А поїхали на «Фестиваль дерунів»!

Фестиваль дерунов

Тоненькі і хрусткі, з цибулькою, грибами, зі шкварками, а може запечені в сметані? Які деруни любите ви? І якщо відповідь «будь-які», то ви просто зобов’язані відвідати щорічний День Деруна в Коростені!

  • Коли проходить Фестиваль Дерунів.
  • Програма Дня Деруна 2019.
  • Як дістатися Фестивалю.

Коли свято Деруна?

Уже 10 років кожної другої суботи вересня в Коростені проходить найсмачніший фестиваль ㅡ Дерун-Fest. Дата фестивалю обрана не випадково, адже саме на початку вересня українці масово копають картоплю, яка є основним інгредієнтом страви.

Деруны ㅡ национальное украинское блюдо
Деруни ㅡ національна українська страва

У 2019 Коростень зустріне 11-й за рахунком Фестиваль Дерунов, який відбудеться 14 вересня. Традиційно свято проводитимуть в Древлянському парку міста.

Програма Дня Деруна 2019

З кожним роком Фестиваль Дерунів тільки набирає обертів, в минулому році його відвідало 50 000 туристів. Тому адміністрація міста і місцеві жителі з усіх сил намагаються привносити в свято щось нове і цікаве.

Починається День Деруна з 12 години дня урочистою ходою по центральній вулиці міста, в якій можуть брати участь всі бажаючі. 

О 13:00 в Центральному древлянського парку Коростеня заплановано урочисте відкриття фестивалю, яке ознаменується підняттям прапора та виконанням гімну. Відео торішнього свята:

Традиційно на святі Деруна мер міста буде проводити майстер-клас з приготування національної страви для всіх бажаючих.

Ну і головна «фішка» Дня Деруна ㅡ самі відвідувачі вибирають переможця в найважливішому конкурсі на краще приготування дерунів. Ви зможете спробувати різні рецепти, від традиційних до авторських, і проголосувати за той, який вам припаде до смаку найбільше.

На фесте можно попробовать более 50 рецептов дерунов
На фесті можна спробувати понад 50 рецептів дерунів

Нововведення 2019 року ㅡ безкоштовне частування для пар, які одружилися 14 вересня, іменинників, справжніх козаків з оселедцями і людей, чиї прізвища походять від назви головної страви фесту (наприклад, Дерун, Деруненко).

Крім цього пройде конкурс малюнка, віршів, пісень, анекдотів і смішних історій про деруни, дерунянская лотерея з цінними призами. А найсміливіші можуть спробувати себе в конкурсі «Дерунянські триборства». Учасники будуть піднімати мішки з картоплею і їсти на швидкість сметану.

Яскраві і колоритні конкурси на фестивалі

Прикрасить свято виступ численних колективів з театральними сценками, танцювальними номерами і піснями. Серед запрошених гостей ㅡ колоритний «Лісапетній батальйон», який буде виступати з 16:00 на головній сцені фестивалю.

Свято триватиме до першої години ночі, так що не пропустіть все найцікавіше і встигніть напробоваться смачненького до відвалу, а ще вступити в «Клуб любителів дерунів».

Як дістатися до Фестивалю

Дістатися до Коростеня з Києва на громадському транспорті ви зможете максимум за 6 годин. Доїхати можна на електричці з центрального вокзалу, Святошино або Караваєвих Дач. Для прискорення можна скористатися маршруткою, яка відправляється від станції метро Святошин.

Путешествия для любителей покушать
Подорожі для любителів поїсти

Дістатися на своїй машині можна швидше. Всього 3 години за трасах Е373 та М07 і ви на місці.

Карта проїзду до місця проведення фестивалю

А для конформістів можна придбати спеціальний тур на фестиваль. Привезуть, відвезуть, проведуть екскурсію і підкажуть, де деруни смачніше. Покупон пропонує вам відмінну можливість з’їздити на «Свято дерунів» зі знижкою до 37% від наших партнерів. Подивитися умови туру на фестиваль дерунів можна тут.

Вперед к приключениям!
Уперед до пригод!

Якщо вирішите залишитися в місті довше, то заздалегідь забронюйте собі готель або апартаменти. У Коростені можна зупинитися в готелі, наприклад «Колиба» має найвищий рейтинг і відмінні відгуки, як варіант ㅡ апартаменти, «Льотний» теж має добрий рейтинг і шикарні відгуки. Ну а для великої компанії любителів дерунів можна зняти віллу, у «House in the willage» кращі відгуки в своїй ніші. 

Проведіть незабутні вихідні на самому колоритному гурманському фесті України. Самі або з тургрупою, з дітьми або друзями, пориньте в атмосферу свята деруна і незабутньої коростенської гостинності.

5 коментарів
  • Tusya

    Не знаю, чем adfgh не понравилась дорога)) Мы ехали по трассе Е373, абсолютно нормальная. А с таким подходом к выездным мероприятиям и учетом того, что в Украине вообще мало хороших дорог, можно дома сидеть и никуда не ездить))). Лично мое общее впечатление от фестиваля – массовый фуд-корд в одном месте со стандартным набором развлечений. Организаторы даже машинки для детей запустили, чтобы те катались. Вот только как ребенок сел на электромобиль, у меня сразу возник вопрос как и где ездить в толпе народа, чтобы никого не стукнуть ))))). В итоге 3 минуты за 40 грн сделали тык-мык (ездой это вряд ли можно было назвать) и пошли на другой аттракцион – джампинг. Из детских развлечений были еще надувные батуты. По поводу базара – да, он был и не маленький, где-то 50/50 гастроточек и торговых палаток, но без этого по-моему не обходится ни один народный фестиваль. Было очень много красивых украшений и аксессуаров ручной работы – с пустыми руками не ушли. Что касается самих драников – собственно за чем и приехали в этот день на коростенский фестиваль – немного разочаровали. Порции маленькие (нам попались очень жирные, хотя может на других точках готовили по другому), цены я бы сказала выше среднего – 35-40 грн 4 штучки (в одном где-то столовая ложка картофельной массы). Были с каракатицей, шпинатом, классические. Кстати в этот день была еще одна точка дерунов – благотворительная – где можно было взять порцию бесплатно. Так вот там они оказались самыми вкусными и большими ). В целом: почему бы и нет в качестве разнообразия досуга, один раз )). Спасибо автору за идею)

  • vik

    Да ладно, туалеты бесплатные были, очереди да, так и народу было море, и при чем тут дорога к фестивалю?

  • adfgh

    1) Дорога – ужас, особенно в районе Черняхова.2) Организация – отсутствует как таковая. Очереди, отсутствие элементарных удобств, куча быдла, деруны там присутствуют разве что в названии “фестиваля”. БОльшая часть территории “праздника” – обычный базар: барахло, разного рода поделки, дешевая косметика и т.д.3) Не поедем больше никогда. В топку такие “свята” ! Типичный украинский свинарник!

    • n.avdieieva

      Жаль, что остались такие впечатления ( есть информация, что организаторы извинялись за праздник в этом году и полуторочасовые очереди за едой, обещают в 2020 году все принять во внимание и улучшить

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *