz Cut

Для тих, хто цінує практичність і категорично не хоче витрачати час на розчісування та укладку. Цю стрижку можна було б назвати «встав і пішов», бо вона не вимагає жодного догляду, крім банального миття та регулярного оновлення в салоні (приблизно раз на 3 тижні). Фішка цього варіанту – в однаковій ультракороткій довжині шевелюри по всій голові.

Buzz Cut підійде майже під будь-яку форму обличчя: овальну, квадратну, круглу. Вона стане чудовим рішенням як для тих, кому набридло викладати хаотичні, неслухняні пишні кучері, так і для чоловіків, які бажають замаскувати залисини. З цією стрижкою чудово поєднується будь-яка борода, і так само чудово вона виглядатиме з гладко поголеним підборіддям.

Бокс

Часто зустрічається серед знаменитостей, практично не виходить з моди та личить багатьом типажам. Бокс розрахований не просто на коротку, а на ультракоротку довжину. Потилиця і область скронь підстригаються до 3 мм або під нуль, а на маківці залишається 0,5-4 см. З такою зачіскою обличчя та голова повністю відкриваються. Це варто враховувати, якщо форма черепа не є ідеальною, або на шкірі є шрами, рубці, плями, опуклі родимки. Категорично не підійде такий варіант, якщо у вас хвилясте волосся і худорляве довге обличчя.

Зручніше і швидше за все стригти бокс машинкою, але самостійно не завжди виходить ідеально. Рівні і плавні переходи гарантовано можливі тільки руками досвідченого барбера. Заощадити час, нерви і отримати професійний результат допоможе Покупон – зі знижками до 65% визит до барбера обійдеться вам всього в 99 грн.

Акції
Чоловіча стрижка та корекція бороди у Brotherhood
Київ, Сергія Набоки вулиця, 12
-40%
300 грн
199.0 грн
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Sharp»
Київ, Лаврська вулиця, 4
-40%
550 грн
329.0 грн
Показати всі
16 акцій

Напівбокс

Чоловіча стрижка напівбокс відрізняється від свого короткого прототипу більшою довжиною посередині і на скронях (до 8 см). Зачіска виглядає як стандартний їжачок, а перехід між верхівкою і потиличною частиною робиться більш плавним за допомогою машинки. Техніка з м’яким переходом від короткого волосся до більш довгого називається фейд і часто використовується в модних чоловічих образах.

Напівбокс виглядає так само мінімалістично, як і бокс, але, завдяки подовженню більше пом’якшує риси обличчя і здається більш делікатним. Обидва варіанти непогано поєднуються з короткою акуратною бородою в стилі легкої небритості. Однак якщо бокс підходить майже під будь-яку форму обличчя, то напівбокс буде вигідно виглядати з овальним, круглим, квадратним обличчям, але не трикутним.

Читайте також: Як зробити чоловічу стрижку машинкою вдома

Кроп

Зачіска кроп – для практичних хлопців, які не стануть морочитися з укладкою, а просто проведуть пару разів гребінцем по шевелюрі і побіжать по справах. І її основі – гладко виголені під нуль або екстремально короткі (1,5-3 мм) скроні і потилиця з плавним переходом до більш довгої верхньої частини.

Головна фішка кропа – чубчик, покладений наперед, що в деяких випадках допомагає візуально скорегувати видовжене обличчя і високий лоб. Верх стрижеться таким чином, щоб пасма дивилися виключно вперед. При цьому довжина і форма чубчика може варіюватися від короткої до середньої. Найекстремальніший варіант – коли її зрізують до крайової лінії.

Кроп – ідеальний варіант для чоловіків з квадратною, круглою і овальною формою обличчя. При правильному підході він дозволяє візуально скорегувати витягнуті риси та маскує високий лоб.

Укладати кроп можна по-різному. Хтось акуратно зачісує його вперед, хтось вважає за краще хаотичну недбалу розпатланість. Серед молоді популярна пір’яна текстура, якої можна досягти за допомогою стайлінгу. Але навіть без особливої укладки стрижка виглядатиме стильно і самодостатньо.

Майданчик

Інша назва – флет-топ або, в перекладі з англійської, «плаский верх». Майданчик ідеально поєднується з коротким прямим, жорстким волоссям та розрахована на те, щоб надати образу брутальності і мужності. Не дарма на початку ХХ століття її носили в основному військові вищих чинів, а в кіно – персонажі на кшталт Термінатора.

Така зачіска вимагає великої майстерності барбера. Боки і потилиця майже повністю вистригаються до ультра-короткого їжачка. Але головна фішка полягає в тому, що верхня лінія верхівки робиться максимально рівною. При дотриманні правильної техніки стрижка виглядає як ідеально рівна площина.

Чоловікам з обличчям круглої форми рекомендується висота майданчику 4-5 см – вона допоможе візуально витягнути обличчя та підкреслити вилиці. Власникам овального обличчя краще не виходити за межі 2 см. Не підійде майданчик чоловікам з короткою шиєю – чітка геометрія візуально зробить її ще коротшою. Майданчик підходить для сивої шевелюри, надаючи чоловікам у віці ще більше солідності.

Прінстон

Стрижка прінстон – універсальний варіант для будь-якого віку і зовнішності. Підходить для прямого волосся якої завгодно структури: густих, жорстких, м’яких, тонких. Але не буде гарно виглядати на кучерявому.

Своєю назвою зачіска зобов’язана студентам Прінстонського університету, які завжди виглядали «з голочки» і стриглися у кращих перукарів. Для неї прийнято залишати довжину 2,5-5 см на маківці, яка поступово зменшується до вух і потилиці без різких перепадів.

Якщо у вас густе щільне волосся, яке добре тримає форму, то вам не доведеться витрачати багато часу на укладку. А ось з тонкою м’якою шевелюрою доведеться повозитися і обов’язково скористатися стайлінговими засобами для укладки. 

Модні варіанти на середню довжину

Чим довше волосся, тим більше варіантів запропонує вам барбершоп. Дивіться найкрутіші модельні зачіски для середньої довжини в цьому сезоні і стрижіться в одному з кращих барбершопів вашого міста зі знижкою від Покупону до 60%.

Андеркат

Красива чоловіча зачіска undercut не виходить з моди ось уже який рік, і не дарма. Своєю популярністю вона зобов’язана універсальності і великій кількості способів укладки, які дозволяють виразити і підкреслити індивідуальність. Єдине «але»: такий варіант не підійде чоловікам з кучерявим волоссям, а якщо майстер і вирішиться постригти кучері саме так, вам доведеться витрачати багато зусиль для щоденної укладки.

Андеркат – оптимальний варіант для тих, у кого є залисини. Вистрижені боки, акцентована фронтальна частина з укладкою назад або навислим подовженим чубчиком допоможуть скорегувати глибокі лобові залисини. Щоб ефект зміщення акценту з бічних частин на верхню частину зачіски спрацював, важливо, щоб волосся було густим, щільним і масивним.

В основі андеркату лежить комбінація коротко стрижених або виголених боків і подовжених пасом на маківці, в потиличній зоні і в області чубчика з чіткою межею між зонами різної довжини. У верхній частині голови укладку можна зробити яку завгодно, залежно від настрою і ситуації.

Деякі чоловіки відрощують шевелюру подовше і за допомогою стайлінгу піднімають його нагору, щоб доповнити андеркат легкою імітацією ірокезу. Якщо вам до душі креативні молодіжні варіанти, спробуйте фігурне вистригання скронь, рівно поголений проділ або hair tattoo, які зараз на піку моди. Коротка щетина і легка неголеність – також ідеальні супутники андеркату.

Акції
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Липський»
Київ, Мечникова вулиця, 5
-40%
200 грн
129.0 грн
Чоловіча стрижка від барбера Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-42%
300 грн
199.0 грн
Показати всі
15 акцій

Канадка або по-модному «під фріца»  

Ця зачіска багато в чому нагадує андеркат, але її головною особливістю є м’який, майже непомітний перехід від короткої довжини на скронях і потилиці до довгих пасм на маківці і в районі чуба. З чубчиком, до речі, можна пофантазувати – наприклад, косий асиметричний прекрасно вписується в молодіжний стиль. Чоловікам з залисинами рекомендується зачісувати чубок назад.

Для додання елегантної брутальності можна використовувати гель для укладки, і з його допомогою домогтися ефекту «прилизаності». Такий варіант візуально успадковує традиції стилю мілітарі, популярних в 40-і роки. Ідеально пасує світлому волоссю, тож якщо ви блондин з жорсткими густими пасмами, ця зачіска створена для вас.

Канадка буває різних видів:

  • Класична: на верхній частині голови створюється об’єм, який плавно зменшується в міру наближення до тімені. Скроні і потилиці вистригаються максимально.
  • Спортивна: пасма стригуться максимально коротко, а область потилиці і скронь опрацьовується машинкою з насадкою в 1 мм.
  • Канадка на подовжені кучері: основою для неї є все та ж класика, але завдяки особливій ​​структурі кучерявого волосся дещо змінюється техніка – кучері зістригають ножицями і поділяють на тонкі прядки для більшої зручності.

Канадка вважається універсальною: вона буде добре виглядати на чоловікові будь-якого віку і статусу. Різноманітність варіантів укладок робить її придатною на всі випадки життя. Також з її допомогою вправний майстер зможе удосконалити кругле або квадратне обличчя, надавши більше об’єму верхній частині зачіски. Власникові обличчя овальної форми підійде будь-яка варіація канадки середньої довжини.

Британка

Ще одна модельна стрижка для чоловіків з середньою довжиною. Британка – це класика, адже вона міцно закріпилася в житті стильних чоловіків ще з 50-х років минулого століття. Вона підійде вам, якщо:

  • Ви хочете виглядати елегантно, стильно і в той же час трохи недбало.
  • У вас досить густа шевелюра, волоски щільні, немає залисин.
  • Ви готові приділяти близько 5 хвилин в день на укладку.
  • Вам не складно користуватися стайлінгом і ви знаєте, що для чого потрібно.

Техніка британки дуже проста: спочатку майстер вкорочує пасма на потилиці за допомогою машинки і підстригає скроні. Чубчик залишається довгим і найчастіше зачісується назад як ірокез, щоб об’єм чуприни візуально здавався більшим. Чоловіку, який планує зачісувати чубок на бік, майстер залишає з одного боку більш коротку довжину. Британка ідеально підходить для тонкого волосся, а якщо у вас густі кучері, його можна прорідити з допомогою філірування пасом.

Вояж 

Стрижка, яка стане чудовим доповненням до іміджу для молодих чоловіків із густою шевелюрою – вояж, або «шапочка». У цій зачісці прозирає нотка романтики, вона нагадує про героїв мелодраматичних фільмів, а на вітрі з нею відбувається те, що прийнято називати «ліричним безладдям». Інакше кажучи, ідеальний варіант для тих, хто є далеким від брутального образу.

На вигляд у вояжі немає нічого особливого – може навіть здатися, що зачіска такою є «від природи». Насправді, для досягнення подібного ефекту барберу доведеться попрацювати: залишити об’єм у тім’яній зоні та зробити плавний, майже непомітний перехід до більш коротких скронь та потилиці.

Вояж підходить чоловікам із тонкими, м’якими, не жорсткими рисами обличчя, пишними, неслухняними пасмами, молодого чи середнього віку. А ось власникам квадратного підборіддя, залисин та солідної цифри в паспорті краще пригледіти інший варіант.

Така стрижка підійде під будь-яку форму обличчя, однак у кожному варіанті є свої особливості. Під витягнуте обличчя шапочку варто зробити укороченою, щоб пропорції виглядали гармонійно. Кругле обличчя вимагає короткі скроні та чубчик, укладений на бік – таке оформлення зачіски візуально витягне риси. Довгий чубчик врівноважить трикутне обличчя. А ось чоловікові з овальною формою обличчя підійде будь-який варіант вояжу.

Каре

Зі знаменитостей цю зачіску свого часу носили Джонні Депп, Бред Пітт та інші секс-символи. Каре ідеально підійде кругловидим чоловікам, оскільки візуально звужує широкі вилиці, витягує овал, а також приховує відстовбурчені вуха.

Є кілька видів каре. Подвійне стрижеться в два яруси, зверху – як при класичному каре, у потиличній області довжина більша. Перепад може бути як зовсім незначним, так і радикальним, коли нижній шар пасом сягає плечей або лопаток, але такий варіант частіше використовують жінки. Головна функція подвійного каре – надання об’єму тонкому м’якому волоссю.

Каре з поголеними скронями найчастіше вибирають чоловіки з густими кучерями з метою зменшити об’єм зачіски і виглядати більш суворо і мужньо. До речі, виголені скроні можуть виглядати досить креативно і сексуально, якщо прикрасити їх різноманітними геометричними візерунками і лініями.

Градуйоване каре здійснюється пошарово: подовжена частина – на потилиці, маківка стрижеться трохи коротше. В результаті зачіска виглядає недбало і сексуально. Каре з проділом посередині підійде чоловікам з не дуже витягнутим обличчям і пишною об’ємною чуприною. Образ виглядає стримано і елегантно – саме те для любителів ділового стилю.

Чоловіча стрижка на довгу шевелюру

Красиве довге волосся – аж ніяк не жіноча прерогатива. З довгими пасмами чоловік може виглядати як романтично, так і брутально. Вони дають можливість ходити як з хвостиком або косою, так і просто розпустивши шевелюру по плечах, як Джейсон Момоа. Пропонуємо найпопулярніші варіанти зачісок для серйозної довжини в цьому сезоні.

Стрижка з пучком top knot

Немов створений для довгої шевелюри, хоча його можна, за бажанням, поєднувати і з андеркатом. Ця зачіска гарно виглядає на світлому волоссі і підходить чоловікам:

  • з прямими пасмами;
  • з глибокими лобовими западинами з метою їх замаскувати.

Схема проста: скроні виголюють повністю або стрижуть дуже коротко, а довгі пасма, що залишились на маківці і потилиці, збираються резинкою в хвіст або пучок. Власне, це той же андеркат, тільки подовжений. Або, як ще називають, чоловічий пучок з вистриженими скронями – топ кнот. Щоб зав’язати пучок, довжина повинна бути не менше 10-15 см. У сезоні 2024 чоловічий пучок став справжнім трендом, асоціюючись у більшості з образом хіпстера (особливо в поєднанні з бородою) і міського самурая.

Швидко зав’язати і правильно зробити пучок зовсім нескладно:

  • Для початку добре помийте голову.
  • Висушіть із використанням стайлінгового засобу (хоча можна обійтися і без нього).
  • Добре розчешіть волосся, потім зачешіть його назад і зберіть в хвостик, не витягуючи його до кінця. Пучок можна розташувати як на потилиці, так і на маківці, головне не опускати його занадто низько.
  • Закріпіть пучок гелем для укладки.

Детальніше, як зробити пучок, дивіться у відео:

Стрижки в одну довжину

Варіант стрижки в одну довжину прекрасно підходить як власникам кучерявих і хвилястих пасом, так і тим, у кого вони від природи прямі. Ця зачіска є універсальною – волосся можна носити як розпущеним, так і збирати ззаду в хвіст, який особливо йде молодим хлопцям з правильними рисами обличчя.

Довге волосся у чоловіка можна укладати на будь-яку сторону, робити проділ прямим або косим, плести недбалі косички, що зараз вкрай модно, або доповнювати поголеними скронями – під нуль або з візерунком.

Читайте також: 
? Як підстригти бороду ㅡ домашній барбершоп
? Відрощуємо бороду – корисні лайфхаки
? Ідеї подарунків для дівчини
? Способи оригінально відзначити день народження

А ви вже визначилися, як будете стригтися, чи записалися до барбера? Діліться у коментарях!

3 коментарів
  • Kirill

    Прикольні стрижки 👍

    • {:ru}Ангелина Гончаренко{:}{:uk}Ангеліна Гончаренко{:}

      ❤️🤗 Дякуємо, що читаєте наш блог

  • ly4iya

    Ох ці модні тенденціі) Для таких укладок думаю круто підійде пудра для стилізаціі. Переконана результат буде супер

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *