Повнить чи робить стрункішою: як підібрати одяг за типом жіночої фігури

У гонитві за красою жінка прагне до ідеальної фігури. Але що це? Якийсь стандарт, що має сподобатися кожній? Ідеальність, придумана кимось, може бути придатною для всіх? Очевидно, що «ні». Люди всі різні, в цьому і є кайф. 

Існує цілих 5 типів фігур, виходячи з особливостей пропорцій тіла: співвідношення грудей, талії і стегон. Залежно від того, якої ви статури: худорлявої або повної, обсяги частин тіла можуть бути різні, але пропорції завжди зберігаються і тип фігури той самий.  

Але є ще додаткові особливості будови тіла, які не стосуються статури. Наприклад, занадто довгий, або, навпаки, короткий торс по відношенню до ніг, занадто велика або маленька стопа. #PokuponBlogTeam розповість як визначити свій тип фігури і правильно підібрати одяг, щоб скорегувати недоліки, які вас так дратують і бентежать.

Читайте в статті:

Одяг типу фігури пісочний годинник

Особливості: великі груди, вузька талія, широкі стегна, максимально симетричний стан.

Пісочний годинник вважають ідеальною фігурою через пропорційний розподіл ваги: плечі і стегна ширше по відношенню до талії. Талія яскраво виражена, плечі і стегна на одному рівні (тобто плечі не ширше стегон, як, наприклад, у перевернутого трикутника). 

Такому типу фігури, якщо немає зайвої ваги, підійде будь-яке поєднання одягу. Якщо є зайва вага і хочеться її приховати за допомогою одягу, то краще не одягати речі з принтом на найширшу частину фігури. Наприклад, якщо стегна широкі або груди надто великі, то не варто акцентувати на них увагу принтами. Якщо є зайвий об’єм в руках, то довжину рукава футболки варто вибирати десь на 7-10 см нижче плеча, щоб приховати найширшу частину. Не варто купувати футболки з приталеними рукавами. Так рука буде здаватися ще більшою, краще взяти виріб, в якому рукав ширше.

Як підібрати одяг для типу фігури груша

Особливості: широкі стегна, невеликі груди (зазвичай), тонкі руки, вузька талія, плоский живіт.

Власниці грушоподібного типу фігури найчастіше соромляться пишних стегон. Хоча на нашу думку, попа – найкласніша гідність трикутної фігури – як раз вчитися танцювати тверк, прокачувати жіночність і впевненість в собі ?

Якщо хочете змістити акцент зі стегон і зробити їх візуально меншими, не варто вибирати брюки або спідниці з принтом і сильно облягаючий одяг. Краще вибрати не приталені штани або плаття А-силуету. Не варто одягатися у вироби, довжина яких закінчується на стегнах. Таким чином ви ділите фігуру горизонтальною лінією, і ноги стають коротшими і ширшими. Джинси найкраще брати в однотонних тонах прямого крою, довжиною до середини щиколотки, щоб найвужча частина ноги (кісточка) була відкритою. Купити джинси з кешбеком до 15% можна на Покупоні. 

А ось в холодну пору року, оголяти щиколотки не обов’язково. Витонченості образу можна надати взуттям на підборах (навіть невеликих) або акцентом на талії. Талія в даному типі фігури тонка, тому на ній варто акцентувати увагу. Також у дівчини з типом фігури «груша», найчастіше, витончені ключиці, що можна і потрібно обігрувати в образах відкритими топами, майками або сукнями, блузами з вирізами.

Що носити дівчатам з типом фігури перевернутий трикутник (чаша)

Особливості: широкі плечі, великі груди, вузькі стегна, стрункі ноги.

Жінки з цим типом фігури найчастіше соромляться своїх плечей, вони можуть виглядати трохи маскулінними (чоловічими). Але ми пропонуємо зробити зі свого «недоліку» перевагу, адже зараз модно носити образи, силуети яких розширюються догори.

Якщо все ж таки ви хочете збалансувати пропорції верхньої та нижньої частини, то краще носити широкі штани палаццо, бермуди або спідниці. Рекомендуємо виділити декольте або зробити акцент на талії.

Кращі поєднання одягу для типу фігури прямокутник

Особливості: худі руки, маленькі або середні груди, вузькі стегна, стрункі ноги.

У дівчат з таким типом фігури худі, стрункі ноги.Тому, радимо не соромитися спідниць міні (але в поєднанні зі стриманим верхом), шортів і приталених силуетів. 

Жінки з Н-образним типом фігури можуть вважати, що у них не досить вузька талія, але ж це не головне в жінці ? І все ж, щоб стан виглядав більш тонким, можна підперезувати сукні, сорочки і навіть жакети (стильний прийом 2021), вибирайте пальто або тренч з поясом. Купити жіноче пальто з поясом можна на Покупоні з кешбеком до 15%. 

Штани палаццо на завищеній талії теж будуть робити гарний акцент. Підійдуть майки і топи без бретелей, через красиві худі руки і ключиці.

Тип фігури яблуко (овал) – що носити

Особливості: середній бюст, круглий живіт, широка талія, масивні стегна і ікри.

Власницям такого типу фігури найкраще носити кофти і сорочки довжиною до початку стегна, а спідниці і сукні нижче колін. Так акцент зміщуватиметься від візуально найширших частин тіла. 

Якщо жінки з типом фігури яблуко хочуть приховати живіт, потрібно носити неприталений силует і вироби зі структурою: тобто пошив зроблений з щільного матеріалу (піджаки, пальто, сукні зі щільної тканини).

Дуже добре виглядатимуть джинси або штани кльош, так розширення низ брюк буде балансувати і створювати гармонійні пропорції з більш широкою талією. Плаття на запах теж відмінно підходять, але головне, щоб вони не були занадто приталеним. Купити стильне плаття на запах можна на Покупоні з кешбеком до 15%.

Але найголовніше, що актуально для всіх типів фігури, – це любити себе в будь-якому тілі і будь-який вазі, носити, що хочеться і що радує ❤️

А який тип фігури маєте ви? Придумали вже собі образ з нашими порадами? Пишіть в коментарях ?

2 коментарів
  • Наталья

    крутая статья, даже в шкаф полезла смотреть что у меня полезного есть

  • Татьяна М.

    Лично я не сторонник классического стиля одежды, ношу больше спортивную одежду. Но максимально стараюсь женственно и элегантно подчеркнуть свой спорт стиль, что б не выглядеть как пацанка. Тут есть свои секреты.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *