Догляд за обличчям після 40 років ㅡ зупиняємо час

Уход за лицом после 40 лет ㅡ останавливаем время

Коли ви досягаєте 40 років, догляд за шкірою повинен стати частиною повсякденного життя, а акцент в ньому переміститися на омолодження шкіри і її максимальне зволоження. І як би не було прикро визнавати, але ми все більше починаємо хвилюватися про те як ми будемо виглядати і приводів для хвилювання більш ніж достатньо ㅡ заломи, глибокі мімічні зморшки. Наші прості кроки по догляду за шкірою обличчя після 40 років допоможуть вам почувати себе більш впевнено і насолоджуватися своїм зовнішнім виглядом і віком.

  • Зміна шкіри обличчя в 40 років.
  • Щоденний догляд за обличчям після 40 років.
  • Салонні процедури для омолодження.

Зміна шкіри обличчя в 40 років

В 40 років організм жінки дуже сильно змінюється, це стосується і шкіри обличчя. Ось він, той жахливий момент, коли ви одночасно боретеся з акне і зморшками. Ознаки старіння проявляються в уповільненні відновлення шкіри, що призводить до тьмяного кольору обличчя і млявості шкіри, появі заломів (глибоких зморшок) і пігментних вікових плям. Також це проявляється в нечіткому контурі обличчя і його «опливанні». Всі ці зміни при недостатньому догляді будуть швидко прогресувати, і ви ризикуєте втратити свій сяючий вигляд.

Изменение кожи лица в 40 лет
Зміна шкіри обличчя в 40 років

Гормональний фон і наслідки його зміни

Гормональний фон в 40 років не стоїть на місці, активно змінюючись. Ваше тіло готується до менопаузи, що істотно позначається і на вашій зовнішності. Шкіра втрачає пружність через зниження рівня естрогену, разом з яким зменшується вироблення білків колагену і еластину, які відповідають за оновлення шкіри і її щільність. 

Саме тому після 40 років навіть жирна шкіра стає сухою, а ще все більше піддається силі всесвітнього тяжіння, а значить поступово починає провисати і обпливати. Особливо це помітно в області контуру овалу обличчя і шиї, там раптово може з’являтися зайва шкіра, а ще так звані «брилі» (провисання щік).

Висипання на шкірі

Плюс до всіх вікових неприємностей додається проблема роботи сальних залоз (так-так, з-за яких і з’являються хворобливі вугри), а значить ваша шкіра потребує ще більшої уваги на етапах очищення та зволоження. 

Поява вугрових висипань часто пов’язана з гіперандрогенією ㅡ переважанням в організмі жінки чоловічих статевих гормонів андрогену і тестостерону, які стимулюють роботу сальних залоз. Тому часто акне супроводжується різними порушеннями менструального циклу, ожирінням за чоловічим типом, коли жир відкладається переважно в області талії. 

Такі збої ㅡ не рідкість в передклімактеричний період і при клімаксі. При цьому боротьба з проблемою повинна бути комплексною: спостереження і регуляція свого гормонального фону у ендокринолога, дотримання здорового способу життя (в тому числі правильне харчування і фізичні навантаження), професійні косметологічні процедури.

Щоденний догляд за обличчям після 40 років

Ежедневный уход за лицом после 40 лет
Щоденний догляд за обличчям після 40 років

Ви змінюєтеся, ваше тіло і обличчя змінюється, а значить пора використовувати нові прийоми для збереження краси і боротьби з ознаками старіння. У вашому житті (якщо ви раніше цим нехтували) обов’язково повинні з’явитися ранкові та вечірні ритуали, які будуть зберігати свіжість вашої шкіри і підтягнутість контурів обличчя. Отже, раз, два, три ㅡ залишаємося молодою;). І до всіх корисностей, ми відкриємо вам секрет, де можна купити хорошу доглядаючу косметику на кожен день з вигідним кешбеком. Все що вам треба ㅡ перейти по посиланнях в статті і вибрати потрібний вам засіб.

1.Ранкові процедури

Тонізація шкіри

День починається з кави (чаю, вівсянки) і любові до себе. Вранці відразу після сну протріть шкіру тоніком з вмістом гіалуронової кислоти або фруктовими маслами, це допоможе очистити пори після сну і підготувати вашу шкіру до нового дня.

Денний крем

Наступний етап ㅡ нанесення денного крему, який дасть вашій шкірі заряд бадьорості на цілий день. Вибирайте денні креми з вмістом вітаміну С, керамідів, антиоксидантів (наприклад, екстракту зеленого чаю, фруктів, перлів). Саме денний крем ㅡ ваш бар’єр від шкідливого навколишнього середовища на цілий день.

Крем под глаза
Денний крем

Догляд за шкірою навколо очей

Після денного крему нанесіть крем під очі.Такі креми не обов’язково розділяти на денні та нічні, а можна підібрати універсальний. Зверніть увагу на склад крему ㅡ він повинен бути максимально зволожуючим і живильним, тому що шкіра навколо очей особливо тонка і сильно схильна до мімічних зморшок. Тому в 40 років краще вибирати крем з колагеном (особливо добре зволожує колаген з морських водоростей), екстрактом ластівчиних гнізд, міцелієм равликів. Якщо у вас є проблеми з темними колами, вам допоможуть креми з екстрактом ромашки, перлів або з вітаміном С і Е. 

Для системної боротьби із зморшками і сухістю навколо очей використовуйте патчі під очі, які дуже швидко і точково насичують шкіру вологою, підтягують її і прибирають всі ознаки втоми, в тому числі темні кола і набряклість (докладніше про них можна почитати тут). Патчі краще використовувати вранці до всіх косметичних процедур на 15-20 хвилин. Ефект буде подвійним, якщо зберігати заповітну коробочку в холодильнику і накладати на обличчя холодні патчікі. Використовуйте їх курсом через день протягом місяця для накопичувального ефекту або ситуативно, коли вам треба виглядати надзвичайно. Після цього нанесіть на шкіру сонцезахисний крем. Для літа підійдуть креми з SPF фактором від 30, для зими ㅡ від 15. Дайте крему добре вбратися в шкіру (як мінімум 10 хвилин) і тільки потім починайте наносити макіяж. 

2.Денні ритуали

SPF-захист

Пам’ятайте ㅡ в 40 років сонячні промені переходять в розряд ворогів, які сушать шкіру і утворюють на ній некрасиві пігментні плями, тому протягом дня вам треба буде оновлювати шар сонцезахисного крему, особливо якщо ви проводите багато часу на свіжому повітрі. При офісній роботі вам буде потрібно повторно нанести сонцезахисний засіб за 10-20 хвилин до виходу на вулицю, при прогулянках під сонячними променями потрібно оновлювати сонцезахисний засіб кожні 2-3 години.

SPF-защита
SPF-захист

Проблема оновлення шару санскріну в тому, що сонцезахисний крем може пошкодити ваш макіяж, особливо акценти у вигляді кремових рум’ян або хайлайтера. Тому візажисти рекомендують протягом дня використовувати такі засоби як мінеральна пудра з SPF-фактором і спреї-санскріни. Плюс косметологи радять влітку навіть у місті в сонячні дні носити головний убір з широкими полями, який буде додатково захищати вас від променів, так що доповніть свій образ модним капелюшком або стильною кепкою і сонцезахисними окулярами для захисту ніжної шкіри навколо очей.

Для тих, хто хоче мінімізувати кількість косметики, для догляду за шкірою підійдуть спреї з термальною водою, фітотонікі і гідролати для тонізації і зволоження шкіри.

Догляд за руками

Крім обличчя догляду потребують і ваші ручки ㅡ заведіть звичку тримати в сумочці і на столі спеціальний живильний для зими або легкий зволожуючий для літа крем для рук. Він буде боротися з потемніння шкіри, пігментними плямами і в’ялістю шкіри. Купити крем для рук з кєшбеком можна на Покупоні. Зверніть увагу на наявність в кремі освітлюючих компонентів, наприклад, койевої кислоти. Для активного зволоження найкраще підійде масло авокадо або обліпихи, ланолін, колаген та еластин. Також звертайте увагу на наявність в кремі силікону, він створює на шкірі захисну плівку і допомагає підтримувати ручки зволоженими набагато довше.

3.Вечір ㅡ час відпочинку для шкіри

Очищення шкіри

До вечора втомлюєтеся не тільки ви, але і ваша шкіра, тому саме час подбати про себе. Косметологи рекомендують знімати макіяж відразу по приходу додому. Для жінок після 40 років для зняття макіяжу ідеально використовувати засоби для вмивання на основі молочка або зволожуючого крему. Такі засоби в поєднанні з целюлозним спонжиком м’яко і ніжно піняться, а ще ефективно видаляють макіяж і забруднення з шкіри.

Очищение кожи
Очищення шкіри

У 40 років шкіра дуже схильна до сухості, тому для очищення обличчя все більш актуальними стають засоби для вмивання на основі масел, наприклад, гидрофильное масло ㅡ новинка корейської косметології, яке легко і без тертя видаляє навіть стійкий макіяж.

Тонізація 

Для повного очищення шкіри після вмивання протріть обличчя міцелярною водою, це очистить пори і надасть додатковий пом’якшувальний ефект. Вибирайте засіб з додаванням гіалуронової кислоти, витяжкою виноградних кісточок, яке не містить ароматизаторів, спирту або барвників. Детальніше про «чарівний» міцеллярний засіб можна прочитати в нашому огляді, а ось вибрати міцеллярку за своїм типом шкіри і з вигідним кешбеком можна на Покупоні.

Тонизация
Тонізація

Тонізація шкіри ㅡ той етап, який ніяк не можна пропускати. Саме тонік допомагає підтримувати рівний колір обличчя, а значить вибирайте засоби з легкими АНА кислотами, гіалуроновою кислотою для ідеального зволоження або фруктовими кислотами, які будуть м’яко прибирати відмерлі клітини шкіри.  

Пілінг

Мінімум 2 рази на тиждень ваша шкіра потребує м’якого відлущування для відновлення рівного кольору обличчя. Шкіра в 40 років стає тоншою, тому косметологи рекомендують відмовитися від абразивних скрабів (тих, які містять великі частинки). Справа в тому, що коли ви очищаєте шкіру вручну грубим скрабом, ви можете ще більше її витончити і викликати її гіперчутливість.

Пилинг
Пілінг

При цьому м’який ензимний пілінг шкіри 2 рази на тиждень допомагає стимулювати кровообіг, насичує клітини шкіри киснем, що призводить до природного освітлення шкіри і її природного сяйва. Вибирайте делікатні пілінги-ексфоліатори на основі кислот, які будуть акуратно видаляти верхній шар шкіри з відмерлими клітинами.

Сироватка для обличчя

Далі нанесіть сироватку для обличчя ㅡ починаючи з 40 років, вона ваш вірний супутник. У 40 років шкіра виробляє все менше шкірного жиру, а значить ви більше схильні до агресивного зовнішнього середовища. Тому важливим є використання сироваток, які борються з вільними радикалами.

Сыворотка для лица
Сироватка для обличчя

Вибирайте сироватки, які багаті пептидами, вони посилюють вироблення колагену, і виступають будівельними блоками для нових білків, стимулюють активність фібробластів (клітин сполучної тканини, що відповідають за щільність шкіри).

Ко-фактори, такі як вітамін С і мідь стимулюють процеси вироблення колагену. Також хороші сироватки з вмістом гіалуронової кислоти, які надовго утримують вологу в глибоких шарах шкіри, тим самим наповнюючи її і розгладжуючи зморшки. Ультрадрібні частинки сироватки проникають в шкіру і живлять саме глибокі шари. Крім цього гіалуронова кислота відновлює рівень еластину.

Нічний крем

Наступний етап догляду за вашою шкірою ㅡ нанесення зволожуючого нічного крему. Після 40 років в ньому обов’язково повинен міститися ретинол (вітамін А) ㅡ компонент, який активно бореться зі зморшками і допомагає виробляти шкірі колаген. Вміст ретинолу в кремі має бути від 1,5% до 2%. При цьому обов’язково перед першим використанням протестуйте крем на шкірі рук, оскільки ретинол є активним компонентом і може викликати алергічну реакцію.

Ночной крем
Нічний крем

Крім ретинолу крем може містити живильні компоненти: вітаміни, масла, витяжки з фруктів, антиоксиданти, які сприятимуть оновленню клітин і затримки старіння (втрата здатності клітин ділитися і зростати). Вибирайте креми за вигідною ціною на Покупоні і повертайте частину грошей від покупки на свій рахунок.

Після 40 років наша лімфатична система починає сповільнюватися, а так як лімфатична система відповідає за позбавлення від токсинів і ви можете помітити все більшіі набряки навколо очей і щік. Для стимуляції вироблення лімфи спробуйте масажувати обличчя спеціальним електричним масажером. Це очистить шкіру і допоможе поліпшити кровообіг і лімфоток, а значить ваша шкіра стане більш підтягнутою і сяючою.

40 років ㅡ зовсім не вирок для вашої зовнішності, а з нашими простими кроками по домашньому догляду, ви будете виглядати ну зовсім не на свій паспортний вік. Але при цьому однією-двома баночками не обійтися. А щоб дозволити собі більше і не економити на красі, користуйтеся Покупоном, де представлений великий вибір косметики за вигідними цінами з кешбеком.

Салонні процедури для омолодження

Домашній догляд щодня підтримує ваше обличчя, тоді як салонні процедури можуть значно його омолодити і пустити час для вашої шкіри назад. Покупон допоможе вам користуватися самими класними і сучасними косметологічними процедурами за прийнятними цінами.

Вибирайте косметолога і процедури, ґрунтуючись на реальних відгуках користувачів, використовуйте круті знижки до 80%, і любіть себе і свою шкіру з кращими процедурами для шкіри після 40 років.

Масаж обличчя

Масаж обличчя ㅡ одна з найдавніших косметологічних процедур, яка користувалася популярністю ще під час стародавнього Єгипту. Масаж добре стимулює приплив крові до шкіри, прискорює лімфоток і допомагає підтягнути обличчя. Особливо гарні для шкіри після 40 років:

  • Скульптуруючий (пластичний) масаж обличчя, при якому опрацьовуються глибокі шари шкіри.
  • Ліфтинговий масаж обличчя, який спрямований на стимуляцію вироблення лімфи і активну підтяжку шкіри.
  • Масаж обличчя по Жаке, спрямований на підтяжку контурів обличчя і нормалізацію роботи сальних залоз.

Крім косметологічного ефекту масаж надає релаксуючу дію на стан душі, а значить допомагає боротися зі стресами.

Массаж лица
Масаж обличчя

Косметологи рекомендують проходити масаж курсами по 7-10 процедур 2 рази в рік, а для підтримки ефекту повторювати масажі раз на місяць. Вигідні ціни на масаж в кращих салонах вашого міста можна знайти на Покупоні, користуйтеся нашими акціями та економте на ціні, а не на якості. Класичний масаж в салонах Києва коштує від 300 грн за сеанс, на Покупоні ви зможете отримати ту ж послугу за 120 грн без втрати якості. 

Карбоновий пілінг

Пігментні плями і тьмяний колір обличчя ㅡ поширена проблема після 40 років, з якою допоможе впоратися карбоксітерапія або карбоновий пілінг. Процедура повністю безпечна і схвалена управлінням по харчуванню та лікарських препаратів США, займає від 15 до 30 хвилин і не вимагає реабілітаційного періоду.

Карбоновый пилинг
Карбоновий пілінг

На шкіру наноситься спеціальний карбоновий склад, який згодом опрацьовують лазером. Процедура стимулює вироблення колагену, прибирає пігментні плями, невеликі зморшки, а ще добре підтягує контур обличчя.

Максимально добре процедура діє, якщо ви проходите курс від 7 до 10 сеансів і регулярно повторюєте його. Приємні знижки на процедуру карбонового пілінгу ви можете знайти на Покупоні. Карбоксітерапія без знижки в Києві буде коштувати від 400 грн за сеанс, тоді як з Покупоном ви отримаєте знижку як мінімум в 50% і пройдете процедуру за 199 грн.

ELOS-омолодження

Лазерні процедури допомагають запобігти видимим ознакам старіння. Навіть одноразова процедура елос-омолодження надасть значний вплив на шкіру, підтягнувши контур обличчя і освітливши шкіру. ELOS впливає на різні шари шкіри за допомогою світла і радіохвиль, що в поєднанні дає вау-ефект: відновлює капіляри і запобігає куперозу, а також бореться з його проявами, мінімізує дрібні зморшки, розширені пори, шрами від вугрів, а ще стимулює виникнення колагену. 

ELOS-омоложение
ELOS-омолодження

Хоча результати ELOS-омолодження видно з першого сеансу, процедура носить накопичувальний ефект, а наслідками впливу ви зможете насолоджуватися ще не один місяць. Зробіть 3-5 процедур курсом 2 рази в рік, а потім повторюйте їх щомісяця, так ви отримаєте безопераційну підтяжку обличчя і чисту сяючу шкіру. Вибирайте салон на Покупоні і економте до 80% на процедурах, при звичайній ціні в 650 грн за сеанс ви зможете пройти процедуру за 169 грн.

Апаратне омолодження

В’яла шкіра після 40 років вимагає особливої уваги, тому подумайте про косметологічні процедури, спрямовані на глибокий ліфтинг і підтяжку шкіри. У віці після 40 років дуже дієво допомагають безопераційні підтяжки обличчя, засновані на апаратному лифтингу.

Аппаратное омоложение
Апаратне омолодження

Ліфтинг шкіри може здійснюватися різними методами:

  • Через вплив ультразвукових променів ㅡ SMAS-ліфтинг. За допомогою ультразвуку активні сироватки розбиваються на ультрадрібні частинки і глибоко проникають в підшкірний колагеновий шар.
  • РФ-ліфтинг ㅡ вплив на шкіру радіохвилями, за допомогою яких задіяні всі м’язи вашого обличчя, підтягується контур, розгладжуються зморшки і зникають набряки.

Відмінні ціни на процедури ліфтингу зі знижкою до 60% від салонного прайса можна знайти на Покупоні, процедури рекомендують проходити курсами від 5 до 10 сеансів в залежності від стану шкіри, періодично повторюйте процедуру за призначенням косметолога.

Блокування зморшок

Ботокс, диспорт, контурна пластика ㅡ процедури, які на слуху у всіх і думок про них безліч, в тому числі і насторожених.Більшість негативних відгуків стосується ефекту «маски» після ін’єкцій. Але не переживайте, навіть мікродоза ботулотоксину просто допоможе тимчасово заморозити невелику ділянку обличчя і не дозволить розвиватися зморшках далі.

Блокирование морщин
Блокування зморшок

Після 40 буде актуальна і процедура «заповнення» глибоких зморшок. В потрібні зони косметолог вводить препарати, які як би витісняють порожнечі, саме так можна прибрати навіть дуже глибокі заломи.

Уважно вивчайте відгуки про препарати та косметології. На Покупоні представлені реальні відгуки користувачів про акції, тут же ви можете знайти і кращі ціни на інвазивні процедури.

Краса ㅡ це ваша впевненість в собі, так що бережіть її в будь-якому віці. Це стосується не тільки догляду за собою, а й способу життя: харчування, спорт, хороший сон і ваш відмінний настрій теж впливають на ваш зовнішній вигляд. Пам’ятайте, що 40 ㅡ це нові 30, любить себе, приділяйте собі час і користуйтеся знижками Покупона, щоб завжди бути в формі.

А ще діліться з нами своїми секретами по догляду за собою і вашими улюбленими косметичними засобами.

3 коментарів
  • Виктория

    Делала смас лифтинг это кошмар и безрезультатно

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Виктория, спасибо за отзыв! Расскажите подробнее, что именно не понравилось в процедуре, сколько сеансов делали, что не было результата?..

  • Таша

    Скинула статью сестре, ей как раз в этом году исполнилось 40 лет. Знаю, она не любит, когда ей за возраст говорят, но уход очень важен в любом возрасте, а особенно, когда серия косметики идет с пометкой антивозрастная.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *