Зимова казка в Карпатах ㅡ плануємо відпустку в горах

Взимку Карпати можна впізнати із заплющеними очима. Тільки уявіть: найчистіше гірське повітря, запах хвої та скрипучий сніг під ногами. Це все про український рай для лижників та про відпустку, яка запам’ятається надовго. Куди поїхати взимку до Карпат? BlogPokuponTeam розкаже, на яких курортах найкрутіші снігові траси і розслаблююче спа, а ще – в якому готелі зупинитися на відпочинок, щоб отримати максимум задоволення за недорогою ціною ? 

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
8544 грн
7259.0 грн
Показати всі
82 акцій

Карпати: екстрим та лижі

Лижі, сноуборди, сноублейди, санки – основна причина відпустки в Карпатах взимку, та й не тільки. Адже покататися в українському центрі гірськолижного відпочинку можна з жовтня до квітня. І якщо ви плануєте провести відпустку саме так, обирайте готелі ближче до витягів. 

Буковель

63 (!!!) траси на будь-який смак, для новачків та профі, затятих екстремалів та любителів саночок. Величезний плюс курорту ㅡ розвинена інфраструктура. Тут є великий вибір шкіл з індивідуальним та груповим навчанням для дорослих та дітей, прокатні центри, кафе та ресторани навіть на вершинах.

У Буковелі 16 витягів, 8 чорних трас для професіоналів, 33 червоні, 20 синіх, 2 зелені. Найдовша траса – понад 2,5 км завдовжки. Величезний плюс трас – вони всі поєднуються між собою, отже, ви матимете змогу комбінувати їх на свій розсуд.

У Буковелі ненудно буде і ввечері

У Буковелі чимало чудових та комфортабельних готелів, спа-комплексів, зйомних будиночків, де можна зупинитися на зимовий вікенд. Однак відпочинок безпосередньо на курорті бюджетним назвати складно, тому багато хто обирає більш економні варіанти в невеликих селищах поблизу: Яремчі, Яблуниці, Татарові, Микуличині.

Розповідаємо, де зупинитись ??

  • «Карпатські зорі» (Яремча): 2 дні відпочинку для двох за 4299 5320 грн – з дворазовим харчуванням і безлімітним відвідуванням спа-зони.  
  • «Беркут. Перевал» (Яблуниця): 2 доби проживання на двох за 1959 2800 грн зі сніданком та вечерею.  
  • «Рута» (Татарів): 1960 2800 грн за 2 дні проживання для двох зі сніданками і барбекю.
Акції
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у Пацьорка біля Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-35%
5200 грн
3379.0 грн
Показати всі
24 акцій

Славське

Невелике затишне містечко Славське приваблює туристів цілий рік за рахунок мальовничості місць та смачної кухні. Взимку Славське перетворюється на справжній рай для лижників, адже тут на вас чекає 20 витягів і величезна кількість вершин, які так і чекають на вашу поїздку!

Взимку з гір відкривається дивовижний вигляд

Витяги є на горах:

  • Тростян.
  • Захар Беркут.
  • Погар.
  • Менчул.
  • Високий Верх.

Де зупинитися у Славському ?

  • «Калина»: 1899 2800 грн за 2 дні відпочинку для двох з дворазовим харчуванням, мангалом і більярдом. 
  • «Зербань»: 2 доби проживання на двох за 1799 4100 грн зі сніданками та вечерями.
Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у «Зербань» у Славському
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 61Б
-36%
2460 грн
1699.0 грн
Показати всі
7 акцій

Драгобрат

Цей курорт ще називають «меккою фрірайдерів». Хоча, будемо чесними, у Драгобраті вистачає трас і для новачків, навіть наймаліших. На курорті зручне розташування підйомників і великий вибір трас, від чорних з перепадом висот до 150 м, до навчальних зелених трас.

Зупинитись у Драгобраті можна як у готелях, так і у приватному секторі. Покупон рекомендує відпочинок у наших партнерів за вигідними цінами ?

  • «Freerider»: 3 дні відпочинку для двох за 5279 6600 грн з дворазовим харчуванням.
  • «Alpine Eco Chalet & Wellness»: 6359 7950 грн за 3 доби проживання на двох – з дворазовим харчуванням, настільними іграми та мангалом.    
Акції
Від 3 ночей з харчуванням у готелі «У Роберта»
Чорна Тиса (Закарпатська область)
-20%
8100 грн
6479.0 грн
Показати всі
1 акцій

Мигове

Цей курорт також користується популярністю серед любителів гірськолижного драйву. Розвинена інфраструктура, зручні траси, приголомшливі гірські пейзажі та помірні ціни – все це поєднує Мигове.

відпочинок у миговому

Курорт розташований біля підніжжя гори Мала Кічера. Зазвичай взимку тут працює 4 витяги: 2 бугельні та 2 мультиліфти (вартість підйому – 40-60 грн). Загальна довжина трас – близько 3300 м. Усього їх три: червона – середньої складності, синя – легка та коротка зелена – для новачків. Окремо обладнано 250-метровий спуск для сноутюбінгу. Для оренди спорядження можна звернутися до одного з п’яти пунктів прокату.

Мигове ідеально підходить для відпочинку всією сім’єю. Зупинитися можна у романтичному та затишному котеджі «Provintsia» – 2 дні відпочинку для двох коштуватимуть 1689 2600 грн.

Косів

Невеликий гірськолижний курорт Косів знаходиться за 2 км від однойменного міста Івано-Франківської області. Сюди приїжджають не лише помилуватися неповторною красою природи та покататися на лижах, а й щоб торкнутися колориту гуцульської культури та традицій.

Лижна траса в Косові сягає 1200 метрів і вважається середньою за складністю – кататися тут буде комфортно і новачкам, і впевненим у своїх силах любителям. З 12:00 до 16:00 на курорті працює бугельний витяг протяжністю близько 1 км. Хто зовсім не вміє кататися на лижах, може скористатися послугами професійних інструкторів, які навчають дорослих та дітей.

Зупинитись на відпочинок рекомендуємо в готелі «Байка»: 2 доби проживання для двох тут коштують 2549 3940 грн – у цю суму входять сніданки, карпатський чай щодня, сауна, басейн, більярд, настільний та великий теніс.

Ізки

Якщо ви шанувальник лижного спорту, що починає, і шукаєте містечко спокійніше, щоб вчитися підкорювати снігові траси на своє задоволення, то Ізки – те, що лікар прописав. Невеликий екологічний курорт, якому є чим привернути увагу туристів будь-якої пори року. Влітку тут катаються на конях, п’ють мінералку з джерела та насолоджуються бджолотерапією, а взимку – релаксують у спа, купаються у карпатському чані та катаються на лижах. При курорті є лижна школа, прокат гірськолижного обладнання, можна покататися на крісельному та бугельному витягах.

Еко-курорт Ізки в Карпатах

Найпопулярніший на курорті готельний комплекс також зветься «Ізки». У вартість 2899 4200 грн входить 2 дні проживання зі сніданками «шведська лінія», усіма необхідними зручностями та екскурсією на крафтову сироварню з дегустацією вина ?   

Іршава

Хочеться спокійного, неквапливого відпочинку без різких рухів? Іршава – маленьке місто у серці Закарпаття – спокійне місце з особливим ритмом життя, далеким від міського поспіху. Це ідеальне місце для тих, хто хоче розслабитись у тиші та просто насолодитися гарною природою. Лижний спорт в Іршаві – скоріше додаткова опція, ніж головна особливість: найближчий курорт зі спусками Осій знаходиться за 8 км від міста. Якщо ви шукаєте можливість відпочити бюджетно, але з можливістю хоча б разочок покататися на лижах, Іршава підійде на всі сто.

Рекомендуємо готелі для вашого зимового вікенда ??

  • «Астур»: 2 доби відпочинку для двох за 2439 3340 грн – з дворазовим екологічним харчуванням, відвідуванням спа до 5 годин на день, більярдом, риболовлею та візитом у міні-зоопарк.    
  • «Іллара»: 2 дні проживання на двох за 2699 3600 грн з дворазовим харчуванням, відвідуванням сауни, басейну та тренажерного залу, мангалом і прогулянками територією комплексу.   

Читайте також:
? Розваги курорту Буковель
? Що подивитися в Яремчі
? Драгобрат – найвисокогірніший курорт України
? Як відпочити у Миговому
? Славське – що подивитись і куди сходити

Відпочинок у Карпатах взимку з дітьми

Засніжені гори вражають у будь-якому віці

Якщо ви плануєте їхати на гірськолижний курорт родиною, то будьте готові до того, що дитина може не захотіти кататися кожен день. Тому передбачте для нього окремі розваги та екскурсії. Хоча, будемо чесними, екскурсіями мальовничими карпатськими горами і пам’ятками можуть розважатися і дорослі.

  • Окрема тема розважальної програми ㅡ сувенірні та місцеві ринки. Найбільші знаходяться в Яремчі та Косові. Якщо перший славиться своїми виробами з дерева і овчини, то в Косові ви знайдете величезний вибір вишитих виробів. Дитині будуть цікаві невеликі сувенірчики і процес їх створення.

Читайте також:
? Найкрасивіші водоспади Карпат
? Куди поїхати в Карпати з дітьми
? Цікавинки західної України

Лікування в Карпатах: термальні джерела і мінеральні води

Не лижами єдиними цікаві Карпати взимку. Адже тут будь-якої пори року ви можете зміцнити здоров’я на лікувальних водах під наглядом найкращих лікарів.

Кваси

Назва цього старовинного закарпатського села досить промовиста: вона відсилає до «квасної води», саме так на Гуцульщині здавна називали мінеральну воду. У Квасах переважають джерела типу «Арзні» та «Есентуки» – їхня вода використовується для лікування та профілактики захворювань опорно-рухового апарату та периферійної нервової системи.

Аби повноцінно відпочити та розсмакувати всю красу лікувального курорту, зупиніться в готелі «Лісова казка»: 1 доба відпочинку для двох обійдеться вам всього в 1125 1500 грн – у вартість, крім проживання, входить дворазове харчування та гра в більярд.

Трускавець

У Трускавці унікальний клімат і склад лікувальних вод, який можна порівняти з найдорожчими лікувальними курортами Європи. Сюди направляють з каменями в нирках і сечовому міхурі, проблемами шлункового тракту, запаленням сечостатевої системи і дихальними захворюваннями. 

Зимовий Трускавець дуже красивий

Невелике затишне містечко має розвинену туристичну інфраструктуру з величезним вибором готелів (від недорогих до VIP-варіантів), ресторанів та розваг. Покупон рекомендує звернути увагу на знижки від:

  • «Соламія»: 2559 3200 грн за 2 доби відпочинку для двох з триразовим харчуванням.
  • «Алексік»: 2 дні проживання для одного за 1399 1760 грн – зі сніданками, безлімітним відвідуванням басейну (теплого та контрасного), сауни, джакузі і 1 сеансом масажу. 
Акції
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Семиденний тур «Карпати – Трускавець»
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Показати всі
13 акцій

Східниця

Тихий затишний курорт, де можна відпочити і душею, і тілом. До Східниці приїжджають насамперед заради цілющої мінеральної води: тут знаходиться 38 джерел та 17 свердловин. Тільки проконсультувавшись із лікарями, можна зрозуміти, що й звідки пити: у різних джерелах склад води відрізняється, одна допоможе при лікуванні нирок, інша – при цукровому діабеті. У більшості санаторіїв або готелів Східниці до програми відпочинку включено лікування мінеральними водами та різноманітні лікувальні та спа-процедури.

Бажаючим поєднати розваги, релакс та відновлення організму рекомендуємо зупинитися у «Villa Grand»: 2 дні проживання в готелі обійдуться в 2480 3300 грн на одного – це програма-мінімум, що включає триразове харчування, більярд та доставку мінеральних вод. Відпочиваючи в комплексі більше 10 днів, ви отримуєте бонус у вигляді консультації лікаря, а якщо приїдете вдвох на п’ять і більше днів, то на вас чекають 2 години в сауні.

Шаян

Невелике мальовниче село на Закарпатті, оточене гарною природою, – це курорт Шаян. Про місцеву цілющу воду відомо давно – перші повідомлення про мінеральні джерела датовані 1753 роком, а вже у XIX столітті тут з’явилися перші лікувальні купальні. Шаянська вода близька за складом до «Боржомі», «Єсентуки» та «Віші-Селестон», її використовують для лікування різних хвороб, насамперед шлунково-кишкових та урологічних.

Відпочинок взимку на курорті Шаян

На курорті Шаян можна не тільки полікуватися та розслабитися, а й розважитися. Взимку тут працює 300-метровий гірськолижний витяг, а в сусідньому Велятині – 800-метровий. Місцеві лижні траси складно назвати високими та крутими, тож найбільше до смаку вони припадуть лижникам-початківцям і дітям.

Аби вікенд у Шаяні пройшов на п’ять із плюсом, забронюйте номер у готельному комплексі «Шаян-Гора»: за 2 дні проживання на двох ви заплатите усього 1600 2000 грн та отримаєте комфортний відпочинок зі сніданками та усіма зручностями. 

Читайте також:
? Трускавец – місто здоров’я
? Чим зайнятися у Східниці
? Мінеральні води курорту Шаян
? Куди поїхати у січні
? Гірськолижні курорти України

Карпати чудові в будь-яку пору року, але взимку пригоди тут особливо чарівні! Що б ви не обрали: лижі, спокійний сімейний відпочинок або зміцнення здоров’я цілющим повітрям і водою, нехай ваша відпустка вдасться і запам’ятається. Ну і, звичайно, діліться з нами своїми улюбленими містечками у Карпатах, ми обов’язково внесемо їх до нашого списку ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *