Як зробити вечірній макіяж: ідеї на вечірку, концерт та будь-яке свято

Как сделать вечерний макияж: идеи на вечеринку, концерт и любой праздник

Ефектний святковий образ важко уявити без макіяжу. Вечірній мейк складніший за повсякденний, але це не означає, що з ним не вдасться впоратися самостійно. Його можна зробити самій з покроковими інструкціями та порадами від #PokuponBlogTeam та знижками на курси візажу для себе. Навчившись робити модний святковий make up власноруч, ви отримаєте корисну навичку, яка виручить вас, якщо не буде часу чи можливості записатися до професійного візажиста.

Акції
Урок «Макіяж для себе» від майстра Катерини Бятець
Київ, Софії Русової вулиця, 3В
-60%
1500 грн
599 грн
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Показати всі
2 акцій

Читайте в цьому огляді:

Вечірній макіяж з акцентом на очі

Якщо ви любите яскраві та насичені відтінки, радійте – ваш час настав! У сезоні 2022-2023 як ніколи актуальні соковиті кольори у макіяжі очей. Підійдуть тіні будь-якої текстури: матові, з легким шиммером, сяючий святковий металік. Ви можете зробити монохромний вечірній макіяж, поєднувати близькі відтінки з однієї гами або підійти кардинально, використавши контрастні кольори (рожевий та зелений, синій та помаранчевий, фіолетовий та жовтий).

Що важливо пам’ятати:

  • Роблячи акцент на очах, не згущуйте фарби на губах. Правила хорошого смаку свідчать, що в ідеальному мейку насиченим має бути щось одне – або губи або очі.
  • Щоб яскраві кольори з вашої улюбленої палетки виглядали соковитим і лягали щільно, нанесіть на повіки базу під тіні перед тим, як фарбуватися.
  • Для створення більш виразного вау-ефекту використовуйте 3D-туш, накладні вії на один вечір або зверніться до майстра за нарощуванням.
  • Акценти в макіяжі очей додають динаміки: виділіть контрастним кольором нижню повіку, додайте дзеркального хайлайтера у внутрішній куточок ока, прикрасьте блискучим пігментом рухливу повіку, використовуйте кольорову туш або доповніть образ нарощеними віями.

Яскравий кольоровий макіяж очей складно назвати простим – для його виконання потрібно мати хоч би мінімальні навички візажу. Якщо ви готові спробувати зробити такий make up самостійно, перегляньте відеоуроки нижче. А приклади на світлинах допоможуть визначитися, з якою ідеєю йти до візажиста, якщо вирішите довірити справу професіоналу.

Читайте також: Як покроково зробити денний мейкап

Вечірній мейк з яскравими губами

Вишуканий вечірній макіяж у дусі червоних доріжок – з насиченими, притягуючими увагу губами, завжди модний, добре пасує до будь-якої сукні ? Такий варіант підійде для початківців у візажу: не доведеться займатися складним розтушовуванням тіней і продумувати поєднання кольорів для макіяжу очей. А червона помада є у косметичці практично будь-якої дівчини.

Як зробити макіяж з акцентом на губах покроково:

  • Нанести тон, ретельно замаскувати недоліки шкіри консилером – насичена помада не терпить недбалості на обличчі.
  • Очі краще не фарбувати зовсім, або мінімально. Можна обійтися тушшю та витонченими стрілками, для сяйва додати хайлайтеру у внутрішній кут і під брову.
  • Додайте трохи рум’ян – зовсім легким штрихом: чим яскравіша помада, тим менш насиченим має бути рум’янець.
  • При нанесенні помади на губи використовуйте контурний олівець в тон. Можна обійтися і без нього, зараз у тренді ефект злегка змазаних вуст.
Акції
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Виїзний макіяж від візажиста «Di Visage»
Весь Київ
-50%
1000 грн
499 грн
Показати всі
16 акцій

Святковий мейк для юних дівчат

Юній дівчині, яка збирає образ на випускний, у гості, на концерт, важливо пам’ятати: в її випадку вечірній макіяж має бути максимально делікатним. Make up повинен підкреслити переваги, якщо потрібно, замаскувати недоліки і зберегти свіже сяйво молодої шкіри. Найчастіше дівчатам радять ніжний нюдовий мейк у спокійній гамі.

Що потрібно для такого образу:

  • Тіні стриманих відтінків: ніжний рожевий, персиковий, бежевий підкреслять юність. Кричущі або темні відтінки з щільним накладанням краще не використовувати, щоб не вийшов занадто зухвалий макіяж.
  • Надати очам виразності допоможе об’ємна туш.
  • Для ідеального тону знадобиться мінімум: прозора пудра, ненав’язливі рум’яна і, за потреби, консилер, щоб замазати синці під очима або прищик, що несподівано вискочив.
  • Замість помади краще використовувати прозорий безколірний або з легким відтінком блиск для губ.

Відео для новачків, як зробити ніжний дівочий макіяж покроково:

Акції
Складне фарбування волосся в студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-53%
1900 грн
999.0 грн
Чоловіча стрижка у «Frisor barbershop XIV»
Київ, Шота Руставелі вулиця, 33А
-20%
250 грн
199.0 грн
Показати всі
6 акцій

Вечірній макіяж 50+

Будь-який make up категорії 50+, урочистий чи повсякденний, має виконувати свою головну функцію: молодити. Більшість жінок старшого віку скаржаться на зморшки, мішки під очима, нависаючу повіку, овал обличчя, шо «поплив», і тьмяний тон. Все це під силу виправити за допомогою косметики, але у випадку з вечірнім макіяжем доведеться постаратися: він має бути насиченим, яскравим і водночас не підкреслювати вікові зміни.

Розповідаємо, як зробити вечірній макіяж, якщо вам за 50 років:

  • Для похилого віку критично важлива ретельна підготовка до нанесення макіяжу: очищення тоніком, зволоження денним кремом або сироваткою, на віки потрібно нанести крем для шкіри навколо очей, а на губи – зволожуючий бальзам або гігієнічну помаду.
  • Працюючи над тоном обличчя, вибирайте засоби теплих відтінків, щоб шкіра виглядала відпочившою. Холодна палітра лише підкреслить вік.
  • Щоб скинути роки, скористайтеся коректором та освітліть зони під очима, під куточками рота, носогубні складки. Щоб досягти рівного овалу обличчя, пройдіться скульптором по вилицях, під підборіддям і склепіннями щелепи. Важливо: спочатку розтушуйте світлі ділянки, і тільки потім приймайтеся за затемнення, щоб уникнути бруду.
  • Незважаючи на те, що вечірній мейк стійко асоціюється з блиском, для очей краще вибирати матові або сатинові тіні. Шиммер має неприємну особливість – підсвічує всі зморшки та нерівності шкіри. Те саме стосується і хайлайтеру – його варто використовувати мінімально, бажано лише у куточках очей та під бровою.
  • Роблячи макіяж очей, пам’ятайте: жодної графіки! Замість чіткої стрілки створіть олівцем легкий серпанок, профарбувавши слизову оболонку верхньої повіки і міжвійку; намалюйте тонку лінію вздовж вій і розтушуйте пензликом, а вії профарбуйте тушшю.
  • Не забудьте про брови – щоб зробити їх візуально густішими, використовуйте олівець. Білявкам слід вибирати відтінок на 2-3 тони темніше волосся, брюнеткам – на 2-3 тони світліше. Це стосується макіяжу для будь-якого віку.
  • Щоб помада гармонійно вписалася в образ, використовуйте освіжаючу палітру. Це ягідні відтінки, кораловий, персиковий. Помада може стати багатофункціональним засобом: крім губ, її можна додати на яблучка щік і перенісся, після чого ретельно розтушувати пензликом або спонжем. Такий прийом допоможе помолодшати на десяток років.

Класичний смокі айс на свято

Техніка смокі айс заслужено користується популярністю вже багато років і не збирається виходити з моди. Для вечірнього образу димчастий мейк взагалі мастхев, якщо ви хочете вразити всіх виразним поглядом та зробити акцент на очах.

Суть техніки полягає в тому, щоб зробити розтяжку від темного до світлого відтінку, з рухомого віку до брови. Цей прийом дозволяє візуально збільшити очі. Колірна гама може бути будь-якою: від ніжної нюдової до фатальної темної. Щоб смокі виглядали максимально круто, рекомендують використовувати мінімум два кольори та особливу увагу приділити розтушовці – вона має бути ретельною та плавною.

ЯЯк зробити найпростіший варіант смокі з двох кольорів покроково:

  • Спочатку наносимо праймер на рухому та нижню повіки.
  • Беремо м’який олівець у тон темному відтінку тіней та малюємо широкі лінії на верхній та нижній лінії зростання вій. Можна не намагатися робити їх дуже акуратними, все одно потім потрібно буде розтушовувати.
  • Маленьким пензлем розтушовуємо підводку: вгорі на рухливу повіку, на нижній лінії росту вій – трохи вниз, щоб заходило на нижню повіку. Розтушовку доводимо до димчастого ефекту.
  • Пензлем-лопаткою кладемо темні тіні поверх олівця: рухи повинні бути поплескуючими, розтирати нічого не треба.
  • Беремо пензлик-бочечку і починаємо розтушовувати тіні таким чином, щоб верхня межа переходу від темного до світлого була суперплавною і димчастою. На нижній повіці теж робимо ретельну розтушовку.
  • Під брову наносимо тіні світлого відтінку. Ними можна трохи приглушити темні тіні, якщо здається, що мейк вийшов занадто насиченим. Не забуваймо тушувати.
  • Вії фарбуємо тушшю в 2 шари, також не забуваємо про брови. Їх можна трохи підмалювати олівцем або, якщо вони й так досить густі, просто зачесати спеціальною щіточкою із фіксуючим гелем.
  • Щоб зробити акцент на очі ще яскравішим, можна доповнити макіяж нарощеними віями. Вони зроблять погляд виразнішим, а образ – ефектнішим.
Акції
Ламінування брів і вій в «Rogacheva Brows»
Київ, Кирилівська вулиця, 160Б
-45%
300 грн
209.0 грн
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Показати всі
8 акцій

Сяючий смокі з акцентом

Класичні смокі айс можуть виглядати дуже свіжо і незвичайно, якщо використовувати палітру яскравих незвичайних кольорів, зробити сяючий акцент на очі та доповнити мейк графічними елементами. Для такого варіанту візьміть не стандартну монохромну палетку, а різнокольорову, також не забудьте про кольорові олівці, шиммерні підводки, хайлайтери, глітер і соковиті пігменти. Все це знадобиться для створення крутого вечірнього образу.

Малюючи сяючі смоки з акцентом, не забувайте про важливе правило: чим яскравіші очі, тим нейтральніші губи. Хоча і з цього правила бувають винятки – якщо ваш задум спочатку передбачає максимум кольору і сяйва, і ви йдете не просто на вечір, а в нічний клуб, в якому потрібно бути максимально помітною.

Дивіться відеоуроки нижче, щоб зрозуміти, як гарно покроково оформити такий вечірній макіяж у домашніх умовах. Або записуйтесь до візажиста, якщо подібна техніка для вас складна, але хочеться блиснути незвичайним візажем.

Якщо є проблема птозу, дивіться відео, як зробити гарні сяючі смоки айс з навислим повіком:

Чорний димчастий макіяж очей для фатальних жінок – такий навряд чи підійде володаркам маленьких очей, але надасть чарівності великим:

Більше прикладів креативного димчастого мейку з яскравими кольоровими та сяючими акцентами:

Виразні стрілки

Стрілки прикрасять будь-який вечірній макіяж: зроблять його ефектнішим, нададуть погляду виразності та чарівності. Іноді для вечірнього візажу очей достатньо лише стрілок (і туші 3D), щоб образ вражав і не відволікав від природної краси. Стрілки можуть бути різними: маленькими, з кокетливим хвостиком, довгими графічними, подвійними, чорними, коричневими, білими, різнокольоровими, блискучими. Часто цим елементом доповнюють smoky eyes, щоб очі притягували до себе всю увагу.

Малювання стрілок традиційно вважається непростою витівкою, і в деяких випадках простіше довіритися професійному візажисту або сходити на персональний майстер-клас, особливо якщо ви хочете чогось незвичайного. Але якщо є бажання спробувати намалювати стрілки власноруч, рекомендуємо подивитися відеоурок та обов’язково потренуватися за кілька днів до урочистої події, щоб не нервувати у процесі зборів.

Як намалювати подвійні стрілки на азіатських очах:

Акції
Чистка обличчя у «Студії естетичної косметології»
Київ, Срібнокільська вулиця, 22А
-41%
500 грн
329.0 грн
Чистка обличчя з маскою в «Souland Body studio»
Київ, Лесі Українки бульвар, 34
-53%
600 грн
349.0 грн
Показати всі
59 акцій

Візаж із фольгованим ефектом на очах

Як і раніше, не виходить з трендів макіяж з золотою, сріблястою або бронзовою фольгою. Її використовують як в якості яскравого акценту, так і зовсім самостійно, роблячи основною частиною макіяжу. Фольгу клеять і на повіки, і на обличчя (скроні, чоло, вилиці), і на губи, але найпопулярнішим і найпрактичнішим варіантом залишається використання цього елемента у візажі очей.

Як зробити ефектний вечірній макіяж із фольгованим ефектом:

  • В якості бази для фольги візьміть зволожуючий праймер, бальзам або кремові тіні.
  • Пінцетом акуратно, щоб не порвати, візьміть шматочок фольги та приклейте на потрібне місце.
  • Обережно розгладьте фольгу, щоб вона щільно прилягала до шкіри.
  • Закріпіть результат фіксуючим спреєм для макіяжу.

Де взяти фольгу? Найекономніший варіант – поталь, що імітує сусальне золото. Купити її можна у магазинах для художників. Вона буває різних кольорів, що відкриває широке поле творчих експериментів.

Як зробити гарний мейк з використанням фольги:

Акції
Урок «Макіяж для себе» від майстра Катерини Бятець
Київ, Софії Русової вулиця, 3В
-60%
1500 грн
599 грн
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Показати всі
3 акцій

Нюдовий вечірній макіяж

Якщо ви любите стриману елегантність і дотримуєтеся принципу «ідеальний макіяж має бути непомітним», вам підійде нюдовий візаж, адаптований до вечірнього образу. Зовсім непомітним його не зробити – все ж таки святковий make up передбачає насиченість – але уникнути колірного вибуху цілком вдасться.

Читайте також:
? Як фарбувати брови
? Все про нарощені вії
? Як зробити красиві брови самостійно

Лайфхаки з вибору палітри: орієнтуємося на кольоротип

При виборі мейку важливо враховувати свій кольоротип – і справа не лише у кольорі волосся. Вибираючи макіяж на вечір, зверніть увагу на колір очей та тон шкіри: палітра декоративної косметики має гармонійно вписуватися у вашу природну гаму.

У вас холодна зовнішність (темне або світле волосся з попелястим відливом, фарфорова, світло-рожева або з сіруватим відливом шкіра, світлі сірі, блакитні, зелені та іноді темно-карі очі). У такому випадку вибирайте найсвітліші тональні засоби з рожевим підтоном, для маскування недосконалостей – блакитний або зелений нейтралізуючий коректор. Хайлайтер має бути холодних відтінків.

Мейк для холодного блонду

Рум’яна підійдуть лише холодним відтінкам, брюнеткам можна не боятися яскравої ягідної гами. Колір губ повинен співпадати з тоном пудри, у нюдовому мейку бажана світла помада.

Вечірній макіяж для холодної білявки
Макіяж для брюнетки з холодним кольоротипом

Тіні для холодного кольоротипу можуть варіювати від прозоро-рожевих до бежевих, пісочних та сірих відтінків.

Ви маєте теплу зовнішність (пшеничне, медове, руде, каштанове волосся, персикова, ніжно-рожева, золотиста шкіра, блакитні, зелені, бурштинові, карі, горіхові очі). Тон вибирайте, орієнтуючись на колір шкіри – від світло-бежевого до оливкового, рум’яна – коралові, персикові, полуничні, тих самих відтінків може бути помада. Хайлайтер бажано використати золотистий. У макіяжі очей використовуйте коричневу, мідну, золотисту, теракотову, теплу рожеву палітру.

Вечірній макіяж для теплого кольоротипу
Як підібрати палітру для теплого блонду
Вечірній мейк для теплої шатенки

Читайте також: Обираємо помаду під свій кольоротип

Якщо хочете вийти за межі нюду і зробити креативний вечірній make up, використовуючи палітру насичених соковитих кольорів, вам буде корисно дізнатися, що існують правила поєднання кольору очей та тіней. Правильно підібраний відтінок (або кілька) підкреслять красу погляду і не дозволять очам «загубитися».

Карооким пощастило, практично всі кольори підводок і тіней їм личать. Є кілька нюансів, які потрібно взяти до уваги, щоб макіяж легко зробив ваш погляд більш виразним.

  • Максимально підкреслять карі очі у вечірньому макіяжі фіолетовий та синій кольори. Обіграйте ваш святковий макіяж стрілками сливового відтінку або тінями з насиченим пігментом.
  • Вибираючи коричневі тіні або підводку для карих очей, враховуйте, що їх колір повинен бути світлішим або темнішим за колір вашої райдужної оболонки. Зупинивши свій вибір на наближеному до кольору райдужної оболонки, ризикуєте створити ефект «суцільного ока», а не відкритого погляду.
  • Зі світло-карим добре поєднуються відтінки золота або лимонний, темно-карим – слива, гіркий шоколад і темно-сірий.
Фіолетово-синій тіні для карих очей
Для світло-карих обирайте золотисті відтінки
Суміш сливового та золотого для карооких

Записуйте кілька корисних порад, зеленоокі:

  • Використовуйте теплу палітру, яка підкреслить смарагдовий колір райдужної оболонки. Холодна гама не зробить погляд настільки виразним, як вимагає вечірній мейк.
  • Найбільший контраст із зеленим кольором створює фіолетовий. Для цього ефекту використовуйте поєднання кількох відтінків у смокі айс, кольорові підводки та гелеві тіні (більш насичені та пігментовані).
  • Якщо хочеться сяйва, використовуйте пісочні, бронзові, червоно-цегляні тіні із дрібним шиммером.
  • Для зеленого в тон діє класичне правило – він повинен бути світлішим або темнішим за вашу райдужку.
Ніжно-рожеві тіні для зелених очей
Пастельна гама для зелених очей
Насичений рожевий на зелені очі
Акції
Складне фарбування волосся в студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-53%
1900 грн
999.0 грн
Чоловіча стрижка у «Frisor barbershop XIV»
Київ, Шота Руставелі вулиця, 33А
-20%
250 грн
199.0 грн
Показати всі
6 акцій

Власницям сірих очей є де розвернутися – з цим кольором цікаво “гратися”, адже залежно від гами обраного макіяжу він може виглядати абсолютно по-різному.

  • Використовуйте бронзу, мідь та золото для надання «м’якості» холодному сірому кольору.
  • Бажаєте використовувати шиммер? Зверніть увагу на відтінок «мокрий асфальт», який повинен бути темнішим за ваші очі для створення правильних акцентів у мейку. Враховуйте, що цей вибір надасть вашому погляду фатальну нотку і зробить його більш пронизливим.
  • Полюбляєте підводку та стрілки? Вибирайте баклажан і насичене бордо. На контрасті із сіро-сталевою райдужкою такий мейк виглядатиме особливо ефектно.
Графітовий для сірих очей
Суміш золота та баклажану пасує сірим очам
Пастельна нюдова гама для сірих очей

У випадку з блакитним кольором головне – не обтяжити погляд і не переборщити з контрастом, особливо якщо ви білявка зі світлою шкірою.

  • Тепла палітра персика, бежу та насичений кавовий створять ваш ідеальний смокі айс.
  • Блакитні очі чи не єдині, яким підходить блакитний колір тіней (якщо мова не про фешн-фотосет). Пам’ятайте про головне правило: він повинен бути світлішим або темнішим за природний колір райдужної оболонки. Також уникайте блакитного тон у тон – колір повинен відрізнятися. Будьте обережні і з пастельною гамою: невиразні та приглушені відтінки можуть надати стомленого вигляду.
  • Не використовуйте чорні підводки та олівці, є більш м’який та гармонійний варіант коричневих або навіть трохи сірих. Чорний виглядає надто різко на контрасті з блакитним.
Золоті та бронзові відтінки підкреслять блакитні очі
Спокійна коричнева гама для блакитних очей
Різнокольоровий мейк для блакитних очей

Читайте також:
? Модні брови 2022-2023
? Як стати візажистом
? Тренди жіночих стрижок
? Модне фарбування волосся
? Манікюр осінь-зима
? Тренди весінньо-літнього манікюру

Дівчата, а якому вечірньому макіяжу ви надаєте перевагу? Які тони використовуєте? На чому робите акцент: на контурингу, очах, вустах, ефекті натуральності?


1 коментар
  • Лиза

    Я предпочитаю лично только вечерний макияж. Днем я обхожусь лишь одной подводкой и тушью. Ну а вечером уже реально можно превращаться в фею, так как всегда есть куда пойти отдохнуть, еще большой плюс от этого вижу, это то что макияж не держится целый день и не сильно портит мою кожу лица. Макияж я наношу под вечер начиная от светлых тонов моих теней, затем легкий переход на коричневые и заканчивая черными, так сильно выражены мои карие глаза получаются и эффектно смотрятся при теплом вечернем свете.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *