7 дієвих масок для волосся в домашніх умовах

Немає нічого кращого, ніж зроблене своїми руками. Особливо це стосується масок для волосся. Ви знаєте які інгредієнти додали і можете комбінувати доглядові засоби між собою створюючи той ефект, який потрібен саме вам.

Маска, в порівнянні з шампунем або кондиціонером для волосся, глибоко впливає не тільки на сам стрижень, а й на волосяну цибулину, не тільки візуально покращує волосся, але і відновлює їх. Вона здатна боротися з лупою, недостатнім об’ємом, тонкістю і ламкістю волосся.

Маска, приготована в домашніх умовах, буде в рази ефективніше за рахунок натуральних інгредієнтів.

У цій статті ми розповімо про ТОП 7 простих рецептів для краси і здоров’я вашого волосся. Перевірено – вони працюють!

Маска для волосся з вітамінами

Вітамінна маска для росту волосся

Склад маски здатний творити дива за рахунок корисних властивостей інгредієнтів у складі. Касторове масло активно живить волосяні фолікули і прискорює кровообіг шкіри голови. Реп’яхова олію відлущує верхній шар епідермісу, який ускладнює надходження кисню до кореня волосини. Вітамін С зміцнює волосся, перешкоджає його ламкості. Вітамін РР поповнює нестачу нікотинової кислоти і забезпечує мікроциркуляцію шкіри голови.

Як приготувати вітамінну маску?

  • 1 ст. л. реп’яхової олії
  • 1 ст. л. касторової олії
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 10-12 крапель вітаміна С
  • 10-12 крапель вітаміна РР
  • 2 ст. л. теплої води

Все змішайте і нанесіть маску на коріння та по всій довжині волосся. Укутайте голову у тепло (шапочка для душу і зверху рушник) і почекайте 30 хвилин. Змиваємо маску теплою водою.

Яєчна маска 3 в 1: зміцнення, блиск та об’єм

Цей рецепт must to do, він же класика домашнього догляду за волоссям. Мед у складі живить і розгладжує, додає волоссю блиск і здорове сяйво. Коньяк надає зігріваючий ефект, сприяє притоку крові до шкіри голови, зміцнюючи волосяну цибулину і перешкоджаючи випаданню волосся. Жовток живить і відповідає за об’єм. Деякі додають для більшого ефекту кефір (фосфор у складі обволікає кожну волосинку, створюючи ефект ламінування) і кілька крапель ефірного масла для додаткового живлення та аромату.

Якщо у вас сухе волосся, візьміть лаванду, герань, ромашку або сандал. Якщо жирне – чайне дерево, евкаліпт, грейпфрут або інше масло цитрусових. Від випадіння волосся і ламкості кінчиків добре допомагають впоратися ефірні масла розмарину, іланг-ілангу, кедра, чайного і рожевого дерева, м’яти, кипариса.

Маска для зміцнення волосся

Якщо у вас непереносимість якихось ефірних компонентів, краще не втирати їх у шкіру голови. При схильності до алергічних реакцій можна обмежитися нанесенням ефірних масел в чистому або змішаному вигляді на всю довжину волосся (перед миттям голови).

Як приготувати маску

  • 1 жовток (краще домашнього курячого яйця)
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ч. л. коньяку (можна замінити домашньою або аптечною настоянкою цілющих трав, кефіром для жирного волосся)
  • сік алое, ефірні масла по 3-4 краплі, 1 ч.л. оливкової олії (за бажанням)

Ретельно змішайте всі інгредієнти. Нанесіть маску на корені масажними рухами і розподіліть по всій довжині волосся. Робимо масаж шкіри голови протягом 5 хвилин для того, щоб полегшити проникнення корисних речовин в шкіру голови. Укутуємо голову у шапочку і махровий рушник (для тепла і кращої активізації процесів) і чекаємо 30-60 хвилин. Змиваємо маску теплою проточною водою.

Ні в якому разі не змивайте маски гарячою водою. Взагалі гарячою водою не слід мити голову. Так знижується позитивний ефект від косметичних процедур, оскільки висока температура сприяє максимальному розкриттю лусочок, звідки вимивається не тільки пігмент, але і тільки що надбанні корисні компоненти.

Для максимального ефекту обполосніть волосся відваром трав з ромашкою, кропивою, чередою, коренем лопуха, звіробоєм, березою. Цілющу травичку можна купити в будь-якій аптеці або заготовити самостійно (якщо у вас є така можливість).

Імбирна маска для росту волосся

Імбир взагалі мега корисний продукт, що володіє потужними цілющими властивостями. Він широко задіяний не тільки в догляді за волоссям, але і косметології, і народній медицині. У нашому випадку, якщо ми готуємо маску для голови, імбир головним чином вирішує проблему випадіння волосся. За рахунок вітамінів (А, В2, В1, С), мікроелементів (солей магнію, кальцію, фосфору, заліза, натрію, цинку, калію) і ефірних масел,що містяться в ньому, свіжий корінь імбиру активно стимулює ріст волосся і дає їм здоровий і сяючий вигляд.

Імбірна маска

Рецепт приготування маски

  • 2 ст. л. подрібненого кореня імбиру (натріть на тертці якомога дрібніше)
  • 1 ст. л. олії жожоба

Змішайте і нанесіть маску на шкіру голови, одночасно масажуючи 5-7 хвилин. Одягаємо шапочку для душу і вкутуємо голову в рушник для посилення зігріваючого ефекту. Тримаємо маску 40 хвилин і змиваємо теплою проточною водою. Ополіскуємо трав’яним відваром на ваш розсуд і за бажанням.

Маска для прискорення росту волосся з перцем

Важливий момент – маску з червоним перцем необхідно наносити тільки на корені. Ефект росту забезпечується посиленням припливу крові до шкіри голови і насичення фолікул. За рахунок зігріваючого ефекту волосяна цибулина отримує більше поживних речовин. Волосся не тільки починає швидше рости, але і стає більш блискучими і слухняним.

Маска з перцем

Приготування та застосування маски

Натріть на дрібній терці свіжий стручковий червоний перець або замініть його готовою спиртовою настоянкою (продається в будь-якій аптеці). Змішуємо перець з маслом в пропорції два до одного. Тобто 2 ч.л. перцю і 1 ч. л. олії. Якщо під рукою немає ніякої олії, крім рослинної, беремо її. Але є маса інших більш корисних і насичених: оливкова першого холодного віджиму Extra Virgin, кокосова, лляна, реп’яхова, рицинова і т.д.

Маску втерти в коріння волосся, одягнути шапочку і обмотати рушником. Залишити на 30 хвилин, після чого змити теплою проточною водою і обполоснути трав’яним відваром.

Маска від сухої лупи

Для початку визначте чи суха у вас лупа. Перший симптом – білі лусочки, які обсипаються з вашої голови на плечі і свербіж шкіри голови. Виглядає це дуже неестетично. Для з’ясування причини необхідно звернутися до трихолога, а в домашніх умовах впоратися з цією проблемою допоможе маска на основі зеленої глини, яка ефективно усуває свербіння і подразнення шкіри голови.

Маска від сухої лупи

Готуємо маску із глини

Вам знадобиться:

  • 2 ст. л. зеленої глини (продається в будь-якій аптеці)
  • 1 жовток (краще із домашнього курячого яйця)
  • 1 ч. л. яблучного оцту (ні в якому разі не заміняйте на звичайний столовий, ризикуєте отримати опік шкіри голови)
  • відвар трав, приблизно 4-5 ст. л. до утворення консистенції сметани середньої густоти

Змішайте інгредієнти. Нанесіть маску на шкіру голови, надягніть поліетиленову шапочку, зверху обмотайте рушником. Через 30 хвилин помийте голову з шампунем. Якщо після маски волосся стало трохи жорстким, скористайтеся додатково кондиціонером або бальзамом.

Маска від жирної лупи

Жирна лупа – біда для вашого волосся і бюджету. Волосся виглядає жирним і неохайним, навіть якщо мити голову щодня. Лупа в такому випадку виглядає як великі і липкі лусочки. Причина – надмірне вироблення шкірного сала. На додаток до всього, шкіра голови може свербіти і запалятися. Головне завдання маски полягає в тому, щоб підсушити запалення і зменшити вироблення шкірного сала. Цибуля – природний антисептик, не дасть запаленням прогресувати, горілка злегка підсушить шкіру голови, а олія зволожить волосяний фолікул.

Маска від жирної лупи

Як зробити маску

Візьміть 1 велику цибулину і натріть на дрібній терці (також можете подрібнити в комбайні або часникодавилці до стану кашки). Відіжміть, щоб отримати цибульний сік. Вам знадобиться його 1 столова ложка. Додайте 2 ст. л. горілки і 1 ст. л. реп’яхової олії. Змішайте.

Маску наносимо на всю довжину волосся, в тому числі коріння. Витримуємо 1 годину і змиваємо шампунем. Якщо після миття з шампунем цибульний запах не пішов, обполосніть волосся водою з додаванням лимонного соку.

Маска з димексидом для густоти волосся

Маски на основі димексиду рекомендують косметологи і трихологи. Не завжди, куплений в аптеці, засіб може надати настільки ж відчутний ефект. Димексид насичує волосся комплексом вітамінів і стимулює волосяні цибулини. Луски (а волосся під мікроскопом візуально складається саме з них) розгладяться, волосся буде менше пушитися, а на дотик стане м’якими і щільними.

Маска для густоти волосся

Як приготовувати маску

Злегка підігрійте по 1 ч. л. реп’яхової і касторової олій (в мікрохвильовці або на плиті), додайте димексид (в пропорції 1 частина препарату і 3 частини інших компонентів), по 5-7 крапель вітамінів А і Е, ефірну олію (на ваш розсуд). Для сухого волосся ідеально підходить лаванда або герань, для жирного – евкаліпт або грейпфрут, при випаданні волосся – розмарин, чайне дерево та ін.

Ретельно змішайте всі інгредієнти, нанесіть на волосся і шкіру голови, укутайте шапочкою і рушником. Залиште на 20 хвилин, після чого змийте теплою водою.

Пам’ятайте, що у кожного з нас трапляється індивідуальна непереносимість певних компонентів. Якщо ви відчули сильне печіння, відразу змивайте маску.

Красивого вам і здорового волосся!

3 коментарів
  • Анна

    Делала как-то яичную маску, тогда автор рецепта не предупредил про то, что нельзя смывать горячей водой, в итоге на голове получился омлет)) Неделю наверно вымывала и вычесывала остатки маски)
    Волосы в целом непроблемные, но после зимы нужно напитать их, мой вариант витаминные маски, так что попробую первый вариант

  • Ольга Маркова

    самое время этим заняться. очень сложно найти что-то годное в интернете, особенно, когда все сейчас постят как занять себя дома и как ухаживать за собой
    очень давно делала себе маски с красным перцем, с ним нужно быть очень осторожным у кого чувствительная кожа головы, но работает она отлично

    попробую у вас яичную маску, потом напишу впечатления)

  • Оля

    Сейчас когда салонных процедур нет в свободном доступе, достаточно часто делаю домашние маски для волос. Подборка классная и полезная, могу только посоветовать когда используете яйцо в масках сильно горячей водой не смывать, получится небольшая проблема) А вот с перцем огонь, только больше 5 минут держать не каждый сможет. Эффект от таких масок сразу не заметен, но волосы уже сейчас стали более мягкими и живыми.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *