Зимова риболовля 2019-2020 – де взимку ловити рибу у Києві і за містом

Випитати у рибалки зариблене місце – все одно, що розкрутити грибника на грибні місця. Але редакція Покупон все ж з’ясувала місця у Києві та Київській області, де можна порибалити взимку на хижака і, не виключено, на карася.

Але перед тим як розкрити всі карти і побажати вам ні хвоста, ні луски, нагадаємо і розповімо про важливі нюанси зимової риболовлі, які повинен знати кожен, хто відправляється на підльодну ловлю.

Риболовля взимку: обмеження і заборони

Навіть в такому хобі, як спортивна і любительська рибалка, є свої правила, прописані в ЗУ «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» та відповідних нормативних документах. Крім того, що діють обмеження на вилов риби (максимум 3 кг в одні руки на загальнодоступних водоймах і 5 кг – на платниках), існує і заборона на деякі місця і період лову риби.

Безкоштовно, без необхідності купувати спеціальні дозволи, порибалити взимку (як і в будь-яку пору року) у Києві та Київській області можна на будь-якій водоймі загального користування (за винятком природно-заповідного фонду) – озера, ставки, обводнені кар’єри, водосховища. На водоймах спеціального водокористування рибалка платна і з дозволу рибоохорони. На безкоштовну ловлю мають право інваліди I і II групи, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС I та II категорій, діти до 16 років. На всіх комерційних ставках і озерах оплата здійснюється відповідно до встановлених локацією тарифів.

Місця-табу для зимової риболовлі

Перш ніж перейти до списку місць де в Києві і під Києвом можна половити рибу взимку, зверніть увагу на заборони, де і коли це робити не можна:

  • З 1 листопада по 30 червня заборонено ловити рибу на Київському водосховищі: від греблі насосної станції на річці Ірпінь в радіусі 3 км в обидва боки і вглиб водойми.
  • З 1 листопада до кінця зими – на зимувальних ямах, перелік і межі яких щороку затверджують управління або інспекції рибоохорони. За порушення і упіймання на гарячому – штраф до 680 грн плюс відшкодування вартості вилову.      

На Київщині зимувальні ями (місця скупчення риби в зимовий період) зосереджені головним чином в межах Київського, Білоцерківського та Канівського водосховища та на річці Рось. Дивіться детальну карту зимувальних ям і зон заборони для любительської і промислової риболовлі в межах Києва та Київської області на 2019-2020 рік

Заходи безпеки

Зимову риболовлю на льоду можна сміливо назвати екстремальним захопленням, особливо коли відчайдушних рибалок не зупиняє навіть товща поверхні в сірникову коробку.

Але треба пам’ятати, що кромка може витримати людину, досягнувши хоча б 10-15 см, ідеально – 18-25 см. Орієнтуючись візуально, можна виходити на лід, якщо він синюватого, зеленуватого, а краще прозорого відтінку. Це хороше і міцне покриття. Плануючи зимову риболовлю, стежте за прогнозом погоди і будьте обережні. А ми переходимо до «вишеньки на торті».

Де порибалити взимку безкоштовно

Безкоштовна риболовля приваблива тим, що не так шкода витрачених грошей, якщо клювання зовсім відсутнє і абсолютно нічого не ловиться. Але для справжнього рибалки важливо що? Правильно – азарт, полювання за трофеєм і гра з рибою «хто кого» :).

Рибні місця Києва

В межах Києва предостатньо місць для безкоштовної зимової риболовлі. Хоча б одвічна класика – на Дніпрі: з моста метро, вздовж набережної в бік моста Патону (до Поштової площі зона позначена зимувальною ямою, отже взимку ловити рибу тут заборонено), біля Північного (Московського) моста, на Матвіївській затоці (Труханів острів), в Венеціанській протоці біля Гідропарку, на Русанівці (уздовж Русанівської набережної). Тим більше, що риба в Дніпрі є – ось і 10.11.2019 відбулося масове зариблення рослиноїдним мальком (5 тонн особин вагою від 25 грам), якого випустили на Оболонському пляжі в парку «Наталка» (за даними прес-служби Держрибагентства України).

Коли вода взимку добре замерзає, майданчик для риболовлі, крім як з берега, розширює кордони, і Дніпро – не єдине місце.

Зимова риболовля на окуня на Дніпрі
Зимова риболовля на окуня на Дніпрі

Залив Доманя

Цінителів зимової риболовлі в межах Києва часто можна зустріти на затоці Доманя на Троєщині. За словами рибалок водиться карась, окунь, судак, щука, сом, плотва. Ловити можна цілий рік.

Де знаходиться: Київ, під’їзд до водойми з вулиці Деснянської, проїхавши вулицю Миколи Гришка, другий з’їзд ліворуч (GPS 50.529928, 30.573882) і на трижильній розвилці тримайтеся правіше.

Де знаходиться:

1. Київ, вулиця Промислова, 4, ст. м. Видубічі.

2. Село Таценки (Київська область), вулиця Лісова, 140.

Читайте більше інформації і відгуків про рибальську базу «Білі камені»

«Фартова рибалка»

На платній водоймі в районі Галерної затоки на Корчуватому рибалити можна цілий рік, так що питання куди поїхати на зимову рибалку, щоб недалеко і клювало, відпадає саме собою. На Карасевому ставку можна половити коропа і карася, на основному ставку – такі види риби, як осетер, білуга, стерлядь, форель, веслонос, сом, судак, білий амур. Прямо всі шанси зловити трофейну рибу!

Зловити взимку стерлядь доволі складно. Профі клубу «Фартова рибалка» рекомендують використовувати живі приманки
Зловити взимку стерлядь доволі складно. Профі клубу «Фартова рибалка» рекомендують використовувати живі приманки

Пам’ятаєте, як в «Діамантовій руці» – «тут буде такий кльов, що ти забудеш все на світі» :). Озеро «Фартова рибалка» постійно зарибнюють, щоб забезпечити високу щільність риби у водоймі. Але все ж не забувайте про погодні умови, капризний характер лускатих мешканців і ваш професіоналізм як рибалки.

Вхідний квиток коштує 500 грн, причому якщо ви вирішили порибалити в свій День народження, то знижка 50% гарантована. У цю вартість входить улов на 300 грн. В осінньо-зимовий період рибалка проходить з 08:00 до 18:00, з п’ятниці по неділю. В інші дні – за попередньою домовленістю.

Де знаходиться: Київ, вулиця Набережна Корчуватська, 29.

Читайте більше інформації і відгуків про клуб «Корольок»

Під Києвом

На озері «Верхньому» в Крюковщині

Любителі спортивної риболовлі Святошинського та Голосіївського району напевно чули про озеро на Крюківщині – «Верхнє» в лісопосадці. А якщо ні, обов’язково повинні тут спробувати вдачу, адже водойма знаходиться практично біля Києва, в 7 км.

З листопада, початку зими спостерігається гарний кльов хижака: щуки, окуня, судака. Вартість осінньо-зимової риболовлі в 2019/2020 – 300 грн день (від зорі до зорі) на одного рибалку, норма вилову – 3 кг. Що понад – дозволяється купити за окрему плату. До зариблення водойми адміністрація підходить відповідально і регулярно.

Де знаходиться: с. Крюківщина Київської області, садове товариство «Арсеналець-5», на перетині вулиць Шевченка та Парникової, орієнтовні координати GPS 50.358543, 30.374188.

Читайте більше інформації і відгуків про озеро «Верхнє»

Рибницьке господарство «Gloriya Fishing»

На зимову риболовлю запрошує і рибгосп «Gloriya Fishing» в селищі Пороскотень, в 50 км під Києвом. В озері водиться багато різновидів риби, тому ви можете порибалити як на хижака (судак, окунь, щука), так і фідером на карася, коропа, плотву.

Зимова риболовля на карася під Києвом на озері «Глорія Фішинг»
Зимова риболовля на карася під Києвом на озері «Глорія Фішинг»

Світловий день рибалки обійдеться від 250 грн. А отримати пристойну знижку і добре заощадити можна по акції спільно з Покупоном. Слідкуйте за оновленням пропозицій на нашому сайті.

Де знаходиться: с. Пороскотень (Київська область), озеро Глорія.

Читайте більше інформації і відгуків про рибгосподарство «Gloriya Fishing»

Клуб рибалок «Голдфіш»

Тут же в Пороскотені знаходиться і рибальський клуб «GoldFishClub», де можна половити рибу будь-коли, взимку також. Для цього необхідно стати членом клубу, зробити членський внесок і поважати правильну риболовлю. Верхнє озеро – трофейна і спортивна риболовля (від 400 до 1700 грн), нижнє – любительська (від 350 до 1200 грн).

Де знаходиться: с. Пороскотень (Київська область), вулиця Лісова, 2.

Читайте більше інформації і відгуків про клуб «Goldfish»

База «Рибалочна» під Києвом

Виїхавши 60 км від Києва в бік Феневичів, ви можете платно порибалити на базі «Рибалочна». Водойма відкрита для спортивного і любительського лову цілий рік. Квиток рибалки на одного обійдеться від 250 (півдня з 05:00 до 14:00 або з 14:00 до 22:00) до 400 грн (доба). На вилов діє обмеження – 3 кг, а особини масою до 0,75 кг і більше 2,5 кг (крім щуки) обов’язково випускаються у водойму.

База «Рибалочна», Феневичі – де порибалити на карася взимку
База «Рибалочна», Феневичі – де порибалити на карася взимку

Будучи на зимовій риболовлі, тут ще можна попаритися у лазні, а вдало заощадити допоможуть акції на Покупоні. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Де знаходиться: с. Феневичі (Київська область), GPS: 50.879535,30.095673

Читайте більше інформації і відгуків про базу «Рибалочна»

Fish Park «Zabirya»

У селі Забір’я, всього в 20 км від Києва, є великий комплекс для відпочинку на природі, де також можна половити рибу в будь-яку пору року. Водний фонд комплексу включає каскад риборозплідних озер, 5 з яких призначені для платної риболовлі. Гарне місце для зимової рибалки на окуня.

Взимку на окуня в Забір'я, біля Києва
Взимку на окуня в Забір’я, біля Києва

Квиток рибалки обійдеться від 300 грн в будні і від 350 грн у вихідні дні. Норма вилову – від 2 до 4 кг. Особи від 2 кг (хижак) і від 3 кг (мирна риба) обов’язково випускаються у водойму без тримання у садку. Ловля дозволена з 06:00 до 20:00.

Де знаходиться: с. Забір’я (Київська область), вулиця Аверкія Гончаренка, 4.

Читати більше інформації і відгуків про фіш-парк «Забір’я»

База відпочинку «Поплавок»

Коли хочеш поєднати риболовлю з відпочинком, лазнею та шашликом, шукаєш базу відпочинку біля водойми. «Поплавок» у Верем’ї, біля озера на річці Бобриця – саме такий варіант. Від Києва приблизно 70 км, тому сюди зручно їхати на кілька днів. Тим більше, що зупинитися можна в комфортабельних будиночках.

Де знаходиться: с. Верем’я (Київська область), вулиця Луки Дубового, 102.

Читати більше інформації і відгуків про базу відпочинку «Поплавок»

Озеро Михайлина

Тут ви можете вибрати один з форматів риболовлі: звичайна на основному водоймі і VIP на закритому. Риба водиться і там, і там, але на закритому її щільність і різноманітність більше – ідеальні умови лову для новачків, які освоюють ази риболовлі. На озері водиться осетр, короп, форель.

Зимова риболовля на озері Михайлина під Києвом
Зимова риболовля на озері Михайлина під Києвом

Рибалкам Святошинського району добиратися дуже зручно, навіть громадським транспортом за відсутності автомобіля – зі станції метро Нивки ходить маршрутка № 769.

Основна і віп рибалка взимку на озері Михайлина – обирайте свій формат
Основна і віп рибалка взимку на озері Михайлина – обирайте свій формат

Вартість риболовлі на 2019-2020 рік:

  • Мирна риба – 500 грн день.
  • Хижа риба (форель, щука, судак, сом) – 600 грн день.
  • Віп рибалка – 600 грн.
  • У будні дні можна приїхати на півдня, заплативши 350 грн.      

Норма вилову 1 кг форелі і 1,5 кг щуки.

Карта водойми Михайлина під Києвом
Карта водойми Михайлина під Києвом

Де знаходиться: с. Горбовичі Київської області, вулиця Мельника, 8А.

Читайте більше інформації і відгуків про озеро «Михайлина»

Клуб рибалок «Відпочинок»

Відмінне місце для зимової риболовлі на щуку, хоча на цьому асортимент риби не закінчується: судак, окунь, короп і білий амур. Крім близькості до міста, принадність цього місця полягає ще й у тому, що зимову риболовлю тут можна розтягнути на кілька днів. На території є будиночки, зупинившись в яких вийде влаштувати собі прямо рибальський вікенд.

Більше про клуб «Відпочинок» дивіться на відео

Вартість риболовлі:

  • На коропа від 200 грн день і 550 грн світловий день з нормою вилову до 3 кг.
  • На хижака – від 350 грн півдня з нормою вилову до 2 кг. 

Заїзд по фату без попередження заборонений – бронюйте сектор заздалегідь, через адміністратора.

Де знаходиться: с. Соснівка Київської області, GPS 50.232261, 29.834261.

Читайте більше інформації і відгуків про клуб «Відпочинок»

Лиман «Ошитки»

Рибальська база відпочинку на Дніпрі в районі Київського водосховища, в 40 км від дамби, відрізняється бюджетними розцінками. Сюди можна приїхати на кілька днів, розміститися в будиночку (оплачується окремо) і порибалити в своє задоволення.

Рибгосп займає площу понад 380 гектарів, 326 га з яких – основний лиман, і 5 га виділено під любительську риболовлю, в тому числі ставок «Ебісу» глибиною до 3 метрів. Велику водойму щорічно зариблюють. Водиться короп, білий амур, щука, судак, окунь, підлящик, товстолобик, лин, сом.

Зимова риболовля з льоду на лимані «Ошитки» обійдеться в 50 грн світловий день з 06:00 до 18:00.

Де знаходиться: урочище Ошитки, Київська область, Вишгородський район.

Читайте більше інформації і відгуків про водойму «Ошитки»

Озеро «Козинці»

Порибалити взимку можна і на озері в Козинцях, в 30 км від Києва. Відмінне місце для лову щуки, але можна спробувати половити і карася. Тим більше, що дно тут піщане, а біля берега мінімальний шар інею, куди зазвичай карась любить зариватися в зимову сплячку. На водоймі обладнані вимостки на 2-3 людини.

Умови риболовлі:

  • Півдня пізньої осені – 150 грн.
  • Добова рибалка (тільки з орендою будиночка, на 6-х) – 2400 грн.
  • Норма вилову – 3 кг.
  • Щука вагою від 1 кг випускається назад.      

Де знаходиться: с. Козинці Київської області, ПП «Царьонок».

Читайте більше інформації і відгуків про базу «Цірьонок»

Озеро «Трофейне»

Цілорічна рибалка для любителів і професіоналів. «Трофейне озеро» знаходиться в 20 км від Києва по Житомирській трасі у напрямку села Шпитьки або через Софіївську Борщагівку на Неграші. Варто відразу зазначити, що озеро «Трофейне» – не база відпочинку, а локація суто для рибного лову. Тут і дружина – рибалка, і дитина старше 12 років (навіть якщо вони приїхали за компанію без снастей). За відгуками надто формальне і бюрократичне місце.

Умови риболовлі на зимовий період 2019-2020:

  • Денна рибалка на світловий день з 07:00 до 17:00 – 500 грн, незалежно від дня тижня.
  • Норма вилову в рамках квитка – 3 кг: щука, сом, короп звичайний, товстолобик масою до 1,5 кг.
  • Трофейна та інші види риб випускаються одразу ж без занурення в садок.      

Взимку тут популярна рибалка на хижака: щуку, окуня і судака. Зариблення водойми регулярне. Для зимової риболовлі з льоду 02.11.2019 відправили у водойму 2 тонни щуки і 1 тонну дуже великого карася.

Де знаходиться: с. Личанка (Київська область), GPS координати 50.390532, 30.114635.

Читайте більше інформації і відгуків про клуб «Трофейний»

Озеро Ходосівка

Ходосівський ставок знаходиться практично в межах міста, приблизно в 15 км від Києва по Дніпровському шосе. Дістатися можна і на громадському транспорті – прямо біля озера зупинка приміських маршруток №735 і 738 (з Видубичів). Озерце запримітили не тільки рибалки, а й любителі пляжного відпочинку. І якщо на вихідних в теплу погоду тут ніде припаркувати автомобіль і намагаєшся закинути спінінг подалі від натовпу, взимку нічого і ніщо не заважає спокійній ловлі.

Дно озера торф’яне, насичене ямами і купинами, глибина 2-5 метрів. В основному тут водиться карась, а взимку відмінно йде окунь.

Де знаходиться: с. Ходосівка (Київська область), вулиця Виноградна.

Якщо ви знаєте більше місць, де можна КЛЬОВо порибалити взимку, діліться з нами в коментарях. :) І тримайте на замітку підбірочку рибних місць для «теплої» риболовлі в Києві і під Києвом.

2 коментарів
  • Юра

    Люблю рыбалку, даже зимой! В прошлом году были с друзьями на базе “Рыбалочная”, пару дней – отдых что надо! Рыбалка, сауна, свежий воздух – отлично отдохнули!

  • irina.sn

    спасибо! подборка -что надо! скину эту статью мужу, он у меня большой любитель)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *