Як видалити гель-лак в домашніх умовах: знімаємо покриття як у салоні

Гель-лак – один з найгеніальніших винаходів індустрії краси, і такий його статус цілком обгрунтований. Подібний манікюр тримається на нігтях від 2 до 4 тижнів, в залежності від швидкості росту нігтів і якості покриття. Здавалося б: акуратно нанести і правильно закріпити гель-лак набагато складніше, ніж знімати залишки цієї краси. Але не все так просто.

З якими труднощами доводиться стикатися під час зняття гель-лаку власноруч в домашніх умовах, коли немає можливості звернутися до майстра? Чим краще і як правильно прибрати покриття без шкоди нігтям? Далі ми розповімо про засоби і способи, як краще знімати гель-лак вдома самостійно – читайте уважно.

Інструмент для зняття лаку
Зняття гель-лаку може бути комфортною і простий процедурою, якщо знати певні правила

1. Безпечне зняття гель-лаку за допомогою рідини та фольги

Вам знадобляться:

  • ватні диски;
  • рідина для видалення гель-лаку (її також можна замінити засобом для зняття лаку, краще без ацетону);
  • апельсинова паличка або металева лопатка;
  • баф і пилка;
  • закріплювачі для спонжів (можна використовувати звичайну харчову фольгу, готові фольговані обгортки або силіконові затискачі);
  • масло або крем для зволоження кутикули.

Даний метод передбачає використання стандартного манікюрного набору, тож, озброївшись усім необхідним, ви можете приступати до процесу.

Крок 1. Знімаємо верхній шар

Найкраще це робити пилкою або бафом абразивністю 180-240 грит. Спилювання верхнього шару дозволяє ремуверу швидше і глибше просочувати гель-лак та робить більш легким відшарування покриття від нігтьової пластини. В процесі уникайте сильного тиску на нігтьову пластину, щоб не дійти бафом до натурального нігтя. Знімати потрібно тільки глянцевий шар топа. Завдяки цьому кроку ви значно прискорите і полегшите процес зняття.

Пилка для нігтів
Пройшовшись пилкою по поверхні покритого нігтя, вам буде значно простіше знімати наступні шари гель-лаку 

Крок 2. Укутуємо нігтики

Після зняття топа візьміть ватний диск, розріжте його на невеликі шматочки за розміром нігтьової пластини. Змочіть кожен ремувером (рідиною для зняття лаку), покладіть на нігті і обгорніть.

Для цієї процедури обов’язково беріть засіб без ацетону. Він більш делікатний, не обпалює і не пересушує шкіру та нігтьову пластину. За рахунок попереднього спилювання верхнього шару, рідина відмінно порається з розм’якшенням гель-лаку, але робить це більш м’яко.

В якості фіксатора підійдуть фольга, багаторазові пластикові або силіконові ковпачки для зняття гель-лаку. Суть цих пристосувань одна – щільно притиснути ремувер до нігтя. Залишаємо нігті на 10-15 хвилин.

Якщо закріпити фольгу глянцевою стороною всередину, процес прискориться, і лак буде відставати значно краще. Головне – не перетримати засіб на пальцях, щоб не пошкодити нігті і не пересушити ніжну шкіру навколо них.

Фольга
Фольга, як і інші види зажимів, сприяє кращому відшаруванню лаку

В якості альтернативи фользі можна використовувати «склянку для зняття». Всередині розмістіть губку або шматочок поролону, вимочений у ремувері, після чого по черзі занурьте кожен палець та гарненько його прокрутіть, щоб прибрати лак з країв нігтя.

Зняття гель-лаку
Легкий і дієвий спосіб видалити верхній шар лаку

Крок 3. Прибираємо залишки лаку

Коли рідина розм’якшила гель-лак, зніміть фольгу, не розгортаючи і злегка прокручуючи. Так ви зможете видалити частину декоративного покриття. Залишки зніміть апельсиновою паличкою або металевою манікюрною лопаткою. Рухайтеся від вільного краю до нігтьового ложа, акуратно, без зусиль і натискання. Якщо виявите, що база не розчинилася, повторіть 1-й крок, знову замочивши нігті засобом без ацетону, і прибравши залишки інструментом.

Зняття лаку
Легкими рухами по росту нігтя видаляємо залишки гель-лаку

Після видалення нігті потрібно злегка забафити. Це можна зробити звичайним бафом середньої жорсткості (240-400 грит) або електричною пилкою для нігтів. За допомогою різних насадок електропилка допомагає відшліфувати нігтики до ідеальної гладкості, прибрати всі нерівності і жорсткості, надати їм форми та здорового глянцевого блиску.

Якщо хочете дати нігтям відпочити і не збираєтеся наносити свіже декоративне покриття, – лак або гель-лак – то бафити потрібно в одному напрямку по зростанню нігтя, від основи кутикули до кінчика. Головне не перепилювати, стежити за товщиною натурального нігтя і приділяти особливу увагу торцям. Цей етап дозволяє прибрати зайве і згладити поверхню нігтя.

Якщо збираєтеся наносити новий гель-лак – бафити можна в будь-якому напрямку. Свіже покриття можна зробити як самостійно (для цього ви можете придбати гель-лаки та LED-лампи для сушіння нігтів), так і у майстра.

Щоб не мучитися, ви можете зробити обидві процедури – гігієнічний манікюр і нанесення гель-лаку – в салоні. Класичний манікюр в салонах Києва обійдеться вам в 130-400 грн, покриття гель-лаком – в 170-500 грн, а зі знижками Покупона до 75% ви заплатите за них всього 65-200 грн і 80-350 грн відповідно, до того ж в цю вартість часто входить і педикюр.

Крок 4. Зволожуємо! Живимо! Пом’якшуємо!

Під час зняття гель-лаку кутикулі дістається не менше нігтьової пластини. А оскільки шкіра в цій області тонка і ніжна, пропустити цю процедуру було б справжнім злочином.

По завершенню процедури використовуйте звичайний крем для рук і нігтів та спеціальну олію для кутикули. Доглядовий засіб наносимо акуратними рухами на кутикулу і нігтьову пластину, щоб зволожити і забезпечити відновлення після зняття. Також ви можете влаштувати собі і своїм пальчикам справжню СПА-процедуру, скориставшись масажними свічками для манікюру, до складу яких входять ефірні та рослинні масла. Користуватися ними дуже просто: треба запалити гніт, дочекатися, поки свічка злегка розтане, і нанести краплі олії на нігтики і зону навколо них.

На відео ви можете наочно ознайомитись із процедурою зняття гель-лаку з допомогою фольги

Масло для кутикули живить вашу шкіру та допомагає попередити пересихання

2. Як знімати гель-лак апаратом

На відміну від попереднього способу, вам знадобиться апарат для манікюру – фрезер. Апаратний спосіб часто використовується, аби зняти нарощені гелем або акрилом штучні нігті. Це ж стосується і гель-лаку, особливо якщо ви одночасно зміцнювали нігті акриловою пудрою. З таким міцним покриттям рідина без ацетону може не впоратися, і ви ризикуєте видалити його разом з тонким верхнім шаром натурального нігтя, зробити пластину м’якою та слабкою.

Зручний у використанні, апарат дозволяє швидко і м’яко знімати штучні нігті, покриття гель-лаком, гелем, акрилом або зміцнення акрилової пудрою, проводити сухий гігієнічний манікюр і педикюр. Це справжня знахідка для алергіків і людей з дуже чутливою шкірою, оскільки цей спосіб не вимагає використання рідин для зняття.

Але враховуйте, що власноруч знімати фрезою гель-лак або, тим більше, нарощені гелем або акрилом нігті не зовсім зручно. Але можливо. Щоб не пошкодити нігтики і правильно зняти гель-лак машинкою, дотримуйтесь рекомендацій:

  • Виберіть оптимальну швидкість: якщо ви вперше або не дуже часто пробуєте самостійно знімати гель-лак фрезером, низька і середня швидкість обертів дозволить вам краще контролювати рухи. Але в подальшому краще підвищувати швидкість, щоб видалення покриття було більш ефективним. Для кращого результату вам знадобляться фрезери з алмазними і керамічними насадками – саме ці матеріалі найкраще пораються зі зняттям гель-лакового покриття.
  • Рухи, які ви робите фрезою, повинні бути рівними, плавними і м’якими, не хаотичними, натискання на наконечник має бути не сильним і рівномірним, щоб на поверхні нігтя не утворювалися ямки. Рухайтеся від кутикули до кінчика нігтя.
  • Не забувайте відсувати бічні валики, коли обробляєте важкодоступні ділянки нігтьової пластини, щоб уникнути пошкоджень і неприємних відчуттів. Залишки гель-лаку біля арки нігтя і з боків прибираються м’якими круговими рухами справа наліво.
  • Дійшли до базового покриття – зупиніться, не йдіть далі, щоб не пошкодити саму нігтьову пластину (пошкодження нігтя робить його ламким і беззахисним перед грибковими захворюваннями). Уважно оглядайте ніготь після кожних кількох рухів фрезою, щоб переконатися, що ви не зняли базу – тонкий шар покриття обов’язково повинен залишатися на нігтьовій пластині.

В якості альтернативи домашньому зняттю рекомендуємо не заощаджувати на собі, а економити за допомогою знижок Покупону: на нарощування нігтів або манікюр з покриттям шелаком і розписом в салоні. Завдяки широкому асортименту пропозицій за вигідною ціною в межах 200-500 грн, ви отримаєте не тільки якісну б’юті-послугу зі знижкою до 60% і фантастичний результат всього за 100-250 грн, а й знайдете майстра, до якого захочеться повертатися. Якщо ви все ж таки збираєтеся зняти гель-лак в домашніх умовах, обов’язково подивіться це відео, яке допоможе уникнути основних помилок, що здійснюються під час цієї процедури.

3. Як знімають гель-лак паром та жаром

З менш популярних способів видалення лаку виділяють зняття за допомогою стімера – спеціальної ванночки для нігтів. Механізм досить простий: в апарат заливається засіб для зняття, вам треба покласти пальці в спеціальний отвір, і за рахунок випарів стімер розм’якшує лак, після чого його зручно прибрати апельсиновою паличкою. Перед зняттям рекомендуємо відразу нанести живильний крем для рук або масло на шкіру біля нігтя, щоб пом’якшити агресивну дію ремувера.

Стімер
Стімер є не найпопулярнішим, але дуже дієвим методом зняття лаку

З цієї ж серії є інший підручний спосіб відпарювання, який ви можете самостійно відтворити в домашніх умовах. Вам знадобляться:

  • дві ємності (1 л і 0,5 л);
  • рідина для зняття лаку;
  • пилка і баф;
  • апельсинова паличка.

Для початку зчистіть топ за допомогою пилочки або бафа. У велику ємність наливаємо гарячу воду, в ємність трохи меншу за розміром – рідину для зняття без ацетону. Маленьку ємність поміщаємо у велику (таким чином, аби вода не переливалася в маленьку), опускаємо руки в ремувер, який нагрівається завдяки теплу від води, та тримаємо близько 10 хвилин. Після того, як лак став м’яким і потрісканим, знімаємо залишки апельсиновою паличкою.

Принцип дії цього методу нагадує водяну баню, тільки в нашому випадку використовується вже гаряча вода без подальшого її нагрівання. Даний спосіб відмінно підійде тим, хто боїться травмуватися під час апаратного зняття. А ось людям з підвищеною чутливістю до компонентів, що містяться в ремувері, не слід експериментувати з відпарюванням, аби уникнути опіків.

Відпарювання
Спосіб відпарювання доступний і легкий у виконанні 

А як ви частіше за все знімаєте гель-лак: вдома або у салоні? Діліться в коментарях своїм досвідом.

5 коментарів
  • Ирина

    на карантине конечно пришлось помучиться( нужно было снять покрытие ни один салон не работал( снимала дома с помощью ацетона, но для ногтей не очень было

  • Алина

    Я фольгой и смоченными в оцетоне спонжами снимала шиллак. Правда это долго и воняет. А вот про баночку мне понравилось. Попробую так теперь.

  • Елена

    Я лично отказалась вообще от гель лака, пару месяцев наносила сама себе, надоело бороться с ним снимая его , на это у меня очень много времени уходило, я постоянно портила ногтевую пластину, как то неаккуратно к ногтям относилась вообще, сейчас же я крашу ногти обычным лаком и то редко, стараюсь пока что ногти укрепить, делаю специальные ванночки с лимоном для ногтей..

  • Алена

    Самостійно намагался зняти гель-лак з нігтів кілька разів. Дуже не приємні спогади м’яко кажучи!))) Тому доручаю цю справу майстру. Але ви надихнули мене спробувати ще раз!

  • Valerie

    Всегда делала покрытие и снятие в салоне, но со временем вообще отказалась от этой процедуры, потому что какой бы хороший мастер не был, все равно после длительного ношения гель-лака ногти становились какие-то некрасивые, сухие, слоящиеся… Так что теперь гель-лак – разве что по большим праздникам)))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *