Куди поїхати на вихідні з Дніпра: красиві місця для відпочинку в Дніпропетровській області

Куди поїхати на вихідні з Дніпра: красиві місця для відпочинку в Дніпропетровській області

Скучили за активним відпочинком і новими враженнями? Тоді питання, куди поїхати на пару днів неподалік від Дніпра, для вас завжди актуальне. BlogPokuponTeam зібрала топ найцікавіших та найкрасивіших місць під Дніпром, де у вихідні можна зарядитися енергією на весь робочий тиждень. Читайте, де побувати, що подивитися у Дніпропетровській області та ловіть знижки на заміський відпочинок та розваги.

Акції
До 2 годин прокату квадроциклів «Kvadro Kamenskoe»
Кам'янське (Дніпропетровська область), Незалежності бульвар, 3В
-20%
900 грн
719.0 грн
До 2 години прокату баггі від «Kvadro Kamenskoe»
Кам'янське (Дніпропетровська область), Незалежності бульвар, 3В
-20%
1100 грн
879.0 грн
Показати всі
40 акцій

Читайте в нашому огляді:

Екскурсії та розваги під Дніпром

Шукаєте цікаві місця для екскурсій і турів вихідного дня недалеко від Дніпра? Або хочете розважитися більш екстремально? Тримайте кілька кльових пропозицій пізнавального проведення часу і екстрим-пригод під Дніпром. 

Екскурсія на равликову екоферму «Ravlyk park»

Щоб отримати незвичайні, екзотичні враження, вам не доведеться їхати в далекі країни – просто замовте екскурсію на «Ravlyk park». Це сімейна екоферма в Сурсько-Михайлівці, на якій вирощують равликів породи Helix Aspersa Muller, найпопулярнішої в Європі.

У вартість 400 650 грн входить:

  • Екскурсія, протягом якої вам розкажуть найцікавіші факти про равликів, їхні кулінарні та косметичні властивості. Ви зможете роздивитися молюсків ближче і навіть доторкнутися.
  • Фотозона, де можна зробити круті фотки.
  • Дегустація знаменитої французької страви з равликів Ескарго із келихом білого сухого вина чи лимонаду.
Екскурсія на равликову екоферму «Ravlyk park»
Екскурсія на равликову екоферму «Ravlyk park»

Катання на квадроциклах

Кортить адреналіну, швидкості та щоб вітер дув у обличчя? У селі Кам’янське можна орендувати квадроцикли та влаштувати екстремальну прогулянку на годину-дві. У суму 639 800 грн входить година прокату на одного, оренда екіпірування (костюм та шолом), а також супровід інструктора, який ознайомить вас із технікою безпеки та проведе докладний інструктаж. Буде весело, тим більше, що з собою можна взяти і дітей – кермувати на квадро можна вже з 10 років ?

Катання на квардроциклах у Дніпрі
Акції
Квиток до дитячого парку «Планета» в ТЦ «Караван»
Дніпро, Нижньодніпровська вулиця, 17
-40%
250 грн
149.0 грн
2 години гри в більярд в «Атмосфера»
Дніпро, Дмитра Донцова вулиця, 2А
-50%
320 грн
159.0 грн
Показати всі
89 акцій

Екскурсія до Троїцького собору

Троїцький собор у Дніпрі

Свято-Троїцький собор — унікальна дерев’яна споруда православної церкви, збудована без єдиного цвяха в 1778 році майстром з Харківщини — Якимом Погребняком. Ще один цікавий факт: собор має 9 веж-куполів, але в анфас або профіль завжди видно лише 8 із них.

Як вдалося здійснити ці неповторні архітектурні рішення — дізнайтеся на екскурсії, які регулярно проводяться для зацікавлених туристів з усієї України. Собор є пам’яткою українського бароко 18 століття, внесений до списку спадщини ЮНЕСКО. Дістатися до собору з Дніпра, крім як на машині, можна автобусом № 204 від центрального автовокзалу.

Де знаходиться: Новомосковськ, площа Перемоги, 1.

Поїздка до музею «Миколин хутір»

Музей «Миколаїв хутір» – гарне місце для екскурсії у Дніпрі

Етномузей «Миколин хутір», що знаходиться недалеко від Дніпра (в 50 км), поєднав у собі українські традиції та творчість. Майстри петриківського розпису, а за сумісництвом засновники музею Микола і Валентина Декі, оформили стіни музею-садиби традиційними рослинними орнаментами і візерунками, відтворили інтер’єр, побут і культуру Дніпропетровщини початку 20 століття.

Гості садиби можуть не тільки оцінити красу і точність оформлення музею в етно стилі, але і взяти участь в майстер-класах, козацьких іграх та розвагах, поласувати національними стравами. Музей «Миколин хутір» знаходиться в селі Мала Петриківка, дістатися якого можна особистим транспортом або на спеціальному екскурсійному автобусі.

Де знаходиться: Петриківка, Дніпропетровської області, Степова вулиця, 13.

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі з харчуванням у Золоті Піски на Дніпрі
Куліші (Дніпропетровська область), Зелена вулиця, 1Ж
-42%
3450 грн
1999.0 грн
Показати всі
45 акцій

Козацькі забави на хуторі «Галушківка»

Хутір «Галушківка» підійде для прогулянки у вихідні

Заснований в кінці 17 століття запорізькими козаками, хутір «Галушківка» під Дніпром є відреставрованим історичним пам’ятником української культури і побуту. На сьогоднішній день тут знаходиться три музеї-садиби 19 століття — музей селянського побуту, садиба гончара, будинок художника, а також макет козацького укріплення «Січ» і корчма. На хуторі можна залишитися з ночівлею, зупинившись у справжній українській хатинці з пічкою і затишною альтанкою зовні. Колоритний будиночок вміщує до 8 осіб.

З розваг: майстер-класи, стрільба з арбалетів, катання на конях та багато іншого. Найкраще сюди приїжджати на свята: на території комплексу проводяться веселі святкові програми для всієї сім’ї. До хутора «Галушківка» найзручніше добиратися на машині або на екскурсійному транспорті.

Де знаходиться: Гречане, Дніпропетровська область, Козацька вулиця, 28.

Час роботи: Сб-Нд 10:00-14:00.

Дендропарки та заповідники недалеко від міста

У разі постійного стресу корисно виїхати за місто, подихати чистим повітрям, помилуватися красою природи. А де ще можна отримати таке задоволення, як не у мальовничих паркових місцях?

Дніпровсько-Орільський заповідник

Дніпровсько-Орельський заповідник – гарне місце для прогулянки у Дніпрі

Складно повірити, що цей райський куточок знаходиться між двома промисловими гігантами — індустріальними містами Дніпро і Кам’янське. Територія заповідника з’єднує в собі долину річки Дніпро і русло найчистішої річки в Дніпропетровській області — Орелі.

У Дніпровсько-Орільський заповідник приїжджають для неспішних прогулянок на тлі незайманої краси зеленого лісу. Це заказник з рідкісними представниками флори і фауни, тож будьте обережні і дбайливі до природи.

Дніпровсько-Орельський заповідник варто відвідати з дітьми
Дніпровсько-Орільський заповідник

Обухівка — найближчий населений пункт до заповідника, до якого з Дніпра їдуть автобуси № 240, 241. Далі — пішки. Дістатися до Дніпровсько-Орільського заповідника можна також машиною.

Де знаходиться:

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
85 акцій

Самарські плавні

Самарські плавні підходить для любителів покататися на байдарках

Ландшафтний парк «Самарські плавні» утворився внаслідок злиття річок Самара, Піщанка, Самарчук і Підпільна. Це складна та унікальна система озер, протоків і острівців, що утворює такий собі природний лабіринт. Щоб оцінити всю красу цієї місцевості, радимо взяти напрокат байдарки, які пропонують в оренду місцеві підприємці. Любителі риболовлі можуть знайти собі відповідне мальовниче містечко, яких тут безліч. 

Дістатися Самарських плавнів можна на автобусі Дніпро-Орловщина, або власною автівкою.

Де знаходиться:

Старі Кодаки

Старі Кодаки мальовниче місце для відпочинку у Дніпрі

Якщо ви шукаєте красиві і цікаві пам’ятки біля Дніпра — Старі Кодаки виправдають всі ваші очікування. Це не тільки мальовниче місце для відпочинку з видом на лівий берег Дніпра, а й цінний історичний пам’ятник. Тут знаходиться давнє козацьке поховання і залишки старої фортеці, що довгі роки була неприступною для ворожих нападів.

Відпочиваючі люблять це місце за прекрасну природу, скелясті береги і чистий кар’єр, що утворився всередині залишків фортеці. У теплу погоду тут можна зупинитися на вікенд з наметом, щоб скупатися у річці Дніпро або водоймі.

Де знаходиться:

Озеро Солоний лиман

Озеро Солоний лиман для оздоровчого відпочинку

Солоний лиман — унікальне озеро в Дніпровських широтах, адже такі водойми характерні тільки для приморських регіонів. Місце славиться оздоровчою властивістю солоних вод, фауною, родовищем лікувальних грязей і мінеральних вод. Тому не дивно, що недалеко від лікувальних джерел знаходиться санаторій, який займається лікуванням кістково-м’язової системи та реабілітацією після травм. Дістатися до Солоного озера можна від автовокзалу Дніпра на приміському автобусі, що курсує до села Новотроїцьке.

Де знаходиться:

Акції
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «White House»
Яблуниця (Івано-Франківська область), Горишків ділянка, 379
-34%
3800 грн
2499.0 грн
Показати всі
24 акцій

Відпочинок в заміських комплексах біля води

Коли погода дозволяє зібрати валізи і махнути на відпочинок біля водойм під Дніпром, чому б не скористатися нагодою? Довго не роздумуючи, хапайте свої купальники та вирушайте вперед — назустріч прекрасному настрою і природі.

Готельний комплекс «Золоті Піски»: розташований в 50 км від Дніпра, на березі річки, в оточенні соснового лісу. Тут можна чудово провести вихідні: насолодитися чистим повітрям, спокійними прогулянками, грою в боулінг, більярд, теніс, влітку – купанням у річці, взимку – катанням на лижах і санках. Є можливість орендувати катер або квадроцикл. 

Для відпочиваючих готелю вранці готують смачні континентальні сніданки. Можна замовляти страви по меню – на території комплексу працює просторий і світлий ресторан європейської кухні місткістю до 200 чоловік. Широкий асортимент потішить розмаїттям м’ясних і рибних страв, багатою барной картою.  Якщо є бажання – можна влаштувати барбекю на свіжому повітрі, на території бази є зручні альтанки з мангалами і столами для дружніх посиденьок. 

У вартість 1999 3450 грн входить 1 день відпочинку для двох – з триразовим харчуванням, відпочинком у басейні, лазневим релаксом (1 година за заїзд), орендою альтанки на день, грою у настільний теніс та більярд (по 1 годині для кожного за заїзд).

Єлизаветівський котлован

Єлизаветівський котлован - місце, де можна поплавати у вихідні

Єлизаветівський котлован, або як його ще називають Блакитне озеро, — штучна водойма з кришталево чистою водою, піщаним пляжем і лісом навколо. Відпочити можна на облаштованому платному або дикому, але не менш мальовничому, безкоштовному пляжі. 

Місце популярне для туристів з Дніпра і області, тому на узбережжі ви знайдете безліч кафешок, альтанок, можна зняти будиночки в оренду або зупинитися в одному з комплексів відпочинку. З розваг: водні гірки, банан, катамарани — все як на морі. З Дніпра можна дістатися всіма автобусами, курсуючими до лівого берега Каменського.

Де знаходиться:

Піщанка

Піщанка підійде для тихого сімейного відпочинку

Село Піщанка — мальовниче місце для любителів тихого і усамітненого відпочинку на природі, в оточенні ароматних хвойних лісів. Тут ви можете зануритися в прохолодні води річки Самара, порибалити, покататися на катамаранах, каное або велосипеді, посмажити м’ясо в орендованих альтанках або зупинитися в одному з відпочинкових комплексів.

Де знаходиться:

Акції
Семиденний тур «Карпати – Трускавець»
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Весняний тур в Буковель від «Miracle Travels»
Вся Україна
-24%
12500 грн
9999.0 грн
Показати всі
4 акцій

Читайте також:
? Відпочинок у Карпатах з дітьми
? Де відпочити у Карпатах влітку
? Куди поїхати на море в Україні
? Розваги курорту Буковель
? Чим зайнятися у Трускавці
? Кращі суші у Дніпрі
? Де посмажити шашлики в Дніпрі і передмісті

Уже вирішили, куди відправитися на вихідні з Дніпра? Які місця для відпочинку можете порекомендувати? Діліться досвідом в коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *