Як записатися до лікаря в Києві

Запись к доктору ㅡ простой алгоритм

Хворіти справа невдячна, але неминуча, особливо в період застуд і вірусів (хоча щеплення і оберігають від хвороби, або полегшують як мінімум її протікання). Але з кожним роком Україна все ближче і ближче до Європи, в тому числі і завдяки медичній реформі.

Ми вже писали в окремому огляді як вибрати доктора, в цій статті ви дізнаєтеся як записатися онлайн до свого лікаря. Приємний спойлер: навіть в державну поліклініку тепер можна потрапити на прийом без черги по запису на певний час!

  • Електронна система «Helsi».
  • Як терміново потрапити до терапевта або педіатра без запису.

Електронна система «Helsi»

Дільничний лікар все ближче завдяки електронній системі «Helsi» («Хелсі»). Кияни в будь-якому районі столиці вже майже рік можуть записуватися до педіатра або терапевта (і фахівців інших профілів за направленням лікаря) через інтернет завдяки онлайн сервісу.

Для запису до лікаря вам необхідно перейти на сайт, де і формується електронна черга. Щоб зайти в систему, зареєструйтеся за номером телефону. 

Шаг 1
Шаг 1

Будьте уважні, при вході в особистий кабінет необхідно використовувати саме той номер, який ви вказали в декларації при укладенні договору з лікарем. Додатково до паролю вам може знадобитися авторизація за допомогою СМС.

Шаг 2
Шаг 2

Отже, в систему увійшли, тепер вибираємо доктора. Зробити це можна за кількома критеріями: 

  • Спеціалізація (педіатр, терапевт, стоматолог, ортопед, окуліст …).
  • Прізвище лікаря (швидше за всі інші способи).
  • Адреса (так ви обираєте доктора, який прив’язаний до вашої ділянки).
  • Клініка.

Плюс до цього обов’язково необхідно вказати район. У випадаючому списку вибираєте потрібний: Деснянський, Солом’янський, Дарницький, Голосіївський, Подільський, Святошинський, Шевченківський, Оболонський, Печерський і інші райони Києва. Ви можете записатися в будь-яку поліклініку будь-якого району Києва до того лікаря, з яким підписали декларацію, або до профільного лікаря, до якого вам видав направлення ваш сімейний лікар. Окремо виділено Київський Діагностичний центр на Оболоні, Інститут стоматології та Центр Радіаційної медицини, куди можна записатися без первинного напряму.

Критерии выбора
Критерії вибору

Вибираємо доктора (заодно можна вивчити відгуки про лікаря) і натискаємо на кнопку «записатися на прийом». 

Описание доктора
Опис лікаря

При переході система видає графік роботи і вікна прийому у сімейного лікаря. Корисна порада: якщо захворіли по відчуттях серйозно, записуйтеся відразу на кілька прийомів вперед, поки у вас буде можливість вибрати зручний час. Наприклад, дітей рекомендують показувати дитячому лікареві приблизно раз в 3-4 дня, щоб не допустити ускладнень. Для дорослих періодичність оглядів ㅡ 4-5 днів.

Шаг 3
Шаг 3

Натискаємо на зручний час і вуаля, стався запис. Щоб не забути про прийом ㅡ в вашому особистому кабінеті залишиться нотатка з усіма даними доктора і часом відвідування.

Шаг 4
Шаг 4

Для тих, хто записує діток, необхідно додатково вибрати, кого саме ви записуєте на прийом. До вашого дорослого облікового запису повинен бути прив’язаний дитячий, який можна обрати в випадаючому віконці.

Подтверждение записи
Підтвердження запису

Не забувайте, що приходити на прийом треба трошки заздалегідь, щоб встигнути знайти кабінет, роздягнутися, сходити до вбиральні і т.д. Не затримуйте інших пацієнтів своїми запізненнями.

Крім Києва послуга електронного запису до лікаря діє у всіх великих містах України: Одесі, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Чернівцях і т.д. У найближчий рік жителі будь-якого населеного пункту також отримають доступ до онлайн-запису.

Як терміново потрапити до терапевта або педіатра без запису

Що робити, якщо ви захворіли і потрапити в поліклініку треба терміново, день в день, коли вже немає вільних місць у вашого сімейного лікаря. Є 3 варіанти:

  • Прийти під час прийому вашого доктора і почекати вільних вікон (у деяких лікарів, крім часу на пацієнтів по електронного запису, виділяється час на прийом людей з живої черги). Великий мінус такого методу ㅡ сидіти з температурою або поганим самопочуттям під кабінетом, піддаючи себе і оточуючих додатковому ризику підхопити вірус або бацилу. 
  • Якщо у вас зовсім погане самопочуття ㅡ сміливо викликайте швидку за номером 103. Бригада медиків приїде при тривалому підвищенні температури тела, неможливості збити температуру самостійно, судомах і ознаках гострих інфекційних захворювань.
Частные клиники гораздо более лояльны к пациентам
Приватні клініки набагато більш лояльні до пацієнтів
  • Запишіться на прийом в приватну клініку, тут частіше є вільні вікна і завжди високий рівень сервісу, а значить для вас з задоволенням підберуть вільне віконце на найближчий час. На Покупоні великий вибір вигідних пропозицій зі знижками в кращих клініках Києва. Плюс тут же на сайті ви зможете почитати відгуки про доктора і вибрати найкращий варіант.

Не хворійте. Але якщо це сталося, не займайтеся самолікуванням. Адже отримати кваліфіковану медичну допомогу стає все легше не тільки в приватних лікарнях, а й у звичайних поліклініках. Так що геть чергу і привіт зручність з новими електронними системами. Розповідайте, легко було освоїти «Хелсі» з нашими порадами? 

8 коментарів
  • Лера

    Вот это самая нужная мне статья, за долгое время! С этими всякими обновлениями, теперь просто так не запишешься, хотя если подумать, то идем к Европе и цивилизации так сказать.

  • Ольга

    В частные клиник, конечно приятнее ходить, хотя цены там порой просто заоблачные. Да еще и если не разбираешься хоть в чем-то навешать могут лишних анализов. Конечно хорошо, что появилась такая система записи, надеюсь скоро и она и гос.медицина станет совершеннее.

  • Саша

    Очень удобно сделали с записями, теперь не надо стоять/высиживать в очередях. Позвонил – записался, пришел на нужное время. Единственный минус – это люди, которые все еще приходят и не записываются заранее, бывает приходиться ругаться с ними, а они твердолобые, что ппц!!!

  • Irisha St.

    Я реально забыла уже давно что такое подорваться с самого утра и бежать занимать очередь в кабинет.Услугой Хелси пользоваться реально круто и очень просто, мама тоже довольна таким сервисом. Если честно, не думала что у нас такая площадка онлайн записи появиться. С помощью сайта без проблем и всяких нервов спокойно попивая чай можно записаться к нужному тебе врачу.

  • Вика

    Ну наконец и в наши массы дошла цивилизация ! А то эти очереди в больницах уже так достали, просто сил нет… Иногда даже лишний раз не дергаешься и терпишь до последнего, потому что как вспоминаешь эти живые очереди с бабульками так плохо становится! А эту систему для записи я еще не тестировала, надо проверить как она работает!! Судя по коменту выше не все так гладко, все равно по живой очереди лезут( Ну что тут сказать – Наш менталитет не победить!))

  • Алина

    Болею крайне редко и вообще по врачам особо не хожу, но в прошлом году пришлось все же сходить в клинику. Так не хотелось стоять в очереди и решила попробовать записаться онлайн (ранее никогда так еще не делала). С записью на сайте все просто и понятно, а вот в самой клинике уже начинается старый добрый хаос) Возможно, это мне так “повезло”, но наш народ не победим и очередь была вперемешку с теми, кто записался онлайн и живой очередью. В конечном итоге у меня все же получилось попасть к врачу по записи, не совсем на то время, на которое я записалась, но все же это быстрее обычной очереди. На себе я убедилась, что с гос.клиниками мне не везет и неважно онлайн это запись или нет, все равно уходит больше времени чем планируешь. Для себя решила ходить только в частные клиники, у них очень просто записаться по телефону и действительно принимают вовремя без лишнего трешака. Да, это дороговато. Но есть разные акции и если болеть не часто, то можно себе позволить. Нервная система целее будет)

    • Наталья Авдеева

      пользуйтесь скидками Покупона ;), частные клиники станут значительно дешевле и доступнее

  • Ольга

    Недавно как раз впервые воспользовалась услугой портала helsi. Очень удобно, что наконец можно не выходя из дома и не делая лишних звонков записаться на прием. Однако при срочной проблеме это совсем не вариант, потому что очереди бывают забиты на недели вперед и все-равно придется сидеть в живой очереди к специалисту.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *