Як вибрати гарну новорічну ялинку: поради при купівлі

Как выбрать хорошую новогоднюю елку: советы при покупке

Вибір ялинки – одне з важливих завдань в прикрасі простору та створенні новорічної атмосфери. Традиційна ялинка – бажана гостя у кожному будинку та головний символ свята. Хочеться, щоб вона була якісною, красивою та радувала родину і гостей. Яку новорічну ялинку краще купувати, живу або штучну, і на що звертати увагу при виборі – розбиралася BlogPokuponTeam. А ще припасла знижки на розваги та відпочинок напередодні Нового року та Різдва, щоб створити святковий настрій.

Акції
Квиток на виставу «Рептилії» 26.04
Київ, Петра Сагайдачного вулиця, 25Г
-30%
300 грн
209.0 грн
Квиток на виставу «Тиснява» від Театру драматургів
Київ, Петра Сагайдачного вулиця, 25Г
-30%
300 грн
209.0 грн
Показати всі
11 акцій

Читайте в нашій статті:

Жива ялинка: за і проти

Переваги живого новорічного дерева:

  • Натуральна ялинка в будинку – данина традиціям та світлий спогад про дитинство. Адже для більшості з нас саме зрубана ялина чи сосна була неодмінним атрибутом Нового року.
  • Ні з чим не порівнянний запах натуральної хвої дарує не тільки приємний аромат, а й бактерицидну дію своїми ефірними маслами. Фітонциди позитивно впливають на нервову систему та опір хворобам.
Яку ялинку краще вибрати живу чи штучну

З недоліків:

  • Щорічні грошові витрати. Ціна живої маленької ялинки у Києві напередодні свята стартує від 500-600 грн.
  • Збитки природи. Хвойні рослини ростуть дуже повільно, 10-20 см на рік, і відновлювати вирубані дерева доводиться дуже довго. Купивши штучну ялинку, ви збережете життя кільком живим деревам. Адже питання з набуттям головного атрибуту Нового року відпаде на наступні кілька років.
  • Заохочення незаконної вирубки. Купуючи живу ялинку, звертайте увагу на наявність чіпа-ідентифікатора з індивідуальним номером. Ввівши його в онлайн базу сайту державного агентства лісових ресурсів України, можна переконатися, що ялинка легально зрубана та росла в екологічно чистому районі. До речі, незаконна вирубка ялинки загрожує притягненням до адміністративної відповідальності та грошовим покаранням – відшкодуванням матеріальних збитків (від 499 до 2255 грн залежно від діаметра стовбура) та двома штрафами (за порушення законодавства про природно-заповідний фонд – від 279 до 1852 грн та рубку хвойних дерев – від 510 до 1020 грн). За зрубане у населеному пункті дерево доведеться викласти щонайменше 2160 грн, за містом – 1287 грн.
  • Після свята полігон викинутих ялинок виробляє багато вуглекислого газу, тому щоб зберегти навколишнє середовище, дуже бажано здавати дерево на переробку. Про пункти прийому з утилізації новорічних ялинок ми писали в окремому огляді.

Якщо неодмінно хочете живе дерево, є альтернатива – зелена красуня у горщику. Тільки після свят обов’язково висадіть її у ґрунт, якщо вона не декоративно-кімнатна.

Акції
Знижка 30% на ковзанку в ТРЦ Dream
Київ, Оболонський проспект, 1Б
-30%
0 грн
14 грн
Від 2 ночей з харчуванням та лазнею у «Казка»
Виженка (Чернівецька область), Велика Виженка вулиця, 325
-31%
4250 грн
2999.0 грн
Показати всі
5 акцій

Читайте також:
✔️Як прикрасити ялинку
✔️Драгобрат ― траси, ціни, проживання
✔️Головні кольори Нового року
✔️Куди поїхати у грудні
✔️Де атмосферно відпочити у січні
✔️Ідеї подарунків дітям під ялинку
✔️100+ фото дизайнів зимового манікюру
✔️PRX-T33 – топ серед пілінгів для обличчя

Які плюси штучної ялинки

  • Головна перевага штучної ялини або сосни – довговічність такого придбання і прикраси будинку до Нового року. Встановлювати ялинку зі штучних матеріалів можна з року в рік впродовж багатьох років.
  • На відміну від живої зеленої красуні, у пластиковій ялинці голки не обсипаються і не жовтіють. Знайти якісну натуральну ялинку не так-то просто, і якщо купили несвіжу, ризикуєте отримати гору обсипаних голок.
  • Купивши пластикову ялинку, ви зробите маленький внесок в збереження екосистеми. Якщо звичайно в майбутньому правильно утилізуєте штучне дерево, коли воно втратить вигляд.
Які плюси штучної ялинки

Ціни на штучні ялинки залежать від матеріалу, технології виготовлення і якості збірки. У Києві можна купити найпростішу, невелику штучну ялинку від 400 грн, а ось лита коштуватиме дорожче – 2-3 тисячі гривень та вище.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
86 акцій

Як вибирати хорошу, якісну і безпечну штучну ялинку

Наскільки хороша новорічна ялинка можна визначити за кількома ключовими параметрами.

Вимагайте сертифікат якості

Якщо жива ялинка може розчарувати тільки передчасно засохлою і обсипаною хвоєю, то штучне дерево з неякісного матеріалу – нашкодити здоров’ю. Більшість пластмасових ялинок робляться з полівінілхлориду (ПВХ) – синтетичного матеріалу, виробленого з нафтопродуктів. У своєму складі ПВХ має токсичні речовини, в тому числі сполуки свинцю. Дешеві несертифіковані вироби можуть бути небезпечними і викликати алергію та інші захворювання. Особливо, якщо крім ялинки у вашому домі є інші вироби з неякісного ПВХ (меблі, вікна, покриття для підлоги тощо).

При покупці штучної новорічної красуні обов’язково вимагайте у продавця сертифікат якості на продукцію.

Сертифікат якості ялинки
Акції
Набори горіхових паст від «Good Energy»
Київ, Васильківська вулиця, 34
-35%
425 грн
275.0 грн
Арт-бокс для створення картин від «MkgalleryArt»
Киев, вулиця Шолуденка, 1
-25%
900 грн
675.0 грн
Показати всі
40 акцій

Оцінюйте зовнішній вигляд

Крім наявності сертифіката, що підтверджує якість і нетоксичність матеріалу, критерієм може стати зовнішній вигляд пухнастої красуні. Звертайте увагу на такі особливості:

  • Якщо ялинка якісна, серед хвої не повинен бути помітним дріт-основа.
  • Щоб виявити неякісний матеріал, погладьте штучне дерево проти ворсу, посмикайте голки, спробуйте зігнути гілку. Хвоя повинна міцно кріпитися до основи, не обсипатися, вигнуті гілочки і голки повинні бути пружними і приймати початкову форму. Якісній продукції таке тестування не зашкодить, відповідно таку ялинку можна розглядати як варіант покупки.
  • Оцініть запах виробу: в ідеалі ялинка не повинна пахнути нічим, особливо мати різкий запах хімії.
  • Пухнастість гілок не повинна бути занадто сильною, інакше маленькі іграшки і прикраси загубляться. А якщо не любите перевантажувати ялинку декором, вибирайте більш пухнасту красуню.
Як на зовнішній вигляд вибрати хорошу ялинку
Акції
Знижка 50% на квиток в «Аптека-музей на Подолі»
Київ, Притисько-Микільська вулиця, 7
-50%
0 грн
10.0 грн
Квиток на трагікомедію «Кайдашева сім'я»
Київ, Платона Майбороди вулиця, 8
-34%
100 грн
69.0 грн
Показати всі
19 акцій

Які бувають штучні ялинки

Крім того, що можна вибирати ялинку за кольором і висотою, важливо ще врахувати і матеріал.

Штучна ялинка з ПВХ-плівки

ПВХ-плівка схожа на всім нам добре відомий новорічний «дощик». Ялинки з такого матеріалу, намотаного на металеву основу, найбільш популярні через їх недорогу ціну.  Щоб така ялинка не втрачала вигляд, після свята, знявши прикраси, потрібно протерти її від пилу злегка вологою ганчірочкою, гілки направити до верхівки, притиснути до основи і перев’язати шнурком або тасьмою. Зберігати ялинку можна в пластиковому пакеті в темному місці, в шафі або коморі.

Штучна ялина з ПВХ-плівки
Акції
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «White House»
Яблуниця (Івано-Франківська область), Горишків ділянка, 379
-34%
3800 грн
2499.0 грн
Показати всі
24 акцій

Штучна сосна

Робиться зі спеціальної ліски і виглядає досить натурально. При виборі звертайте увагу на густоту гілок, щоб ялинка не виглядала лисою.

Штучна сосна
Акції
Подарункові сертифікати від Pokupon.ua
Вся Україна
-0%
0 грн
250.0 грн
Від 1 ночі зі сніданками у «Aqua Paradise» в Одесі
Одеса, Южносанаторний провулок, 2/2
-25%
3200 грн
2400.0 грн
Показати всі
17 акцій

Лита штучна ялинка

Така ялинка дорожча за технологією виготовлення: кожна гольчата гілочка заливається в окрему форму. Матеріал найбільш якісних литих ялинок – харчовий пластик. Він без запаху, не викликає алергію і не горить. Це найкращий варіант, якщо ви хочете найбезпечнішу ялинку, але якщо придивлятися, то виглядає вона менш натурально.

Лита штучна ялинка

Колір лісової красуні може бути будь-який – від насиченого зеленого до білого, синього, рожевого, «металіка» та інших. Тут, як то кажуть, вибір смаку і стилю, в якому ви плануєте прикрашати кімнату або весь будинок.

Рожева ялинка

І ще один нюанс, характерний і для живих, і для синтетичних новорічних дерев.  Купуючи ялинку, правильно розраховуйте її розміри відповідно до висоти ваших стель, наявності вільного простору в кімнаті і обраної локації. Як правило, у квартиру можна купити штучну ялинку під 2 м або близько 180 см – тоді навіть на підставці з верхівкою новорічна красуня не впиратиметься у стелю. Для приватного будинку можна сміливо вибирати вищі дерева.

Акції
Арт-бокс для створення картин від «MkgalleryArt»
Киев, вулиця Шолуденка, 1
-25%
900 грн
675.0 грн
Показати всі
5 акцій

Читайте також:
✔️Прикрашення вікон до Нового року
✔️Як прикрасити будинок до Нового року
✔️Новорічні іграшки своїми руками
✔️Гірськолижні курорти Карпат – у скільки обійдеться відпочинок
✔️Створюємо новорічний настрій – адвент для дорослих
✔️Аналізи, які потрібно здавати кожен рік
✔️Кращі фільми про Новий рік та Різдво
✔️У чому користь пілінгів для обличчя та їх види
✔️Як правильно доглядати за шкірою взимку

Тепер ви знаєте як правильно обирати якісну штучну ялинку. А яким ви надаєте перевагу: живим на одне свято чи все-таки довговічним «під натуральні»? Із задоволенням поговоримо з вами в коментарях, пишіть.

1 коментар
  • Ната

    Сколько себя помню, столько родители и ставили сосну – живую, ароматную, высокую…. Только со временем пришло осознание,с колько живых деревьев гибнет, пусть даже и говорят, что на продажу идут специально для этого выращенные. В этом году уже присматриваю себе искуственную, и по правде, больше всего нравятся литые елочки )), такие класнючие на вид и на ощупь ).

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *