Як відростити бороду: з нуля і якщо вона не росте

Коротка чи довга, з вусами чи без, густа борода чи легка небритість – один із атрибутів, яким можуть красуватися чоловіки. І не кажіть, що вас ніколи не відвідувала думка про те, щоб її відростити? Є в ній якась сексуальна привабливість, брутальність, солідність, статус, стильна родзинка, але не кожному вдавалося завершити розпочате: відпустити і сформувати гарну бороду. Хтось посилається на незнання з чого почати, когось лякає постійний догляд, інші просто не вірять, що з їхньої щетини, яка росте нерівномірно, вийде щось гідне. BlogPokuponTeam розповість, як почати відрощувати бороду з нуля, що робити, якщо вона рідка, не росте, як прискорити ріст і як доглядати в домашніх умовах самостійно. А ще вам знадобляться знижки до 60% у круті барбершопи вашого міста. Якщо й бути гідним мачо – то до кінчиків вусів :).

Акції
Чоловіча стрижка та корекція бороди у Brotherhood
Київ, Сергія Набоки вулиця, 12
-40%
300 грн
199.0 грн
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Sharp»
Київ, Лаврська вулиця, 4
-40%
550 грн
329.0 грн
Показати всі
15 акцій

Відрощуємо в перший місяць

Щоб відростити вуса та борідку, дорослому чоловікові не потрібно докладати зусиль. Про це вже подбала матінка-природа, забезпечивши сильну стать необхідними гормонами.

Здається, досить лише перестати збривати щетину і почати відрощувати, але часто чоловікам доводиться терпіти настирливий дискомфорт і навіть докладати зусиль. Цей своєрідний перехідний етап необхідно подолати і не схопитися за станок чи триммер.

Бороду як у німецького актора Майкла Фассбендера можна виростити за 1 місяць
Бороду як у німецького актора Майкла Фассбендера можна виростити за 1 місяць

Чому свербить борода і що з цим робити?

Питання хороше, а відповідь банальна: тому що ви голитеся. Волосся після збривання з часом грубіє, і щетина дратує шкіру обличчя, а сухість і недостатня зволоженість посилюють проблему.

На жаль, уникнути цього практично неможливо, але можна значно мінімізувати. Якщо вистачає терпіння – чекайте, і свербіж пройде сам собою, коли фолікули природним шляхом почнуть виділяти вологу.

Швидше від сверблячки можна позбутися за допомогою легких скрабів для шкіри. Даний засіб дбайливо очистить верхній шар від ороговілих частинок і звільнить шлях волоскам, вони швидше проростуть.

Також варто придбати спеціальне масло або зволожуючий крем. І змащувати бороду вранці та ввечері перед сном або після душу, поки свербіж не відступить. Точно не варто купувати засоби на основі спирту. Вони, навпаки, пересушують шкіру і роблять лише гірше.

Акції
Консультація трихолога, трихоскопія у «Medic Hair»
Київ, Саксаганського вулиця, 125
-69%
1557 грн
469.0 грн
Консультація лікаря-трихолога в «Резонанс»
Київ, Лесі Українки бульвар, 26Б
-56%
350 грн
249.0 грн
Показати всі
6 акцій

Якщо від бороди на обличчі з’являються прищі

За винятком серйозних шкірних захворювань, єдиною причиною появи прищів чи вугрів на обличчі під час відрощування щетини є помилки у догляді. Користуйтеся нашими рекомендаціями, щоб їх попередити або позбутися неприємних висипів ?

1️⃣ Миття. Борода, як і волосся на голові, потребує регулярного миття раз на кілька днів. Не варто цього робити занадто часто, оскільки сальні залози будуть реагувати інтенсивним виділенням жиру, викликати лущення та появу жировичків, а якщо рідше – збереться бруд, що теж малоприємно.

Для миття бороди та вусів замість звичайного мила чи шампуню краще користуватися спеціально призначеними засобами, наприклад, гелями для вмивання.

2️⃣ Кондиціювання. Бальзам необхідний для збереження водного балансу у волосках. Так вони робляться м’якшими, і при дотику зі шкірою ймовірність подразнення знижується.

3️⃣ Харчування. Натуральні олії – мастхев для власників чутливої ​​шкіри, схильної до подразнення. Засоби неймовірно корисні і ви неодмінно маєте доповнити ними свій арсенал домашнього догляду. Касторове та реп’яхове виправдано вважаються найкращими для стимуляції росту, а розмарин, чайне дерево та лимон – прибирають роздратування і навіть впливають на загоєння старих рубців. Олію правильно наносити спочатку на долоні, по кілька крапель, розтерти і акуратно втирати в бороду, не тільки у волоски, а й в шкіру.

4️⃣ Делікатний пілінг. Прищі часто з’являються через врослі волоски, а значить якщо раз або два рази на тиждень робити скрабування, користуватися делікатним пілінгом для обличчя, то це спростить видалення ороговілого шару, прискорить оновлення епідермісу, волоски будуть легше пробиватися, і знизиться ризик запальних процесів.

Поки ви тільки збираєтеся відрощувати бороду з нуля, щетина сама відростатиме як їй наказала природа. І тільки коли вона досягає близько 1,5 см, варто задуматися про стиль та форму бороди. Але у новачка, який раніше не користувався бритвою чи триммером, щоб гарно оформити бороду, з цим можуть виникнути складнощі, тому краще звернутися по допомогу до досвідченого барбера.

Правильний догляд – основа відрощування бороди та вусів
Правильний догляд – основа відрощування бороди та вусів
Акції
Програма «Eximia body-контуринг» у «BG Lab»
Київ, Євгена Чикаленка вулиця, 20А
-61%
1300 грн
699.0 грн
Показати всі
6 акцій

Відрощування бороди – від двох місяців і більше

Коли довжина бороди або вусів вже обчислюється двома місяцями терпіння і досягає 3 см і більше, настав час вчитися правильно доглядати за нею і підстригати.

Густу довгу бороду важливо завжди розчісувати та укладати феном після миття. При цьому сушити рекомендують ще трохи вологою. Після сушіння можна нанести живильний або зволожуючий крем – це дозволить зробити її м’якшою та усунути дискомфорт, якщо борода колеться.

Неохайні волоски, що вибилися із загальної маси, правильно зістригати маленькими ножицями або триммером під насадку. Це зручно та практично. Виходить рівномірно підрівняти, підголити, оновити, усунути посічені кінчики і запобігти ламкості. Густий покрив тільки так і треба підстригати. На відео можна подивитися як підстригти бороду самому собі, а якщо не впевнені, що впораєтеся самостійно, – записуйтесь до професійного барберу – дешевше зі знижкою від Pokupon до 60%

Акції
Аналізи у мережі лабораторій «Дніпролаб»
Київ, Ялтинська вулиця, 8
-40%
180 грн
108.0 грн
Аналіз визначення COVID-19 в мережі «Ескулаб»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-25%
200 грн
178.0 грн
Показати всі
90 акцій

Читайте також:
Як красиво підстригти вуса та бороду
Трендові чоловічі стрижки сезону
Як підстригтися вдома самому
Де у Києві поїсти смачних бургерів
Фільми про еротичні фантазії
Програма тренувань для чоловіків

Як прискорити ріст бороди та вусів

Як показують дослідження, у європейських чоловіків волосся на обличчі за день виростає в середньому на 320-380 мікроміліметрів, тобто близько 1 см на місяць. У східних – трохи більше в силу їхньої генетичної схильності. Чимало, але можна швидше – за рахунок спеціальних засобів та народних методів, про які і поговоримо далі.

Міноксидил

Міноксидил (піролідиніл діамінопіримідину оксид) – засіб, який активно застосовується при випадінні волосся, але його можна використовувати і тоді, коли хочете швидко відростити бороду і вуса, якщо вони погано або зовсім не ростуть.

Цікавим є факт, що Міноксидил спочатку був створений для перорального лікування гіпертонії (підвищеного артеріального тиску). Але незабаром у людей, які приймають ліки, помітили супутній ефект у вигляді відростання волосяного покриву. Так і «народився» новий, один із найпопулярніших сьогодні у світі засобів для лікування алопеції (випадіння) та прискорення росту волосся. Залежно від концентрації діючої речовини – 2, 5, 10 або 15% – його можна використовувати як у лікувальних, так і профілактичних цілях за призначенням трихолога.

Міноксидил є судинорозширювальним препаратом, і в області його нанесення покращується кровообіг – важлива умова для стимуляції росту волосяного покриву.

Густа борода незважаючи ні на що
Густа борода незважаючи ні на що
Акції
До 3 місяців тренувань в «Tiger Fitness»
Київ, Івана Дьяченко вулиця, 20А
-41%
680 грн
399.0 грн
Відвідування тренажерного залу в «Atlant GYM»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 46Б
-51%
800 грн
559.0 грн
Показати всі
17 акцій

Способи відростити бороду з домашніми засобами

Безумовно, у спеціалізованих магазинах, барбершопах та аптеках представлений широкий асортимент засобів для швидкого росту бороди та вусів. Але і в домашніх умовах можна досягти такого ж ефекту, використовуючи народні хитрощі.

  • Реп’яхове масло – містить цінні компоненти, у тому числі рослинний полісахарид інулін, він зберігає корисну мікрофлору, нормалізує pH-баланс шкіри, стимулює імунітет та зміцнює захисні властивості. Ефірні олії активізують «сплячі» волосяні цибулини і допомагають зробити рослинність густішою.
  • Відвари трав з шишок хмелю, кореня лопуха, суцвіття календули, листя берези мають у складі фітонциди, інулін, які сприяють виробленню колагену та еластину, мають протизапальні, регенеруючі та ранозагоювальні властивості.
  • Бурякова вода – застосовується замість звичайної води, як засіб від лупи. Для приготування покладіть буряк у чисту воду і зачекайте, поки він настоїться.
  • Оливкова маска – рекомендується для чутливої ​​шкіри. Змішайте 1 частину оливкової олії, 2 частини гірчичного порошку, нанесіть на 20 хвилин і змийте теплою водою.
  • Часникові маски. За допомогою часнику покращується кровотік і волосяні цибулини отримують більше поживних речовин, крім цього він сприяє засвоєнню вітаміну Е (відповідає за швидкість росту).
  • Масаж. Після вмивання масажуйте обличчя круговими рухами, це покращує кровообіг і стимулює ріст волосків.

Народні доглядові засоби без Міноксидилу або спеціалізованої косметики корисні, натуральні та багаті на цінні компоненти, складність лише в тому – їх доводиться готувати самому. Але на що тільки не підеш заради того, щоб привернути увагу жіночої статі та покрасуватися перед друзями :).

Акції
Діагностика ходової частини автомобіля від «Easy»
Київ, Алматинська вулиця, 14A
-67%
150 грн
49 грн
Заміна мастила та діагностика ходової в Дарниця-1
Київ, Павла Усенка вулиця, 7Б / 9
-83%
280 грн
49 грн
Показати всі
9 акцій

Чому борода не росте чи де шукати причину?

Борода. Що робити, якщо росте нерівномірно?
Борода. Що робити, якщо росте нерівномірно?

У більшості випадків сильна стать не має труднощів з відрощуванням бороди і вусів, вона росте самостійно природним шляхом і від вас потрібен лише правильний догляд. Але буває так, що як би ви не намагалися, які б народні чи спеціальні засоби не пробували – відростити не виходить. Рослинність старанно пручається, росте повільно, нерівномірно або вона рідкісна. Від чого це залежить?

Спадковість

Борода, як і інші фізіологічні особливості, має спадковий характер. Якщо волосся рідке, не росте на щоках або росте ділянками – подивіться на своїх предків. Можливо, у вашого батька чи діда у віці 20, 30, 40 років були схожі складнощі і тоді, не виключено, що ви отримали такий «подарунок» долі і собі.

У такому разі, якщо генетично не схильний, єдиний вихід – вдатися до радикальніших методів, таких як нарощування. Процедура не з простих, але дозволяє наростити волосся на необхідних ділянках шляхом пересадки. Після процедури вам залишиться лише спостерігати, як по днях, тижнях нова борода набуває бажаних форм.

Пересадка волосся бороди – мрії здійснюються
Пересадка волосся бороди – мрії здійснюються

Гормональне здоров’я

За красиву і густу бороду відповідають два переважаючі гормони: тестостерон та дигідротестостерон. Відповідно, якщо виникають складнощі, першочергову причину лікарі рекомендують шукати у гормональному дисбалансі. Проконсультуйтеся з терапевтом, здайте аналіз на гормони – краще звернутися до платної клініки – це суттєво економить час, а знижки від Покупона – гроші.

Акції
Обстеження у ендокринолога в «Impulse Medical»
Київ, Урлівська вулиця, 8
-56%
690 грн
299.0 грн
Обстеження в ендокринолога в «Академія здоров'я»
Київ, Спаська вулиця, 5
-63%
530 грн
259.0 грн
Показати всі
20 акцій

Фізіологія

До інших фізіологічних причин, що уповільнюють ріст волосся на обличчі, також належать:

  • Депресія, часті стреси.
  • Шкідливі звички (паління, алкоголь).
  • Травми шкірного покриву (порізи, шрами, опіки).
  • Хронічні захворювання (цукровий діабет, тиреоїдит, міастенія, вітіліго, осередкова алопеція).
  • Наслідки пережитих інфекційних та венеричних захворювань.

Найкращий друг бородача – трихолог. Даний фахівець займається діагностикою, профілактикою та лікуванням захворювань волосся на голові та тілі. Такий лікар допоможе виявити та кваліфіковано вирішити проблеми з ростом волосся, направивши при необхідності на обстеження до інших фахівців – ендокринолога, імунолога, дерматолога.

Нестача або дисбаланс вітамінів та мікроелементів

Вітаміни та мікроелементи, так само як і гормональний фон, сильно впливають на інтенсивність і якість рослинності. Більшість важливих для організму речовин ми отримуємо з продуктів харчування, але іноді цього джерела недостатньо, і потрібна допомога ззовні.

Існує безліч вітамінних комплексів для покращення волосяного покриву, але їх також потрібно вибирати і приймати правильно. Найвірніший спосіб визначити, яких вітамінів не вистачає – це здати аналіз крові.

Вітаміни групи В найефективніші для волосся:

  • В1 (тіамін). Бере участь в обмінних процесах організму та сприяє насиченню, необхідними мікроелементами, волосяних цибулин.
  • В3 та В5. Поліпшують кровообіг, активно живлячи волосяні цибулини.
  • В6. Підтримує імунну систему шкіри та оживляє волосся: робить його блискучим, усуває сухість, знімає свербіж та регулює виділення шкірного сала.
  • В7 (біотин, а також вітамін Н). Коли в організмі його недостатньо, чоловік може зіткнутися з проблемами надто повільного росту бороди. В7 відповідає за транспортування атомів сірки у структуру волосся, шкіри та нігтів, забезпечуючи цим здоровий зовнішній вигляд. Стимулює синтез колагену та кератину, які відповідають за міцність, гладкість та блиск волосся.
  • В9 та В12. Збагачують клітини киснем, у результаті борода стає еластичною, більш пружною, росте рівномірно.

Мікроелементи, необхідні для відрощування бороди:

  • Цинк. Елемент, що бере участь у процесах синтезу основного чоловічого гормону – тестостерону. Чим менше виробляється цей гормон, тим гірше проявляються вторинні статеві ознаки (зокрема борода росте погано).
  • Залізо. Бере участь у процесі вироблення крові та кровообігу, впливає на транспортування кисню до клітин тіла, і до цибулин волосся у тому числі.
  • Кальцій. Незамінний будівельний елемент для білка кератину.
  • Магній. Зміцнює, попереджає інтенсивне випадіння та ламкість волосся.
Борода – ознака міцного здоров'я
Борода – ознака міцного здоров’я
Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Читайте також:
Аналізи на гормони – які і як здавати
Кращі вправи, щоб накачати руки
Топ-15 київських доставок суші
Куди піти у Києві на вихідні
Про що спілкуватися з дівчиною на побаченні
Тонкощі віртуального сексу
Як чоловіку довше не кінчати
Як навчитись кататись на сноуборді

Прийом антибіотиків

Лікування антибіотиками несприятливо впливає на мікрофлору кишечника, яка, як відомо, формує імунний захист організму. А це позначається на рості волосся. Токсини проникають у кров, волосяні фолікули та руйнують їх.

Але все не так страшно, як здається на перший погляд. Після прийняття пробіотиків, за призначенням лікаря, або природним шляхом – мікрофлора відновлюється та стан приходить у норму.

Недостача сну

Прямий вплив на ріст волосся має гормон мелатонін. Він виробляється організмом у темряві, особливо активно під час сну.

При значному зниженні рівня мелатоніну, через недосипання, волосся з активної фази росту переходить у стадію уповільнення та спокою. Ваше завдання не дозволяти їм самоврядувати, добре відпочивати та висипатися, навіть якщо по TV йде улюблений матч :).

Фізичні навантаження

Будь-яка фізична активність стимулює вироблення тестостерону. Регулярні тренування у тренажерному залі або заняття спортом допоможуть не лише відростити бороду та вуса, а й покращити фізичну форму.

Акції
До 3 місяців тренувань в «Tiger Fitness»
Київ, Івана Дьяченко вулиця, 20А
-41%
680 грн
399.0 грн
Відвідування тренажерного залу в «Atlant GYM»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 46Б
-51%
800 грн
559.0 грн
Показати всі
17 акцій

Відрощувати бороду та вуса – справа нехитра, але як і у всьому потребує уваги. Якщо у вас є свої секрети як швидко відростити, доглядати і зробити гарну бороду, поділіться у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *