Як правильно вибирати спідню білизну: секрети комфорту та привабливості

Правильно підібрана якісна спідня білизна – запорука комфорту та впевненості у собі для будь-якої жінки. Кожна з нас знає, як нелегко буває обрати таку білизну, в якій би поєднувались одразу уся потрібні якості: краса, приємна до тіла тканина, зручний фасон та прийнятна ціна. Але обирати спідню білизну стає простіше, якщо ви знаєте, як правильно визначити розмір чашечок по фігурі та типу грудей, та вмієте читати таблицю розмірів різних країн. Про все це ми розповімо в нашій статті.

Загальні поради щодо вибору жіночої спідньої білизни

Розмір 

Щоб відчувати себе максимально комфортно в спідній білизні, важливо потурбуватись про те, аби вона була вам впору, й особливо важливо це у випадку з вибором бюстгальтеру: якщо він не підійде вам за розміром, то буде давити та натирати шкіру чи, навпаки, сповзати донизу, приносячи зайві незручності.

Перш ніж вирушати на шопінг за спідньою білизною чи замовляти обнову через інтернет, обов’язково зробіть заміри об’ємів грудей та стегон – тільки знаючи свої точні розміри, можна правильно підібрати бюстгальтер та трусики. Багато хто з жінок боїться замовляти спідню білизну онлайн, при цьому далеко не завжди в магазині можна знайти настільки ж широкий асортимент моделей, як в інтернет-каталогах. Аби не боятися робити покупку в інтернеті, ви можете зайти до магазину спідньої білизни і просто приміряти те, що там пропонують, щоб зрозуміти, які фасони вам краще пасують, яка форма чашечки бюстгальтеру зручніше. Коли ви зрозумієте, які саме моделі створені для ваших форм, вам буде простіше підбирати та купляти білизну онлайн.

Як зрозуміти, що білизна не підходить вам за розміром:

  • Груди випадають з чашечок бюстгальтеру, надмірно нависає над краями чашечок.
  • Стрічка й бретелі бюстгальтеру врізаються в шкіру плечей та спини, створюють мішки та складки, що випирають.
  • Гумки трусиків жмуть і натирають чи, навпаки, тканина трусиків недостатньо щільно облягає сідниці, стовбурчиться, вздувається.

Аби точно визначити свій розмір спідньої білизни, користуйтесь спеціальними таблицями виробників, я яких наведено відповідність іноземних розмірів (uk, США, європейських) українським. Універсальними позначеннями розмірів в міжнародній сітці є літерні: XXS, XS, S, M, L тощо; вони, в свою чергу мають певну відповідність в розмірних системах різних країн: України, США, Великобританії, Китаю. Наприклад, міжнародна М в українській розмірній сітці співпадає з 44-46 розмірами, що відповідає 70 см в обхваті талії та 92 см в обхваті стегон.

Порівняльна таблиця розмірів поясу бюстгальтерів

З бюстгальтерами трохи складніше: розмірне значення ліфу складається з цифри, що позначає обхват під грудями, та значення, яким визначається розмір чашечки ліфу. В Україні перелік розмірів бюстгальтерів починається з позначки 30 і з кожним новим розміром до цієї цифри додається дві одиниці; аналогічним чином будується розмірна система в США та Великобританії, в той час, як в Німеччині, наприклад, вона починається з цифри 65, а у Франції – з 80. Розмірна сітка чашок більшою частиною співпадає в різних країнах, за невеликими виключеннями.

Таблиця розмірів чашечок бюстгальтерів

Може здатися, що розібратися з розмірами важко, але завдяки порівняльним таблицям розмірних сіток різних країн ви запам’ятаєте, який розмір відповідає вашим об’ємам, зможете швидко і чітко сформулювати запит для консультанта в магазині спідньої білизни чи без проблем оформити замовлення в інтернет-магазині. Плюсом є те, що багато хто з виробників вказують на ярликах одразу кілька варіантів позначення розміру, що робить вибір білизни більш зручним та швидким.

Таблиця розмірів жіночих трусиків

Знаючи свій розмір, ви також можете придбати жіночу спідню білизну на кожен день або гарну еротичну білизну за приємними цінами чи скористуватись промокодами провідних магазинів – і все це на сайті Покупон.

Матеріал 

Підбираючи спідню білизну – особливо це стосується трусів – вкрай важливо враховувати матеріал, з якого її виготовлено: тканина не повинна подразнювати, парити, натирати. Синтетиці скажіть рішуче «ні»: нейлон у спекотну погоду може спровокувати подразнення, зуд, почервоніння, а синтетичне мереживо буде натирати шкіру в особливо чутливих місцях, що теж не додасть вам комфорту. Ідеальний варіант для спідньої білизни – натуральні чи змішані тканини, які не завдають шкідливого впливу на шкіру та дозволяють їй дихати, а найпоширенішим й бюджетним є поєднання бавовни та еластану у співвідношенні 95% до 5%.

Більшість дівчат приходять у захват, коли бачать шовкову білизну – і не дарма, адже вона дійсно дуже красива, ніжна, спокуслива та дуже приємна на дотик, особливо коли мова йде про весільну білизну чи білизну для романтичне побачення. Якщо ви хочете придбати білизну з шовку, звертайте увагу на те, щоб на трусиках була ластовиця з бавовни чи бамбукового волокна – бамбук має антибактеріальні властивості, які особливо важливі під час менструації. До речі, деякі виробники випускають спеціальні труси для цього періоду.

Білизна для вагітних та годувальниць

В період вагітності та годування варто з особливою увагою ставитись до вибору білизни, адже в цей час організм зазнає низку змін, які потребують тимчасового переходу на спеціальні фасони, які полегшать життя молодої мами.

Живіт вагітної жінки в допологовому бандажі

Починаючи з 9-го тижня вагітності та до пологів жіночі груди можуть збільшуватись на кілька розмірів – й щоб мінімізувати навантаження на хребет і запобігти появі розтяжек, необхідно підібрати правильний бюстгальтер: він повинен бути з натуральної тканини, бажано, бавовни, з широкими бретелями, без кісточок, з можливістю регулювання об’єму та з чашечками, які тільки підтримують, але не здавлюють груди. А з 20-35-го тижню чимало лікарів рекомендують жінкам придбати допологовий бандаж, котрий також знижує навантаження на хребет, підтримує зростаючу матку та знижує вірогідність появи розтяжок.

Мамам, що годують, також пропонують використовувати спеціальні бюстгаельтери: вони повинні бути максимально комфортними, нічого не передавлювати, а головним їхнім призначенням є забезпечення комфортного годування без необхідності зняття. Придбати подібний бюстгальтер ви завжди можете на сайті Покупон за гарною ціною та з вигідним кешбеком.

Вибір білизни по фігурі з урахуванням фасону одягу 

Щоб спідня білизна виглядала органічно в комплекті з одягом, який ви одягнете зверху, слідкуйте за тим, аби вони поєднувались за фасонами. Також за допомогою білизни можна скоригувати недоліки фігури, тому не зайвим буде запам’ятати, який вид білизни підходить конкретно вашому типу фігури.

Як правильно підібрати трусики:

  • Класичні труси – універсальний варіант, який буде відмінно виглядати практично з будь-яким фасоном одягу, крім облягаючого, і до того вигідно підкреслить фігуру «пісочний годинник».
Класичні білі трусики на дівчині
  • Безшовні труси – ідеальне рішення на той випадок, коли ви захочете одягнути щось облягаюче, з делікатної тканини; всі інші варіанти проступатимуть крізь тонкий матеріал, а, погодьтеся, це навряд чи той самий ефект, якого ви хочете досягти, вдягаючи, наприклад, довгу сукню-комбінацію. 
Безшовні трусики на дівчині
  • Хіпстери – практичний вибір для практичних леді: трусики цього фасону призначені спеціально для джинсів та брюк з низькою талією та начебто створені для власниць пишних форм – їх широкі боки підтримують стегна, не перетискаючи.
Трусики-хіпстери з мереживом на дівчині
  • Стрінги – той самий фасон, з приводу якого зламано стільки списів у бурхливих дискусіях. Та дійсно, лікарі не рекомендують часто вдягати стрінги, особливо з дешевої синтетичної тканини, але якщо в вас зухвалий романтичний настрій, ви хочете вдягти легку летючу спідницю чи обтягуючу сукню, а в планах – побачення, то чому б ні?
Трусики-стрінги на дівчині
  • Шортики – за допомогою цього фасону худенькі дівчата зможуть зробити не найвидатнішу п’яту точку, а пишки, навпаки, підтягнути повні сідниці. Шортики стануть прекрасним рішенням для прихильниць міні-спідниць, які навіть при сильному вітрі хочуть відчувати себе впевнено.
Трусики-шортики на дівчині, вигляд спереду та сзаду

Як вибрати бюстгальтер:

  • Бюстгальтер з кісточками – підійде тій дівчині, яку природа нагородила пишним бюстом. Краще за все обирати такі моделі, в яких чашки добре підтримують форму за рахунок ущільнення, але при цьому легкі, не тиснуть та не натирають.
Чорний бюстгальтер з кісточками на дівчині
  • Балконет – його цікавинка в тому, що він піднімає груди, але при цьому верхня їх частина залишається відкритою. Якщо обирати модель такого типу зі знімними бретелями, то краще, ніж варіант для суконь і топів з відкритими плечима та без рукавів не вигадати!
Білий бюстгальтер-балконет на дівчині
  • Пуш-ап з кісточками – підійде власницям невеликого акуратного бюсту. Бюстгальтер такого фасону піднімає груди, робить їх візуально більшими; дана модель ідеально пасує під сукні та блузи з глибоким вирізом.
Білий бюстгальтер з ефектом пуш-ап на дівчині
  • Бралетт – хіт останніх декількох сезонів. Даний бюстгальтер без кісточок, жорстких чашечок та застібок буде гарно виглядати на струнких дівчатах з мініатюрними грудьми, та підійде цінувальницям природності та максимального комфорту. Поєднується з одягом майже будь-якого фасону.
Чорний бюстгальтер-бралетт на дівчині
  • Грація – являє собою боді, об’єднане з бюстгальтером на кісточках, із фронтальною застібкою на гачках, розташованою на спинці. Грація прекрасно підійде власниці пишних форм, оскільки одне з її основних завдань – м’яка корекція фігури. Також такий варіант нерідко використовується під святкові сукні, зокрема весільні – для того, аби вигідно підкреслити красу бюста та витончені лінії талії.
Грація молочного кольору на дівчині
  • Ліф без кісточок – практичний варіант на той випадок, якщо вам набридли мережива, пуш-ап й поролонові чашечки; в такому бюстгальтері зручно займатись спортом. Дана модель забезпечує підтримку грудей, необхідну при активних фізичних вправах, є комфортною, в ній не доведеться переживати за погано зафіксовані нруди, як це трапляється зі звичайними бюстгальтерами. В якості аналогу підійдуть спортивні топи з щільними чашечками, які можна купити на сайті Покупон з кешбеком. 
Білий бюстгальтер без кісточок на дівчині

Окрім розміру грудей під час вибору бюстгальтера також важливо враховувати їхню форму, ширину, відстань між молочними залозами, адже той тип чашечок, котрий підійде, наприклад, для краплеподібного бюсту, навряд чи буде добре виглядати на бюсті типу колокол.

Виокремлюють сім основних типів грудей:

  • Колокол – мають значні об’єми, виглядає важкою та великою, зверху зазвичай більш вузькі, ніж в нижній частині, через що потребує особливої підтримки. Бюсту такого типу підійдуть бюстгальтери з широким контуром та широкими бретельками, які згладжуватимуть навантаження, що його завдає вага грудей плечам та спині.
  • Вузькі груди – не виходять за межі грудної клітини, частіше за все мають конусоподібну форму чи форму трикутника. Для того, аби вигідно підкреслити її красу, вибирайте бюстгальтери з вертикальним чи Т-подібним швом на чашечках, також вам підійдуть безшовні чашечки з пуш-ап-ефектом. Перелічені типи бюстгальтеру добре підтримують груди, надають їм округленої форми та візуально роблять їх трохи ширшими, ніж вони є.
  • Кулясті – вважаються еталонними, адже саме за цією формою зазвичай звертаються дами до пластичних хірургів. Груди такої форми будуть прекрасно виглядати в бюстгальтері будь-якої форми, але ідеальним варіантом для них стане балконет.
  • Схід-Захід – чи, іншими словами, груди, які дивляться в різні сторони. Мета власниці такого бюсту – «зібрати» їх, зробити вужчим; допоможуть в цьому бюстгальтер з м’якими чашками цільного крою чи литі моделі, ліф із застібкою спереду.
  • Асиметрична – якщо одна грудь за розміром більша, ніж інша, й особливо фкщо це помітно, скорегувати ситуацію допоможе бюстгальтер, в якому чашки відрізняються щільним формуванням; буде гарно, якщо в моделі будуть передбачені спеціальні кишеньки, в які можна помістити вкладиші, що маскують асиметрію.
  • Краплеподібна – чимось нагадує колокол, але менш опукла та має більш м’який спуск донизу. Такому бюсту необхідний бюстгальтер на кісточках з сильною фіксацією, котрий забезпечуватиме йому підтримку з обох боків. Підкреслять груди такої форми з вигідного боку ліф косого крою, ліф із заниженим вирізом та щільними чашечками. Власницям краплеподібних грудей варто відмовимитись від пуш-апа.
  • Широкі груди –в цьому випадку між півкулями грудей доволі велика відстань, а при спробі зведення їх руками не виходить та сама спокуслива улоговинка, яка властива, наприклад, кулястим грудям. Аби скоригувати дану форму, зверніть увагу на бюстгальтери-балконети з горизонтальними швами та центральною сполучною планкою, що щільно прилягає до тіла.

Чи виявились наші рекомендації для вас корисними? І якими правилами керуєтесь ви під час купівлі спідньої білизни? Діліться своїм досвідом вибору та придбання спідньої білизни онлайн в коментарях!

1 коментар
  • Людмила

    Дякую за статтю , дізналася для себе багато важливої інформації

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *