Кращі фільми, засновані на реальних подіях: 50+ життєвих кінострічок для домашнього перегляду

Ніщо так не зачаровує глядача, як видовищність фільму, заснованого на реальних життєвих історіях: часом ми не можемо повірити своїм очам і уявити, що події, які розгортаються на екрані, відбувалися насправді.

У нашому огляді ми зібрали список кращих фільмів, сюжет яких заснований на реальних подіях, тому запасайтеся смаколиками або замовляйте доставку їжі додому з мега знижками на нашому сайті, і влаштовуйтеся зручніше. До речі, у нас є відмінні огляди кращих делівері-сервісів їжі в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові.

Для зручного перегляду фільмів і новинок кіноіндустрії в хорошій якості, радимо скористатися спеціальними сервісами відеоконтенту за приємною знижкою до 50% від Покупона.

Історичні, військові

Офіцер і шпигун

Офіцер і шпигун

1894 рік, Франція. Капітана французької армії Альфреда Дрейфуса визнають винним у шпигунстві на користь Німеччини і засуджують до ув’язнення на острові Диявола. Свідком звинувачення капітана стає полковник Жорж Пікварт, який очолював контррозвідувальну частину, що стежить за Дрейфусом. Капітан відсторонений, але інформація продовжує просочуватись в ряди німців. З цього моменту Пікварт опиняється в щільній і небезпечній павутині брехні і корупції, що загрожує не тільки його статусу, а й життю.

Рік: 2019.
Жанр: військовий, драма, історичний.
Рейтинг IMDB: 7,3.

Гра в імітацію

Гра в імітацію

1941 рік. Перед групою вчених і англійським математиком Аланом Тьюрингом стоїть непросте завдання — розшифрувати секретний код Третього рейху. Акумулюючи всі свої знання і досвід для успішного виконання надважливого завдання, команді геніїв належить сконструювати перший в світі комп’ютер.

Рік: 2014.
Жанр: військовий, драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Список Шиндлера

Список Шиндлера

Знятий за однойменним романом Томаса Кенеллі, фільм заснований на реальних подіях, що відбуваються в 1939 році в Польщі. Заповзятливий німець Оскар Шиндлер приїжджає до Кракова, де організовує свій бізнес, наймаючи дешеву робочу силу — євреїв. Згодом ставлення нацистської Німеччини до євреїв посилюється: їх відправляють в концтабори, вбивають і катують. Прагнучи врятувати своїх працівників, Шиндлер ризикує власним життям, приховуючи євреїв від вірної смерті.

Рік: 1993.
Жанр: військовий, драма, біографія, історичний.
Рейтинг IMDB: 8,9.

Король каже

Король каже

Король Георг VI вже багато років намагається подолати сильне заїкання, яке заважає йому проголошувати королівські промови. Зневірившись, король починає займатися з логопедом Лайонелом Логом, який пропонує зовсім незвичні техніки і методи.

Рік: 2010.
Жанр: драма, історичний.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Темні часи

Темні часи

Фільм-біографія оповідає історію непохитного британського політика, неперевершеного письменника і прекрасного художника Сера Уїнстона Черчилля.

Рік: 2017.
Жанр: драма, історичний, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,4.

З міркувань совісті

З міркувань совісті

Неймовірна реальна історія військового медика Десмонда Досса знайшла своє відображення в чудовому фільмі «З міркувань совісті». Вихований справедливим, але жорстоким батьком-військовим, побожний Десмонд твердо вирішив, що не буде забирати життя, а буде дарувати їх солдатам, які б’ються на фронті. Не дивлячись на важку службу і всі глузування однополчан, Десмонд Досс увійшов до списку найбільших військових героїв, рятуючи крихкі людські життя на війні.

Рік: 2016.
Жанр: біографія, військовий, драма.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Шпигунський міст

Шпигунський міст

Події фільму розгортаються на тлі реальних історичний фактів. Адвокату з Брукліна — Джеймсу Доновану — належить виконати практично непосильне завдання ЦРУ — домовитися про звільнення американського пілота літака-розвідника, захопленого СРСР.

Рік: 2015.
Жанр: військовий, драма, трилер.
Рейтинг IMDB: 7,6.

Готель «Руанда»

Готель «Руанда»

1994 рік, Руанда. Громадянська війна руйнує все навколо: уряд бореться з повстанцями, а після вбивства президента переходить і на мирних людей. Геноцид знищує всі межі, змушуючи біженців шукати укриття в іноземних організаціях. Однією з них став бельгійський готель, керівник якого намагається врятувати мирних жителів, серед яких і його рідні.

Рік: 2004.
Жанр: історичний, військовий, драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Сім років в Тибеті

Сім років в Тибеті

Фільм оповідає історію відомого багатого та егоїстичного австрійського скелелаза Гайнріха Харрера, який вирішує підкорити один з найбільших піків в Гімалаях — Нанга Парбат. Грандіозна подорож приводить його в британську колонію військовополонених, звідки скелелазові все-таки вдається втекти. Йому випадає два роки поневірянь через Гімалайські простори, а після — перебування в таємничому тибетському місті Лхаса.

Рік: 1997.
Жанр: історичний, військовий, драма, пригоди.
Рейтинг IMDB: 7,1.

Битва за Севастополь

Битва за Севастополь

Людмила Павличенко — легендарна жінка-снайпер, чий героїзм і хоробрість стали прикладом для радянських військових під час Другої світової війни. Фільм, заснований на реальних подіях 1941 року, покаже вам історію сильної і вольової жінки, з чиїм ім’ям на вустах солдати йшли в бій.

Рік: 2015.
Жанр: історичний, військовий, драма.
Рейтинг IMDB: 7,1.

Драми, мелодрами, комедії, біографії

Термінал

Термінал

Фільм оповідає історію Віктора Наворські, громадянина країни східної Європи — Кракожії. Віктор вирішив відвідати Нью-Йорк, але, перебуваючи на борту літака, він ніяк не міг припустити, що за час його перельоту в країні Кракожії трапиться політичний переворот. Прибувши в аеропорт Нью-Йорка, Віктор дізнається, що він — громадянин вже неіснуючої країни, а його паспорт недійсний, тому пройти митний контроль і помилуватися красотами «великого яблука» Віктор поки не може. Повернутися додому? — Хотілося б, та всі рейси в Кракожію скасовані на невизначений термін. Як виплутається з цієї несподіваної ситуації Віктор —дивіться у фільмі «Термінал». Фільм частково базується на реальних подіях, що відбулися в аеропорту Франції з іранським біженцем.

Рік: 2004.
Жанр: драма, комедія, трагікомедія.
Рейтинг IMDB: 7,4.

Зелена книга

Зелена книга

«Зелена книга» — путівник для безпечного пересування темношкірих в 1960-х роках в США. Саме по ньому відправляються в концертний тур двоє абсолютно різних людей: балакучий водій-вибивала Тоні Лір і відомий джазовий педантичний піаніст Дон Ширлі. Чи зможуть ці двоє стерпіти один одного впродовж всієї поїздки?

Рік: 2018.
Жанр: драма, комедія, трагікомедія, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,4.

1 + 1

1 + 1

Головний герой Філіп — успішний і багатий чоловік, який за волею долі виявляється паралізованим і прикутим до інвалідного візка. Доглядальниці, наймані його помічницею, довго не витримували з Філіпом, адже за роки такого життя він став черствим і нестерпним. Але одного разу в будинку Філіпа з’являється темношкірий хлопець Дрісса, готовий доглядати за такою нелегкою людиною. Тюремне минуле Дрісса не вселяє довіри, та й в цілому чергова доглядальниця Філіпу здається тимчасовою, але як би не так. Це жаліслива, але водночас така весела історія про життя, дружбу і кохання.

Рік: 2011.
Жанр: драма, комедія.
Рейтинг IMDB: 8,5.

12 років рабства

12 років рабства

Заснована на реальних подіях історія про колись успішного освіченого темношкірого юнака Соломона Нортапе, якого викрали і продали в рабство. Довгі 12 років йому довелося терпіти жорстокість і відчай всуміш з несподіваними проблисками співчуття з боку добрих людей.

Рік: 2013.
Жанр: драма.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Всі гроші світу

Всі гроші світу

Пол Гетті — один з найбагатших людей в світі. Йому нічого не вартує сплатити викуп за онука, якого викрали в Римі, але він навідріз відмовляється це робити. Мамі хлопчика залишається сподіватися тільки на себе і співробітника служби безпеки, який вирішив простягнути руку допомоги.

Рік: 2017.
Жанр: драма, кримінал, біографія.
Рейтинг IMDB: 6,8.

Одного разу в Голлівуді

Одного разу в Голлівуді

Щоб повністю осмислити суть цього фільму, радимо спочатку ознайомитися з моторошною історією секти маніяка Чарльза Менсона, яка лягла в основу сюжету. Не дивлячись на це, геніальному Тарантіно вдалося обіграти сценарій так, щоб глядачі могли трохи розслабитися і побачити іншу — альтернативну сторону трагічного інциденту 1969 року.

Головні герої — актор Рік Далтон, успішно зігравший у відомому серіалі, і його дублер Кліфф, за сумісництвом водій, близький друг і поціновувач творчості артиста. Серіал закінчився, а колишня слава потрохи вислизає з рук Ріка, який з усіх сил намагається підкорити такий близький, і такий далекий Голлівуд. Паралельно з цим відбуваються й інші події, які приведуть до одного жорстокого фіналу.

Рік: 2019.
Жанр: драма, трилер, комедія.
Рейтинг IMDB: 7,7.

Хатіко: найвірніший друг

Хатіко: найвірніший друг

Американський фільм є рімейком японської кінокартини, заснованої на реальних подіях. Хатіко — пес, який щодня проводжав і зустрічав свого господаря — професора університету — на вокзалі. Одного дня Хатіко так і не зміг дочекатися свого друга — господаря не стало, але наполегливий пес продовжував ходити на вокзал ще протягом семи років в надії зустріти професора. Готуйте хустинки, фільм зворушить навіть найхолодніше серце.

Рік: 2009.
Жанр: драма, сімейний, про тварин.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Титанік

Титанік

Фільм заснований на реальній події — корабельній аварії 1912 року у водах Атлантичного океану. Потужний і великий корабель «Титанік» відчалює від берегів Англії назустріч Америці. Їдучи ніби за вітром до нового життя, на борту корабля зустрічаються двоє юних пасажирів з абсолютно різних класів — дівчина з багатої сім’ї Роза і бідний художник Джек. Здавалося б, вони знайшли кохання, але перепоною почуттям стане владний наречений Рози і айсберг, що затаївся в безодні холодних вод Атлантики.

Рік: 1997.
Жанр: драма, історичний, мелодрама, катастрофа.
Рейтинг IMDB: 7,8.

Ford проти Ferrari

Ford проти Ferrari

Заснований на реальних життєвих подіях 1960-го року, фільм розповідає історію взаємин британського гонщика Кена Майлза і американського конструктора автомобілів Керрола Шелбі, які, піддавшись своїм внутрішнім демонам, роблять гучний виклик великим корпораціям, і створюють новий спорткар, здатний конкурувати з самою Ferrari.

Рік: 2019.
Жанр: драма, спортивний, біографія.
Рейтинг IMDB: 8,1.

В гонитві за щастям

В гонитві за щастям

Кріс Гарднер все життя мріяв стати успішною людиною, і, схопившись за хитку можливість, вклав усі свої заощадження в купівлю денситометрів — приладів, які можуть робити більш чіткі знімки, ніж рентген. Роки пройшли, а продаж денситометрів не давав очікуваного результату. Втомившись від матеріальних негараздів, дружина Кріса покидає будинок, залишаючи чоловіка з сином напризволяще.

Рік: 2006.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Нокдаун (Попелюшка в рукавичках)

Нокдаун (Попелюшка в рукавичках)

На початку 1930-го року колишній чемпіон з боксу на прізвисько Попелюшка — Джеймс Дж. Бреддок — втрачає свою успішну кар’єру. Будучи в пригніченому стані і без грошей, боксер вирішує почати все з нуля, і, як би не було важко, повернутися на ринг. Щоб відновити колишню славу, Попелюшці необхідно відняти чемпіонство у непереможного боксера Макса Байєра, який вже забрав життя двох бійців на рингу.  

Рік: 2005.
Жанр: драма, біографія, спортивний.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Чудо на Гудзоні

Чудо на Гудзоні

Неймовірна життєва історія пілота літака Airbus A320 — Чеслі Салленбергера, який успішно посадив повітряне судно з пасажирами на річку Гудзон після того, як у літака відмовили обидва двигуни через зіткнення з птахами.

Рік: 2016.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,4.

Великі очі

Великі очі

Америка 1950-х років. На світовій арені мистецтва раптово з’являється художник Уолтер Кін, підкорюючи планету незвичайною серією картин, на яких зображені діти з великими очима. Успіх і слава приходить до новоспеченого художника, але раптом його дружина Маргарет робить шокуючу заяву — Уолтер шахрай, а його легендарні картини намальовані нею.

Рік: 2014.
Жанр: драма.
Рейтинг IMDB: 7,0.

Невидима сторона

Невидима сторона

Майкл Оер — молодий замкнутий афроамериканець, який втратив домівку. Завдяки випадку долі йому пощастило потрапити під опіку заможної родини, цінності і статути якої повністю змінюють життя Майкла. Він набуває сенсу існування, і, за допомогою свого нового сімейства, реалізує спортивний потенціал. Фільм заснований на реальній історії життя гравця команди з американського футболу «Baltimore Ravens».

Рік: 2009.
Жанр: драма, біографія, спортивний.
Рейтинг IMDB: 7,6.

Всесвіт Стівена Хокінга

Всесвіт Стівена Хокінга

Кінострічка заснована на мемуарах і спогадах колишньої дружини відомого вченого-фізика Стівена Хокінга — Джейн. Фільм оповідає історію непростої долі і стосунків коханих на тлі розвитку моторошного діагнозу — паралічу.

Рік: 2014.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,7.

Залізна леді

Залізна леді

Фільм відображає сімнадцять тривожних і драматичних днів в житті відомої жінки-політика і прем’єр-міністра Великобританії 1979-1990 років — Маргарет Тетчер — в період війни за Фолклендські острови.

Рік: 2011.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 6,4.

Засновник

Засновник

Історія успіху і життя засновника найвідомішої мережі ресторанів швидкого харчування «McDonald`s» — Рея Крока.

Рік: 2016.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,2.

Джобс. Імперія спокуси

Джобс. Імперія спокуси

Вражаюча історія перевтілення молодого норовистого і химерного хіпі Стіва Джобса в співзасновника однієї з найбільших і прогресивних корпорацій — Apple.

Рік: 2013.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 5,9.

Шахіст

Шахіст

Реальна історія життя восьмирічного шахіста з Бангладешу — Фахіма Мухаммеда, який змушений залишити батьківщину і переїхати в Париж. Тут Фахім знайомиться і зближується з буркотуном-гросмейстером Франції — Сільвіаном, з яким йому належить пізнати всі прикрощі поразок і тріумф запаморочливих перемог.

Рік: 2019.
Жанр: драма, біографія, комедія.
Рейтинг IMDB: 6,7.

Небезпечний метод

Небезпечний метод

Цікавий і неординарний фільм показує розвиток взаємовідносин між засновниками психоаналізу Зигмундом Фрейдом і Карлом Густавом з розумною і привабливою пацієнткою психіатричної лікарні Сабіною Шельман, яка потрапляє сюди після смерті своєї сестри.

Рік: 2011.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 6,4.

Вовк з Уолл-Стріт

Вовк з Уолл-Стріт

Джордан Белфорт — успішний біржовий маклер, який знає ціну бізнесу і високим злетам. Однак, в 1990 році, відмовившись від участі в грандіозній афері з цінними паперами, що розкрила таємний зв’язок ділового світу з мафією, він ставить всю свою кар’єру під удар, потрапляючи у в’язницю на 20 місяців.

Рік: 2013.
Жанр: драма, біографія, кримінал.
Рейтинг IMDB: 8,2.

Жахи, трилери, катастрофа

Шість демонів Емілі Роуз

Шість демонів Емілі Роуз

Реальна історія побожної дівчини, чиє тіло, душу і розум захопили якісь темні сили — так стверджує місцевий парафіяльний священик, який опинився на лаві підсудних за проведений обряд екзорцизму з трагічним фіналом.

Рік: 2005.
Жанр: жахи, містика, трилер, драма, детектив.
Рейтинг IMDB: 6,7.

Закляття

Закляття

Сюжет, заснований на реальній страхітливій ​​історії сім’ї Перонів, показує містичні події, що відбуваються в Род-Айленді в 1970-х роках. Перони стверджували, що живуть в будинку, що кишить примарами і злими духами, на боротьбу з якими були запрошені відомі на той час дослідники паранормальних явищ Лоррейн і Ед Уоррени.

Рік: 2013.
Жанр: жахи, містика, трилер.
Рейтинг IMDB: 7,5.

Гарний, поганий, злий

Гарний, поганий, злий

Шокуюче кіно про спритного і хитромудрого серійного маніяка-некрофіла, але, в той же час, зразкового сім’янина, що приховує своє страшне хобі, —Теда Банді. Засноване на кривавих подіях, що відбувались в США в 1970-х роках.

Рік: 2019.
Жанр: трилер, детектив, драма, кримінал.
Рейтинг IMDB: 6,6.

Неможливе

Неможливе

Фільм заснований на трагічній події, що сталася біля берегів Індонезії в 2004 році. У центрі сюжету — британська сім’я, яка прилетіла на відпочинок до Таїланду. Безтурботний ранок біля басейну здавався казкою, поки головна героїня — Марія, не помічає темну стіну стрімко прямуючого цунамі.

Рік: 2012.
Жанр: драма, катастрофа.
Рейтинг IMDB: 7,6.

Глибоководний горизонт

Глибоководний горизонт

Страшна техногенна катастрофа сталася в Мексиканській затоці в 2010 році на одній з нафтових платформ, що і лягло в основу сюжету фільму «Глибоководний горизонт». У кінострічці ви побачите не тільки якісні візуальні ефекти, а й справжній приклад відваги, мужності і сміливості працівників платформи, що ступили на вахту в цей злощасний день.

Рік: 2016.
Жанр: драма, бойовик, катастрофа.
Рейтинг IMDB: 7,1.

Чорнобиль

Чорнобиль

Міні-серіал «Чорнобиль» відображає реальну історію розвитку подій під час і після трагічної техногенної атомної аварії, що сталася на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року. Скандальний серіал про жахливу катастрофу світового масштабу отримав безліч кінонагород і позитивних рецензій, тому міні-серіал з 5 серій просто обов’язковий до перегляду.

Рік: 2019.
Жанр: драма, катастрофа, історичний.
Рейтинг IMDB: 9,4.

Наслідки

Наслідки

Фільм показує реальну історію чоловіка, який втратив свою дружину і вагітну доньку в авіакатастрофі, що сталася в Німеччині: через неуважність диспетчера в польоті зіткнулися два літаки. Не знайшовши справедливості, чоловік сам вирішує покарати диспетчера, який розпочав нове життя після страшного інциденту.

Рік: 2016.
Жанр: драма, трилер, катастрофа.
Рейтинг IMDB: 5,7.

Детективи, кримінальні

Велика гра

Велика гра

Моллі Блум подавала надії у лижному спорті, але не потрапила в Олімпійську збірну. Вирішивши покінчити зі спортивним минулим, Моллі організовує підпільні змагання з покеру, поступово вибудовуючи найдорожче казино Голлівуду, приховане від очей законодавства. Мільярдери, шейхи, знаменитості та інші представники лакшері життя ставили на кін мільйони доларів, піддаючись духу азарту і оточенню, яке Моллі ретельно підбирала, але хто здатний врятувати її від мафії і ФБР?

Рік: 2017.
Жанр: драма, кримінал, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,4.

Пограбування на Бейкер-стріт

Пограбування на Бейкер-стріт

Лондон, 1970-ті. До продавця автомобілів, заборгувавшому кримінальним кредиторам багато грошей, звертається давня подруга зі, здавалося б, неймовірною, але привабливою пропозицією — пограбувати банк. Поповнюючи команду недосвідчених, але тямущих злочинців, група з чотирьох людей купує непримітний магазинчик по сусідству з банком і планує підкоп в сховище, в якому цінними виявляються не тільки гроші.

Рік: 2008.
Жанр: кримінал, трилер.
Рейтинг IMDB: 7,2.

Сноуден

Сноуден

Едвард Сноуден працював в спецслужбах США, підтримував антитерористичні кампанії і беззастережно вірив в свою Батьківщину. Але яке було здивування і шок громадськості, коли цей хлопець в 2013 році зробив найбільше викриття уряду і розкрив таємницю надсекретних документів: законослужителі тотально стежать за своїми громадянами та іншими державами через всілякі гаджети та інші пристосування. Ціна правди стає занадто високою для Сноудена, який втрачає все і відтепер є зрадником рідної країни.

Рік: 2016.
Жанр: драма, трилер, кримінальний, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,3.

Далласький клуб покупців

Далласький клуб покупців

Рон Вудруф — американський електрик, який вів далеко не праведне життя. У 1986 році у нього виявляють СНІД, а доктор прогнозує жити не більше півроку. Не бажаючи миритися з новою реальністю, Рон продовжує «лікуватися» нетрадиційними речовинами, тим самим подовжуючи собі земні хвилини і поступово налагоджуючи великий підпільний бізнес з продажу таких ліків іншим хворим. Засновано на реальній історії.

Рік: 2013.
Жанр: драма, кримінал, біографія.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Зодіак

Зодіак

Фільм розгортається на тлі реальної серії вбивств в Сан-Франциско. З 1969 року маніяк на прізвисько Зодіак тероризує місто, скоюючи жахливі вбивства одне за одним впродовж цілих 12 років. Зодіак грає в зашифровані послання, відправляючи їх до редакції кількох великих газет. У той же час двоє журналістів починають своє розслідування.

Рік: 2007.
Жанр: драма, кримінал, трилер, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,7.

Спіймай мене, якщо зможеш

Спіймай мене, якщо зможеш

Френк Абігнейл — молодий хлопець із заможної родини, який впевнено дивиться у майбутнє, але життя має на нього інші плани: батько юнака звинувачується в приховуванні доходів і несплаті податків, через що сім’ї доводиться переїжджати в захудалу квартирку, а Френку навчатися у звичайній школі . Хлопець починає усвідомлювати цінність грошей і вирішує йти легшим шляхом до їх видобутку: володіючи непоганою спритністю рук, юнак підробляє банківські чеки, а потім і самі купюри. Без проблем отримуючи бажане, Френк розважається як може: завдяки своїй кмітливості і хитромудрості, він підробляє папери і стає пілотом, а після доктором і юристом, але цим веселощам не судилося тривати вічно.

Рік: 2002.
Жанр: детектив, трилер, біографія, кримінальний.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Американський гангстер

Американський гангстер

Працюючи водієм одного з кримінальних босів міста, Френк ніким не сприймався всерйоз. Після несподіваної смерті начальника, він хапає удачу за хвіст і будує власну імперію вуличної торгівлі наркотиками, користуючись своєю вродженою винахідливістю і діловою етикою. Дотримуючись своєї блискучої інтуїції і злочинних законів вулиць, Френк Лукас стає лідером кримінальних синдикатів і найвпливовішою людиною міста.

Рік: 2007.
Жанр: кримінал, драма.
Рейтинг IMDB: 7,8.

Пригоди, виживання, документальні

У владі стихії

У владі стихії

Заснований на реальній події, фільм розповість нелегку історію двох закоханих, які відправляються у водну подорож по Тихому океану на розкішному човні. Доля приготувала для них важке випробування: судно потрапляє в один з найсильніших ураганів і тепер у владі стихії не тільки їхні почуття, а й життя.

Рік: 2018.
Жанр: пригоди, драма, трилер, виживання.
Рейтинг IMDB: 6,6.

127 годин

127 годин

Альпініст Арон Ралстон потрапляє у важку ситуацію: завалений валуном в гірському каньйоні, він не може вибратися звідти вже кілька діб. Зібравши всю волю в кулак, Арон наважується на відчайдушний вчинок.

Рік: 2010.
Жанр: пригоди, драма, трилер, виживання.
Рейтинг IMDB: 7,6.

Еверест

Еверест

Група альпіністів відправляється до піку наймогутнішої гори планети — Евересту. Стихія так і шепоче — Еверест буде покірний не всім, адже цей підйом за межами людських можливостей. Але кілька чоловіків кидають виклик негоді, тим самим прирікаючи себе на виснажливі випробування долі.

Рік: 2015.
Жанр: пригоди, драма, трилер, виживання.
Рейтинг IMDB: 7,1.

Кон-Тікі

Кон-Тікі

Кон-Тікі — хиткий пліт, на якому здійснив свою знамениту подорож через Тихий океан відомий археолог, мандрівник і письменник Тур Хейєрдал в 1947 році. Тур і п’ятеро його супутників пройшли через неймовірні випробування: зустріч з китами і голодними акулами, бурхлива стихія і постійна небезпека для життя. Епічна експедиція знайшла своє відображення не тільки в оповіданнях Хейєрдала, але і в чудовому фільмі, який назавжди увічнив реальну історію відважних мандрівників.

Рік: 2012.
Жанр: пригоди, біографія.
Рейтинг IMDB: 7,2.

Відкрите море

Відкрите море

Страшна історія сімейної пари заснована на реальних подіях. Перебуваючи у відпустці, закохані вирішили не відлежуватися на пляжі, а подивитися на підводні красоти, занурившись з аквалангом посеред океану. Туристичний катер, не помітивши відсутність двох дайверів, залишає місце занурення, а двоє молодих людей опиняються в полоні нескінченної води і кровожерливих акул.

Рік: 2003.
Жанр: трилер, виживання, драма, жахи.
Рейтинг IMDB: 5,7.

Життя

Життя

Цей захоплюючий документальний фільм про життєвий цикл всього живого заворожує глядачів з першої хвилини перегляду. Реальні пригоди виживання тварин в дикому середовищі відкриваються людині по-новому, зворушливо торкаючись наших сердець.

Рік: 2011.
Жанр: документальний, про тварин.
Рейтинг IMDB: 7,9.

Які фільми з нашого списку вирішили дивитися найближчим часом, чия історія вразила найбільше? Які фільми, засновані на реальних подіях, можете порадити для перегляду? Діліться своїми кінознахідками в коментарях ?

3 коментарів
  • Ханна

    С удовольствием смотрели с мужем “поймай меня если сможешь”, “Далласский клуб покупателей”, “зеленую книгу” и многие другие из этой статьи, а вот “эверест” давно собираюсь с духом посмотреть, обожаю Джейка Джилленхола.

  • Ирина

    Очень интересная и познавательная статья. Некоторые фильмы знакомы , и они действительно достойны внимания и просмотра, даже повторного. Описание построено так, что с каждым из перечисленных шедевров хочется познакомиться поближе. Спасибо.

  • Катя

    Пам’ятаю, дивилася “гру моллі”. трохи затягнутий фільм, але всеодно дуже цікавий. після перегляду захотіла навчитися грати в покер))

    О, ще можу добавити в список документальний фільм “сурикати”. реально пізнавальна документалка про конкретну сім’ю сурикатів і їхні пригоди. мілашки)))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *