Куди поїхати в жовтні: оксамитовий сезон в Україні

Відпустка в жовтні ? – чудова ідея. Другий місяць осені, зазвичай, тішить теплою стабільною погодою (в середньому +14oC) та сонечком з мінливою хмарністю. У народі – «бабине літо», а для відпочиваючих – «оксамитовий сезон»: як провести цей час максимально круто і цікаво? Покупон продовжує відкривати для вас Україну і розповідає, куди поїхати в жовтні і де зупинитися з вигідними знижками до 75%.

Буковель

Курорт Буковель в усі сезони користується популярністю, і осінь не виняток. Жовтень – середина сезону, золота пора, коли Карпати одягаються в усі відтінки жовто-червоної палітри ? І це перший привід поїхати сюди в цей час. Про інші переваги – читайте далі ?

Курорт Буковель восени

Чим зайнятися

Отже, що цікавого чекає вас на курорті Буковель в другому місяці осені?

  • Прогулянки осінніми лісами, які можна доповнити збиранням грибів і барвистими фотосесіями.
  • Піші туристичні маршрути, трекінг, підкорення вершин.
  • Катання на квадроциклах.
  • Велопрогулянки.
  • Рафтинг по річках Чорний і Білий Черемош, Стрий, Прут. Сезон сплавів по воді починається в квітні-травні і триває до жовтня, якщо річки повноводні і погода сприяє.
  • Посиденьки в місцевих ресторанах з традиційним карпатським меню.
  • SPA-релакс: лазні на дровах, купання в чанах і інші розслаблюючі розваги.

Де зупинитися

«Марина»: 2 дні відпочинку для двох за 1744 2180 грн з усіма зручностями. 

«Kasimir Resort Hotel & SPA»: 2 доби проживання на двох за 3999 6398 грн – зі сніданками та безлімітним спа-відпочинком (4 види сауни, соляна кімната, два басейни – дорослий та дитячий, багатофункціональний душ).   

 

«Новий»: 2 дні відпочинку для двох за 3079 4100 грн – з орендою альтанки та мангалу, релаксом у сауні та прокатом велосипедів.  

Яремче

Мальовничий курорт за 40 км від Буковеля закохує в себе з першого погляду. Яремче знаходиться в гірській долині на березі річки Прут, околиці міста багаті на природні пам’ятки і красиві локації. Якщо ви мрієте про спокійний розмірений відпочинок на природі та затяжні осінні прогулянки, то Яремче – це ідеальний варіант для жовтневої відпустки.

Що робити в Яремче восени

Чим зайнятися

Куди сходити і що подивитись у Яремчі у жовтні:

  • Відвідати каскадний водоспад Пробій – візитівку курорту.
  • Пройтися пішохідним туристичним маршрутом на хребет Явірник.
  • Закупитись сувенірами на найпопулярнішому в Карпатах базарі-ярмарку неподалік Пробія.
  • Взяти участь у рафтинг-турі або сплавитися на байдарці.
  • Подивитися на скелю «Слон».
  • Відвідати старовинний Манявський скит, а потім зазирнути на Манявський водоспад.
  • Зайти до унікальної Михайлівської церкви, побудованої в XIX столітті з дерева.
  • Піти в міні-зоопарк, де можна побачити і навіть погодувати диких кабанів, косуль, оленів, орлів та інших звірів
  • Погуляти стежкою Довбуша і побачити знамениті скелі, де, за переказами, ховалися опришки.

Де зупинитися

«Карпатські зорі»: 2 дні проживання за 3499 4520 грн – зі сніданками та вечерями, безлімітним відвідуванням спа-комплексу та іншими зручностями, доступними на території готелю.  

Драгобрат

У жовтні найвищий гірський курорт України Драгобрат ще не може порадувати лижними розвагами, зате чудово підходить для тих, хто хоче побути наодинці з природою та її красою.

Поїхати на курорт восени в Драгобрат

Розваги у Драгобраті

Що пропонує Драгобрат у жовтні:

  • Гірський трекінг наймальовничішими місцями.
  • Велотуризм – для фанів активного відпочинку.
  • Романтичні прогулянки верхи на конях.
  • Альпінізм – як самостійний за наявності досвіду, так і у супроводі інструкторів.
  • Риболовля – восени вона обіцяє особливо щедрі улови.
  • Збір ягід та грибів у гірських лісах.
  • Банний відпочинок, релакс у традиційних карпатських чанах.

Де зупинитися

«Зелена дача»: 2 доби проживання для двох за 2239 3200 грн – зі сніданками та вечерями, орендою мангалу або барбекю, настільними іграми та знижкою 20% на чан та сауну в якості приємного бонусу.  

Читайте також:
? Розваги курорту Буковель
? Як відпочити в Яремче
? Чим зайнятися на курорті Драгобрат
? Найкрасивіші локації Карпат 

Виноградів 

Цікавить не лише відпочинок, а й оздоровлення чи профілактика – приїжджайте відпочивати до Виноградова. Це спокійний затишний курорт у Закарпатській області, його головне багатство – мінеральні води трьох типів: «Теплиця», «Олегівська» та «Кушницька». Вони лікують широкий спектр захворювань опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту, ендокринної системи і не тільки. Виноградів має багату історію: за часів Австро-Угорської імперії він називався Севлюш, тут дав свій перший концерт угорський композитор Бейла Барток і жив художник Імре Ревес.

Виноградів – гарне місце для відпочинку восени

Чим зайнятися

Виноградів порадує не лише гарною природою навколо та оздоровчими санаторіями, а й культурною програмою. Які розваги тут доступні:

  • Подивитися на руїни середньовічного Виноградівського замку та замку Нялаб у селі Королево.
  • Завітати до ботанічного заказника Чорна гора, який є частиною Карпатського біосферного заповідника.
  • Піднятися до печери «Морське око» на вершині Чорної гори – за легендою, там заховані скарби тамплієрів.
  • Сходити на екскурсію Виноградівським винзаводом.
  • Прогулятися територією францисканського монастиря XVI століття.
  • Відвідати палац баронів Перені.

Де зупинитися

«Орлине гніздо»: 3 дні відпочинку для двох за 5999 7500 грн. У вартість входить триразове харчування, консультація лікаря, 5 медичних процедур, плавання у критому басейні, лікування грязями з озера Сиваш, заняття на дошці Євмінова та у спортзалі.  

«Чорна скеля»: 2 доби проживання для двох за 4499 6000 грн – зі сніданками, спа-релаксом (хаммам, джакузі), орендою альтанки, мангалу, настільним тенісом.

Поляна

Ще одне містечко, куди варто поїхати у розпал золотої осені – це закарпатський курорт Поляна. Тут на вас чекає приємний релакс, багато свіжого повітря, приголомшливі види та цілюща вода.

Поляна підійде для відпочинку у жовтні

Що робити у Поляні

Поляна здебільшого є оздоровчим курортом, тому дозвілля в жовтні тут буде присвячено в основному відновленню фізичного та душевного здоров’я:

  • Лікування мінеральними водами, на які багата місцевість: «Поляна Купель», «Поляна Квасова», «Лужанська».
  • Прогулянки на природі: підйом на гору Кічера, променад по Вулканічному хребту та перевалам Боржавський та Оленевський.
  • Для допитливих – культурна програма: відвідування старовинної Уклинської дерев’яної церкви, екскурсії до свалявського історичного та краєзнавчого музеїв (від Поляни до Сваляви – 10 хвилин їзди). 

Де зупинитися

«Сонячний»: 3 дні проживання для одного за 5250 6180 грн – з триразовим харчуванням, консультацією лікаря, відвідуванням соляної кімнати та аромованни, грою в більярд та питтям мінеральної води «Поляна Квасова».  

Східниця

Популярний бальнеологічний курорт у Львівській області, де ви знайдете всі компоненти відпочинку мрії: чисте гірське повітря, аромат лісів, мальовничі краєвиди та цілющу воду. Навколо Східниці багато цікавих визначних пам’яток, і у самому селищі розвинена інфраструктура: санаторії, готелі, спа-готелі. На території Східниці налічується 38 джерел мінеральної води.

Популярний бальнеологічний курорт у Східниці

Чим зайнятися у Східниці

Жовтень – середина осені, золота пора, і в Східниці в цей час є багато варіантів відпочинку та розваг:

  • Лікування та профілактика мінеральними водами.
  • Грибне полювання.
  • Культурний відпочинок та огляд пам’яток: музей Є. Стоцького, кімната-музей народного побуту, парк «Святого Пантелеймона Цілителя», одна з найкрасивіших прикарпатських церков – церква св. Петра та Павла.
  • Поїздка до заповідника «Тустань».
  • Спа-відпочинок.

Де зупинитися  

«Вілла Ігнатьєва»: 2 дні відпочинку для одного за 1248 1560 грн – зі сніданками та вечерями, релаксом у сауні на дровах з басейном, відвідуванням соляної кімнати, дозвіллям (настільні ігри, спортивна кімната, DVD та книги, шахи), питтям мінеральної води з бювету.

«Villa Grand»: 2 доби проживання для одного за 1920 2400 грн – зі сніданками, відвідуванням сауни, грою в більярд та безкоштовною доставкою мінеральної води.

Заміський відпочинок

Коли не хочеться напружуватися і їхати далеко-далеко, а мрії про повноцінний відпочинок не залишають, саме час задуматися про пару днів у якомусь заміському готелі. Влаштуйте собі релакс-вікенд подалі від роботи і маси домашніх справ. Іноді пара ночей, проведених в затишному номері та кілька годин спа здатні забезпечити непогане перезавантаження.

«City Holiday Resort & SPA 5*» (Петропавлівська Борщагівка, Київська область): 1 доба відпочинку для двох за 4499 6000 грн – зі сніданками, спа-релаксом (басейни, парні), спелеотерапією та відвідуванням фітнес-центру.

«Вишеград» (Вишгород, Київська область): 1 день проживання для двох за 1199 1500 грн зі сніданками та всіма необхідними зручностями. 

«Гірський струмок» (Гора, Київська область): 1 доба проживання для двох за 2799 3500 грн – із сауною та іншими зручностями, доступними на території комплексу. 

«Krakow» (під Києвом): 1 день відпочинку для двох за 735 995 грн зі знижкою 20% на все меню ресторану в якості бонусу.

Читайте також:
? Оздоровчий курорт Поляна
? Східниця – край цілющих джерел
? Де відпочити у Карпатах восени
? Відпочинок у Карпатах з дітьми
? Комплекси для відпочинка з дітьми під Києвом
? Кращі фотолокації Київської області
? Де порибалити у Києві та за містом

А ви вже вирішили, як і де будете відпочивати в жовтні? Діліться ідеями та планами в коментарях.

4 коментарів
  • Ярина

    у меня в октябре день рождения и хоть раз хочется уже отпраздновать его в поездке. у меня 2 варианта куда бы хотела: в карпаты – судя по фото там невероятно красиво осенью, все в желто-оранжево-красных цветах и атмосферно. ну и вариант 2 это барселона или лиссабон. надеюсь в этом году хоть что то из этого получится

  • Давно хотів побувати в почаївській лаврі і от влітку 2019 року нарешті вирвались з друзями. Сподобалось те, що на території монастиря можна зупинитись. Не обов’язково в той же день їхати назад. Та і є на що подивитись. Словом непоганий вікенд видався. Я рекомендую вам якось проїхати сюди. Чудово можна провести вікенд і перезавантажитись.

  • Сема

    Отдыхали летом в Египте.Конечно было лучше, чем отдых на украинских курортах, но в Египте тоже есть нюансы. На территории отеля все супер, но как выходишь в город, то местные торговцы пытаются впарить вам всякую чушь.

  • Дмитрий

    В этом году для отпуска мы выбрали Сицилию. С погодой очень повезло: каждый день было около 27 градусов тепла, ясная погода, и это во второй половине октября! Остров невероятно понравился: из колоритного Палермо, в котором мы остановились, на автобусе было легко добраться до красивейшего пляжа Монделло, расположенного между двумя горами. Цвет моря здесь ярко-бирюзовый, песочек чистейший, а в многочисленных кафе на берегу можно подкрепиться пиццей, рисовыми шариками аранчини и божественным джелато. Один день отдыха мы выделили на поездку в городок Чефалу, который входит в список самых красивых малых городов Италии. Добираться туда менее часа на электричке. Очень рекомендую ехать на Сицилию в октябре, ведь погода комфортна, море прогрето за лето и нет толп туристов.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *