Модні стрижки для хлопчиків і підлітків 2024 – від класичних до креативних модельних

Модно, красиво і стильно кортить виглядати не тільки дівчатам, але й хлопчикам, а стрижка й укладка – один з найважливіших елементів крутого образу. Яка стрижка підійде хлопчикові 5, 6, 7, 8 років, а яка – підлітку у 14-16? BlogPokuponTeam зібрала добірку наймодніших, стильних дитячих і підліткових стрижок для хлопчиків, які дозволять їм виразити свою індивідуальність і бути впевненими у собі ??? Вибирайте – практична коротка «під нуль» або круті модельні стрижки на середнє чи довге волосся – і записуйте хлопчика до крутого барбера зі знижкою до 60% на Покупоні.

Акції
Чоловіча та дитяча стрижка у «Barbershop Edit»
Київ, Дегтярівська вулиця, 25А
-49%
450 грн
229.0 грн
Чоловіча стрижка у «Frisor barbershop XIV»
Київ, Шота Руставелі вулиця, 33А
-20%
250 грн
199.0 грн
Показати всі
2 акцій

Читайте в нашому огляді:

Короткі стрижки хлопчикові і підлітку

Більшість хлопців, як дорослих, так і в підлітковому віці, вважають за краще короткі стрижки. В першу чергу, тому що за такою зачіскою не потрібно доглядати і морочитися з укладкою: волосся не розсипається, не лізе в очі, і гребінець з собою носити не потрібно.

Стрижки на коротку довжину підійдуть маленьким хлопчикам 5, 6, 7, 8, 9 років, які ще не вміють самостійно доглядати за волоссям і стежити, в якому стані їх зачіска. А також підліткам 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 років,  які надають перевагу легкості, практичності і мінімалізму.

Коротка стрижка для хлопчика – це завжди акуратно, практично, комфортно (особливо влітку) і разом з тим стильно.

Бокс

Одна з найкрасивіших коротких підліткових і дитячих зачісок, які облюбували  хлопчики. Класична коротка стрижка (як її ще називають баз кат, buzz cut) прийшла до нас із США з XVIII століття, коли Джордж Вашингтон зобов’язав солдатів в армії носити коротке волосся. 

Незалежно від того, на якому варіанті ви зупинитеся, – з різким або плавним переходом між потилицею, скронями і маківкою, на стрижці машинкою під одну насадку в стилі мілітарі, з чіткою окантовкою чубчика чи без – максимальна довжина волосся не повинна перевищувати 4 см. Як правило, укладка такої стрижки виконується одним гребінцем ?, але для більшої елегантності верху можна надати структурності за допомогою помадки для стайлінгу.

Акції
Чоловіча стрижка та корекція бороди у Brotherhood
Київ, Сергія Набоки вулиця, 12
-40%
300 грн
199.0 грн
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Sharp»
Київ, Лаврська вулиця, 4
-40%
550 грн
329.0 грн
Показати всі
15 акцій

Напівбокс

Хоча напівбокс візуально дуже нагадує бокс, у цього підвиду спортивної стрижки є свої особливості. Перехід до більш довгого волосся виконується нижче, ніж у боксі – точно на потилиці, а довжина волосся на маківці може досягати 8 см.

Напівбокс відрізняється від боксу більш об’ємною верхівкою і подовженим волоссям

Напівбокс з переходом до волосся середньої довжини вимагає догляду і щоденної укладки – іноді без пінки чи гелю для волосся просто не обійтися.

Акції
Знижка на апаратне лікування зору
Київ, Васильківська вулиця, 55
-45%
1200 грн
129.0 грн
Медогляд із видачею довідок для школи та саду
Київ, Новомостицька вулиця, 15
-30%
500 грн
349.0 грн
Показати всі
13 акцій

Кроп

Не виходить із трендів стильна стрижка кроп. Відмінна альтернатива для підлітка, який не дуже хоче возитися з укладкою волосся, але при цьому бажає виглядати модно. Головна фішка класичного, французького кропу полягає в звуженні зачіски спереду і створенні довгого загостреного чубчика, але можна залишати і більш рівний зріз.

З укладкою можна пофантазувати: зачесати назад, набік у вигляді косого чубчика або підняти вгору за допомогою фіксуючого гелю. Кроп, як і багато інших видів стрижки, можна доповнити технікою фейд, яка передбачає дуже м’який, «димчастий» перехід від ультракороткого їжачка на скронях і потилиці до більш довгого волосся у тім’яній зоні.

Якщо в стрижці є техніка фейд – плавний перехід від короткого волосся до довгого – її бажано оновлювати кожні 4-6 тижнів.

Кроп фейд – відмінний варіант для хлопчиків і підлітків з круглим обличчям. А от якщо у хлопця витягнуті риси, то перехід від довгого волосся до виголених скронь і потилиці краще зробити різким. З будь-яким з варіантів, яким би складним і скрупульозним він не був, чудово справляються досвідчені барбери – хапайте знижку на дитячу стрижку від Покупон та записуйтесь у найкращий барбершоп вашого міста.

Акції
Онлайн-курс з граматики від «Anywhere School»
Вся Україна
-93%
3000 грн
299.0 грн
Показати всі
20 акцій

Цезар 

Зачіска з аристократичною назвою Цезар виконується на волоссі довжиною від 5 см. Вона універсальна, відмінно лягає на хвилясте, рівне, густе і рідке волосся, підходить для будь-якої форми обличчя і не вимагає особливої укладки. Скроні та потилиця можуть бути максимально зведені нанівець градієнтом, навіть повністю підстрижені під нуль (так званий скін фейд), або такої ж довжини, що і верхівка з «фірмовим» ультра коротким чубчиком, як у класичному варіанті стрижки.

Акції
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
1 година в ігровій кімнаті «Світ Паровозів»
Київ, Архітектора Вербицького вулиця, 1
-29%
140 грн
99.0 грн
Показати всі
45 акцій

Андеркат

Undercut – одна з зачісок, які виглядають просто приголомшливо стильно. Андеркат увійшов в моду з початку ХХ століття. Потилиця і скроні стрижуться машинкою або навіть виголюються з досить різким переходом від ультракороткого їжачка до подовженних пасом на маківці і в чубі. Основна довжина волосся і укладки залежать від побажань хлопчика.

Андеркат – універсальна зачіска, яка підійде для будь-якого типу волосся, пряме воно або хвилясте. Хлопчикам з обличчям круглої або квадратної форми стрижка допоможе витягнути риси, зробити їх більш витонченими. Трикутне або овальне обличчя врівноважить короткий андеркат зі скронями, поголеними «під одиницю» і середньою довжиною на маківці і в зоні чубчика.

Вважається, що це підліткова стрижка (на вік 13, 14, 15, 16 років), оскільки вимагає постійної укладки: зачісування чубчика нагору або набік з проділом. Але якщо для хлопчика це не проблема, то чому б не бути у тренді ??

Помпадур

Об’ємна структурна стрижка для волосся середньої довжини, яка моделюється певним чином: більш довгі, ніж зверху, передні пасма піднімаються нагору і зачісуються назад у вигляді гладкого ірокезу.

Перед тим, як стригти дитину в стилі помпадур, врахуйте, що після укладки в барбершопі їй доведеться стежити за волоссям кожен день самій. В той час як підлітку 13, 14, 15 або 16 років це може здатися легким завданням, хлопчикам більш раннього віку – 6, 7, 8, 9, 10 або 11 років – готуйтеся допомагати і вчитися робити укладку разом.

Помпадур більше підійде хлопчикам дорослішого віку, які готові щодня робити укладку

З такою стрижкою краще впорається професійний барбер, а Покупон допоможе заощадити до 60% на послузі.

Зачіска шапочка

Ще одна молодіжна тенденція, яка з 2020 знову повернулася і залишається в моді. Чоловіча модельна стрижка шапочка або горщик, добре знайома старшому поколінню, зазнала деяких змін. Їх варто враховувати, якщо не хочете, щоб дитина виглядала старомодно.

Сучасний «горщик» характеризується виголюванням скронь і нижньої частини потилиці, стильною укладкою та креативними доповненнями, як то, подовженими або рваними пасмами. Горщик не підійде для кучерявого волосся. Також стилісти рекомендують уникати подібних стрижок для круглого обличчя, оскільки вони роблять риси ще більш об’ємними.

Акції
До 16 занять англійською в «Clever Land»
Вся Україна
-50%
2880 грн
1420.0 грн
До 16 занять англійською в «Ideal International»
Вся Україна
-64%
2500 грн
879.0 грн
Показати всі
11 акцій

Канадка

Для канадки, яка підірвала чоловічий світ моди, характерний більш плавний перехід від короткої потиличної зони і скронь до більш довгого волосся на маківці. Така стрижка підійде навіть хлопчикам з кучерями, оскільки допоможе трохи впорядкувати локони зверху, при цьому вони не будуть заважати на потилиці.

Що стосується колірної гами, канадка – ідеальний варіант для блондинів. Майте на увазі, така стрижка не підійде хлопчикам з овальним або витягнутим обличчям.

Британка

Стильна та елегантна, цю стрижку із задоволенням носять як хлопчики молодшого шкільного та дошкільного віку 5, 6, 7, 8, 9 років, так і підлітки. На відміну від канадки, з якою її часто плутають, вона довша, і фейд чіткіший і контрастніший.

За класикою вона стрижеться на середню довжину: чубчик і верхівку залишають щонайменше 10 см, а потилицю та скроневі зони плавно зістригають від 4 до 9 мм під різні насадки.

Об’ємне скупчення волосся над лобовим краєм, виступаюче вперед, робить британку схожою на екстравагантний помпадур, але в неї більш рівна верхівка, як у майданчику. Ця дитяча та підліткова зачіска може бути з косматим або акуратно зачесаним набік чубком, а також бічним проділом, який не є обов’язковим елементом.

Різновиди укладки дозволяють підлаштуватися під будь-яку густоту, тип волосся і контури, навіть на хлопчиках з круглим обличчям вона виглядатиме добре. Але найгармонійніше стрижка поєднується з овальними і квадратними формами. У будь-якому випадку досвідчений барбер знає, які прийоми та техніки застосувати, щоб стильні та модні стрижки, які подобаються, могли носити всі хлопчики ?

Акції
Відвідування басейну, зали і хаммама в Severinovka
Северинівка (Київська область) Северина Наливайка вулиця, 3
-42%
650 грн
449.0 грн
До 12 занять плаванням для дітей у «CitySwim»
Київ, Олександра Кониського вулиця, 3/9
-30%
800 грн
559.0 грн
Показати всі
85 акцій

Квіфф

Ще одна крута підліткова і дитяча стрижка для середнього волосся – квіфф. Зачіска поєднала в собі андеркат, ірокез і чубок помпадур. Її відмінна риса – відсутність плавності при переході від коротких скронь і потилиці до подовженої маківки. Квіфф можуть вибирати як хлопці з прямим волоссям, так і з хвилястим.

Квіфф – одна з небагатьох стильних стрижок, яка підходить для кучерявого волосся

Вона підійде хлопчикам старше 14 років, оскільки вимагає багато уваги та догляду. Укладати волосся можна в декількох стилях: зачісувати чуб помпадур назад, робити гострі пасма за допомогою гелю або лаку, наїжачити волосся, створивши хаотичний безлад на голові (підійде для хлопчиків з коротким волоссям).

Як батьки погоджуйтеся на довгу стрижку хлопчикові тільки в тому випадку, якщо він розуміє, як доглядати за зачіскою, і готовий щодня укладати волосся самостійно. В іншому випадку краще обрати коротші варіанти стильних стрижок.

Професійний барбер або майстер з чоловічих зачісок не тільки зробить хлопчикові круту стрижку зі знижкою від Покупону, але й підкаже, як правильно її укладати.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
9243 грн
7855.0 грн
Показати всі
79 акцій

Стильні зачіски для хлопчиків з довгим волоссям

Не можна сказати, що дитячі стрижки для хлопчиків на довге волосся користуються особливою популярністю, але й у них є свої прихильники. За такою зачіскою потрібно доглядати, вона завжди повинна виглядати свіжою, тому її вибере далеко не кожен хлопчик. У молодшому віці 5, 6, 7, 8, 9 і навіть 10, 11 і 12 років їм ще не до щоденних укладок і марафетів перед дзеркалом, а ось підліткам 13-16 років – можна спробувати.

Топ кнот

Топ кнот – тримається в топі чоловічих стрижок вже кілька років. Підліткові тренди теж не відстають, і все більше хлопчиків, починаючи з 11-12 років, обирають такий стиль. На відміну від manbun в стрижці topknot довжина залишається тільки на маківці, а скроні і потилиця вибриваються.

Головна перевага такої зачіски перед іншими стрижками на довге волосся – вона підходить навіть тим хлопцям, в яких не супер-густе волосся. Для максимально стильного ефекту потрібно зав’язувати хвостик або пучок на потилиці, як у самураїв, або заплітати в косичку. Можна носити і розпущене волосся, «зализуючи» його гелем назад або закидаючи набік.

Акції
До 2 місяців занять бойовим самбо у «Greka MMA»
Київ, Жашківська вулиця, 20
-56%
1300 грн
699.0 грн
До 24 заняття карате в «Pegas-club Kiev Karate»
Київ, Жилянська вулиця, 75
-55%
800 грн
469.0 грн
Показати всі
3 акцій

Боб

Серед модельних стрижок, що ідеально підходять під довге волосся, – боб (каре). Волосся нижче підборіддя, але вище плечей однакової довжини. Якщо хлопчик зі світлим волоссям, достатньо уявити Курта Кобейна, щоб зрозуміти, як приблизно буде виглядати ваш синочок. Для зовсім маленьких хлопчиків така зачіска не підійде, а от починаючи з 7 років можна експериментувати (якщо, звичайно, дитина не проти).

Ще один варіант стрижки боб – пасма максимально довгі на маківці, а нижче, до потилиці і скронь, довжина зменшується в кілька рівнів. Чубчик можна оформити вище рівня брів, а в подовженому варіанті – залишити асиметрично довгим. Виходить дуже стильно!

Драбинка

Незважаючи на універсальність «драбинки», ідеально лягає на хвилясте волосся, підкреслюючи його природну красу. Локони різної довжини по всій зачісці допоможуть також приховати деякі недоліки обличчя, наприклад, пухкі щоки. Однак переходи довжини повинні бути плавними, явна різниця між рівнями зачіски вже давно вийшла з моди.

Акції
Ігрова картка з балансом до 1000 грн у Mars Park
Київ, Академіка Заболотного вулиця, 37
-40%
300 грн
179.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
151 акцій

Гаврош

Зачіска гаврош – родом з Франції 70-х років. У ній присутній істинний французький шарм, легка недбалість на межі з легковажністю, тож такий варіант пасуватиме бешкетним хлопчакам та підліткам з копицею довгого густого волосся. І без того пишну і об’ємну зачіску ще більш цікавою зробить легке тонування з ефектом вигорілого волосся. Стилістично гаврош – дуже різноплановий варіант, який підійде і рокеру-бунтарю, і романтично налаштованому юнакові, який вже готовий запрошувати дівчину на перше побачення (благо від такої зачіски ровесниці хлопця будуть у захваті) ;).

Креативні стрижки

Творчим особистостям життєво необхідно самовиражатися, і один із способів проявити свою натуру – це, звичайно ж, зачіска. Хлопчики будь-якого віку оцінять ці варіанти креативного оформлення волосся, які дозволять їм підкреслити свою неповторність та оригінальність.

Акції
До 16 занять португальською в Ideal International
Вся Україна
-69%
3324 грн
1199.0 грн
Показати всі
11 акцій

Модельні стрижки

Часто це щось абстрактне, що залежить від креативності та професіоналізму барбера. Дитячі чи підліткові модельні стрижки – ідеальне поєднання раціональності та індивідуального стилю з урахуванням особливостей зовнішності.

Акції
До 10 консультацій для дітей від психотерапевта
Київ, Лесі Українки бульвар, 34
-67%
400 грн
229.0 грн
Показати всі
6 акцій

Фігурне виголювання або стрижки з малюнком

Ще одна модна «фішка», яка повернулася з початку двохтисячних, – виголювання візерунків на волоссі машинкою, або hair tattoo. Слід відзначити, що виголювання підійде практично під будь-яку трендову стрижку з різною довжиною. Головна умова – наявність короткого волосся.

Малюнків на голові може бути скільки завгодно скільки і яких завгодно – на скронях, у вигляді чіткого проділу, на потилиці або по всій голові. Особливо є де розгулятися фантазії на дитячих стрижках з малюнками: павутинка, дельфіни, зірки, акули, різноманітні тварини або відмітні знаки супергероїв. Хлопцям більш дорослого віку підійдуть абстракції в стилі майя, маорі, єгипетських і китайських ієрогліфів, калейдоскопу тощо.

Акції
Медогляд із видачею довідок для школи та саду
Київ, Новомостицька вулиця, 15
-30%
500 грн
349.0 грн
Оформлення довідки у басейн
Вся Україна
-43%
350 грн
199 грн
Показати всі
2 акцій

Афрокоси

По-справжньому творчий образ можна створити, якщо заплести відросле волосся в Дуже стильно, круто та креативно на хлопчиках та хлопцях-підлітках виглядають афрокосички. Так заплітались ще у давнину кочівники, вікінги, воїни африканських племен, а трохи пізніше – хіпі та знамениті музиканти. Але мода повертається, і афрокоси на андеркат або по всій голові, якщо у хлопчика довге волосся, виглядає неймовірно оригінально. І головне – це практично. З такою зачіскою не потрібно постійно думати про гребінець, пасма не лізуть в очі і не заважають під час спортивних занять.

Тонування

У 2024 залишається модним кольорове гелеве тонування. Таке фарбування дає тимчасовий ефект, який дозволить маленькому хлопчикові або підлітку виділитися і проявити свою індивідуальність. Яскраве тонування змивається за місяць, тож набриднути навряд чи встигне. Звернувшись до професійного перукаря, ви отримаєте якісне фарбування за допомогою безпечних засобів і задоволену творчим експериментом дитину :)

Якщо раніше підлітки вибирали стрижки, спираючись на стиль певної субкультури, до якої хотіли мати відношення, то тепер вони більше звертають увагу на світ дорослих трендів – щоб висловити свою думку. Будьте напоготові – якщо хлопчаки починають активно користуватися стайлерами для укладання, паралельно задійте доглядові засоби, щоб захистити волосся і підтримувати його міцним та здоровим.

Ну що, визначилися зі стрижкою? Що думаєте з приводу модних дитячих трендів? Діліться в коментарях.

2 коментарів
  • Jonny D

    Стаття дуже цікава, зачіки дійсно дуже креативні. Проте, щоб ця зачіска виглядала кожного дня як щойно з салону за нею потрібно доглядати та укладати її. під рукою завжди мають бути засоби для догляду та укладки ;).

  • Наталья С.

    У нас у соседского ребенка стрижка очень креативная, так его маму воспитательница ругала за нее. Хорошо, что мы в частный сад ходим. Там более современный подход ко всему)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *