Мигове: розваги та визначні цікавинки курорту

Мигово

Карпати багаті на шикарні гірськолижні курорти. І якщо Буковель – це місцевий Нью-Йорк, де життя б’є ключем, то Мигове призначене для спокійного, розміреного відпочинку і відмінно підійде для лижників-аматорів та сімей з дітьми. Мигове – місце, де можна добре провести час в будь-який сезон: взимку на вас чекають лижі, навесні і восени – рафтинг, а влітку – засмагання біля басейну та походи в гори. Спеціально для любителів релаксу в горах #PokuponBlogTeam підготувала знижки на проживання в кращих готелях села Мигове і найкориснішу інформацію про курорт.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

У цій статті ви дізнаєтесь:

Екскурсії та розваги в Мигові в літній період

Найближчі околиці Мигова, та й вся Чернівецька область заслуговують на те, щоб повивчати їх та отримати порцію яскравих вражень. Розповідаємо, куди можна з’їздити з Мигова та що подивитися влітку та в інший час теплого сезону.

Усього в декількох кілометрах від Мигова знаходиться національний природний парк «Вижницький», тому не пропустіть можливість в ньому побувати. Парк розташований в низині, ви можете помилуватися на бурхливі гірські потоки, яким байдужий навіть лід, водоспади і поєднання зеленого соснового лісу з голими листяними деревами. Там стоїть неймовірна тиша, адже туди зовсім не встигла дістатися цивілізація.

Тільки ви і природа

Природні пам’ятки ㅡ велика перевага села Мигове, тут є що подивитися. Недалеко від села знаходиться урочище Солонець ㅡ це басейни з лікувальною Нафтусею, куди можна вирватися на день, щоб влаштувати для себе релакс-відпочинок. На хуторі поруч з урочищем навіть взимку можна релакснути в чані з солоною водичкою і травами.

Хочеться автентичності по повній? Що ж, тоді вперед на ринок в Берегометі, який знаходиться в 7 км від Мигова. І так, попереджаємо, він не туристичний, а значить будьте готові до курей, кіз і мішків картоплі. А ще смачної домашньої бринзи, хлібу з печі (беріть якомога більше, чесно, смачно так, що можна їсти взагалі без нічого), в’яленого м’яса, меду і нереально красивих і усміхнених гуцулів, які з’їжджаються сюди на підводах з кіньми.

Якщо вам хочеться порадувати себе не тільки красою природи й автентичним колоритом, подумайте про поїздку до Чернівців. Місто розташоване приблизно в годині їзди від села Мигове, тож ви цілком можете виділити півдня чи навіть весь день на огляд його пам’яток:

  • Знаменитий Чернівецький національний університет імені Федьковича, колишня резиденція митрополитів Буковини і Далмації, – місцевий «Хогвартс» і одна з найпопулярніших визначних пам’яток Західної України.
  • Прекрасний Будинок-Корабель на Центральній площі, побудований чернівецьким ділком для брата-моряка, щоб той не сумував по морю.
  • Миколаївський собор, який не залишить жодного туриста байдужим, завдяки незвичайній архітектурній геометрії.
  • Костел Серця Христового – чудовий зразок української неоготики XIX століття.
  • Театральна площа, що вражає цілісністю архітектурного ансамблю. Та й взагалі центром варто погуляти, якщо хочете зануритися в атмосферу позаминулого століття і насолодитися красою старовинних будівель.
Чернівецький університет

У самому Мигові можна відвідати «Трембіту». Це великий чотириповерховий розважальний комплекс, де знаходиться ресторан, боулінг, дитячий кінозал і нічний клуб, щоб загудіти на всю ніч. Тут же вас чекає смачний кальянчик для релаксу і задушевних розмов.

нічне життя Мигова
Нічне життя Мигова

Недалеко від спусків на тій же горі причаївся великий пейнтбольний клуб, який працює цілий рік. Розважатися можна і дорослим, і дітям, а гориста місцевість тільки додає екстриму. 

До речі, якщо ви любите адреналінові розваги, то вам напевно припаде до смаку рафтинг. Сезон сплавів по річці Черемош починається з квітня і триває до жовтня. Маршрут стартує в селі Усть-Путила, закінчується в Вижниці і займає 25 км. Зазвичай, на таку пригоду йде один день.

Рафтинг на річці
Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
9243 грн
7855.0 грн
Показати всі
79 акцій

Онлайн веб-камера – спеціально для того, щоб туристи мали змогу моніторити, яка погода та що відбувається на курорті у конкретний момент. Наразі не працює у зв’язку з обмеженнями воєнного часу.

Відпочинок взимку: траси та підйомники в Мигові

Взимку Мигове перетворюється на справжню Мекку лижників. Тут сніг є завжди, і це не жарт. Адже від примх погоди вас захищає штучне засніження спусків в Мигово. Покататися без сюрпризів можна з початку грудня до середини квітня. Кипить життя на Малій Кичері ㅡ в серці лижного курорту.

Лижник
Акції
Від 2 ночей з харчуванням у Пацьорка біля Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-35%
5200 грн
3379.0 грн
Від 2 ночей відпочинку в готелі «Новий» у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 7Б
-25%
2400 грн
1799.0 грн
Показати всі
23 акцій

Кипит жизнь на Малой Кичере ㅡ в сердце лыжного курорта.

У Мигові є 4 основні лижні траси:

  • Для тюбінгу ㅡ розвага поза сезоном та поза віком. Тут буде весело всій родині, від малого до великого. Це цілих 250 м класної гірки, де можна покататися на великих бубликах. До неї веде окремий витяг-мультиліфт.
  • Учбова. Для початківців у Мигові створені всі умови. Малюків тут можна ставити на лижі вже з трьох років, та й для дорослих знайдуться уважні інструктори, які навчать усім премудростям. Сам узвіз, до якого веде мультиліфт, займає 200 метрів. При цьому він досить широкий, щоб усі були в повній безпеці та комфортно опановували ази гірськолижного спорту.
  • Синя трасса довжиною понад кілометр добре підійде для початківців. Саме заради неї приїжджають сім’ї з дітками, які тільки-но починають кататися. Тут малолюдно, безпечно, а сам узвіз відносно пологий, завдяки чому новачок не може розвинути більшу швидкість. Піднятися сюди можна на бугельному витягу.
  • Паралельний бугель приведе вас на червону трасу для певних лижників. Вона йде тим самим схилом Кічери, але проходить окремою петлею через ліс, завдяки чому виходить більший перепад висот і траса подовжується.
Синя траса для аматорів
Синя траса добре підійде для освоєння нових навичок

Величезний плюс всіх трас – вони добре освітлені, а значить, ви зможете покататися навіть з настанням темряви, що особливо актуально в грудні-січні, коли темніє дуже рано.

У селі Мигове є система скі пасу (єдиного квитка на всі підйомники), завдяки якій ви можете і заощадити (чим більше підйомів ви купуєте, тим дешевші вони для вас), і менше стояти в чергах, кожен раз оплачуючи підйомники. Схема проста ㅡ ви купуєте картку в касі, кладете на неї гроші, а потім просто проходите через турнікети, минаючи касу.

У селі є 5 прокатів гірськолижного обладнання. Тобто не обов’язково тягти з собою важку снарягу, адже тут ви знайдете сноуборди і лижі, боти і навіть кріплення для камери, щоб зняти свої подвиги! Найприємніші ціни в прокаті №1, розташованому біля кас бугельників.

Біля каси бугельних підйомників знаходиться медпункт, в який ви можете звернутися в екстрених випадках.

Детальніше розташування всіх стратегічних об’єктів Мигово можна подивитися на нашій карті:

Мапа гірськолижних трас у Мигові
Мапа трас Мигово
Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в «Гірський узвіз»
Виженка (Чернівецька область), Мала Виженка вулиця, 380
-30%
3360 грн
2350.0 грн
Показати всі
9 акцій

Читайте також:
Буковель – сповнений розваг курорт Карпат
Як оригінально відсвяткувати день народження
Модні тенденції манікюру
Які аналізи потрібно здавати щорічно
Місця, де варто побувати на Західній Україні

Де зупинитися на курорті

Перевага Мигова в його компактності, тож в якому б готелі ви не зупинилися, вам буде близько до підйомників, закладіві магазинів. Туристична інфраструктура курорту дуже розвинена: тут є і великі готельні комплекси, і приватний сектор, де можна зняти будиночок, і котеджі, і бази відпочинку.

Де відпочити у Мигові?

«Карпати»: один із найбільших на гірськолижному курорті. У готелі вам запропонують СПА-відпочинок: 2 великі відкриті та закриті басейни, сауна, лазня, масаж ніг рибками Гарра Руфа та фітобочка. У комплексі є котеджі для сімей та великих компаній та затишні просторі номери для пар. Ресторан готельного комплексу вважається одним із найкращих у Мигові. Безперечною перевагою є відкритий майданчик з видом на гори, де можна випити чашечку чаю або чогось міцнішого. Із розваг у «Карпатах» є дитяча ігрова кімната. 2 дні відпочинку на двох зі сніданками та спа обійдуться вам усього в 5599 8700 грн.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

Голод не тітка ㅡ де в Мигові смачно поїсти

Нагуляли голод? Вважаємо, що після прогулянок, спусків та екскурсій підкріпитися буде саме те, тим більше, що в Мигові ви знайдете заклади на будь-який смак та гаманець. Їх у Мигово багато і, залежно від того, в якому готелі ви зупинилися, на гугл-мапі можна підглянути найближче до вас.

Один з найстаріших і перевірених часом закладів ㅡ ресторан «Гетьман». Сюди приходять не тільки поїсти, а й насолодитися атмосферою. Інтер’єр виконаний в стилі середньовічного замку, кожен день грає жива музика. Смачно буде всій родині, адже для діток є окреме меню.

страва у Гетьмані
Смачно і антуражно

Ще один заклад, гідний вашого візиту, – «Карпатська вежа». Це ресторан з видом на гори, що відкривається з величезних панорамних вікон. Тут прекрасна європейська і українська кухня.

Ресторан Карпатська вежа
Трапези доповнює вид на гори з вікон

Ну і який же карпатський курорт без «Колиби»? Варіант поїсти під акомпанемент запальної музики є і в Мигові. «Колиба» зручно розташована щодо підйомників, а більшість страв тут готують на відкритому вогні. 

Колиба у Мигові
Гуцульський колорит
Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі у будні у «У Марусі» під Києвом
Миколаївка (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
73 акцій

Як доїхати до Мигова

Мигове знаходиться за 60 км від Чернівців, дістатися туди легко з великих міст України. Ось так виглядатиме ваш зразковий шлях на карпатський курорт.

Спочатку ви дістанетеся потягом з Києва, Одеси, Харкова, Івано-Франківська, Львова до Чернівців. Заздалегідь придбайте квитки через Приват24 або сайт Укрзалізниці (там же можна переглянути розклад).

Діставшись Чернівців, ви маєте можливість сісти на один з рейсових автобусів: Чернівці-Мигово або Чернівці-Вижниця. Розклад автобусів можна переглянути в інтернеті: ходять вони з 8:30 до 18:40 з інтервалом близько 3 годин. Ціна на квиток стартує від 72 грн. 

Також ви можете, не відходячи від залізничного вокзалу, замовити таксі. Приватний перевізник домчить вас на місце від 700 грн за 4 особи. Також не забувайте, що більшість готелів за додаткову плату та на запит надають індивідуальний трансфер.

Зручно їхати до Мигова власною автівкою, адже в більшості готелів безкоштовні парковки, та й відпочивати з машиною набагато зручніше, адже ви не будете обмежені одним селом, а зможете подивитися й околиці. Вибираючи траси, якими зручніше і швидше можна дістатися місця, керуйтеся відгуками водіїв.

Натиснувши на мапу, ви зможете побудувати маршрут до Мигова з будь-якої точки:

Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
222 акцій

Читайте також:
Курорт Драгобрат – для новачків та екстремалів
Як навчитись кататись на лижах
Уроки для сноубордистів-початківців
Цікаві піші маршрути Києвом
Куди піти з дитиною у Києві

Ну як, рука потягнулася в сторону паспорта, щоб купити квитки до Мигова? Балуйте себе пригодами і відчуттями. Нехай ваші очі радують засніжені вершини, а про приємні ціни на відпочинок подбає Покупон.

А ще розповідайте нам, чи бували ви в Мигові, та діліться корисними порадами в коментарях.

5 коментарів
  • Родион

    прекрасный курорт. добираться легко – на поезде до Черновцов а потом уже автобусы ходят. красивая природа

  • Регина.О

    Отдыхала в Мигово в 2018, отдых сложился от и до! Рядом Черновцы, собственно через них мы и добирались, понравились улочки черновцов и природа и уединенность Мигово. Жаль что не видела эту статью до поездки, все таки парочку интересных мест мы упустили

  • Света

    очень любим горы с мужем, каждый отпуск стараемся спланировать чтобы по максимуму отдохнуть от города в окружении дикой природы. в Мигово очень красивые горы, мало туристов – идеально для парочки интровертов как мы)

  • Эльза

    Какие Альпы, когда у нас в Украине есть такая красота!! Надо ехать!

  • Чиж

    Парк Вижницкий оооочень красивый! Всем советуем побывать! Быть в Мигово и не заехать туда- большая ошибка!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *