Ненудний корпоратив: веселі конкурси для «зарядки» колективу на весь рік

Нескучный корпоратив: веселые конкурсы для «зарядки» коллектива на весь год

Безперечно, можна весь корпоратив просидіти за столом, але цікаві сучасні конкурси здатні значно оживити вечірку. Щоб свято запам’яталося колегам, пропонуємо додати у програму вечора забавні та нестандартні корпоративні розваги, оригінальні завдання для кожного зі співробітників та інтерактивні командоутворюючі ігри.

BlogPokuponTeam зібрала смішні, креативні, рухливі та «застільні» конкурси для корпоративної тусовки, які можна організувати у ресторані, офісі чи на природі.

Акції
Банкет для компанії в комплексі «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-30%
1500 грн
1050.0 грн
Банкет із гриль-меню в «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-35%
1650 грн
1120.0 грн
Показати всі
17 акцій

Командні конкурси для великої компанії

Згуртування колективу компанії у неформальній атмосфері — так званий «тимбілдинг» (у перекладі з англійської «побудова команди») — останній тренд у сфері управління персоналом. Будь-які ігри вчать генерувати ідеї та взаємодіяти в команді для досягнення спільної мети, а це завжди корисно для робочого процесу та розвитку софт скілів.

Основне завдання командоутворюючих конкурсів — розгадати загадку, покладаючись на індивідуальні знання та досвід колег, або виконати єдине завдання для всієї команди. Командні ігри нерідко рухливі, інколи ж вимагають ще й реквізиту – тож до них краще підготуватися.
Місце святкування краще обирати заздалегідь, особливо в сезон новорічних корпоративів. Так що встигніть забронювати просторий банкетний зал або невеликий затишний ресторан зі знижкою від Покупон.

Командні конкурси для великої компанії
Акції
До 2 години прокату квадроциклів від «Kvadro_bro»
Бровари (Київська область), Молодіжна вулиця, 6
-25%
1200 грн
899.0 грн
До 2 годин прокату квадроциклів від «Kvadro Kiev»
Київ, Погребський шлях, 58
-20%
1200 грн
959.0 грн
Показати всі
9 акцій

Конкурс «Інструктаж»

Співробітники поділяються на невеликі команди по 3-6 осіб (оптимально). Ведучий роздає кожному жартівливе завдання, наприклад, як навчити собаку літати, зв’язати ракету, осідлати блоху, зупинити вітер. Кожна команда має написати докладну інструкцію, як це зробити. Картинки та схеми вітаються. У кого вийде найкреативніший і найкумедніший варіант, той виграв у конкурсі. Переможець визначається голосуванням, у якому учасники не можуть голосувати за своїх сокомандників.

Конкурс «Знайти своє місце»

Ще одна чудова гра на командоутворення. Учасники діляться на дві команди (що більше гравців, то краще). Ведучий оголошує певну характеристику, за якою вони мають вишикуватися. Наприклад, за зростом, довжиною волосся, відтінком одягу, висотою чобіт, датою народження і т.д. Хто швидше справляється – отримує бали, а у кого більше балів – той і виграв ?

Гра «У психолога»

Один із колег виступає в ролі психолога. Двом іншим – його клієнтам – дають якусь кумедну ситуацію, яку вони мають обіграти натяками та жартами на «прийомі у психолога», не розкриваючи головної теми. Мета психолога – розібратися, у чому ж їхня «проблема».

Гіпотетичні психологічні ситуації можуть бути: дружина думає, що її чоловік – прибулець; у чоловіка фобія роботи, а дружина змушує його туди ходити; один «близнюк» постійно уводить дівчат брата; жінка розбила машину своєї подруги і не зізнається і так далі. Учасникам дається кілька хвилин на підготовку, але можна і імпровізувати, так ще кумедніше. Психолог же вільний заручитися підтримкою аудиторії.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Конкурс «Збори на роботу»

Гравці поділяються на дві чи більше команд. У кожної має бути свій стіл або стілець. Ведучий пропонує всім «зібратися на роботу» і по черзі називає предмети або їх характеристики, які необхідно «взяти із собою», а саме викласти на стіл. Це може бути як краватка, так і щось рожеве, що учасники гри повинні знайти на собі або у своїх кишенях. Виграє команда, якій вдається зібрати найбільше необхідних предметів.

Конкурс «Збори на роботу»

Музичні конкурси

Якщо ви влаштовуєте свято в офісі, то не забудьте обзавестись караоке-мікрофоном. Не лякайтеся, на музичних конкурсах не обов’язково співати. Є варіанти ігор для вечірки, які не вимагають завивання співробітників ?

Пісенні та танцювальні конкурси можуть стати чудовою альтернативою звичайному караоке
Пісенні та танцювальні конкурси можуть стати чудовою альтернативою звичайному караоке
Акції
Сертифікат на меню та караоке у «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-54%
1400 грн
750.0 грн
Сертифікат на меню та караоке у «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-64%
1400 грн
649.0 грн
Показати всі
3 акцій

Конкурс «Вгадай мелодію»

Безсмертна класика, яка ніколи не вийде з моди. Головне підібрати правильний плейлист для всіх вікових категорій колег. Діліть учасників на дві команди. Включайте пісню зі списку на 10-15 секунд, за цей час команда А повинна вгадати назву пісні. Не вгадує — право голосу переходить до команди Б. Бал отримують ті, хто вгадав пісню.

Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
223 акцій

Конкурс «Пісні на тему»

Усі учасники корпоративу поділяються на групи по 3-5 осіб. Ведучий ставить якусь тему чи конкретне слово. Кожна команда по черзі повинна швидко згадати пісню на тему або текст пісні, в якому зустрічається згадане слово. Чим більше пісень вдалося згадати – тим більше очок заробили для перемоги у конкурсі.

Конкурс «Пісні на тему» на корпоративі

Конкурс «Музичний стілець»

Класичний конкурс, який ідеально підходить для вечірки та веселих гостей ? У центр ставляться стільці — на один менше, ніж учасників гри. Грає музика, потім різко зупиняється і всі мають сісти на найближчий стілець. Хто не встиг – вибуває. Ведучий прибирає один стілець і гра продовжується, доки не залишиться один учасник-переможець.

Акції
Гра в пейнтбол для компанії у клубі «Вишгород»
Вишгород, Кургузова вулиця, 12
-50%
2700 грн
1699.0 грн
Показати всі
1 акцій

Читайте також:
✔️Як оригінально відсвяткувати день народження
✔️Як правильно фотографуватися
✔️У чому зустрічати Новий рік
✔️Тренди манікюру осінь-зима 2023-2024

Індивідуальні завдання

В індивідуальних конкурсах, як правило, беруть участь найініціативніші та найсміливіші співробітники. Часто вони саме на таких корпоративах відкриваються з нового боку. Для новорічної вечірки — це найкращий вибір, у тому числі й заохочувати співробітників невеликими подарунками до свята.

Індивідуальні завдання у конкурсах

Гра «Хто я?»

У цю гру можна грати окремою групою за столом або залучити весь колектив компанії, розтягнувши її не весь святковий вечір. Кожному співробітнику після приходу на свято на спину прикріплюється папірець з ім’ям популярної чи історичної особистості, персонажем або окремим предметом (з форматом визначтеся заздалегідь). Його і треба відгадати, доки не закінчилася паті, ставлячи питання, на які колеги можуть відповідати тільки так чи ні.

Виграє той, хто впорається найшвидше. Для одного чи кількох переможців підготуйте призи. Майте на увазі, що персонажі або слова на спині співробітників повинні бути невинними, щоб до колеги не причепилося неприємне прізвисько на весь наступний рік.

Акції
Банкет для компанії в комплексі «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-30%
1500 грн
1050.0 грн
Банкет із гриль-меню в «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-35%
1650 грн
1120.0 грн
Показати всі
17 акцій

Конкурс «Ви звідки?»

У коробочку чи мішечок кладуться папірці з написаними на них різними національностями. Їхня кількість розраховується за кількістю співробітників на корпоративі. Кожен із них навмання витягує папірець і тримає у секреті. За сигналом ведучого, всі починають спілкуватися між собою з акцентом і манерами, властивими на думку співробітника його національності. Виграє той, хто першим вгадає роль суперника.

Конкурс «Селфі»

Чому б не використати на корпоративі сучасні тренди? Особливо якщо у вашому колективі багато молодих фахівців. Суть завдання — зробити селфі з якомога більшою кількістю колег у кадрі. Наприкінці вечора всі учасники демонструють ведучому свої найкращі знімки для підрахунку балів. Для цього фото можна завантажувати в інстаграм та демонструвати на великому екрані, щоб їх побачив увесь колектив. Окрім веселої кінцівки вечора, такий спосіб зробить також непогану рекламу компанії у соціальних мережах.

Селфі – не лише веселий конкурс, а й чудові спогади про свято
Селфі – не лише веселий конкурс, а й чудові спогади про свято

Рухливі ігри

Активні змагання на корпоративі можна влаштовувати не лише на природі у теплу пору року, а й на Новий рік. Головне, щоб місця було достатньо.

Рухливі конкурси вимагають багато місця
Рухливі конкурси вимагають багато місця
Акції
До 3 годин гри у боулінг-клубі «Скай-Молл»
Київ, Романа Шухевича проспект, 2Т
-67%
938 грн
329.0 грн
Знижка до 45% на гру в боулінг у клубі «Brooklyn»
Київ, Оболонський проспект, 21
-45%
0 грн
30.0 грн
Показати всі
58 акцій

Конкурс «Вагітні чоловіки»

Чоловічі конкурси не завжди брутальні ? Прикріпіть колегам сильної статі до живота кульки (чим об’ємніше, тим краще), потім розсипте на підлогу сірники. За обмежений проміжок часу учасники повинні зібрати якнайбільше сірників, при цьому не луснувши жодної повітряної кулі. У кого більше зібраних сірників, той отримує приз.

Конкурс «Відчуття ліктя»

Усіх учасників поділіть на дві групи та роздайте кожному свій порядковий номер, який треба тримати в таємниці від колег. Зав’яжіть гравцям очі, після чого за сигналом вони мають командою вишикуватися у порядку своїх чисел. Виграють ті, хто впорається швидше та без помилок.

Конкурс «Відчуття ліктя» на корпоративі

Конкурс «Сороконіжка»

Учасники гри розбиваються на дві групи та вишиковуються в шеренги. Членам однієї команди видають по два аркуші паперу формату А4, і лише одному – один аркуш. За таким же принципом роздаються листи другій групі. Завдання гравців – нога в ногу робити кроки по аркушах паперу, розкладеним по підлозі, подібно до гігантської гусениці. Аркуш паперу, який залишився лежати позаду ланцюжка, замикаючий передає вперед. Тільки коли його отримує гравець, що стоїть у голові багатоніжки, команда може зробити ще крок. Перемагають у конкурсі перші, хто дійшов до фінішу.

Конкурс «Сороконіжка» на корпоративі

Завдання на кмітливість

Ці конкурси ґрунтуються на несподіванці та швидкості реакції гравців. Кожен зможе проявити себе, а колектив щиро посміється.

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі у будні у «У Марусі» під Києвом
Миколаївка (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
73 акцій

Конкурс «Закінчити вірш»

Ідеальна гра на той випадок, якщо співробітники вже натанцювалися, настрибалися та набігалися, але готові продовжити веселощі прямо за столом. Перед її проведенням треба приготувати ручки чи олівці та роздруківки з початком якогось відомого вірша, на кшталт «Мені тринадцятий минало…». Завдання учасників конкурсу – вигадати власний віршований фінал до заданого рядка. Можна розбитися на групи, щоб творчість була колективною. Автори найгарніших віршиків отримують призи.

Гра «Найбезглуздіша відмовка»

Ведучий підходить до рандомно обраного учасника і в ролі начальника ставить безглузде питання, на яке обов’язково має отримати відповідь. Наприклад: «Ти чому в халаті на роботу прийшов?», «Ти навіщо свого гусака на паркомісці директора припаркував?», «Ти навіщо своє обличчя відксерив?» тощо.

Настілки

Настільні ігри урізноманітнять відпочинок у колі колег, особливо взимку або наприкінці осені, коли святкування відбуваються у приміщенні. Але вони можуть виявитися надто нудними для «заряджених непосид». Тому краще заздалегідь уточнювати, хто хотів би провести корпоративне дозвілля у форматі «за столом».

У настільні ігри можна грати і в ресторані, і в офісі
У настільні ігри можна грати і в ресторані, і в офісі
Акції
Квест «Лабіринт страху» від «Insomnia»
Київ, Хрещатик вулиця, 15
-50%
720 грн
359.0 грн
Квест «Ліфт» у будні дні від «Logikum»
Київ, Оболонський проспект, 1Б
-25%
700 грн
525.0 грн
Показати всі
25 акцій

Читайте також:
✔️Куди поїхати на вихідні із Києва
✔️Що подивитись у Буковелі
✔️Куди поїхати на Новий рік за яскравим святом
✔️Найкращі сервіси доставки їжі у Києві

А які цікаві конкурси до будь-якого корпоративного свята знаєте ви? Діліться ідеями у коментарях.

4 коментарів
  • Олена

    Дуже цікаві ігри на різні смаки. Декілька взяла собі. Дякую!

    • {:ru}Ангелина Гончаренко{:}{:uk}Ангеліна Гончаренко{:}

      Дякуємо, що читаєте наш блог. Бажаємо гарного настрою і веселих свят)))

  • Олександра

    Супер ігри! Дякую?

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Дякуємо за відгук! Бажаємо веселих і насичених корпоративів )))) ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *