Як вибрати блендер – незамінний помічник для дому

Незаменимый кухонный помощник

Процес готування можна значно прискорити і спростити, якщо мати під рукою спритного помічника – блендер, подрібнювач або чопер. Ці девайси є чудовою альтернативою габаритної техніки. Треба тільки визначитися, який краще відповідає вашим запитам: занурювальний, стаціонарний, повноцінний кухонний комбайн, подрібнювач або компактний чопер. Редакція Покупона розповість як вибрати хороший блендер.

Акції
Показати всі
8 акцій

Читайте в нашій статті:

Типи блендерів: який вибрати – занурювальний або стаціонарний

Блендер – електричний прилад, який призначений для подрібнення продуктів. Він ідеально підходить для того щоб робити пюре, муси, емульсії, смузі, коктейлі, збивати рідкі суміші, в тому числі тісто, колоти лід.

На ринку є 3 основних типи блендерів:

  • Стаціонарний.
  • Занурювальний.
  • Комбіновані моделі.
Блендер у роботі
Блендер у роботі

Стаціонарний блендер

Така модель складається зі знімної чаші і мотора. Його величезна перевага полягає в тому, що він повністю автоматизований. Вам просто необхідно додати всі інгредієнти в чашу і включити прилад. Такий тип блендерів виключає розбризкування подрібнених продуктів.

Блендери такого типу погано справляються з рубкою горіхів, подрібненням твердих фруктів і овочів. Стаціонарні блендери за рахунок відцентрової сили відкидають частину продуктів на стінки чаші, і продукт через свою щільності не перемішується. У підсумку виходить не зовсім однорідна маса, або доводиться зупиняти блендер, щоб вручну зняти шматочки зі стінок.

Але стаціонарні блендери ідеально підходять для смузі, пюре, супів, мусів, коктейлів, майонезу, рідкого тіста, а деякі навіть – для колки льоду.

Смузі на кожен день + стаціонарний блендер ― ідеальна пара
Смузі на кожен день + стаціонарний блендер ― ідеальна пара

Мінуси стаціонарного блендера:

  • В середньому обсяг чаші стаціонарного блендера – 1,2-2 л, а мінімальний обсяг продуктів для більшості моделей – 250 мл. Тобто, ви не зможете приготувати дуже маленьку порцію.

Занурювальний блендер

Має конструкцію мотора і ноги, що занурюється, з насадками. В цьому випадку ви можете перемішувати продукти не тільки в спеціальній чаші, а в будь-якій зручній для вас ємності.

Погружний блендер зможе впоратися з самими маленькими порціями
Занурювальний блендер

Переваги занурювального блендера:

  • Є можливість ставити додаткові насадки: віночок для збивання, насадка для пюре або м’яса, що в рази збільшує функціональність приладу.
  • Стаціонарний блендер дуже компактний, його можна зберігати в шухлядці і діставати по мірі необхідності.
  • Дуже добре справляється навіть з найменшими порціями, наприклад, для приготування вдома дитячого харчування.
  • Потужні моделі добре перемелюють будь-які овочі, фрукти, м’ясо, лід за рахунок того, що можна подрібнювати продукти під різними кутами.
Занурювальний блендер зможе впоратися з найменшими порціями
Занурювальний блендер зможе впоратися з найменшими порціями

Недоліки занурювального блендера нечисленні. З ним потрібно безпосередньо брати участь в процесі подрібнення, постійно утримувати в руці і переміщати по ємності. За відгуками заглибні блендери гірше стаціонарних справляються з коктейлями. Але це спірне питання, оскільки даний недолік повністю компенсують спеціальні насадки.

Комбінований девайс

Це різновид занурювального блендера зі стаціонарної чашею і ножами, куди зверху підключається мотор. За якістю і різноманітністю виконуваних завдань комбінований блендер більш універсальний. Зберігаючи всі переваги заглибних моделей, він також діє як чопер або подрібнювач, тобто  швидко і ефективно рубає навіть найтвердіші продукти.

Такий малюк повноцінно замінює кухонний комбайн
Такий малюк повноцінно замінює кухонний комбайн

Читайте також: Як вибрати соковижималку

Яка повинна бути потужність блендера

Потужний блендер допоможе вам впоратися з блюдом за лічені хвилини
Потужний блендер допоможе вам впоратися з блюдом за лічені хвилини

Потужність – найважливіша характеристика блендера, визначає швидкість і діапазон оброблюваних продуктів. У сучасних блендерів вона варіюється від 140 до 1200 Вт.  При цьому мінімально необхідна потужність приладу за відгуками повинна становити 450 Вт, інакше ви зможете максимум збивати яйця. Зверніть увагу: чим вище потужність, тим важче тримати занурювальний блендер. Потужний професійний блендер впорається з колкою льоду в великих обсягах або перемелюванням сирого м’яса для приготування фаршу.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Читайте також: Як вибрати м’ясорубку

Вибір за додатковими параметрами

Окрім потужності при виборі блендера варто звернути увагу на інші параметри і критерії.

Обсяг і матеріал чаші

Стаціонарні блендери рідко відрізняються в матеріалах. Зверніть увагу, щоб чаша була щільною, гладкою і протиударною. Скляна чаша блендера довговічніша, тоді як на полікарбоновій згодом можуть з’явитися подряпини і вона втратить прозорість.

Скляна чаша стаціонарного блендера витримає навіть випробування льодом

Критерій обсягу чаші більш актуальний для стаціонарних блендерів. Продумайте заздалегідь, які порції страв ви будете готувати в блендері. Враховуйте, що при покупці приладу з великою чашею ви не зможете приготувати невелику порцію соусу або чого-небудь.

Скляна чаша стаціонарного блендера витримає навіть випробування льодом
Скляна чаша стаціонарного блендера витримає навіть випробування льодом

Критерій обсягу чаші більш актуальний для стаціонарних блендерів. Продумайте заздалегідь, які порції страв ви будете готувати в блендері. Враховуйте, що при покупці приладу з великою чашею ви не зможете приготувати невелику порцію соусу або чого-небудь.

З домашнім дитячим харчуванням ви можете бути впевнені, що малюк отримає всі найкорисніше
З домашнім дитячим харчуванням ви можете бути впевнені, що малюк отримає всі найкорисніше

Матеріал деталей блендера

Для занурювального блендера краще вибрати металеву ніжку, так ви зможете без шкоди обробляти навіть дуже гарячу їжу. А ще метал на відміну від пластика не буде фарбуватися і буде служити довше. Так що навіть впустивши насадку, ви можете бути впевнені в її цілості.

Зверніть увагу, наскільки швидко і легко розбирається конструкція блендера і чи можна його мити в посудомийній машині.

Швидкісні режими

Швидкість блендера може бути від 1 до 30. Від швидкості залежить і режим. Чим більше швидкостей, тим точніше ви можете підібрати режим для потрібного продукту.  При цьому високі обороти дозволяють перемелювати шматочки максимально швидко, мінімальні – більш ретельно.  Перед покупкою дорогого девайса об’єктивно подумайте, скільки швидкостей для вас оптимально, чи будете ви використовувати стільки режимів і програм. Або можливо, варто зупинити свій вибір на більш бюджетної моделі з меншими наворотами?

Режими актуальні для заглибних блендерів. Практично у всіх є турбо режим, який короткочасно включає блендер на максимальну швидкість. Такий режим допоможе домогтися максимально ніжною і однорідної консистенції після обробки продуктів на більш низьких швидкостях. Додатково може бути режим пульсації, який допомагає працювати з дуже твердими продуктами і при цьому не дозволяє блендеру перегрітися.

Насадки

Блендер – популярна побутова техніка, тому виробники постійно вдосконалюють модельний ряд і розширюють його функціонал. Наприклад, для заглибних блендерів пропонується великий вибір насадок. Насадка з хвилястими краями допомагає створювати потоки в ємності для перемішування і підтягувати продукти до ножа.  Стаціонарні та комбіновані моделі блендерів можуть мати різні види насадок для нарізання продуктів соломкою, кубиком, шинкування і тертя.

Насадка на блендер: нарізка кубиками
Насадка на блендер: нарізка кубиками

Практично у всіх, навіть бюджетних моделях, є насадка-віночок по типу міксера, яка допоможе швидко збити продукти в піну. Але якщо ви часто печете вдома, то для замішування тіста доцільно купити планетарний міксер.

Портативний або від мережі

Серед пропозицій на ринку є портативний блендер, який працює як від мережі, так і від акумуляторної батареї або батарейок. Так ви можете користуватися приладом в будь-якому зручному для вас місці. Портативний блендер ідеальний для подорожей та для людей, які ведуть активний спосіб життя.

Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 35% на меню кухні в «Gulo Хачапурі»
Київ, Еспланадна вулиця, 30
-35%
0 грн
25 грн
Показати всі
72 акцій

Читайте також: Як правильно вибрати хороший міксер

Чек-ліст: коли і кому потрібен блендер

Користуватися блендером безпечно навіть для самих юних кулінарів
Користуватися блендером безпечно навіть для самих юних кулінарів

Блендер незамінний для:

  • Маленької кухні. Цей компактний девайс займає зовсім небагато місця, виконуючи при цьому багато функцій кухонного комбайна.
  • Сім’ї з маленькою дитиною. За допомогою блендера можна готувати пюре маленькими порціями для прикорму.
  • Людям, які готують невеликі порції їжі. Якщо ви живете одні, удвох або просто намагаєтеся готувати кожен день свіжу їжу, краще замість комбайна вибрати все-таки блендер. Так ви зможете готувати невеликі порції і при цьому мити мінімум деталей.
  • Для адептів правильного харчування. Блендер, як і соковижималка– атрибут приготування здорової їжі. Допоможе швидко зробити домашні соуси, включаючи майонез, ягідні і фруктові соки, смузі і багато іншого.

Читайте також:
✔️Детокс дієта
✔️Як перевірити свій вітамінний статус
✔️Інтервальне голодування – дієта для швидкого схуднення
✔️Розвантажувальні дні: як правильно проводити

Вибір блендера складний тільки на перший погляд. Взявши до уваги всі нюанси, ви точно виберете ідеального і незамінного помічника на кухні. А яка модель блендера сподобалася вам – пишіть в коментарях.

1 коментар
  • Карина

    У меня комбинированная модель 3 в 1 (миксер, погружной блендер и чаша для измельчения). Вещь очень удобная, места занимает не много и выполняет все необходимые от него функции. Это второй мой такой девайс, первый был слабоват и качество пластика не очень (некоторые шлицы начали слизываться и он ушел в утиль). Купила подороже и более популярной фирмы, работает уже два года и служит отлично, перемалывает все что нужно и нареканий никаких. Однозначно незаменимый помощник на кухне.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *