Нарощування вій або погляд на мільйон

Наращивание ресниц

Цим питанням вже не раз задавалася кожна дівчина, яка мріє про довгі, красиві вії. Нарощування вій – порятунок для тих, у кого від природи короткі, прямі, рівні й малонасичені пігментом вії і для тих, кому протипоказано користуватися тушшю в силу несприйняття декоративної косметики та алергічних реакцій або просто не до макіяжу кожен божий день.

У статті ми обговоримо з вами техніки нарощування, скільки часу триває процедура, які протипоказання і як часто потрібно робити корекцію.

Як нарощують вії?

Процедура нарощування вій доступна як в салоні, так і вдома. Вкрай небажано своє перше нарощування робити вдома, в разі якщо ви будете невдоволені результатом – претензії буде нікому пред’явити (немає чека про послугу – немає послуги).

У блоках нижче ми розберемося з тим, яку техніку і матеріали використовують майстри війкового сервісу, які протипоказання до нарощування і як доглядати за віями.

Основні плюси нарощування вій

Давайте виділимо основні плюси, які на собі відчули дівчата з нарощеними віями:

  • перевтілення. За допомогою нарощених вій можна не тільки скорегувати форму очей, а й відволікти увагу від дефектів на шкірі обличчя, якщо такі є.
  • водостійкість. Більшість тушей тільки обіцяють цей ефект, а на ділі ми маємо очі панди до кінця дня. З нарощеними віями не страшний дощ, сніг, басейн і навіть море.
Ефект панди
  • максимум натуральності та природності. Завдяки густоті і насиченості кольору вій ви спокійно можете обійтися без туші і забути про ефект лапок павука і склеєних вій.
  • зручно і швидко (якщо вибрати досвідченого профі).

Пам’ятайте: хороший майстер вартий хороших грошей. Але він правильно підбере обсяг, довжину, вигин і через 2 години ви заплескаєте новими, красивими віями, які до того ж протриматися обіцяний місяць.

Техніки нарощування вій

Традиційно вії нарощують двома способами:

  • повійне нарощування вій;
  • пучкове нарощування вій.

Повійне нарощування вій

Суть повійної техніки полягає в тому, що обсяг і довжину вам нарощують по одній вії. Один штучний волосок кріпиться до свого натурального, за рахунок чого досягається більш акуратний і природний ефект. Залежно від кількості прикріплених штучних вій на одну свою (як правило, в кількості від 1 до 5) майстри створюють класичний, 2D, 3D і голлівудський об’єм..

Пучкова техніка нарощування

Якщо ви знайомі з накладними віями, якими багато раніше користувалися в домашніх умовах (та й зараз зустрічаються), коли салонного нарощування ще не було, то уявляєте собі процес. Вії, спочатку скріплені в пучки по 3-4 штучки, також приклеюють на натуральні вії по всій повіці або тільки на зовнішній куточок ока (такий ефект ще називають «лисячим»). Для спрощення роботи майстрів війкового сервісу виробники випускають вже готові, склеєні подвійні і потрійні вії.

Пучкова техніка

Мінус пучкового нарощування – якщо відпадає пучок, на його місці утворюється помітна «дірка», яка виглядає не зовсім естетично.

Що майстри використовують при нарощуванні вій?

Список інструментів і матеріалів нижче допоможе вам зрозуміти, що ви прийшли до майстра, а не аматора:

  • патчі. Ними закріплюють нижні вії, щоб при нарощуванні вони не склеїлися з верхніми. Можуть бути паперовими, гідрогелевими або тканинними. Якщо ваша шкіра схильна до лущення, свербіння і сухості – попросіть майстра використовувати для вас гідрогелеві.
  • засіб для зняття макіяжу без вмісту масел. Це обов’язковий етап перед процедурою.
  • праймер для знежирення вій. Він необхідний для «зчеплення» ваших вій з нарощеними.
  • власне самі вії для нарощування в асортименті. Ми не будемо перевантажувати вас відомостями про можливі вигини, товщину і довжину вій для нарощування, їх майстер підбирає індивідуально в залежності від довжини і кількості рідних вій, розрізу очей і висоти повіка.
  • професійний клей для нарощування. Бажано гіпоалергенний, адже все-таки присутній мінімальний контакт з чутливою слизовою ока.
  • ремувер для корекції і зняття вій. Буває в декількох консистенціях – кремових або рідких. Ні в якому разі майстер не повинен «видирати» залишки вій з минулого процедури нарощування.
  • пінцети. Кожна вія нарощується за допомогою пінцета, а не рук.
  • стерилізатор і рукавички. В першу чергу для турботи про вас.

Тривалість нарощування

Скільки часу займає нарощування вій? Це все індивідуально і залежить ві таких вихідних даних:

  • густота своїх вій. Якщо від природи у вас рідкі вії, нарощування займе менше часу;
  • техніка нарощування – пучками швидше;
  • ефект. Наростити в куточках або на все віко, класичний або голлівудський об’єм? Чим складніше завдання, тим більше часу займе процедура;
  • майстер. Як не крути, від його досвіду залежить багато чого. Не варто очікувати швидкість і відмінну якість, якщо ви відгукнулися на оголошення «шукаю модель на нарощування»;
  • манера роботи майстра. Одні майстри працюють з кожним оком окремо. Спочатку нарощують вії на одному, потім на іншому. І на завершення «шліфують» отриманий результат, щоб все виглядало ідентично. Інші нарощують вії одночасно на обох очах. Це більш раціональний підхід, менш витратний за часом, в результаті якого можна одночасно спостерігати за симетрією.
Нарощені вії

Мінімальний час – 1,5 години. Максимальний прямує до нескінченності. Якщо ви записалися до учня, можете і більше 8 годин провести на кушетці.

Періодичність нарощування

Як часто потрібно «оновлювати» вії? Показник індивідуальний: мінімум 1 раз на півтора місяця, максимум – раз в 2 тижні.

Як зрозуміти, що вже час записуватися до майстра?

  • Ваші вії відросли і помітний «перехід» від своїх до нарощених.
  • Видно «лисини» між нарощеними віями.
  • Залишилося всього пару вій. Не варто їх відривати, втратите частину своїх. Для зняття є майстер і спеціальний засіб.
  • У вас виявилося запалення повіка або ви найближчим часом плануєте робити лазерну корекцію зору – поспішіть зняти вії.
Корекція нарощених вій

Якщо ви вперше збираєтеся нарощувати вії, – довіртеся досвідченому майстрові, який підбере вам підходящу довжину, вигин, товщину і ефект війок. Обов’язково проговоріть з майстром, який результат ви б хотіли побачити в дзеркалі в кінці процедури, щоб уникнути негативних вражень.

Протипоказання до нарощування

Зверніть увагу на протипоказання до процедури, і не просіть майстра зробити на свій страх і ризик. Людині потім з цим жити. Відмовтеся від нарощування якщо:

  • У вас захворювання повік (кон’юнктивіт, ячмінь і т.д.). Навіть якщо ви робите нарощування не в перший раз, але перед походом на процедуру помітили почервоніння ока або лопнули судини, почекайте з віями;
  • Зміна гормонального фону: прийом гормональних препаратів.
  • Вагітність, лактація, критичні дні. Збої в гормонах можуть спровокувати різні хвороби, які в кінцевому результаті приведуть до ламкості волосків, їх випадання, витончення, непередбаченої алергії на використовувані матеріали, нетривалому ефекту нарощування.
  • Застуда. У цей період краще залишити ваші очі в спокої. Саме під час простудних захворювань на слизовій оболонці ока збирається величезна кількість бактерій, які можуть спровокувати занесення інфекції в процесі нарощування.

Як доглядати за нарощеними віями?

Не думайте, що після нарощування вії будуть все терпіти. Ознайомтеся з короткими рекомендаціями по догляду:

  • Протягом перших 24 годин після нарощування уникайте контакту з водою. Макіяж змивайте міцелярно водою, уникаючи вій.
  • Не тріть очі. Акуратно промокніть обличчя рушником після вмивання не зачіпаючи вії.
  • Не фарбуйте вії тушшю. Якщо ви незадоволені ефектом після нарощування – це привід змінити майстра, а не знущатися над віями.
  • Знімайте вії у майстри, а не вдома. Без спеціального засобу ви ризикуєте видалити не тільки нарощені вії, а й власні.
  • Розчісуйте вії спеціальною щіточкою або старою, чистою щіточкою від туші для вій.
Догляд за нарощеними віями

Нарощені вії – це справжній порятунок для дівчат. Вибравши хорошого майстра і дотримуючись правил догляду ви «проносите» цю красу на очах не менше місяця, що за ціною дорівнює одному тюбику хорошою туші. Не бійтеся перевтілень!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *