Позбавляємося від мімічних та вікових зморшок

Важко посперечатися з тим, що зморшки – найпоширеніша проблема жінок після 25. Наявність навіть дрібних складочок кидає тінь на «18-ти річний» вік – як ми, жінки, часто любимо говорити про себе.

У боротьбі із «гусячими лапками» чи носогубною складкою важливо розуміти природу їх появи і комплексно підходити до вирішення проблеми. Сьогодні ми розберемо обов’язкові, профілактичні та найбільш ефективні способи боротьби з мімічними та іншими зморшками.

Які бувають зморшки і чому вони з’являються?

  • Мімічні зморшки ㄧ одні з найперших супутників шкіри, які можуть з’явитися вже в 20-25 років. Емоційні люди для вираження своїх почуттів неусвідомлено задіють безліч лицьових м’язів. З часом це призводить до формування дрібних, але помітних мімічних зморшок. Особливо вони проявляються у власниць сухої шкіри, позбавленої достатньої кількості вологи і найчастіше у верхній третині обличчя, в куточках очей, в куточках губ, між бровами, на лобі при гримасі подиву. До 35-45 років дрібні мімічні зморшки (ще й під дією вікових змін структури самої шкіри) стають глибокими, постійними і помітними навіть в розслабленому стані лицьових м’язів. Зрозуміло, від емоцій нікуди не дітися, і пригнічувати в собі їх ㄧ не вирішення проблеми. Менш помітними мімічні складки допоможуть зробити зволожуючі комплекси, біоревіталізація , мезотерапія , масаж обличчя  і гімнастика.
  • Статичні зморшки з’являються після 45 років, в результаті природного генетичного старіння, фотостаріння шкіри і властивого цьому періоду порушення її ліпідно-жирового балансу. Такі складки неозброєним поглядом видно навіть в розслабленому стані м’язів обличчя і шиї. Вони можуть з’являтися де завгодно, але в основному, в місцях згинання шкіри: під очима, на носі, в носогубному трикутнику, на шиї. Ці зморшки, на відміну від інших типів, можуть бути несиметричними і розташовуватися тільки на одній половині обличчя. Основна їх причина ㄧ патологічна сухість шкіри, надмірне її зневоднення і брак поживних речовин.
  • Вікові. Виникають зазвичай після 50 років, внаслідок природних процесів всередині нашої шкіри: формування колагену ще більше сповільнюється, клітини відновлюються повільно, змінюється гормональний фон. В результаті еластичність знижується і утворюються зморшки. Боротися з цим процесом можна шляхом підтримки поживних елементів в епідермісі і ретельним доглядом за шкірою (косметологічні процедури).

Гімнастика від зморшок

На обличчі розташовується безліч жувальних і мімічних м’язів. Займаючись так званим фейсбілдингом кожен день, ви зміцнюєте і тренуєте м’язи обличчя, що дозволяє відновити тонус і розгладити дрібні і навіть попередити передчасне поява глибоких складок.

Вправа для носогубних зморшок

Долоні прикладаємо до губ і щік, тим самим щільно притискаючи їх. Пальці при цьому спрямовані до вух. Важливо щоб щоки були опущені або підняті, перебували в природному розслабленому положенні. Спочатку надуваємо щоки, чинячи опір долонями, потім видихаємо. Руки від обличчя не прибираємо протягом усього підходу. Повторювати по 20 разів кожен день.

Вправа від складок між бровами

Вказівним, середнім і безіменним пальцями, злегка натискаючи подушечками, погладжуємо лоб по масажних лініях: від перенісся до скронь. При цьому потрібно максимально розслабити мускулатуру обличчя.

Вправа від складок між бровами

Вправа від зморшок на лобі

У розслабленому стані зафіксуйте шкіру чола долонями так, щоб кінчики пальців були спрямовані один до одного. Злегка натягніть шкіру з обох сторін. У такому положенні намагаємося підняти брови і зморщити лоб. Таким чином, ви надаєте руками протидію на звичайну емоцію здивування. У результаті вона покращується тонус, а складки розгладжуються.

Вправа від зморшок на лобі

Масаж

Масаж обличчя або пасивна гімнастика ㄧ ефективний метод боротьби зі зморшками будь-якої природи. У комплексі з фейсбілдингом він допомагає відновити і підтримувати тонус лицьових м’язів, поліпшити кровообіг в шкірі. В результаті регулярних і комплексних процедур підтягується овал обличчя, зморшки стають менш помітними, з’являється здоровий відтінок шкіри.

Самомасаж

Цей метод впливу на м’язи і шкіру обличчя можна застосовувати відразу після лицьової гімнастики. Варто скористатися зволожуючим кремом, так як будуть застосовуватися руху різної сили. Для максимального ефекту масаж обличчя необхідно проводити строго по масажних лініях, як показано на малюнку. Самомасаж повинен проходити в чотири послідовні етапи.

  • Крок 1. Готує особа до масажу і покращує кровотік в цій зоні. Для цього подушечками пальців злегка поплескувати шкіру від низу до верху протягом 1 хвилини.
  • Крок 2. пощипувати шкіру вказівним і великим пальцем в місцях найбільшої кількості мімічних зморшок. Інтенсивність рухів повинна змінюватися протягом всієї процедури. Тривалість 2-3 хвилини.
  • Крок 3. Почніть точковим рухам подушечками пальців навколо очей і в області щік. Тривалість – 2 хвилини. Намагайтеся міняти швидкість і інтенсивність тиску.
  • Крок 4. Розслабте і заспокойте м’язи після самомасажу. Легкими поглаживаниями і поплескування пройдіться по всьому обличчю, починаючи з середини до країв контуру.
Самомасаж

Іспанська масаж

Цей вид масажу дозволяє впливати більш глибоко на мускулатуру і епідерміс, що призводить до значного поліпшення пружності шкіри.Іспанський або хиромассаж включає більш ніж сто прийомів і технік, завдяки чому відсутній ефект звикання. В результаті м’язи приходять у тонус, допомагаючи вам позбавитися від складок і зморшок.

Скульптурний масаж

Ця процедура забезпечує максимально ретельне опрацювання м’язів обличчя і шиї, що дозволяє ефективно боротися зі зморшками всіх типів. В результаті помітно підтягується овал обличчя, поліпшується якість і пружність шкіри. А в якості ще одного бонусу ㄧ ви можете знайти скульптурний масаж  на сайті Покупона зі значною знижкою.

Скульптурний масаж

Косметологічні процедури

Спеціальні методики догляду за шкірою Anti-Age допомагають відстрочити процес старіння, підтримувати здоровий вигляд обличчя і тонус шкіри:

  • Апаратне фотоомолоджування . Спеціальне обладнання дозволяє за кілька сеансів значно поліпшити зовнішній вигляд шкіри і позбавити її від зморшок.
  • Ін’єкції ботокса . Речовина ботулотоксин вводиться в зону найбільшої кількості зморшок і працює як блокатор м’язових рухів. Це кращий спосіб позбутися від мімічних зморшок, викликаних зайвою тонусом мускулатури. Ботокс моментально розгладжує складки, робить шкіру більш гладкою і пружною.
  • Біоревіталізація . Ефект досягається шляхом введення під шкіру спеціального препарату – «MESOLINE REFRESH». Ця речовина допомагає активно боротися з проблемою зневоднення і сухості шкірного покриву. В результаті покращується тонус і зволоженість, шкіра набуває еластичність і гладкість.
Косметологічні процедури

Засоби для домашнього догляду

Добре, що в наш час можна підібрати професійну косметику  по догляду за шкірою з ефектом омолодження. Такі кошти стануть чудовим доповненням до косметичних процедур і масажу. Разом з ними можна застосовувати і народні засоби з використанням натуральних компонентів. Вони зможуть наситити шкіру вологою і допомогти усунути обридлі зморшки:

  • Дріжджова маска. Пресовані дріжджі потрібно розім’яти виделкою і розбавити молоком так, щоб вийшла густа однорідна маса. Готовий засіб наносити на проблемні зони і залишайте на 20-30 хвилин. Повторювати 3-4 рази в тиждень.
  • У свій звичайний нічний крем додайте пару крапель кунжутного масла або масло зародків пшениці, перемішайте. Ці компоненти містять цінний вітамін Е, який необхідний для здоров’я епідермісу. Додатковий живильний ефект буде здійснюватися в нічний час, а на ранок шкіра буде виглядати більш рівною і гладкою.
  • Поживна яєчна маска. Жовток курячого яйця перемішайте з однією чайною ложкою касторової олії і лимонного соку. У цій суміші потрібно вимочити суху марлю і накласти на обличчя на 15 хвилин. Так можна зробити домашню тканинну маску, яка приведе шкіру в тонус і подарує відчуття свіжості.
Засоби для домашнього догляду

Будь-які процедури і засоби по догляду за шкірою краще застосовувати в комплексі, регулярно і систематично. Маски рекомендують застосовувати 2-3 рази в тиждень, а гімнастику бажано виконувати щодня по 5 хвилин. Так зморшки будуть швидше розгладжуватися і ставати менш помітними.

Можливість доглядати за шкірою в салонах краси і домашніх умовах дозволяє залишатися молодими в будь-якому віці. Чекаємо в коментарях рецепти вашої вічної молодості!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *