Як зав’язати шнурки на взутті гарно та ефектно

В кого немає взуття зі шнурками? Точно не в вас, бо вам настільки приївся звичайний візерунок на кросах чи черевиках, що ви шукаєте в нашій статті нові ідеї і техніки, як гарно зав’язати шнурки. Ви явно не з тих, хто може задовольнитися одним-двома стандартними типами шнурівки, і точно знаєте, що існує велика кількість різних способів зав’язування шнурків, котрі виглядають не тільки модно та стильно, але й носяться зручно.

Пропонуємо вам з ними познайомитись та обрати найприйнятніший варіант для себе та свого типу взуття. В даній статті ви дізнаєтесь, як правильно поетапно шнурувати взуття, як незвичайно та оригінально їх зав’язати, та які є модні варіанти зав’язування шнурків. 

Найпростіші та найвідоміші способи шнурівки

Навряд чи кожен з вас вміє без зайвих зусиль зав’язувати шнурки по складним схемам на кшталт «решітки» чи «прихованого вузла»; найвірогідніше, ви використовуєте один з найпоширеніших способів шнурівки типу «зигзага», який підходить й під туфлі, й під черевики, й під кросівки, кеди, бутси, берці. Шнурується він дуже просто: шнурки зав’язуються шляхом перехрещування з обов’язковим потраплянням в усі отвори, кінці шнурків зав’язуються бантиком та у разі необхідності ховаються у взуття.  

«Зворотний ланцюг»

Даний варіант також відрізняється простотою виконання, але виглядає оригінальніше за «зигзаг», – особливо його полюбляють дівчата, можливо, через схожість з косою-колоском. Спосіб цей нескладний, хоча за часом й затратніший, ніж «зигзаг»:

  1. В перший отвір знизу вставте кінчик шнурка.
  2. Ведіть його догори, проводячи через всі наступні дірочки на одному боці.
  3. Виконайте аналогічні дії з іншого боку, проводячи шнурок в петлі першого рядку, щоб вони перехрещувались.

Краще за все така шнурівка виглядає із широким шнурков світлих відтінків на контрасті з темним взуттям, бажано спортивною, на кшталт кросівок чи кед. До речі, якщо ви хочете поновити не тільки шнурівку, але й взуття, зазирніть на сайт Покупон – там ви знайдете широкий асортимент різних видів взуття на будь-який смак за гарною ціною з кешбеком.

Незвичайні схеми зав’язування шнурків

Нетривіальні методи шнурівки – чудова альтернатива простим варіантам, що вже набридли; вони освіжають вигляд вашого взуття, роблять ваш образ стильнішим та оригінальнішим. Не лякайтесь, якщо з першого погляду та разу схема, яка вам сподобалась, здасться надто складною та незрозумілою. Один вечір спроб та помилок, і вже завтра ви будете хизуватися в туфлях з новою гарною шнурівкою.

«Блискавка»

З точки зору модної молоді такий тип шнурівки виглядає прикольно і оригінально, зокрема, за рахунок того, що вузол, яким завершується шнурування, можна заховати під язичок взуття. Давайте постараємося зашнурувати «блискавку», як би важко це не здавалось, й ось як ми будем це робити:

  1. Протягніть шнурок через нижні дірки зсередини, тобто кінцями на себе.
  2. Кінчики заведіть під стібок.
  3. Схрестивши шнурки, протягніть кінці в наступні отвори на себе та пропустіть під стежком.
  4. Аналогічно повторюйте крок 3 до самого язичка взуття.

Дане відео наочно пояснить, як зашнурувати взуття за цією схемою:

«Заплутаний слід»

Якщо ви впорались з «блискавкою», «заплутати слід» вам не здаватиметься вже таким складним. Це один з найстильніших і найпопулярніших засобів, який, як вважає молодь, дуже модно носити. Такий варіант прекрасно підходить під довгі шнурки: вони рідко бувають зручними, й багато хто намагається максимально вкоротити їх, аби не заважали під час ходи. Інструкція з зав’язування «заплутаного» сліду наступна:

  1. Протягуємо шнурок через нижні дірки з внутрішнього боку.
  2. Кожний кінець перекидаємо навхрест на протилежний бік, пропускаючи один отвір.
  3.  Провівши кінці через дірки, опускаємо їх з внутрішнього боку до тих отворів, які залишились порожніми, та протягуємо шнурок через них.
  4. Далі знову в’яжемо кінці шнурка хрест на хрест та пропускаємо їх з внутрішнього боку через попередні дірки, в які ми їх протягували кроком раніше.
  5. Повторюємо дані дії до самого верху взуття, кінці ховаємо за язичок.

Аби зав’язування шнурків за даною схемою далося вам легше, подивіться наступне відео:

«Решітка»

Цей різновид шнурівки чудово виглядає на кедах та кросівках із широкими шнурками, та, незважаючи на складність зав’язування такої схеми, ви будете задоволені кінцевим результатом. Важливо пам’ятати, що для цього варіанту годиться лише те взуття, в якій не менше, ніж 6 дірок, а шнурки бажано повинні бути достатньо довгими, щоби їх вистачило на такий візерунок. Аби «решітка» вийшла рівною та гарною, покроково слідуйте інструкції:  

  1. Просуньте шнурок зсередини в нижні отвори та витягніть ззовні.
  2. Перехрестіть вільні кінці та протягніть кожний з них в третій отвір знизу на протилежному боці, пропустивши другий.
  3. Провівши кінці через дірки, опустіть їх з внутрішнього боку до тих отворів, котрі залишились порожніми, та протягніть шнурок через них.
  4. Знову перехрестіть кінці шнурка та просуньте їх в отвори, що розташовані в четвертому рядку знизу.
  5. Поверніть кінці в отвори третього рядку, протягнувши їх зсередини кожний по своєму боку.
  6. Вивівши кінці шнурка з дірок третього рядку, хрест на хрест протягніть їх в отвори п’ятого рядку.
  7. Знову поверніть кожний кінчик шнурка на один отвір назад, як це було в попередніх кроках.
  8. Повторюйте вказані дії до самого верху взуття та зав’яжіть кінці шнурка вузлом.
  9. Шнурок для цього виду зав’язки можна обрати кольоровий чи строкатий – таким чином шнурівка буде виглядати ще ефектніше. 

Аби краще розуміти схему зав’язування шнурків «решіткою», подивіться спеціальне відео, де наочно демонструється, як саме це потрібно робити:

«Прихований вузол»

Ця прикольна та оригінальна зав’язка – прекрасний варіант для тих, хто не полюбляє стирчащі кінці, вузли та бантики; вона виглядає доволі лаконічно, ховаючи все зайве. Як досягти такого ефекту?

  1. Вставляємо один кінець шнурка в отвір ззовні з одного боку та водночас з цим другий кінець – в отвір на іншому боці.
  2. Кінець шнурка виводимо зсередини в дірку на тому ж боці, пропускаючи при цьому один рядок.
  3. Повторюємо дані дії з обома кінцями шнурка до того моменту, доки шнурок не пройде крізь отвори.
  4. Обидва кінці уводимо у внутрішню частину взуття, під язичок, та збоку зав’язуємо вузол.

«Сходи»

Дана схема зав’язування шнурків розповсюджена серед тих, хто носить взуття армійського типу; вона має високий рівень міцності, проте її легко послабити, що дозволяє швидко знімати взуття без потреби повністю її розшнуровувати з мінімальними витратами часу й сил. Шнурівка «сходами» чудово підходить для берців та високих черевиків. Зашнурувати взуття таким чином відносно нескладно. Для цього:

  1. Пропустіть шнурок крізь дві нижні дірки та протягніть їх назовні з кожного боку.
  2. Один кінець навхрест просуньте крізь верхній отвір назовні.
  3. Аналогічно вчиніть з другим кінцем, і так далі, догори. 

Як зав’язати шнурки на взуття з 3, 4, 5, 6, 7 дірками

Який тип шнурівки обрати для того чи іншого типу взуття, залежить безпосередньо від кількості призначених для шнурків дірок. Складне красиве плетіння не підійде для взуття з 3-5 дірками, а деякі прості варіанти не дуже цікаво виглядатимуть на взуття з 6-7 та більше отворами. Однак, якщо вам сподобався певний тип шнурівки, а ваше взуття не підходить під нього за кількістю дірок, ви завжди можете придбати новую за акцією чи за допомогою промокоду на Покупоні.

Взуття з 3-4 дірками

Не найрозповсюдженіший варіант кількості дірок: частіше за все стільки буває в туфлях чи кедах. Для 3-4 дірок підійде шнурівка «хрестиком» – класична схема, щоб зав’язувати шнурки на кедах, бутсах, кросівках і туфлях з невеликою кількістю отворів. Багатьом вона знайома ще з глибокого дитинства, а тому особливих складнощів викликати не повинна. Як правильно робити таку шнурівку?

  1. Вдягаємо шнурок в дві нижні дірочки.
  2. Перекручуємо його хрест на хрест.
  3. Продовжуємо проводити кінці шнурків таким чином крізь інші отвори, просуваючись догори.

Взуття з 5 дірками

Невелика кількість дірок, да ще й непарна, – багато хто вважає, що така комбінація неминуче тягне за собою проблеми у зав’язуванні шнурків. Однак не все так сумно – для взуття з 5 отворами існує як мінімум два варіанти. Один з них – так звана пряма шнурівка. Зав’язується вона таким же чином, як і шнурівка «прихований вузол», з тією різницею, що кінці шнурків не потрібно заправляти. Друга схема – «перехресна» – за технікою виконання нагадує зазначену вище техніку «зигзаг», але її ключова відмінність полягає в тому, що між рядками шнурівки залишається вільний простір, тоді як «зигзаг» шнурується без пропусків. Починати шнурувати взуття згідно цього способа можна починати як з зовнішнього, так і з внутрішнього боку.

Взуття з 6 та 7 дірками

Черевики, кеди, туфлі, берці часто бувають з кількістю дірок від 6-7, і в даному випадку є де розійтись фантазії. Для взуття з 6-8 отворами підійде будь-який тип шнурівки, а для взуття з 7 дірками, тобто з непарною кількістю, підійдуть ті ж схеми, що й для взуття з 5 дірками.

Один з найоригінальніших засобів шнурівки для взуття з 6 дірками – шнурівка «шахова дошка», яка тільки здається дуже складною та передбачає наступні кроки:

  1. Візьміть два достатньо широких шнурки контрасних кольорів, наприклад, чорний і білий.
  2. Протягніть перший шнурок крізь дірки таким чином, аби в підсумку вийшла схема «прихований вузол».
  3. Другий шнурок протягніть через перший вертикально, аби кольори чергувались в шаховому порядку.

Аби краще зрозуміти, як зав’язувати шнурки за схемою «шахова дошка» на кедах, кросівках і бутсах, подивіться відео:

Для 7 дірок також актуальна схема «для гонщиків», котра дозволяє взуттю щільно сидіти на нозі, шнурки при цьому не розв’язуються та не заважають. Аби результат вас потішив, дотримуйтесь наступної інструкції:

  1. Візьміть шнурки, вони повинні бути достатньо довгими.
  2. Один кінець шнурка протягніть зсередини в лівий нижній отвір, а другий діагонально проведіть догори та просуньте його в правий верхній отвір.
  3. Кожний кінець шнурка ведіть – один зверху, а інший знизу – до центру зигзагоподібними стібками.
  4. Коли кінці шнурка зустрінуться один з одним посередині, зав’яжіть їх у вузол.

Різновиди вузлів

Красива шнурівка не може вважатися повноцінною без красивого та міцного вузла. Гарний вузол прикрашає взуття, доповнює шнурівку та сприяє тому, аби шнурки не розв’язувались. Багато хто з нас змалечка звикли до стандартного типу вузла, який зав’язується легко, швидко, але, на жаль, далеко не завжди є таким ефективним, як хотілося б. Насправді існує кілька різновидів міцних надійних вузлів, завдяки яким шнурівка буде триматись довго і не розійдеться. Врешті-решт, іноді кінці шнурків можна просто заправити під язичок. 

«Стандарт»

Такий стандартний бантик більшість з нас використовує щоденно.

«Заячі вуха»

«Вузол хірурга»

Цей вузол простим назвати складно, однак за рівнем міцності він перевершує всі очікування. Не дарма в нього така назва – для хірурга під час операції життєво важливо закінчити шов таким чином, аби він в жодному разі не розв’язався. Так і з цим вузлом – добре тримається, не розв’язується, та, якщо добряче набити руку, перестає бути таким вже складним у виконанні.

«Подвійний ковзаючий вузол»

Ще один вузол, котрий надасть гідний захист вашим ногам та шнурівці взуття. Його нескладно зав’язати, та при цьому він досить міцний і надійний за рахунок своєї особливої конструкції. Спробуйте та переконайтеся самі!

Стаття виявилась для вас корисною? Пишіть в коментарі, якими способами шнурівки та зав’язування вузлів користуєтесь особисто ви!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *