Перманентний макіяж: модні та актуальні техніки, їхні переваги та відмінності

Перманентний макіяж – незамінна річ, якщо вранці ви полюбляєте поспати зайві півгодини, а не витрачати їх на створення мейку. Перманент обирають дівчата та жінки, які хочуть виглядати на п’ять з плюсом у будь-який час доби та живуть у прискореному ритмі, коли важлива кожна хвилинка. 

Що таке перманентний макіяж та «з чим його їдять», в чому його переваги, які існують техніки, кому можна робити, а кому ні, в яку суму обійдеться процедура, та як отримати її дешевше, але без втрати якості, – ці питання хвилюють багатьох, тож ми вирішили висвітлити їх у нашій статті. 

Що таке перманентний макіяж

Відповідь на питання, що таке перманентний макіяж, криється у самому терміні. Перманентний – значить постійний, тобто такий, який вам не доведеться змивати на ніч, і навіть більше того, він залишиться з вами на кілька років.

Процесс нанесення перманентного макіяжу

Тривалий термін носіння такого мейкапу досягається завдяки особливим технологіям, в основі яких лежить насичення верхніх шарів шкіри пігментом. Пігмент залишається видимим протягом 4-6 років, по мірі оновлення клітин шкіри він тьмяніє та поступово сходить на ні.

Чим відрізняється перманентний макіяж від татуажу

Перманентний макіяж і татуаж – однотипні процедури. В двохтисячні роки, коли бьюті-послуга тільки зароджувалась, стійкий макіяж з поверхневим введенням під шкіру пігментів називали й таким чином, й таким.

З плином часу та по мірі розвитку цієї галузі майстри стали більше оперувати поняттям перманентного макіяжу, посилаючись на більш витончений та делікатний підхід. В основі татуажу та перманентного макіяжу лежить одна мета – створити довготривалися мейкап за допомогою спеціальної голчастої машинки, вводячи штучний пігмент у верхні шари епідермісу.

Процедура перманентного макіяжу на повіках

Пігмент вбивається не глибше 1-1,5 мм, аби, за необхідності, значно полегшити нанесення декоративної косметики, скорегувати недоліки зовнішності (такі, як «заяча губа», асиметрія вуст, розріз очей, лисуватість брів, пігментацію тощо).  

На відміну від татуювань перманентний макіяж або татуаж виконуються більш естетичними на вигляд та м’якими апаратами-машинками. Тонкі голочки набагато м’якіші та не так глибоко проникають у шкіру. Суть – одна, але відмінності все ж таки є.

Змінились методи анестезії (якщо раніше могли колоти знеболювальне, то зараз майстри використовують виключно місцеву аплікаційну анестезію), покращилась формула пігментів, які через час не вицвітають у синюваті, червонясті або зеленуваті відтінки, додались нові техніки нанесення, в тому числі й авторські. 

Плюси та мінуси перманентного макіяжу

Як у будь-якої процедури, у перманентного макіяжу є свої «за» та «проти». Давайте розберемо їх детальніше.  

Плюси:

  • Перманентний макіяж тримається близько 3 років, в деяких випадках – навіть 5-6.
  • Пігмент на основі рослинних барвників та гліцеріну м’яко контактує зі шкірою, не шкодить організму та практично не викликає алергічних реакцій.
  • Після процедури на шкірі не залишається рубців та шрамів.
  • З часом пігмент виводиться з організму разом зі зроговілими клітинами шкіри, а отже, він не залишиться з вами назавжди, як татуювання. 
  • Завдяки широкій палітрі кольорів, а також пізнань майстра у колористиці для змішування відтінків, можна створити будь-який макіяж – від нейтрального нюдового, пастельного до яскравого виразного.
  • Якщо мейк набридне, ви завжди можете записатися до косметолога, який видалить його без сліда, використовуючи спеціальний лазер.
Процес нанесення перманенту на брови

Мінуси:

  • Те, як себе проявить колір після процедури, дуже залежить від особливостей шкіри, фототипа, ступеню пігментації ділянки, що обробляється, досвіда майстра. Тому є ризик, що реальний колір буде трохи відрізнятися від очікуваного. Аби цього не сталося, радимо звертатися до професійних майстрів, у яких можна подивитись приклади їхніх робот та відгуки клієнтів. Таких ви можете знайти на Покупоні, завдяки зібраним з усього інтернету реальним відгукам клієнтів про майстрів та салони.
  • Після процедури на губах може запалитися герпес. Аби уникнути цього, спеціалісти зазвичай рекомендують протягом 3-5 днів перед перманентом пропити курс противогерпетичних препаратів (Ацикловір, Валацикловір, Пенцикловір, Фамцикловір – перед прийомом обов’язково читайте інструкцію. 
  • Натуральний, максимально природний перманентний макіяж або татуаж не виключає необхідності користуватися декоративною косметикою. Вам може вистачити його для денного лука, а для вечірнього доведеться посилити ефект декоративною косметикою (яка є на Покупоні в широкому асортименті та з крутим кешбеком) чи скористатися послугами візажиста
  • На жирній шкірі перманентний макіяж тримається менше, тож якщо ви – власниця саме такого типу, вам доведеться частіше робити корекцію. Через підсилену роботу сальних залоз шкіра активніше виштовхує пігмент назовні, через що колір швидше тьмяніє, а контури – втрачають чіткість. 

На яких зонах робиться перманентний макіяж

За допомогою перманентного макіяжу, так само як і татуажу, можна значно поліпшити, підкорегувати, зробити яскравішою свою зовнішність, позбавитись необхідності кожного ранку наносити денний мейк, жертвуючи сном. Що можна удосконалити, використовуючи цей метод пігментування:

  • Брови – для тих, кому набридло їх щоденно підфарбовувати, вищипувати та промальовувати контури.
Зразок перманентного макіяжу на бровах
  • Губи – для тих, кому не подобається, що помада з’їдається через пару годин та її постійно доводиться оновлювати, або кортить візуально їх збільшити, підкоригувати та зробити більш чітким контур.
Зразок перманентного макіяжу на губах
  • Очі. Мікропігментування повік дозволить підкреслити красу очей, зробити їх візуально більшими, за рахунок профарбовування міжвійкового простору, промальовування стрілок, розтушування повіки по типу звичайних тіней. Також за допомогою мікропігментування можна замаскувати синці під очима, якщо вам набридло кожного ранку замазувати їх консилером, але оскільки шкіра в цій області дуже чутлива, підходити до вибору майстра треба дуже обережно.
Перманентний макіяж на повіках у вигляді стрілки
  • Ареоли – за допомогою перманенту можна візуально збільшити ареоли сосків, зробити їх більш пігментованими, придати чіткий та виразний контур. Незважаючи на те, що шкіра в цій зоні дуже ніжна, робити цю процедуру цілком безпечно.

Також за допомогою перманентного макіяжу можна замаскувати різноманітні косметичні дефекти та недосконалості шкіри: «заячу губу», рубці та шрами, сліди операцій, а волоскова техніка допоможе відкоригувати невеликі лисинки у бровах та в зоні між віями.  

Якщо ви давно бажаєте макіяж, який не потрібно оновлювати, чи потребуєте маскування недосконалостей, або мрієте про ексапільну родимку на щоці, записуйтесь на перманентний макіяж по мега-акціям у вашому місті – з Покупоном ви можете заощадити до 80% на процедурі, яка по Києву коштує в середньому 800-2000 грн, а зі знижкою обійдеться усього лише в 400-600 грн! 

Як роблять перманентний макіяж

Незалежно від того, в якій зоні робиться перманентний макіяж (окрім, мабуть, кругів під очима), майстер не буде малювати брови, стрілки на повіках або контур губ без підготовки:

  • На першому етапі за допомогою маркера або олівця малюється ескіз: на повіці – стрілка, така, якою вона повинна бути, на губах та бровах – контур, за який не повинен виходити барвник. Грамотний майстер буде прагнути зберегти пропорції та красиві лінії, аби результат після процедури виглядав максимально природно.
  • Після того, як було намальовано ескіз, у шкіру втирається місцевий анестетик у вигляді спеціального крему, і тільки тоді починається процес вбиття пігменту.
Процес нанесення ескізу перед процедурою перманентного макіяжу

Суворо кажучи, перманентний макіяж – це медична послуга, оскільки потребує від майстра базових познань в області надання першої допомоги (клієнт може знепритомніти, може підскочити тиск чи наступити анафілактичний шок), а також відповідності стандартам стерильності. Адже інструменти повинні промиватися, проходити обробку в спеціальних хімікатах, а після – оброблятися у пічці при температурі на менше 180 градусів, від години до кількох годин. 

Протипоказання

Оскільки процедура нанесення перманентного макіяжу в основному передбачає мікротравмування епідермісу та контакт підшкірного шару з хімічними речовинами, до неї існує низка протипоказань, які поділяються на абсолютні та відносні.

Абсолютно протипоказано робити перманент:

  • Людям, що страждають на інсулінозалежну форму цукрового діабету.
  • Тим, в кого є проблеми зі згортуваністю крові.
  • Людям з важкими соматичними захворюваннями.
  • В період гострих запальних захворювань.
  • За наявності психічних розладів та епілепсії.
  • Хворим на гепатит, ВІЛ, СНІД.

Відносні протипоказання:

  • Вагітним та тим, хто годує груддю.
  • Власницям родимок, бородавок, папілом в зоні, в якій передбачається процедура.
  • Тим, в кого виявлено герпес, дерматити, нейродерміти, схильність шкіри до утворення келоїдних рубців.
  • Під час менструації через знижений поріг чутливості.
  • За наявності індивідуальної непереносимості та алергії на препарати, анестетики, барвники.
  • За наявності бронхіальної астми.
  • За наявності опіків, з яких пройшло менше року, та перенесених операцій менше 7 місяців тому.

Якщо відносні протипоказання дозволяють позитивне рішення на користь проведення перманентного макіяжу (але це клієнтка вирішує вже на свій страх і ризик), то проводити процедуру за наявності абсолютних протипоказань може бути просто небезпечно для здоров’я. Тому перш ніж відвідувати косметолога, слід здати аналізи та проконсультуватися з терапевтом, аби потім не було неприємних наслідків, тим більше, що на Покупоні ви можете пройти обстеження зі знижками до 90%.

Техніки перманентного макіяжу

Розглянемо, які бувають види перманентного макіяжу, і в чому особливість найпопулярніших технік.

Мікроблейдінг

Мікроблейдінг – це ручна техніка введення пігменту під шкіру, яка застосовується для створення ефекту натуральних густих брів. За допомогою мікро-лез майстер забиває колір на глибину близько 0,2 мм, ретельно промальовуючи кожну волосинку. 

Мікроблейдінг – до та після
Мікроблейдінг – до та після

Брови, виконані у такій техніці, виглядають природно, особливо у порівнянні зі звичайним татуажем, коли пігментом заповнюється увесь простір, через що брови здаються намальованими.

Мікроблейдінг став популярним завдяки якісному результату, а переконатися в цьому ви можете самі, скориставшись однією з акцій на послугу у своєму місті на Покупоні. Середня вартість процедури мікроблейдінга по Києву – 1000-1300 грн, а зі знижкою від Покупона до 80% ви заплатите усього 229-399 грн відповідно.

Шотирування або пудрове напилення 

Дана техніка також підійте тим, хто полюбляє м’який природний вигляд та уникає чітких ліній та різних кутів у макіяжі. Використовуючи пігменти різних відтінків та роблячи розтягування від світлого до темного, майстер добивається ефекту розтушовки та плавного переходу кольору. Ця техніка застосовується для брів та губ, але частіше за все пудрове напилення використовують саме для бровок.

Пудрове напилення – до та після
Пудрове напилення – до та після

За допомогою шотирування можна поліпшити контур брів, при цьому не спотворюючи їхню форму графічними лініями, заповнити лисинки та замаскувати місця, де волосинки ростуть в різні сторони.

Вартість такої процедури у Києві коливається в межах 800-1300 грн, але зі знижкою від Покупона до 70% ви можете заплатити усього 399 грн та отримати супер-бровки. 

Акварельна техніка

Акварельна техніка частіше за все застосовується на губах: косметолог фарбує контур більш темним барвником, а заповнює губи на тон світлішим пігментом. «Акварельні» губки виглядають максимально природно, гармонійно, і в той же час соковито та яскраво.  

Акварельна техніка на губах – до та після
Акварельна техніка на губах – до та після

Біотатуаж хною 

Ця техніка, на відміну від попередніх, не є інвазивною, тобто не передбачає введення пігменту у підшкірний шар. Барвник з хни наноситься на шкіру зверху, а техніка виконання біотатуажу може використовуватися будь-яка: шотирування, волоскова техніка (за аналогією з мікроблейдінгом промальовуються окремі волосинки, але без проколювання шкіри лезами), східний метод (з хаотичним формуванням лінії брів), техніка 6D. Якщо хочете спробувати одну з цих методик, обов’язково зазирніть на Покупон – там ви знайдете велику кількість акційних пропозицій на послугу корекції та моделювання брів зі знижками до 80%. Середня вартість процедури по Києву – 200-1100 грн, а за акцією ви заплатите усього 100-520 грн!

Біотатуаж – до та після
Біотатуаж – до та після
Хна не тільки дозволяє створити красивий контул, але й живить волосинки, роблячи їх міцними та блискучими
Хна не тільки дозволяє створити красивий контул, але й живить волосинки, роблячи їх міцними та блискучими

Догляд за шкірою після перманенту

Перший час після процедури нанесення перманентного макіяжу відбувається заживлення: процес може тривати близько місяця, і в цей час ви можете спостерігати, як змінюється відтінок брів, губ, повік від дуже яскравого до більш блідого та натурального. Також в процесі заживлення в зонах, де було введено пігмент, часто утворюються кірочки – не варто через них нервувати, з часом вони відпадуть, й ви про них забудете.

Етапи проявлення пігменту після процедури пудрового напилення брів: відразу після сеансу бровки виглядають дуже яскраво, потім тьмяніють, а через місяць вже мають той самий відтінок, про який ви мріяли
Етапи проявлення пігменту після процедури пудрового напилення брів: відразу після сеансу бровки виглядають дуже яскраво, потім тьмяніють, а через місяць вже мають той самий відтінок, про який ви мріяли

Аби процес загоєння проходив правильно, а пігмент проявився рівномірно, необхідно пам’ятати, чого не можна робити протягом перших двох-трьох тижнів після сеансу перманентного макіяжу: 

  • Ходити до бані чи сауни та взагалі розпалювати шкіру в тих місцях, де було проведено процедуру.
  • Робити будь-який різновид пілінгу.
  • Купатися у морі або в басейні.
  • Приймати антибіотики (організм може сприйняти натуральний пігмент як чужорідне тіло та почати відторгати його).
  • Протягом трьох тижнів також не можна приймати сонячні ванни, засмагати на пляжі або в солярії, а по закінченню цього терміну ще тиждень-два дуже бажано користуватися сонцезахисним засобом з SPF від 35.
  • Категорично заборонено терти, чухати, здирати кірочки, підфарбовувати косметичними засобами зони, які в процесі загоєння здаються нерівномірно заповненими пігментом (з часом все вирівняється).

А ви вже вирішили, який перманентний макіяж хотіли б зробити? Яку техніку виберете? Пишіть у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *