Як прикрасити новорічну ялинку: кращі ідеї декору

украшение елки

Декорування ялинки – справжнє мистецтво, з цим погодиться кожен, хто хоч раз її вбирав. Багато хто в цій справі покладається на інтуїцію та власне почуття прекрасного, не знаючи про існування різноманітних стилів та технік. PokuponBlog пропонує вдосконалити навички декоратора ? У нашій статті ви дізнаєтесь, як і чим прикрасити новорічну ялинку, як правильно її розмістити та який стиль декору вибрати для 2024 року – Зеленого Дерев’яного Дракона.

Нарядивши ялинку за допомогою наших підказок, можна зі спокійною душею розважатися та відпочивати – зі знижками Покупон до 70%!

Визначаємо місце для новорічної ялинки

Як правило, у кожному будинку є традиційне місце для новорічної ялинки, а у когось жива ялина і цілий рік росте у дворі або у вазоні. Відповідно до феншуй – стародавнього китайського вчення про гармонію людини і природи – кожному місцю у житлі властива певна енергетика. Отже, від того, куди ви поставите святкову ялинку, залежить, що саме ви привернете в будинок. Подумайте про насущне, що буде важливо в наступному році, і виберіть, куди поставити ялинку:

  • Якщо найважливіше для вас – здоров’я, ставте в центр кімнати, куди стікається вся життєва енергія.
  • Ви зосереджені на взаєминах у сім’ї? Тоді найкраще розмістити святкове дерево на сході.
  • У пріоритеті добробут, підвищення доходу та грошовий достаток? Поставте ялинку на південному-сході.
  • Суспільне визнання та всесвітня слава можуть бути реалізовані, якщо дерево стоятиме на півдні.
  • Тим, хто шукає другу половинку і ставить в основу любовні відносини, краще вибрати місце на південному-заході.
  • На заході Крістмас Трі варто розміщувати, якщо ви чекаєте на поповнення в сім’ї.
  • Любителям пригод та подорожей незвіданими країнами краще поставити дерево на північному-заході.
  • Якщо у 2024-му ви націлені на успіх у справах та кар’єрний ріст, розмістіть ялинку на півночі.
  • Тим, хто навчається та ставить у пріоритет нові знання, краще встановити ялинку на північному-сході.
розташування ялинки у домі

За таким же принципом можна розміщувати прикраси на самій ялинці і прикрашати квартиру. Наприклад, мішечку з монетами, щоб залучити до життя багатство, ідеальне місце на південному-сході.

Не потрібно намагатися заповнити всі кути квартири великою кількістю прикрас, адже тоді енергія буде розсіюватися. Виберіть щось одне, найважливіше в прийдешньому році, і зосередьтеся на цьому.

У яких кольорах краще прикрашати ялинку у 2024 році

Оскільки 2024 присвячений Дерев’яному Дракону, рекомендуємо в оформленні ялинки вибирати зелену або золотисту гаму. Також у декоруванні ялинки можна використовувати:

  • Червоний колір – символізує ріст, розвиток та життєву енергію. Модний тренд цього року – поєднання червоного та золотого.
  • Сріблястий – зелений на його тлі виглядає особливо ефектно.
  • Відтінки помаранчевого, що асоціюється з радістю, життєвою енергією та, звичайно ж, новорічними мандаринами.
  • Фіолетова палітра – виглядає елегантно та таємничо. До того ж у давнину фіолетовий і пурпуровий вважалися імператорськими кольорами, тож, вбравши ялинку в цій гамі, ви обов’язково порадуєте Дракона.
  • Чорний – але тільки як акцент. Іграшки такого кольору впишуться як у мінімалістичний хайтек-декор (хоча Дракон і не любитель такого дизайну), так і в класичний стиль із золотою та срібною мішурою, блискітками та блискучими гірляндами.

Також Зелений Дерев’яний Дракон прихильно ставиться до природних відтінків, використання деревних фактур, крафтових прикрас та декору в рустикальному стилі.

Читайте також:
✔️Вибираємо штучну ялинку
✔️Як прикрасити квартиру до Нового Року
✔️Що подарувати батькам на Новий Рік
✔️Адвент-календар для дорослих
✔️В яких кольорах зустрічати Новий рік

В якому стилі наряджати новорічну ялинку

Вибравши місце, колірну палітру прикрас для новорічного дерева та розібравшись із декором по фен-шуй, подумайте про стиль. Багато хто воліє вбирати ялинку по наїтію – виходить красиво і ошатно. Але якщо ви хочете досягти естетики, підбирайте прикраси так, щоб вони вписувалися в один із основних стилів новорічного дизайну.

Класичний

Класичне оформлення новорічної ялинки передбачає використання куль двох-трьох відтінків однакових розмірів та однотонних світлодіодних гірлянд.

У ролі ялинкового декору можуть виступати не лише традиційні кулі. Для оформлення ялинки використовуйте іграшки різних форм: зірочки, серця, коробочки, бурульки.

Блискуча мішура замінюється стрічками, намистом і бантами, а блиск забезпечать паєтки, намистини та дрібні блискітки. Для класичного оформлення важлива густота гілок – чим ялинка густіша і пишніша, тим краще. Безпрограшний варіант в даному випадку – рівномірно пишна штучна ялинка, з якою вам не доведеться думати, як заповнювати лисини.

Скандинавський стиль

Друге ім’я скандинавського стилю – стриманість. Він не рясніє гірляндами всіх кольорів, у ньому домінують холодні відтінки та прикраси з натуральних матеріалів (дерево, мішковина, шишки, жолуді), які будуть чудово виглядати на живій ялинці.

Тим, кому більше імпонує штучне дерево, пропонуємо купити ялинку білого кольору та прикрасити її блакитними, червоними, синіми та зеленими іграшками.

Також можна змайструвати імпровізовану настільну ялинку власними руками за прикладом з відео:

Еко-стиль

Зараз у тренді прикраси, зроблені своїми руками із натуральних матеріалів. У хід може йти все: гілки, шишки, кава, крупи, солома, квіти та листя з гербарію, спеції (кориця, гвоздика, бадьян), сушені часточки цитрусових і не тільки. До речі, процес створення такого декору – справжнє задоволення, особливо якщо залучити до нього сім’ю.

Однією з варіацій еко-стилю є популярний нині рустик, в якому переважають дерев’яні елементи та природні кольори. Акцентними можуть стати відтінки червоного та зеленого.

Кантрі

Стиль кантрі добре знайомий з різдвяних американських фільмів. Кулі, світлодіодні гірлянди, свічки, олені, шкарпетки для подарунків і традиційна червоно-біла клітка в декорі. При цьому варто уникати блискіток, неприродних кольорів і мішури. Ідея кантрі – в тому, щоб створити максимально затишну атмосферу заміського будинку. Домогтися цього легко за допомогою теплої колірної гамми, м’яких фактур і, наприклад, в’язаних іграшок під ялинку.

Ретро-стиль

Тим, у кого Новий Рік незмінно асоціюється з щасливими днями дитинства, пропонуємо зануритися в відповідну атмосферу в ретро-стилі. Саме час дістати з комори фігурні іграшки «малинка», «зайка», «потяг». Прикрасити ялинку можна також мішурою, серпантином і, звичайно, дощиком! Доповнити всю цю красу можна дитячими масками, старими плюшевими іграшками, цукерками та розписними пряниками. Вінтажні іграшки будуть красиво виглядати і в інших стилях, наприклад, європейському або кантрі, але вони повинні максимально виділятися на тлі однотонних куль.

Читайте також:
✔️Як робити новорічні іграшки своїми руками покроково
✔️Новорічний адвент-календар для дітей
✔️Лист Святому Миколаю – оригінальні шаблони
✔️Де провести новорічні свята у Карпатах
✔️Що подарувати дитині на Новий рік
✔️Ідеї подарунків для Таємного Санти

Наряджаємо ялинку правильно – основні принципи прикрашання

Щоб ялинка виглядала красиво та святково, важливо розуміти, що краса вимагає дотримання певних правил:

  • Гармонійність – запорука цілісності та збалансованості декору. Всі елементи «наряду» ялинки повинні утворювати єдине ціле, поєднуватися за стилем, кольором та фактурою.
  • Контраст. Щоб погляду було за що зачепитися, намагайтеся не забувати про різноманітність фактур. Поєднання матових і глянсових поверхонь, грубих і блискучих текстур – те, що потрібно для привернення уваги.
  • Правильно підібрана кольорова гама перетворить новорічну ялинку на найяскравіший атрибут будинку. Підбирайте кольори згідно з одним із основних правил поєднання – комплементарності, класичної, аналогової чи контрастної тріади. Тут вам допоможе колірне коло та наш окремий гайд як правильно поєднувати кольори в інтер’єрі.
  • Акценти. Наявність однієї або декількох фокусних точок – найпомітніших елементів декору, які приваблюватимуть погляд, надаватимуть композиції завершеності та динамічності.

Тип розташування прикрас

При оздобленні новорічного дерева також необхідно враховувати пропорції:

  • При кільцевому типі декору кулі розташовуйте ярусами, а порожні місця між ними закривайте гірляндами. Щоб дизайн виглядав пропорційно та гармонійно, вішайте найдрібніші кулі ближче до верхівки, а найбільші – внизу. За тим же принципом можна вбрати верх світлими відтінками, а низ – темними.
  • Спіральне розміщення нагадує кільцеве. Однак в цьому випадку спочатку викладається гірлянда, яка створює спіралеподібний малюнок, а потім вже вішаються іграшки. У комплексі прикраси створюють виток, який рухається від верхівки вниз по діагоналі.
  • Вибираючи вертикальне розміщення, також починайте з гірлянд. Щоб добитися потрібного ефекту, їх прокладають рівними лініями від верхівки вниз, а між ними вішають кулі і фігурки.
  • Якщо ви не любите діяти за правилами, наряджайте, як муза на душу покладе. Основний принцип спонтанного декорування – вішати іграшку туди, куди потяглася рука.
  • Вибираючи суворий порядок розміщення іграшок, починайте декорування з гірлянди. При спонтанному стилі першими краще вішати іграшки, щоб пізніше перекрити гірляндою «плями» без прикрас. Класних світлодіодних гірлянд багато не буває, тому перед прикрашанням ялинки переконайтеся, що у вас їх вистачає.
  • Верхівку і підлогу під ялинкою прикрашаємо в останню чергу. Під ялинкою можна розкласти різнокольорові тканини, мішуру, коробки з іграшками, штучний сніг, санки і ковзани, кошик з фруктами.

Приклад кільцевого способу розміщення декору

Зображення 1 з 3

Як прикрашати ялинку на дворі

Тим, у кого на дворі росте жива ялина, напевно складно буде утриматися від спокуси хоч трошки її причепурити. Взагалі, немає особливої різниці, в якому стилі прикрашати ялинку на вулиці, тут діють ті ж принципи, що і для декорування покупної. Однак є ряд правил, яких необхідно дотримуватися, якщо хочете, щоб декор протримався довго:

  • Іграшки повинні бути погодостійкими. Немає сенсу прикрашати ялинку паперовими сніжинками, якщо перший же сніг перетворить їх на похмурі безформні грудки.
  • Прикраси не повинні бути надто легкими – інакше їх здує вітром. Але й дуже важкі вішати на ялинку не варто, оскільки вони можуть травмувати дерево і навіть поламати гілочки.
  • Якщо хочете, щоб ялинка сяяла вогниками, простежте за тим, щоб електропроводка була справною, ізоляція – герметичною, а кабель – захищеним від вологи. Гірлянди треба вибирати спеціальні, призначені для вулиці. В іншому випадку ризикувати не варто, щоб не створювати пожежонебезпечну ситуацію.

Читайте також:
✔️Ідеї для відпочинку у грудні
✔️Куди поїхати у січні
✔️Що подарувати чоловікові на будь-яке свято
✔️Гірськолижні курорти України
✔️Ідеї красивого зимового манікюру
✔️Прості рецепти різдвяного печива

Яким прикрасам ви віддаєте перевагу? У якому стилі збираєтесь вбирати ялинку? Розкажіть у коментарях, чи враховуєте символіку китайського календаря та які іграшки підготували до року Зеленого Дракона.

8 коментарів
  • Аришка

    Спасибо за отличные идеи, будем декорировать елку в ретро стиле. Даже две коробки игрушек старых, настоящих на виолити купили. Осталось только нарядить все.

    • {:ru}Дарья Погребная{:}{:uk}Дар'я Погребна{:}

      Добрый день, Аришка! Здорово, что вам приглянулись наши идеи. Спасибо, что читаете наш блог, заглядывайте еще ? С Наступающим, веселых праздников!

  • Маша

    А мне почему-то захотелось милых домиков, мишек и прочих игрушек из прошлого

    • {:ru}Дарья Погребная{:}{:uk}Дар'я Погребна{:}

      Здравствуйте, Маша! Рады, что статья вдохновила вас! Спасибо, что читаете наш блог. Веселых праздников ??

  • анатолій

    правильно,від душі

  • Кейт

    Мне последнее время безумно нравятся елки, украшенные в едином стиле – однотипные шары в нескольких цветах, дождик, подобранный в тон, шишки с бантиками…. Но у моей мамы стоооооолько клевых игрушек, с разных времен (она их коллекционирует с молодости и каждый год пополняет новыми) :)))))))) , что одна елка точно будет в стиле микс ))))))

  • Angelina F.

    Очень круто, что и до нас наконец-то дошла мода украшать елки в определенном стиле! Особенно мне нравится рустик и все, что близко, а то эти дождики полиэтиленовые уже приелись до ужаса…

  • Женя Ступницкая

    Никогда не придавала значение тому «как правильно», главное, чтобы от души ? но у вас бесспорно елочки очень красиво выглядят, коммерческие так сказать)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *