Як йти в ногу з часом — обираемо смарт-годинник

Наручний гаджет з функціоналом смартфона — смарт-годинник здатен замінити не тільки калькулятор.

Розумний годинник здатен стати чим завгодно і виконувати найрізноманітніші функції — від персонального дієтолога до моніторингу життєвих показників.

Але як вибрати смарт-годинник?

  • На що звернути увагу при виборі смарт-годин
  • Що можна зробити за допомогою смарт-годин
  • Чи витримае смарт-годинник вогонь воду і мідні труби
  • Де купити смарт-годинник по акції

Що взагалі можуть розумні годинник

Механічний Роллекс або Орієнт з самозаводом — це відмінний спосіб підкреслити статус. Кварцові Casio з гумовим ремінцем працюють без заміни батарей роками і невблаганно пищать будильником щоранку, протистоячи будь якій волозі. 

Але функціонал таких годинників обмежений, хоч вони і радують око. 

Смарт-годинник ж за визначенням мають набагато більш широким набором опцій. А різноманітність дизайну дозволяє підібрати їх під будь-який стиль: строгий діловий, спортивний або кежуал. 

Будильник? А як щодо календаря з попереджуючим за день нагадуванням про ювілеї, дні народження і важливі зустрічі?

І все це на вашій руці в компактному корпусі з сенсорним екраном. 

Дизайн дисплея можна встановити на свій розсуд, запустити на годиннику фонову програму для відстеження курсу валют, читати короткі зведення новин піднявши руку на пару секунд, скролить стрічку твіттера не дістаючи смартфон.

Розумний годинник дадсть вам короткий підсумок того, що відбувається не тільки в стрічці соцмереж. Агрегація листів з пошти, смс, повідомлень з месенджерів і дзвінків відбувається у фоновому режимі після декількох секунд настройки. 

Найекзотичніші з моделей мають вбудованою камерою для фото в прийнятній якості.

Практично всі моделі оснащені модемом зв’язку Bluetooth і піддаються налаштуванню зі смартфона.

На будь-які типи розумних годин можна встановити додаткові програми: калькулятор, читалку, аплет для відстеження місця розташування, синхронізації нотаток зі смартфона і навіть банківський додаток. 

Сучасні моделі розумної побутової техніки адаптовані під додатки для смартфона. Це зроблено з метою, щоб ви могли економити час і робити своє життя трішки комфортніше. З деякою часткою везіння мобільні додатки можна запускати і з розумних годин. Про наявність функції дистанційного керування смарттехнікою можна заздалегідь уточнити у консультанта.

Купівля моделі з власноїсім-картоюдозволить здійснювати голосові дзвінки по блютузу з використанням спеціальної гарнітури, що не сковуючи руху рук. Така функція буде корисна під час тривалого водіння, під час пробіжки або їзди на велосипеді, прогулянки з дитячою коляскою в холодну погоду.

Функціонал смарт-годин для дітей

Одягнувши розумні годинник на руку дитині можна буде відстежити його місцезнаходження на карті. Якщо дитина заблукає, то на годинник можна буде зателефонувати в будь-який часдня.Запрограмувати смарт-годинник для дитини на час секцій та гуртком можна буде повністю уникнути щосекундного нагадування.

Чаду буде доступний той же функціонал, що і для дорослого. Залежно від базового або просунутого рівня можливостей особливо корисними в дитячих годинах вважаються функції: SOS-кнопка, контроль дитини на мапі, блокування вхідних дзвінків з невідомихномерів,нагадувалки, будильник, портативні замітки. 

Який корпус смарт-годин вибрати

Метал або пластик? Вічна дилема при виборі гаджетів. Пластик — легкий і дешевий, але не такий міцний, як нержавіюча сталь. Нержавійка — міцна, відносно недорога, але з часом дряпається і втрачає ідеальний зовнішній вигляд. Тут все пізнається в порівнянні.

А ось що стосується останніх наворотів в світі технологій то смарт-годинник можуть по праву похвалитися строкатими можливостями. 

Захист екрану смарт-годин

Якщо ранжувати матеріали для покриття дисплея по міцності і довговічності від простих до найбільш просунутим рішенням, отримаємо такий рейтинг:

  1. Пластикове покриття. Дешево, але не дуже сердито. Захисне покриття розумних годин з пластика витримає пару подряпин і підійде для щоденного використання в офісі, вдома і для прогулянок. 
  2. Скляне покриття. Міцніше, ніж простий пластик, але трохи дорожче. Чи витримає не тільки подряпини, але і легкі удари. 
  3. Мінеральні скла. Надійні, міцні, стійкі не тільки до подряпин, але і ударам, лайтовой вологи. Мораль: надійне дешево коштувати неможе,тому ціни таких моделей часто стартують від пари тисяч гривень. 
  4. Загартоване захисне скло, на зразок Gorilla Glass. Таким можна спокійно колоти горіхи — слідів не залишиться. Надійніше тільки скло з цільного алмазу.

Вода і смарт-годинник — хто переможе

Покриті гумою, пластикові або металеві годинник має різні ступені стійкості до води. Зазвичай моделі оснащені повністю герметичним корпусом, маючи тільки один уразливий елемент — роз’єм для зарядки. Вищий пілотаж — повна незалежність від зовнішнього середовища з бездротовою зарядкою.

Визначити, наскільки годинник стійкі до вологи можна за допомогою позначки в форматі IPXY. Показник Х відповідає за стійкість до захисту від пилу, Y — за здатність протистояти волозі. 

  • Y> 5 — не дайте цьому годиннику намокнути, інакше все буде погано.
  • 5 7 — можна приймати душ, ходити під дощем і проливати на годинник кави, але не рекомендується тримати їх під водою. 
  • 7 10 — спокійно пірнайте в басейн, годинник витримають занурення.

Дисплей в смарт годиннику — що ти таке

Екрани йдуть з трьома типами матриці. 

  1. ЖК матриця (TFT). Недорогі і зручні, кут огляду буде не таким широким як у більш реальних механічних годинників. Низький рівень енергоспоживання і в цілому, гідна для своєї низької ціни картинка. 
  2. IPS матриці. Кут огляду ширше ніж у TFT, якість зображення вище на порядок, можна дивитися фільми і споглядати інший графічний контент.
  3. Amoled. Йдуть в дозволі від 300 ppi і нижче, пробиваючи кордон воспрітія ретини і стаючи відрізнятись від звичайних годин. В якості приємного бонусу — низький рівень енергоспоживання і висока чіткість картинки. 

Скільки смарт-годинник тримають зарядку

Це залежить від безлічі факторів — частота використання додатків, перебування в режимі спокою, обмін даними по Bluetooth. 

Для кольорових годин батареї в 300mAh вистачає на два дні активного використання, починаючи від 400 mAh годинник протриматися три дні без підзарядки. Пам’ятайте — чим частіше ви використовуєте функціонал, і чим він ширше, тим швидше сяде батарейка.

Монохромні варіанти годин з простенької матрицею здатні в пасивному режимі тримати заряд місяцями. Така плата за функціонал і зручність. 

Начинка смарт-годин 

Розділимо моделі на дві категорії — з упором на медіа і без.

  • Контент-орієнтовані моделі. Мінімальний показник ОЗУ — від 512 мегабайт і до 1 Гб. Вбудовану пам’ять можна «наздогнати» картами пам’яті, але в цілому вбудованої має бути не менше 4 гб. 
  • Годинки зі стрілкою на кожен день. Від 64 мб ОЗУ і 2 ГБ вбудованої пам’яті вистачить нацюсправу.

Ремінець розумних годин

Всі моделі годин мають знімною основною частиною з електронним обладнанням та замінним ремінцем. Вибирайте що душа забажає — гнучка шкіра, міцна сталь або м’який силікон.

Операційна система смарт-годин

Безпосередньо впливає на підтримуваний тип пристроїв. Проблеми з сумісністю вже давно відійшли на другий план. Але хто знає, що захочуть створити топ-менеджери з «недосконалим» на їхню думку пристроєм заради підвищення прибутку за рахунок унікальності або дешевизни ПО. Про всяк випадок, коротко наведемо основні ОС для розумних годин на сьогоднішній день: 

  • Android Wear. Повсюдно і дешево — портативну версію зеленого дроида використовують Asus, LG і Huawei. У моделях до 100 $ може зустрічатися будь-яка інша кастомними прошивка на основі андроїда. Сумісний практично з усім, крім айфона і інших «яблук».
  • Tizen. Дорого і пропрієтарного. Основний дистрибутив цієї ОС відмінно піддається дресируванню і перетворенню в комерційний продукт із закритим кодом, що не раз доводили Intel і Ко. Дуже добре підходить фанатам монобрендового стилю життя — ОС встановлена на девайсі від Самсунг буде сумісна тільки з ним. 
  • WatchOS. Розроблено Apple, сумісний тільки з айфоном і іншими «яблучними» гаджетами.

Визначивши, ніж смарт годинник будуть вам корисні ви можете пошукати цікаву для вас моделі серед пропозицій в нашому каталозі. Приємних вам покупок :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *