Рибалка у Харківській області: де порибалити у Харкові та під Харковом

Рыбалка в Харькове

Запорука доброї рибалки – професійні снасті, досвід, трохи удачі і, звичайно, «рибне місце». У Харкові і області є чимало річок і ставків, де можна від душі порибалити і насолодитися гарними видами.

Ми підготували список популярних місць, де добре клює. 

Снасті, прикорм, намети і все, що потрібно для відпочинку на природі можна вигідно замовити онлайн на Покупоні з кешбеком на особистий рахунок і доставкою від Нової пошти. Щоб від риболовлі залишилися тільки позитивні емоції, ознайомтеся з правилами та обмеженнями на рибну ловлю в Україні.

Читайте у статті:

Платні рибні місця з будиночками

На платних водоймах створюються комфортні для рибалок умови: чисті береги, сижі, обладнані альтанки з мангалами. Перевага платної риболовлі – це потенційно краще клювання, оскільки ставки регулярно зарибнюються. Крім того тут можна половити рибу навіть під час нересту. Куди поїхати за хорошим уловом, читайте нижче.

1. Червоний Прапор

Червоний Прапор

Цей комерційний спортивний ставок вважається одним з кращих в Харківській області. Його площа – 27 га, глибина – до 6 м. У районі вершини ставок розділений на дві довгі затоки. Бувалі рибалки віддають перевагу секторам у вузьких місцях: кажуть, тут ловиться краще. Дозволено підгодовувати будь-якими способами, тому не забудьте взяти прикорм.

Хоч водойма і спортивна (тобто ловля передбачена за принципом зловив-відпустив), можна забирати з собою карасів, сомів, окунів, лящів і всю білу рибу без обмеження, а також до 3 кг коропа, білого амура від 1,5 до 3 кг . А ось юшки з товстолобика, судака, щуки покуштувати не доведеться: ловля цих видів риб тут заборонена.

Поблизу водойми немає баз відпочинку, тому про комфортне перебування варто подбати самостійно. Намети, спальні мішки, розкладні крісла можна замовити на Покупоні з вигідним кешбеком і доставкою від Нової пошти. Як вибрати намет, читайте у нашому огляді.

Риболовля платна: перша доба – 250 грн з рибалки, друга – 200 грн, третя – 100 грн, четверта – безкоштовно. 

Додаткові послуги: оренда мангалу – 25 грн; оренда коропового мату – 20 грн; в’язка дров – 25 грн; відро замоченої зерносуміші – 30 грн.

Відстань від Харкова: близько 80 км.
Де знаходиться: с. Червоний Прапор, Харківська область.
Контакти: +38(068)700-73-60, +38 (050) 629-05-37.
Координати GPS: 49.965530, 35.367320.

2. Кампліца (Задонецьке)

Кампліца (Задонецьке)

Ставок у селі Задонецьке – це колишній кар’єр. Для нього характерні різкі перепади глибин і круті звали. Камплиця по всій береговій лінії має велику кількість підходів до води і сиж, звідки зручно ловити рибу на спінінг. Тут без особливих зусиль можна зловити окунів середнього розміру. Досвідчені рибалки віддають перевагу ловлі з човна на глибоководних ділянках.

На березі є дерев’яні будиночки, де можна цілком комфортно розташуватися, якщо вирішите приїхати з ночівлею. На території рибного господарства є альтанки і дитячі майданчики, тому приїжджати сюди можна всією сім’єю.

Ціна: з берега – 150 грн за добу; з човна – 150 грн за одного рибалки, другий і наступний – по 100 грн.

Відстань від Харкова: близько 55 км.
Де знаходиться: с. Задонецьке Зміївського району, Харківська область.
Контакти: +38 (095) 416-78-87; +38 (050) 614-36-83.
Координати GPS: 49.668437,36.412412.

3. Бобрівка

Бобрівка

Цей ставок з будиночками розташований зовсім недалеко від міста, всього у 16 км. Особливість водойми – коропова трофейна ловля. Тут можна зловити коропа від 200 грам до 10 кг, карася або товстолобика. Майте на увазі, що ловити хижу рибу навесні і восени заборонено.

Вершина ставка з одного його боку знаходиться в березовому гаю, де відпочиваючі можуть сховатися від спеки. Про всяк випадок прихопіть тент або намет, якщо в тіні не вистачить місця. Розміститися на ніч можна також в одному з трьох будиночків на території рибного господарства.

Ціна риболовлі: світловий день – 150 грн, доба – 200 грн. 

Відстань від Харкова: близько 16 км.
Де знаходиться: с. Бобрівка Харківської області.
Контакти: +38 (050) 870-23-93.
Координати GPS: 50.044817, 36.401412.

4. Водобуд (В’ялівське водосховище)

Водобуд (В'ялівське водосховище)

Водобуд цікавий любителям риболовлі насамперед ловом карася, хоча нерідко можна зловити товстолобика і білого амура. Уздовж лівого берега побудовано кілька затишних сиж, довжиною до 10 м, а також є розчищені місця для лову з берега.

Тим, хто їде на водойму «за компанію», теж буде, чим зайнятися. Тут є досить широкий насипний піщаний пляж з розчищених заходом у воду, тому можна плавати і засмагати. Для любителів активного відпочинку є волейбольний майданчик, так що не забудьте взяти м’яч. Організувати пікнік можна в альтанці або під навісом (за окрему плату) або повноцінно пообідати в кафе.

Ціна: з берега – 150 грн на добу з людини, з човна – 200 грн.

Відстань від Харкова: близько 23 км.
Де знаходиться: с. Циркуни Харківської області.
Контакти: +38 (067) 171-49-76.
Координати GPS: 50.095329, 36.448991.

5. Костянтинівка 1

Костянтинівка 1

Ставок розташований в Зміївському районі, у 30 км від Харкова. Він орієнтований виключно на рибну ловлю і славиться хорошим клюванням. Тут водяться карась, короп, щука, окунь, білий амур, товстолоб, судак. 

Рибгосп обладнаний зручними сижами, половити можна також з розчищених місць на березі. Дозволено завозити снасті човном. Все необхідне для риболовлі можна вигідно замовити на Покупоні з кешбек-знижкою і доставкою до дверей від Нової пошти.

Риболовля платна: з берега – 150 грн на добу з людини.

Відстань від Харкова: близько 30 км.
Де знаходиться: с. Водяне Зміївського району.
Контакти: +38 (099) 714-80-44.
Координати GPS: 49.782232,36.238669.

6. Костянтинівка 2

Костянтинівка 2

Водойми Костянтинівка 1 і Костянтинівка 2 знаходяться поруч і належать одному рибному господарству. Але на другому ставку можна не тільки поблесніти, але і відпочити з сім’єю і друзями. Біля сиж є навіси, обладнані мангалами, а для великих компаній – дві окремі просторі альтанки, де можна організувати свято на природі. З будиночками, розташованими на території, у вас не виникне питань, де зупинитися на ночівлю. Якщо ж вважаєте за краще відпочивати з наметом, його можна встановити на березі. Як вибрати якісну намет, читайте в огляді.

Глибина озера – до 6 метрів, дно чисте, без корчів і сміття. Ставок ніколи не спускався і регулярно зариблюється личинкою і мальком. Тут можна половити коропа, білого амура, товстолоба, окунів, судака, крупного карася – обмежень по вилову немає.

Риболовля платна: 200 грн на добу. У вартість входить сижа з альтанкою, користування мангалом, дрова.

Відстань від Харкова: близько 30 км.
Де знаходиться: с. Водяне Зміївського району.
Контакти: +38 (099) 350-15-24.
Координати GPS: 49.775027, 36.233175.

7. Костянтинівка 3

Костянтинівка 3

Озеро Костянтинівка 3 розташоване у невеликій западині, глибина біля дамби – 2-6 метрів, на розливі в найширшій частині – 1-1,5 метра. Секторів для лову небагато, але всі обладнані сижею або підходом. Є дерев’яні альтанки, які можна орендувати за окрему плату.

На Костянтинівці 3 зазвичай хороший кльов. Гарна локація, щоб половити карася, коропа, щуку, сома, білого амура. 

Ціна риболовлі: 200 грн на добу з людини. Користування альтанкою оплачується окремо – 50 грн.

Відстань від Харкова: близько 35 км.
Де знаходиться: с. Водяне Зміївського району.
Координати GPS: 49.763718, 36.231459.

Де половити рибу безкоштовно?

Під Харковом чимало місць, де можна порибалити безкоштовно. Дикі водойми відрізняються від платних відсутністю обладнаних сиж при лові з берега, але улов тут може бути нітрохи не гірше. Щоб створити собі комфортні умови, беріть з собою складні меблі. Бувалих рибалок напевно зацікавить нічна рибалка, але до неї потрібно підготуватися заздалегідь: купити намет, ліхтарі, спеціальні снасті. Все, що потрібно для рибного лову, можна вигідно замовити на Покупоні з кешбек-знижкою і доставкою до дверей від Нової пошти.

1. Печенізьке водосховище

Печенізьке водосховище

Якщо ви любите риболовлю, то просто не можете не знати це місце. Печенізьке – найбільше водосховище Харківської області, розташоване на річці Сіверський Донець. Його глибина досягає 20 метрів, середня – 4 метри. Особливою популярністю серед рибалок користується дамба: тут хороше клювання і влітку, і взимку. У водосховищі водиться понад 30 видів риб: судак, лящ, щука, плітка, лин, язь, густера, жерех, головень, синець. Водойма регулярно зарибнюється білим амуром, сазаном, товстолобиком. Найчастіше тут рибалять зі спінінгами, хоча уздовж берега чимало відпочиваючих, які ловлять на вудку.

Як раніше писали у статті, Печенізьке водосховище – одне з улюблених місць відпочинку харків’ян. Крім рибного лову воно приваблює відпочиваючих просторими піщаними пляжами, мальовничими сосновими і хвойними лісами, грибними та ягідними місцями. Уздовж берега розташовані бази відпочинку і приватні будиночки, де можна зупинитися на кілька днів. Але справжні рибалки воліють взяти з собою намети, спальні мішки, складні меблі, мангал і зайняти місце ближче до водойми. Якщо їдете з родиною, то беріть з собою м’ячі, бадмінтон, настільні ігри, щоб ніхто не нудьгував і не відволікав вас від лову. Інвентар для риболовлі можна вигідно замовити на Покупоні з кешбеком на особистий рахунок і доставкою до дверей від Нової пошти.

Ціна: безкоштовно.

Відстань від Харкова: близько 55 км.
Де знаходиться: Печенізький район Харківської області.
Координати GPS: 49.908418, 36.949687.

2. Старий Салтів

Старий Салтів

Селище Старий Салтів розташоване на правому березі Печенізького водосховища. Він вважається головною Меккою харківського туризму. Сюди їдуть відпочити і душею, і тілом. Селище оточене сосновим лісом, тут завжди свіже цілюще повітря, можна піти за ягодами і грибами.

Уздовж берега розташовані бази відпочинку, від бюджетних варіантів до корпусів з усіма зручностями класу люкс. Наприклад, на базі відпочинку «Дружба» можна орендувати будиночок економ-класу зі знижкою 30% від Покупона. 

У Старому Салтові навіть недосвідчений рибалка зможе отримати пристойний улов ляща, щуки, судака, окуня, плотви. Бувалі рибалки напевно не поїдуть без трофейної великої риби. Тільки не забудьте взяти з собою рибальські снасті і прикорм. Все інше – справа техніки і фарту :).

Ціна: безкоштовно.

Відстань від Харкова: близько 55 км.
Де знаходиться: Вовчанський район Харківської області.
Координати GPS: 50.079537, 36.797487.

3. Сіверський Донець

Сіверський Донець – найбільша річка східної України. Видове різноманіття риб вражає, а мінливий рельєф дає можливість пробувати різні способи лову. На річці не складе особливих труднощів зловити як дрібну (окуня, плотву, краснопірка, підлящик), так і велику рибу (лящ, судак, сом, щука). Хижу рибу можна поблесніти за допомогою спінінга і живця, мирну – на вудку або фідер. Щоб зручно розташуватися на березі, візьміть з собою розкладне крісло.

На Сіверському Донці дуже багато красивих місць, є розчищені піщані пляжі. Так що тут можна не тільки порибалити, а й відпочити всією сім’єю. Щоб насолодитися гармонією з природою, беріть з собою намети, спальні мішки і влаштовуйте кемпінг прямо на березі.

Ціна: безкоштовно.

Відстань від Харкова: близько 55 км.
Де знаходиться: Зміївський район Харківської області.
Координати GPS: 49.675846, 36.378075. 

Де ловити під час заборони?

Щоб ніщо не зіпсувало задоволення від улюбленого заняття, варто заздалегідь ознайомитися з правилами та обмеженнями риболовлі в Україні. Тимчасова заборона на ловлю риби діє в нерестовий період: на річках і в корінних водах – до 21 травня, на водосховищах – до 10 червня, у притоках річок – до 30 червня. У цей період дозволена тільки ловля з берега на одну поплавкову чи донну вудку з одним гачком або на спінінг. Рибалити на будь-які снасті без штрафів і проблем можна на приватних платних ставках. Обмеження діють і на розмір улову: на безкоштовних водоймах – не більше 3 кг, а на платних – не більше 5 кг.

Щоб не завдавати шкоди природі і «не нарватися» на рибоохоронний патруль, ознайомтеся з картою нерестових ділянок. На ній позначені всі дозволені й заборонені зони для рибного лову під час нересту.

А вам більше подобається рибалити на платних або диких водоймах? Діліться у коментарях рибними місцями з вашого досвіду.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *