Балаяж: фарбування, яке виглядає натуральніше, ніж власне волосся

Пошкоджене фарбою волосся, постійно відростає коріння, нескінченно довгий підбір відтінку, який не буде старити або виглядати занадто інфантильно — з усіма цими проблемами стикаються ті, хто звик міняти колір волосся, як рукавички. Ці ж складності лякають тих, хто не любить занадто експериментувати із зачіскою. Фарбування волосся в стилі балаяж — ідеальний варіант для всіх, оскільки він лише підкреслює природну красу волосся і мінімізує негативні наслідки фарбування.

Балаяж створює ефект вигорілого волосся

У чому «сіль» або чому балаяж на піку моди

Модне сьогодні фарбування волосся в стилі балаяж заслужило свою популярність не випадково, адже вирішило безліч проблем з фарбуванням. Балаяж дозволяє гармонійно поєднувати різні кольори, поступово переходячи з одного в інший. Якщо правильно підібрати відтінок, то волосся не виглядає пофарбованим. Здається, що воно просто красиво вигоріло на сонці.

Фото до і після балаяжу

Такий ефект «натуральності» досягається завдяки особливій техніці фарбування, яку порівнюють з мітлою («балаяж» у перекладі з французької означає «мести»). Фарба наноситься на пасмо буквою V — від бічних пасм до кінчиків, при цьому майстер робить безліч, на перший погляд, хаотичних рухів пензлем. Саме ця «безладність» і відрізняє балаяж від іншої популярної техніки — шатуш. Може використовуватися два і більше відтінку фарби, для стрімкого або більш м’якого переходів без чітко визначених кордонів, що виглядає природніше, ніж, наприклад, мелірування. Таким чином балаяж відмінно вписався в загальну тенденцію «натуральності» в світі моди.

Переваги та недоліки балаяжу

Правди заради, зауважимо, що недоліки техніка балаяж все ж таки має. По-перше, як не крути, але фарбування передбачає хімічний вплив на волосся — навіть найбезпечніша фарба завдає невеликої, але шкоди волоссю. По-друге, застосувати балаяж в домашніх умовах самостійно практично неможливо. Техніка вимагає професійних навичок, а саме фарбування може займати до 6 годин, тому краще звернутися до салону. На Покупоні ви знайдете пропозиції найкращих салонів вашого міста зі знижкою або кешбеком.

Ну а тепер приділимо увагу «плюсам» балаяжа, адже їх значно більше:

  • балаяж підходить для будь-якої довжини і будь-якого кольору волосся (потрібно тільки враховувати поєднання кольорів);
  • візуально збільшує обсяг вашої зачіски, надає волоссю блиску;
  • створює ефект вигорілого волосся і виглядає натурально, з боку не завжди зрозуміло, що ви пофарбувалися, але образ виглядає новим;
  • волосся менш пошкоджене, ніж при повному фарбуванні;
  • відростають корені непомітно і забарвлення не потребує частої корекції, що теж позитивно позначається на стані волосся;
  • дозволяє експериментувати з кольором в будь-якому віці;
  • при правильному підборі стилю допомагає приховати дрібні недоліки і підкреслити достоїнства рис обличчя.

Принципи колористики: вибираємо колір і стиль

Для темного волосся

Темні корені можуть гармонійно переходити в дуже світлі кінчики

Найчастіше в балаяж забарвлюють темні відтінки волосся, оскільки темне волосся виглядає більш соковито і цікаво в стилі балаяж. Якщо у вас коричневе або каштанове волосся, вам підійде балаяж з переходом у шоколадний, карамельний, горіховий або відтінок капучино. Незвичайне забарвлення вийде з переходом в рудий. Починається перехід кольорів на темному волоссі з глибокого темно-коричневого кольору і через безліч відтінків може завершитися блондом на кінчиках. Контрастно світлі пасма ідеально підійдуть для багаторівневої стрижки, візуально додаючи густоти і об’єму зачісці.

Для світлого волосся

На світлому волоссі балаяж виглядає максимально натурально

Для блондинок і власниць русявого волосся, підійдуть ще більш світлі відтінки балаяж, як, наприклад, пшеничний, карамельний і медовий. Також можна поекспериментувати з перламутровим блондом і сірими відтінками. Якщо у вас русяве волосся, то балаяж гарантує гарне фарбування, яке максимально схоже на вигоріле волосся.

Для довгого волосся

Чим довше волосся, тим більш плавні переходи кольору

Довге волосся — це поле для експериментів стиліста, оскільки є можливість використовувати безліч відтінків і перехід балаяж буде максимально плавним. На довгому волоссі можна випробувати також різні стилі балаяж. Наприклад, освітлити волосся по всій довжині або тільки кінчики, по овалу обличчя, по завиткам, опрацьовуючи товсті або тонкі пасма (в цьому випадку фарбування буде явним або ледве помітним), або спробуйте асиметрію.

Для короткого волосся

Балаяж відмінно виглядає, як на довгому, так і на короткому волоссі

Підібрати фарбування під коротку стрижку зазвичай набагато складніше, ніж для довгого волосся, але балаяж універсальний. Якщо ви носите коротке, середнє волосся або подовжене каре — додайте волоссю об’єму, виділивши окремі зони і пасма. Власниці коротких стрижок можуть спробувати контрастний балаяж, який передбачає кілька переходів від світлого назад до темного по всій довжині пасма. Також незвичайна зачіска вийде, якщо використовувати попелястий серпанок на середніх відтінках натурального волосся.

Експерименти з яскравими кольорами

Балаяж допомагає втілити ваші найсміливіші експерименти з волоссям

Балаяж підходить і любителькам яскравих, далеких від натуральних, відтінків волосся. Для оригінального фарбування підійде абсолютно будь-який колір або навіть кілька одночасно. Модні в цьому сезоні відтінки: роуз-голд, вишнево-червоний, попелястий, райдужні відтінки і переходи: фіолетовий, блакитний, зелений, з якими відмінно поєднуються чорне волосся.

Розкажіть, чи встигли ви спробувати балаяж, які кольори комбінували і якими перевагами володіє таке фарбування.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *