Як прибрати друге підборіддя: ефективні способи

Помітили у себе друге підборіддя? Жирова складка, в’ялість, провисання шкіри в нижній третині обличчя – з цією естетичною проблемою можна і потрібно боротися. Але справа не завжди у зайвій вазі. Іноді причини подвійного підборіддя криються в іншому – від генетики і звички сутулитися до серйозних захворювань організму. 

PokuponBlogTeam розбиралася, як і в яких випадках можна швидко відновити ідеальний контур обличчя в домашніх умовах, а коли знадобиться допомога професійного косметолога або навіть хірурга. А ще підготувала класні знижки до 80% на ліфтинг-процедури. 

Акції
Знижка на мікроголковий RF-ліфтинг у «Sahara»
Київ, Старокиївська вулиця, 10Г
-50%
0 грн
299.0 грн
До 5 сеансів RF-ліфтингу в «J'adore»
Київ, Ярославів Вал вулиця, 14Г
-88%
1000 грн
219.0 грн
Показати всі
146 акцій

Що таке друге підборіддя і причини його появи

Другим підборіддям називають шкірно-жирову складку, яка утворюється в результаті відкладення жиру, обвисання шкіри і в’ялості м’язів в підщелепній зоні. Причин появи естетичного дефекту може бути кілька. 

1. Надлишкова вага. Подвійне підборіддя – частий супутник зайвих кілограмів, який так просто не втягнеш і макіяжем не замаскуєш. Позбутися жирових відкладень під нижньою щелепою не так-то просто. Як у жінок, так і у чоловіків зайве з цієї зони «йде» з великим опором. До того ж в результаті інтенсивного схуднення шкіра під підборіддям може просто провиснути, і контур обличчя все одно буде далеким від ідеалу.

Але худнути доведеться, якщо хочете позбутися подвійної складки, і краще це робити за рекомендаціями дієтологів, з фізичними тренуваннями (підійдуть будь-які фітнес групи, йога, басейн, танці), відмовою від шкідливих звичок (куріння, алкоголь), правильним розпорядком дня і прогулянками на свіжому повітрі. 

Заняття спортом сприяє схудненню загалом і позбуття другого підборіддя зокрема

2. Вікові зміни. Старіння – природний процес: гормональні перебудови і гравітація роблять свою справу, шкіра стає менш еластичною і провисає. Цей процес супроводжується послабленням м’язів шиї і інтенсивним накопиченням підшкірно-жирової клітковини під нижньою щелепою – утворюється подвійне підборіддя. Здоровий спосіб життя, відпочинок, вітаміни і косметичні процедури як мінімум допоможуть тримати себе в тонусі і уповільнити процес старіння. 

3. Гормональний збій. Надмірна вага (або схуднення) може бути наслідком порушення обміну речовин. Наприклад, при гіпотиреозі (зниження функції щитовидної залози) відбувається накопичення жиру в проблемних зонах, в тому числі в нижній третині обличчя. Сильні зміни в гормональному фоні відбуваються у жінок під час вагітності та менопаузи. 

Різко набрали вагу, з’явилося друге підборіддя – проконсультуйтеся з ендокринологом, гінекологом, здайте аналізи. Тільки виключивши патологію, є сенс боротися з дефектом дієтами, домашніми методами і засобами косметології. 

4. Генетика. Якщо друге підборіддя – особливість, яка простежується по вашій родинній лінії, то ви також в зоні ризику. В цьому випадку позбутися подвійної складки або зменшити її прояв можна тільки щоденною гімнастикою і регулярними підтримуючими косметичними процедурами. 

5. Порушення постави. Тривала щоденна робота за комп’ютером, звичка ходити з опущеною головою – все це веде до проблем з поставою, а в комплексі з віковими змінами – до появи 2 підборіддя до 40-50 років. Тут допоможе тільки профілактика – звичка тримати спину і голову рівно і помірні фізичні навантаження. 

Звичка ходити з опущеною головою веде до проблем з поставою, а в комплексі з віковими змінами – до появи 2 підборіддя
Акції
До 3 місяців тренувань в «Tiger Fitness»
Київ, Івана Дьяченко вулиця, 20А
-41%
680 грн
399.0 грн
Відвідування тренажерного залу в «Atlant GYM»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 46Б
-51%
800 грн
559.0 грн
Показати всі
17 акцій

Прибираємо подвійне підборіддя: гімнастика для шиї

Гімнастика для зміцнення шиї
Гімнастика для зміцнення шиї

Зміцнити м’язи шиї і позбутися другого підборіддя можна за допомогою гімнастики для обличчя – фейсбілдінга

Вправи для підборіддя в домашніх умовах ефективні тільки в тому випадку, якщо виконувати їх регулярно і комплексно: по кілька разів на день щодня. Тільки так результат стане помітний буквально через місяць. 

Як і перед будь-яким тренуванням, зробіть розминку, щоб розігріти м’язи шиї. 

  1. Посовайте нижньою щелепою вперед-назад, вліво-вправо. 
  2. Зробіть нахили і повороти голови вліво, вправо. 

Зручно сядьте на стілець, розправте плечі, заспокойтеся, зробіть глибокий вдих і видих. Протягом всього комплексу дотримуйтесь рівного і спокійного дихання. Робіть всі вправи не поспішаючи, без ривків. 

Дістати язиком піднебіння

Підніміть голову вгору і дотягніться кінчиком язика до піднебіння. Затримайтеся в положенні на декілька секунд і опустіть голову. Обов’язково стежте, щоб при цьому рухалися тільки внутрішні м’язи. Повторіть 3-5 підходів по 5-6 раз. 

Техніка вправи дістати язиком до піднебіння для усунення другого підборіддя

Висуваємо нижню щелепу

Підніміть голову вгору, але не закидайте, відведіть нижню щелепу вперед 5 разів. При виконанні вправи ви не повинні відчувати дискомфорт. На останньому повторі затримайтеся на 5 секунд. 

Опустіть голову і повторіть комплекс ще кілька разів. 

Одна з модифікацій вправи: коли ви замість руху нижньої щелепи витягаєте губи трубочкою (в так званому поцілунку). Відчуйте, як напружуються м’язи шиї і підборіддя. 

Техніка вправи висуваємо ніжню щелепу для усунення другого підборіддя

Малюємо підборіддям півколо

Ця вправа не тільки допомагає зміцнити під’язиковий м’яз, але і є відмінною профілактикою остеохондрозу.

Напружте щелепу і трохи подайте її вперед. Тепер акуратно витягніть шию і без ривка опишіть півколо своїм підборіддям. Зробіть 3 підходи по 10 повторень.

Техніка вправи малюємо підборіддям півколо для усунення другого підборіддя

Рухаємо щелепою і головою

Ця вправа допоможе швидко впоратися з жиром, який накопичився під підборіддям. Відкриваємо рот, піднімаємо голову вгору (не закидаючи її назад, інакше ви можете пошкодити шию), і в цьому положенні із зусиллям стуляємо щелепи. 

Повторюємо вправу по 20 разів 3 підходи. 

Техніка вправи рухаємо щелепою і головою для усунення другого підборіддя

Вимовляємо звук «И»

Так просто, але ефективно ви не тільки зміцните шию, але й підтягнете м’язи, які відповідають за контур обличчя. Для цього вам треба посилено вимовляти звук «И». В ідеалі повинна виходити гримаса, як на фото нижче, а ви повинні відчувати напругу в куточках рота і на передній поверхні шиї. Повторюйте вправу 3 підходи по 10 разів. 

Техніка вправи вимовляємо звук «И» для усунення другого підборіддя

Зарядка для обличчя за допомогою рушника

Проста вправа від подвійного підборіддя: 

  • Вологий рушник візьміть двома руками за кінці, добре натягніть і помістіть його під підборіддя. 
  • Піднімайте рушник вгору, одночасно натискаючи підборіддям вниз, створюючи опір. 
  • Повторити рух 25 разів. 

Ефект – більш підтягнута шкіра в проблемній зоні – стане помітний вже через тиждень. А місяць вправ дозволить істотно зменшити прояви дефекту або зовсім позбутися його. 

Домашня зарядка для обличчя служить хорошою профілактикою зморшок і прекрасним доповненням до салонних процедур

Акції
Мікрострумова терапія в «Апаратна косметологія»
Київ, Левка Мацієвича вулиця, 24/1
-72%
450 грн
149.0 грн
До 7 сеансів RF-ліфтингу в «Апаратна косметологія»
Київ, Левка Мацієвича вулиця, 24/1
-72%
2250 грн
689.0 грн
Показати всі
235 акцій

Салонна косметологія для ідеальних контурів обличчя

Якщо подвійне підборіддя у хлопця чи дівчини викликане генетикою або сильним, різким схудненням, то домашня гімнастика і правильний догляд можуть бути малоефективними. На допомогу прийде сучасна косметологія. Професіонал не тільки допоможе зміцнити шкіру в області шиї, а й точково прибрати жирові відкладення з підборіддя. 

Масаж обличчя

Масаж обличчя ㅡ свого роду пасивна фізкультура для м’язів. Є безліч масажних методик, які допоможуть поліпшити контури обличчя, впоратися з проблемою другого підборіддя і провисання шкіри. Обирайте: 

Будь-який з масажів ви знайдете на сайті Покупон від провідних косметологів вашого міста зі знижкою до 70%. В індивідуальному порядку косметолог порекомендує курс від 6 до 15 процедур з повторенням кілька разів на рік.

Масаж обличчя допомогає впоратися з другим підборіддям
Масаж обличчя
Акції
Пластичний масаж обличчя від Алли Антонюк
Київ, Маршала Тимошенка вулиця, 15Г
-50%
500 грн
249.0 грн
Масаж обличчя у просторі «Garni Beauty Space»
Київ, Валерія Лобановського проспект, 6
-50%
800 грн
399.0 грн
Показати всі
82 акцій

Кріотерапія

Кріотерапія ㅡ безопераційна ліпосакція, процедура, в якій виконується заморожування жирових клітин для підтяжки контуру обличчя. Терапія холодом не тільки прибирає жир, вона ще й підтягує шкіру, підвищуючи її еластичність. 

Процедуру кріотерапії на новітніх сучасних апаратах можна знайти на Покупоні зі знижками до 70%.

Кріотерапія – процедура допомогає усунути друге підборіддя
Кріотерапія 
Акції
До 5 сеансів кріоліфтингу у «Територія краси»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 32/34
-75%
800 грн
399.0 грн
До 7 сеансів кріоліфтингу обличчя у We Сosmetology
Київ, Братів Зерова вулиця, 14Б
-82%
2400 грн
749.0 грн
Показати всі
6 акцій

RF ліфтинг

RF ліфтинг обличчя для усунення другого підборіддя
RF ліфтинг обличчя

RF ліфтинг ㅡ точкова підтяжка м’язів і стимуляція вироблення колагенового шару для підтяжки обличчя. Процедура повністю безболісна і не вимагає реабілітаційного періоду. Шукайте знижки на RF-ліфтинг до 80% на Покупоні і платіть за сеанс від 199 грн. 

Акції
До 10 сеансів RF-ліфтингу обличчя у «Ma-Belle»
Київ, Героїв Дніпра вулиця, 20А
-70%
400 грн
199.0 грн
До 7 сеансів RF-ліфтингу обличчя у «Ma-Belle»
Київ, Героїв Дніпра вулиця, 20А
-84%
600 грн
159.0 грн
Показати всі
31 акцій

Карбоксітерапія

Карбоксі обличчя підвищіть еластичніть шкіри і допоможе усунути друге підборіддя
Карбоксі обличчя

Карбоксітерапія ㅡ насичення шкіри киснем і підвищення її еластичності. Неінвазивна карбоксі допомагає зміцнити шкіру всього за 1 сеанс. Однак для стійкого ефекту знадобиться 4-10 процедур з інтервалом в тиждень, потім для підтримки результату – 1 раз на місяць. Неінвазивну карбоксі можна зробити зі знижками до 75% від Покупон. 

Акції
Карбоксітерапія обличчя в «Аполінарія»
Київ, Шота Руставелі вулиця, 3А
-72%
850 грн
599.0 грн
Карбокситерапія обличчя та шиї в «Emelin»
Київ, Шота Руставелі вулиця, 24
-68%
600 грн
269.0 грн
Показати всі
18 акцій

Ультразвуковий СМАС-ліфтинг

СМАС-ліфтинг обличчя глибоко підтягне м'язи і усунить друге підборіддя
СМАС-ліфтинг обличчя

Ультразвуковий СМАС-ліфтинг – за допомогою апаратної методики відбувається вплив на поверхневу м’язово-апоневротичну систему (Superficial Musculo-Aponeurotic System). Результат – глибока підтяжка м’язового каркаса з еластином і колагеном в складі, зменшення проявів 2 підборіддя, омолоджуючий ефект. SMAS-ліфтинг дешевше зі знижкою до 80% від Pokupon. 

Акції
Знижка на smas-ліфтинг у «Ma-belle»
Київ, Героїв Дніпра вулиця, 20А
-74%
0 грн
199.0 грн
Знижка на SMAS-ліфтинг у «Julia Beauty Studio»
Вишневе, Витянська вулиця, 2
-32%
0 грн
199.0 грн
Показати всі
13 акцій

Мезотерапія 

Мезотерапія обличчя піжходить для лікування другого підборіддя
Мезотерапія обличчя

Мезотерапія є мінімально інвазивною процедурою. За допомогою серії інвазій в підшкірний жир доставляється невелика кількість речовин, які його розщеплюють. 

Для лікування подвійного підборіддя вам може знадобитися від 20 уколів за один сеанс курсом до 6 процедур. Обирайте фахівця для такої серйозної процедури на Покупоні за реальними відгуками клієнтів. Плюс до цього у нас ви знайдете знижки до 80% на саму процедуру. 

Акції
Знижка на мезотерапію обличчя у клініці «Neko»
Київ, Академіка Вільямса вулиця, 5А
-56%
0 грн
119.0 грн
Знижка на мезотерапію шкіри голови у «Neko»
Київ, Академіка Вільямса вулиця, 5А
-56%
0 грн
119.0 грн
Показати всі
20 акцій

Маски і правильний догляд в домашніх умовах

Як позбутися від обвислого підборіддя в домашніх умовах
Як позбутися від обвислого підборіддя в домашніх умовах

Щоб швидше позбутися обвислого підборіддя, комплекс фізичних вправ обов’язково доповніть косметичними процедурами. Підтягуючі маски можна робити і в домашніх умовах. 

Маска на зеленому чаї з вівсяними пластівцями

Зелений чай відомий як потужний антиоксидант, який активно бореться із зморшками на шкірі. Він чудово зволожує, тонізує, підтягує і омолоджує обличчя, шию і зону декольте. У ньому містяться кальцій, мідь, йод, цинк, залізо, вітаміни груп А, В і С. Мед додатково живить і має антиоксидантну дію, а вівсянка служить живильною основою. 

Для маски вам буде потрібно: 

  • 2 ст.л. міцно завареного зеленого чаю; 
  • 2 ст. л. подрібнених вівсяних пластівців; 
  • 1 ст.л. кефіру (для нормальної, комбінованої і жирної шкіри) або сметани (для сухої); 
  • 2 ч.л. меду. 

Змішайте інгредієнти і дайте настоятися 3-5 хвилин. Ретельно очистіть обличчя і шию за допомогою гелю для вмивання і масажної щітки з ефектом легкого пілінгу для кращого проникнення корисних речовин. Рясно нанесіть суміш на підборіддя і шию на 10-15 хвилин. Потім змийте теплою водою. 

Грушева маска для обличчя та шиї

У груші міститься велика кількість потужних фруктових кислот, дубильних речовин, сорбіту, вітаміну PP та інших цілющих мікро- і макроелементів. Маска з чудовим ліфтинговим ефектом дозволяє в короткі терміни підтягнути шкіру. А при регулярному використанні – прибрати друге підборіддя. 

Вам знадобиться: 

  • М’якоть половинки свіжої груші (пюре); 
  • 1 яєчний жовток; 
  • 1 ст.л. вершкового масла (підходить для сухої і нормальної шкіри); 
  • 1 ч.л. меду. 

Розтопіть масло на водяній бані, дайте злегка охолонути. Додайте всі інгредієнти і ретельно перемішайте. Нанесіть на попередньо очищену шкіру підборіддя, шиї, декольте на 15-20 хвилин, змийте теплою водою. 

Домашня грушева маска для обличчя та шиї від другого підборіддя
Домашня грушева маска для обличчя та шиї від другого підборіддя

Пшенична маска

Пшениця є потужним природним антиоксидантом і уповільнює старіння шкіри на клітинному рівні. Завдяки своїй сильній проникаючій здатності надає моментальний ліфтинговий ефект і допомагає позбутися 2 підборіддя. 

Вам знадобиться: 

  • 2 ст. л. подрібненої зелені пророщеної пшениці (можна замінити 1 ч.л. олії зародків пшениці без додавання води); 
  • 1 ст. л теплої води; 
  • 1 ст. л кефіру. 

Змішайте подрібнену зелень з водою і дайте трохи настоятися. Додайте кефір і нанесіть на шкіру на 15-20 хвилин. 

Домашня пшенична маска щоб прибрати друге підборіддя 
Домашня пшенична маска, щоб прибрати друге підборіддя

Дріжджова маска для в’янучої і зрілої шкіри

Натуральні дріжджі містять токоферол (вітамін молодості Е), амінокислоти, антистресовий вітамін В5 і рибофлавін (вітамін росту і краси В2). Маска з додаванням дріжджів володіє яскраво вираженими омолоджуючими і протизапальними властивостями: розгладжує зморшки, вирівнює рельєф шкіри, підтягує контур обличчя. 

Для приготування маски в домашніх умовах підійдуть будь-які дріжджі: сухі, живі, пивні. Найскладніше в цьому процесі ㅡ правильно підготувати воду, якою ви будете розводити основний інгредієнт. Це повинна бути фільтрована, мінеральна негазована або настояна за добу вода, обов’язково тепла для прискорення процесу бродіння. 

Дріжджова маска для в'янучої і зрілої шкіри
Дріжджова маска для в’янучої і зрілої шкіри

Розведіть дріжджі в невеликій кількості води до консистенції густої кашки. Для кращого ефекту ви можете додавати в дріжджову маску молоко, жовток, мед і оливкову або іншу рослинну олію, натуральний фруктовий, овочевий або ягідний сік. 

В середньому дріжджову маску витримують на шкірі від 10 до 40 хвилин, застосовують 1-2 рази в тиждень курсом не менше 10-15 процедур. 

Крім натуральних домашніх масок, для підтяжки шкіри обличчя і шиї корисно застосовувати готову косметику на основі: 

  • фруктових кислот (вони стимулюють життєдіяльність клітин); 
  • пептидів (сприяють регенерації шкіри на міжклітинному рівні); 
  • колагену (незамінний компонент молодості в anti-age засобах). 

Як прибрати друге підборіддя хірургічним шляхом

Якщо всі попередні методи не допомагають і мова йде про яскраво виражені прояви дефекту (сильна в’ялість, провисання, великий обсяг жирової тканини в області шиї), варто проконсультуватися з фахівцем з пластичної хірургії. Можливо без операції не обійтися. Один з методів – хірургічна ліпосакція: крім видалення зайвого жиру, в ході операції видаляються зайві тканини (висяче підборіддя), відновлюється овал обличчя. Оперативне втручання тягне за собою ризики ускладнень і більш тривалий відновлювальний період. 

Акції
Програма «Мінус 10 сантиметрів» від «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-60%
10850 грн
4339 грн
Показати всі
95 акцій

Читайте також:
✔️RF-ліфтинг: що це таке
✔️Плазмоліфтинг обличчя: як працює
✔️Вся правда про SMAS ліфтинг
✔️Карбоксітерапія обличчя та тіла: показання та відгуки
✔️Правильне харчування ― запорука стрункої фігури
✔️Ефективні вправи для схуднення

Чи готові ви забути про проблему другого підборіддя? Чи вже успішно боретесь за ідеальний контур обличчя? Діліться в коментарях своїми методами та результатами.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *