Інтервали між процедурами лазерної епіляції: скільки часу повинно минати від сеансу до сеансу

Всі, хто цікавиться темою лазерної епіляції, знають, що для досягнення ідеальної гладкості шкіри замало однієї-двох процедур, а необхідний цілий курс, причому проміжки часу між сеансами будуть різними. 

Від чого залежить тривалість перерв між сеансами лазерної епіляції, через скільки днів після першого візита до косметолога потрібно приходити на повторну процедуру і які перерви повинні бути між іншими візитами – про це читайте далі.

Що впливає на графік процедур лазерної епіляції

На те, як часто вам і з якими інтервалами доведеться приходити на сеанси лазерної епіляції в межах одного курсу, впливає ціла низка факторів:

  • Фаза росту волосся.
  • Зона росту волосся.
  • Гормональний фон.

Фаза росту волосся

Цикл життя кожної волосини поділяється на три етапи:

  • Анаген – стадія активного росту.
  • Катаген – стадія поступового згасання росту.
  • Телоген – стадія спокою: стара волосина випадає з фолікула, а замість неї з часом починає рости нова.
Життєвий цикл росту волосся

Найбільш вдалий період для проведення сеансу лазерної епіляції – анаген, оскільки саме на цій стадії фолікул максимально насичений меланіном, а отже, лазерному проміню простіше сконцентруватися на ньому та прицільно прогріти його до температури, необхідної для руйнування сусідніх клітин. Скільки процедур лазерної епіляції необхідно зробити, виходячи з особливостей росту волосся, ми розповідали детальніше у нашій статті.

Зона росту волосся

Зони видалення волоссі поділяються на звичайні (руки, ноги), гормонозалежні (у жінок – зона бікіні, область над верхньою губою, у чоловіків – обличчя) та розташовані близько до серця (зона пахв, груди). У двох останніх зонах волосся відростають швидше, ніж на руках та ногах, тож проміжок часу між процедурами для них зазвичай складає близько 1-1,5 місяців. Волосинкам на руках та ногах необхідно в середньому 2-3 місяці для переходу у стадію анагена.

Фотопортрет чоловіка з половиною бороди

Гормональний фон

Чимало в організмі людини залежить від того, як працює його гормональний фон. В залежності від цього волосся на тілі може відростати дуже швидко чи, навпаки, дуже повільно, через що косметологу доведеться корегувати графік процедур лазерної епіляції. Якщо ви не знаєте, як у вас справи з гормонами, рекомендуємо здати аналізи, тим більше що на Покупоні це можна зробити по гарній акції зі знижкою до 70%.

Розмір інтервалів між сеансами

Середня кількість процедур, необхідна жінкам для досягнення результату, – 8-10, чоловікам – 10-12, а за часом цілий курс може зайняти близько року і навіть більше. 

Скільки часу повинно пройти між сеансами лазерної епіляції? Спеціалісти радять робити всі повторні процедури тільки тоді, коли волосся знаходитиметься у фазі активного росту. Перший сеанс зазвичай знищує до 30% волосся в обраній зоні: першими випадають саме ті, які на момент процедури перебували на етапі росту, – найтемніші, найжорсткіші, найпомітніші. Через скільки часу зазвичай випадає волосся після лазерної епіляції, детальніше читайте у нашій статті

Жінка на сеансі лазерної епіляції

Чим менше волосся після чергового сеансу залишається в зоні, котра зазнає обробки, тим довші будуть інтервали між процедурами. Мінімальний проміжок часу зазвичай складає 2-3 тижні, й звичайно перерву на такий термін роблять між першою та другою процедурою. Саме стільки треба зачекати, аби «приспіли» активні волосинки, котрі перебували у стадії телогену на момент першого сеансу. 

З кожною новою процедурою інтервали збільшуватимуться, оскільки перехід від сплячого стану до стану активного росту в кожної волосини може займати тижні, а життєві цикли волосинок по всьому тілу не синхронізовано один з одним, аж як би ми не бажали іншого. 

На останніх етапах курса лазерної епіляції максимальна перерва між процедурами може сягати 3-х місяців. В цілому за всі сеанси лазерної епіляції знищується близько 80-90% усього волосся в обраній зоні.

Для того, щоб результат співпав зі сподіваннями, дуже важливо обрати професійного майстра, який складе для вас індивідуальний графік сеансів у відповідності до особливостей та швидкості росту волосся. 

Гладенькі стегна та доглянуте тіло

На Покупоні ви можете вибрати гарного спеціаліста та підхожий вам вид епіляції, а також скористатись вигідними знижками до 90% на послуги лазерної та елос-епіляції у кращих салонах вашого міста. Сеанс лазерної епіляції глибокого бікіні по Києву коштує в середньому 700-1000 грн, пахв – 300-500 грн, а зі знижкою Покупона ці процедури можна зробити за 170-350 та 100-160 грн відповідно. Середня вартість курсу елос-епіляції на 5-10 сеансів в Києві – 900-1500 грн, зі знижкою 80-90% від Покупона ви отримуєте змогу пройти курс за 150-1300 грн.

Коли повторювати курс

Чимало хто задається питанням, на скільки вистачить ефекта від повного курсу лазерної епіляції. На нього немає єдиної відповіді, однак у більшості випадків основна маса волосся перестає рости назавжди чи на доволі довгий час (3-7 років). Звісно, у найбільш волосистих зонах (гормонозалежних та близьких до серця) з часом все ж таки почнуть підростати волосини в невеликих кількостях, але їх ви зможете легко позбутися, роблячи раз на пару років одну-дві підтримувальні процедури.

Однак тут, як і у випадку з розміром інтервалів між сеансами, існують виключення (наприклад, вікові зміни та гормональні перепади можуть спровокувати з’явлення нових волосяних фолікулів, і тоді треба буде робити повторний повний курс лазерної епіляції).

Три дівчини підняли догори гладенькі ноги

Ми навели середні цифри, в той час як частота процедур, проміжок часу між ними, кількість та періодичність сеансів напряму залежать від індивідуальних особливостей вашого організму та може варіюватися. 

А ви робити лазерну епіляцію? Скільки часу вам знадобилось та які інтервали довелось витримувати між процедурами? Діліться досвідом у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *