«Бронежилет» для твого смартфона – який захист для екрану вибрати.

Він вислизає з рук, падаючи на поверхню, видає тихий «цок». Ви підбираєте смартфон, із завмиранням серця розглядаєте екран, чи не з’явилися нові тріщини, відколи й вм’ятини. Знайома ситуація?

Майже кожен власник «органайзера богів» стикався з таким, якщо не з чуток то на власному досвіді.

Припустимо, незначні тріщини не завадять сенсорам гаджету працювати в штатному режимі. Але така «гра в рулетку» небезпечна попаданням вологи всередину, коротким замиканням і подальшою деградацією піксельної матриці смартфона.

Найпідліший сценарій – поломка сенсорів, коли дисплей реагує через раз або повністю відмовляється працювати, поки ви не внесете кругленьку суму на ремонт однієї з найдорожчих частин телефону.

Як запобігти подібні неприємності і непотрібних витрат, ніж захистити дисплей і як правильно наклеїти захисну плівку на екран без бульбашок і відшарувань, ми розповімо в сьогоднішній статті.

Які є типи захисних покриттів для смартфона

Захисні покриття — «присмак» сучасності, його немає мабуть тільки на їжі. Ось і для тендітних смартфонів було розроблено полімерне покриття, призначене для прийняття удару і пом’якшення навантаження на матрицю.

«Склом» його називати не зовсім коректно – це гнучке покриття з безлічі шарів пластика з’єднаних спеціальним чином. Доступно в трьох варіаціях.

  • Тонке пластикове покриття – ніяких подряпин, наноситься в домашніх умовах. З плюсів – дійсно зручно, пальці не залишають слідів на склі, сенсори працюють як треба. Мінус – не можна колоти горіхи, від падіння теж не врятує, з часом сильно зношується.
  • Захисне напилення – здійснюється тільки в сервісних центрах. Тонке, практично непомітне покриття. Перехідний етап між товстим склом і плівкою.
  • Додатковий лист бронегеля абоскла.Товстий шар захисного покриття буде корисний, коли надійність критично важлива. Позитивна сторона – повністю захищає екран від пошкоджень. Однак, у скла є один істотний мінус – воно ламається тільки один раз, після чого потребує заміни. Бронегель хоч і витримує падіння, але до скла йому далеко.

Правильно нанесене і підібране захисне скло для смартфона не перешкоджає чутливості сенсорів до дотиків.

Як одягнути захисну плівку на смартфон

  1. Протріть екран смартфона ганчірочкою до повного очищення від пилу і бруду
  2. Обробіть поверхню очисним розчином (спирт, засоби для чищення для моніторів) щоб знежирити поверхню.
  3. Розпакуйте пакетик з защитной плівкою і зніміть з нього захисні покриття від пилу.
  4. Покрийте екран смартфона, прикладаючи плівку по контуру отворів (камера, кнопки, вирізи)
  5. Оберніть пластикову карту ганчірочкою з мікрофібри (зазвичай йде в комплекті з самим покриттям) і притискайте отриманим скребком плівку в місцях з бульбашками. Робіть руху від центру докраїв,видаляючи бульбашки під плівкою.
Раз, і готово.

Як наклеїти поліуретанову плівку

Буває що простого полімеру недостатньо, хочеться щоб приємний на дотик тонкий шар захисту витримував подряпини без значного зносу. Тоді слід задуматися над придбанням поліуретанової плівки для смартфона. Вона здатна відновлювати пошкодження з плином часу. Єдине “АЛЕ!” – наносити таке покриття коштує тільки після змочування водою. Найзручніше наносити воду на поверхню девайса за допомогою невеликого спрея.

  1. Приберіть пил і бруд з екрану смартфона, ретельно протріть його мікрофіброю.
  2. Дістаньте покриття з коробки.
  3. Зніміть з нього захисну плівку.
  4. Змочіть відкриту частину плівки водою.
  5. Акуратно прикладіть плівку на смартфон, дотримуючись контурів камери, динаміка і мікрофона.
  6. Придавите покриття за допомогою ганчірочки з мікрофібри і розгладьте його, повністю видаляючи бульбашки.
  7. Коли на поверхні не залишиться бульбашок або нерівностей, залиште покриття сохнути на 10 годин.

Тривале висихання ніщо в порівнянні з майбутнім самовідновлення «нової» поверхні вашого улюбленця.

Як наклеїти бронегель на смартфон

За своєю природою, силіконовий бронегель – це тонкий шар полімеру, повністю покриває гаджет по краях. Плавно обтікаючи кожен кут, бронегель здатний витримати динамічні навантаження, однак падіння на мармурову підлогу або асфальт з рук все ще залишатиметься «критичним» питанням для покриття. Тонкий шар полімеру не перешкоджає роботі тачскрін, захищаючи ніжні сенсори від ударів, рівномірно розподіляючи навантаження по всій поверхні. Як наклеїти бронегель:

  1. Підготуйте поверхню смартфона, протріть її ганчірочкою, знежирте спиртом і зітріть всі залишки очисника.
  2. Вийміть з упаковки захисне покриття і зніміть з нього плівку. Важливо – зробіть це утримуючи бронегель по крайкам кінчиками пальців, не торкайтеся до клейкою частини.
  3. Постарайтеся звести гель і контури смартфона, потім його буде складно переклеїти.

Як наклеїти захисне скло на смартфон

Коли подряпини на екрані не єдина проблема і екрану мають бути куди більш серйозні випробування потрібно стійке протиударне покриття для смартфона. Захисний шар з аморфної рідини здатний витримати падіння екраном вгору на підлогу. Простота нанесення стане одним з плюсів скла – розпакував, хряпнув на екран і готово, не потрібно розгладжувати складки або «виганяти» бульбашки.

Так, в разі фіаско скло трісне і розлетиться на друзки, а екран буде врятований. Один хітпоінтов, одне життя, одна спроба – основний «мінус» скла.

Захисту багато не буває.

Смартфон, тендітна і ніжна натура, прослужить вам дуже довго при дбайливому зверненні. Естети, не хвилюйтеся, захисні покриття практично непомітні на корпусі.

2 коментарів
  • Артем

    В общем, лепил защитные стекла на свой смартфон и каждые две недели приходилось его менять, потому что разбивал. Вот уже несколько месяцев не клею защитное стекло на свой айфон и как-то все целое, тьфу, тьфу, тьфу. Не знаю, с чем это связано))))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *