Запоріжжя ㅡ день міста 2024

Запорожье 一 один из самых старых городов Украины

Місто козаків і металургів ㅡ Запоріжжя, розташоване на мальовничих пагорбах Дніпра. У жовтні тут традиційно святкують день міста ㅡ чим не привід провести час всією родиною і відвідати цікаві події, яких в свято більш ніж вистачає.

Коли день міста Запоріжжя в 2024 році

Запоріжжя ㅡ місто з віковою історією. Перші поселення на території міста відомі ще з середньовіччя, а саме місто засноване в 1770 році. Проте офіційно святкувати день міста в Запоріжжі почали тільки в 60-х роках ХХ століття.

Традиційно день міста Запоріжжя відзначають 14 жовтня ㅡ в день визволення від фашистських загарбників. При цьому святкування триває близько тижня і знаменується виставками, ярмарками, а святковий концерт найчастіше переноситься на найближчий вихідний.

У 2019 святкування дня міста розпочнеться напередодні 14 жовтня і дня Покрови, а саме 12 і 13 жовтня.

Афіша свята

Цього року городян чекає приємний сюрприз ㅡ деякі урочисті заходи будуть проводитися на Хортиці. А значить в Запоріжжі не перекриватимуть дороги і не доведеться стояти в пробках, властивих урочистим міським святам. На час усіх святкових заходів до заповідника будуть ходити додаткові автобусні маршрути.

Хортица на день города готовиться принимать гостей
Хортиця на день міста готуватися приймати гостей

На острові в честь дня міста Запоріжжя встановлять 3 локації, в тому числі для виступів артистів і танцювальних колективів. Тут же пройде  «Козацький» ярмарок хендмейду і українських майстрів.

Основні локації будуть розміщені на оглядовому майданчику «Козацьке коло» і біля Хортицького музею. Плануються майстер-класи від українських творців і історичні реконструкції козацького побуту і боїв.

До дня міста Запоріжжя на Хортиці відкриються більше 30 точок з їжею в рамках святкового фуд-корти, так що ви точно не зголоднієте. А якщо формат вуличної їжі не про вас, то тут можна знайти знижки на кращі ресторани міста.

12-13 жовтня в самому Запоріжжі на «Веселці» і в Вознесенівському парку також відбудеться святкування дня міста. На стадіоні «ДСС» організовують масштабний «Покровський ярмарок», в рамках свята пройдуть фестивалі «Кніголісся» і «Країна мрій» (на даний момент відомо про більш сотню зареєстрованих майстрів).

Прекрасный ночной город
Прекрасне нічне місто

12 жовтня в Запоріжжі на Веселці пройде всеукраїнське шоу «Караоке на Майдані» з Ігорем Кондратюком, так що всі бажаючі зможуть взяти участь у зйомках, а хтось може і ризикне спробувати сили і завоювати серця запорожців піснею. 

Увечері в якості запрошеного гостя виступить Олег Скрипка і «Воплі Відоплясова» з приголомшливою концертною програмою. Повірте на слово, ви сповна зігрієтеся танцями! Крім цього плануються виступи Yarmak, Вадима Олійника, Фоззі, Андрія Джеджули, Олександра Павлика, а ще приїде проект ФК «Маестро». 

А що ви плануєте робити на день міста?

7 коментарів
  • Каринчик

    о, статья про мой родной город. Очень его люблю, хоть сейчас живу в Харькове. с удовольствием приезжаю в гости к родителям и стараюсь делать это почаще.

  • Олеся

    Запорожье я люблю. тут у меня живет сестра и стараемся почаще приезжать друг к другу в гости. конечно сердце города это хортица. очень нравилось как там устраивали интересные мероприятия и развлечения. надеюсь вскоре удастся приехать вновь

  • Альона

    Подскажите пожалуйста, день города 12октября будут праздновать?Будет ли концерт на воскресенье 13октября.Для детей будут какие-то розвлечения, батути и прочье…..????

  • Александра

    Праздник это хорошо. Только зачем столько денег тратить на какие то дурацкие ансамбли-группы и неизвестных- артистов. У нас в Запорожье столько талантливых людей. То что я знаю ансамбль Чумацкий шлях, группа Горыцвит дк Металлургов. Как поет Кулиш Григорий и много других. Они бы и так бы спели без денег. А деньги бы направили бы на закупку продуктов питания и продали бы нам по себестоимости. Вот это было бы для города и его жителей настоящие подарки. А так втюхуюте деньги в то, что так видим каждый день в интернете и по телевизору. А вот таланты наши Запорожские не показываете и не поддерживаете.

  • ВЕРОНИКА

    14.10.19 ВХОД ПЛАТНЫЙ?

  • Семен

    Хорошо если бы как раньше (при Сине) цены продуктов были намного меньше чем на анголенко… Возмещали людям за бензин и места бесплатно для торговли. Даже наблюдал как хотели перекупить яблоки все с машины. Брали, сало, мясо, масло, орехи, мед, чеснок и т.д. по приятным ценам, ждали весь год ярмарку. Последние годы ерунда, в этом году уже хотели не идти… Не знаю… Песнями да плясками сыт не будешь. Зачем тратить больше миллиона на ерунду… Я бы закупил мяса, свинина по 90 сейчас за кг. Нанял мангальщиков и шашлык по себестоимости продавать. Полевые кухни взять в аренду с уральских, сварить плова, кулеша по себестоимости копейки же. Пивзавод у нас в городе, договорится с директором завода о поставках, аналогично как с мясом (для людей) короче на такие деньги праздник живота и зрелищ оформить не проблема. У нас уверен много местных талантливых исполнителей и групп, которые выступят бесплатно что бы пропиарится… Да куча вариантов.

  • Венера

    Единственное хорошее мироприятие, которое каждый год люди ждут и хорошо проводят время ито обрезали и убрали. Вы нелюди , товарищи чиновники!!! За то концерты каждый день в сентябре ради выборов вы устраивали, некчемные.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *