9 способів, які допоможуть прискорити ріст волосся та відростити довгу шевелюру

За місяць волосся саме по собі відростає на 1-1,5 сантиметри, але коли кортить швидше відростити довжину, цього замало. Шукаєте способи, як прискорити ріст локонів? Використовуйте дієві методи, які #PokuponBlogTeam зібрала спеціально для тих, хто мріє про довгу шевелюру і не хоче чекати довго. Читайте поради та користуйтеся знижками на салонні програми догляду та відновлення.

Правильне миття

Переконайтеся, що ви правильно миєте голову. Це важливий етап у доглядовому ланцюжку, який багато хто упускає, думаючи, що він не має особливого значення. Але й тут є нюанси, увага до яких допоможе зберегти красу та густоту пасм:

  • Перед миттям ретельно розчешіть кучері.
  • Добре змочіть голову перед тим, як наносити шампунь.
  • Не лийте засіб прямо на голову – вичавіть потрібну кількість на долоню, спіньте руками і розподіліть по довжині від коренів до кінчиків.
  • Голову потрібно мити по умовних лініях, приділяючи увагу кожній ділянці, включаючи крайову лінію росту волосся, зони за вухами та потилицю.
схема миття голови
  • Додайте у процес масажних рухів – кінчиками пальців і в жодному разі не нігтями, щоб не залишити подряпини та подразнення. Масаж – важлива частина миття голови, він покращує кровообіг, позитивно впливає на коріння та сприяє нормальному зростанню шевелюри.
як правильно мити голову

2. Маски з натуральних продуктів

Маски – ще один результативний засіб у гонитві за шикарними, здоровими та довгими кучерями. Серед лідерів – кавова, гірчична та нікотинова. Поєднує їх те, що всі вони добре тонізують, активізують приплив крові до фолікулів, а отже, і стимулюють ріст волосся.

☕️ Кавова

  • Змішайте 2 ч. л. кавової гущі, 1 яєчний жовток, 1 ч. л. сметани високої жирності та 1 ч.л. кокосової олії.
  • Отриману суміш нанесіть на кореневу зону, втираючи масажними рухами, а залишок розподіліть по довжині.
  • Загорніть голову у харчову плівку й утепліть зверху махровим рушником.
  • Маску необхідно тримати на голові 30-45 хвилин, після чого змити теплою водою з шампунем.
кавова маска для швидкого росту волосся

Маска, приготована за цим рецептом, додатково чинить делікатний вплив, що відлущує, видаляє ороговілі клітини шкіри, стимулює циркуляцію крові і забезпечує гарний кисневий обмін, і в результаті кучері ростуть швидше. Подібні кавові маски необхідно робити протягом місяця двічі на тиждень.

Кавову маску можна замінити або доповнити використанням кавових гідролатів (концентрат, виготовлений шляхом парової дистиляції) та олійних екстрактів. Придбати їх можна в аптеці або в будь-якому магазині косметики.

? Гірчична

Ця маска теж дає вражаючі результати: вона здатна збільшити швидкість росту волосся до 3 сантиметрів на місяць, водночас цілюще впливаючи на коріння і довжину загалом. Для неї вам знадобиться по 2 столові ложки гірчичного порошку, цукру, реп’яхової олії, гарячої води та 1 яєчний жовток.

Що потрібно робити:

  • Гірчичний порошок розвести в гарячій воді, додати цукор, жовток та олію. Змішайте інгредієнти до однорідної консистенції.
  • Нанести маску на кореневу зону та обернути голову харчовою плівкою.
  • Витримати від 15 хвилин до 1 години в міру комфортних відчуттів.
  • Вимити голову із шампунем.

Важливо пам’ятати: дівчатам з нормальним волоссям вистачить однієї процедури на тиждень, власницям жирних – 2 рази на тиждень, а якщо у вас сухі пасма, то вдаватися до цього засобу бажано не частіше ніж один раз на 10 днів.

гірчична маска прискорює ріст волосся

? Нікотинова

Ще одна маска – нікотинова – також відрізняється особливою ефективністю, крім того, вона не потребує змивання водою, що дуже зручно. Для маски знадобиться одна ампула нікотинової кислоти (купити її можна в будь-якій аптеці). Помийте волосся і увітріть вміст ампули в шкіру голови. Дайте пасмам висохнути у природний спосіб – таким чином засіб краще вбереться.

нікотинова кислота

3. Пілінг

Універсальна процедура, яка допоможе швидше відростити волосся і яку можна проводити в домашніх умовах, – пілінг шкіри голови.

Що він робить:

  • Ретельно усуває забруднення та надлишок себуму;
  • Покращує кровообіг та харчування цибулин;
  • Відлущує ороговілі клітини;
  • Пробуджує сплячі фолікули та стимулює ріст волосся;
  • Прискорює регенерацію клітин;
  • Контролює роботу сальних залоз.

Для пілінгу можна використовувати як суміші, приготовлені вдома (найпопулярніші інгредієнти скрабів, зроблених власноруч, – мелена кава, цукор, морська сіль), так і ті, що продаються в магазинах косметики.

Деякі трихологи рекомендують звичайний яблучний або винний оцет – він теж має легкий пілінговий ефект і відлущує ороговілі клітини, а також надає кучерям живий блиск. Після миття голови візьміть склянку води та розведіть у ньому чайну ложку оцту. Полоскання таким розчином дозволяє вимити залишки важких речовин, які у великій кількості містяться у водопровідній воді, і відрегулювати активність сальних залоз, завдяки чому волосся росте швидше.

пілінг як засоб, що допомагає швидше відростит волосся

4. Салонні процедури

Якщо ви хочете швидше відростити шевелюру, але не хочете морочитися з саморобними масками і прагнете отримати швидкий результат, зверніть увагу на салонні процедури:

  • Мезотерапія – методика, спрямована на оздоровлення шкіри голови та покращення стану ваших локонів. Робиться шляхом ін’єкцій, які містять корисні активні речовини, – вони безпосередньо впливають на фолікули, живлять їх та забезпечують всім необхідним для швидкого росту.
  • Кріотерапія – процедура, яка передбачає лікування рідким азотом. Вплив холоду активізує обмінні та регенераційні процеси, пробуджує цибулини та змушує волосся рости у прискореному темпі.
  • Плазмоліфтінг – сучасна технологія, що нагадує мезотерапію – під час процедури також робляться ін’єкції. Тільки замість вітамінів та активних речовин у волосяну частину голови вводиться плазма з крові пацієнта – вона збагачує дерму тромбоцитами, активізує відновлювальні процеси, покращує мікроциркуляцію клітин та кровообіг. 
мезотерапія

5. Засоби з міноксидилом

Популярний і дієвий продукт, що допомагає скоріше відростити волосся – міноксидил. Спочатку цей препарат розробили для лікування гіпертонії, проте експериментальним шляхом було доведено, що він активно бореться з алопецією.

На сьогоднішній момент не встановлено точно, як саме працює ця речовина. Однак є думка, що його здатність усувати облисіння пов’язане із судинорозширювальним ефектом і покращенням кровообігу. Найбільш яскраві результати міноксидил дає при місцевому застосуванні, і використовують його здебільшого в тих випадках, коли хочеться не просто прискорити ріст волосся, а й зупинити випадіння, усунути залисини і зробити густішими кучері.

Препарат з міноксидилом можна придбати в аптеці, він випускається найчастіше у форматі спрею чи піни. Застосовувати його дуже просто:

  • Попередньо промийте та висушіть голову.
  • Розділіть прядки у тій зоні, де спостерігається порідіння, нанесіть туди засіб і обережно увітріть. Дайте висохнути, перш ніж лягти спати або використати стайлінгові засоби.
  • Після нанесення ліків добре вимийте руки.
  • Одного-двох разів для ефекту буде недостатньо, препарат необхідно використовувати регулярно протягом не менше 4 місяців, якщо хочете досягти явного та стійкого результату.
міноксидил допомагає при облисінні

Важливо: міноксидил не можна використовувати, якщо є подразнення, пошкодження, почервоніння та інші видимі проблеми. Також враховуйте, що препарати з міноксидилом часто містять спирт, тому лікування можуть супроводжувати неприємні відчуття стягнутості та легкий свербіж. Окрему увагу приділіть концентрації діючої речовини у засобі – вона зазвичай варіюється від 2 до 5%. Якщо у вас немає явного облисіння, варто віддати перевагу меншому дозуванню.

Також міноксидил має загальні протипоказання:

  • Період вагітності та грудного вигодовування;
  • Алергія на міноксидил та інші компоненти препарату;
  • Захворювання серцево-судинної системи, печінки, нирок;
  • Може спостерігатись несумісність з іншими засобами від випадіння волосся, тому перш ніж застосовувати міноксидил, краще проконсультуватися з трихологом.

6. Вітамини

Здоров’я волосся необхідно підтримувати зсередини, а допоможе цьому збалансоване харчування з оптимальною кількістю вітамінів і мінералів. Без насичених цінними речовинами продуктів швидкий ріст шевелюри практично неможливий.

вітаміни покращують стан волосся

До найбільш корисних активних речовин, що стимулюють ріст волосся, відносяться:

  • Омега-3;
  • Вітаміни групи В і Н;
  • Фульвова кислота;
  • Залізо;
  • Колаген. 

Омега-3 і фульвова кислота забезпечують щільність і густоту, це гарні профілактичні засоби проти ламкості, слабкості та випадіння. Залізо та вітаміни стимулюють зростання.

Щоб отримати необхідну кількість цих речовин, регулярно вживайте жирну рибу, авокадо, печінку, горіхи, насіння, гречку та яйця, зокрема яєчні жовтки, користуйтеся БАДами. Складніша справа з фульвовою кислотою – її можна знайти тільки в спеціальних добавках і препаратах, які за результатами аналізів призначає лікар-дієтолог.

Читайте також:
? Як правильно харчуватися
? Перевіряємо вітамінний статус та мікроелементи

7. Стрижка кінчиків

Підстригання кінчиків не здатне стимулювати ріст волосся, всупереч поширеній думці. Однак регулярне звільнення від посічених кінців гарантує шевелюрі максимально здоровий і доглянутий вигляд. Якщо ж не освіжати стрижку, розшарування з кінчиків може поступово поширитися по всій довжині. А це означає, що рано чи пізно доведеться стригти кучері коротше, ніж вам хотілося б. Оптимальний інтервал між «непомітними» стрижками кінчиків – 3 місяці.

регулярна стрижка кінчиків

8. Правильне розчісування

Щоб звична щоденна процедура не шкодила вашим локонам і не стала перешкодою для їх зростання, вибирайте щадні гребінці. Ідеальний гребінь не ушкоджує структуру волосся та не дряпає шкіру голови. Краще вибирати гребінець із зубцями округлої форми та з м’якою основою.

Розчісувати пасма потрібно дбайливо і акуратно: починайте з кінчиків, поступово піднімаючись вгору. Чим більше вони заплутані, тим обережніше треба просуватися до коріння. Починати розчісування з кореневої частини категорично не можна – є ризик серйозно пошкодити стрижні та цибулини.

правильне розчісування волос попереджає їх ушкодження

9. Мінімізація термообробки

Не забудьте і про помірне використання гарячих інструментів для укладки та фена – високі температури шкодять волоссю. Сушіння за допомогою фена або прасування краще замінити природним висушуванням, а якщо ніяк не обійтись без термоприладів і щоденних укладок, використовуйте захисні засоби та іонізуючі інструменти, які завдають значно меншої шкоди шевелюрі, ніж звичайні.

мінімізація термообробки

Читайте також:
? Що робити, якщо випадає волосся
? Як зміцнити сухе та ламке волосся
? Модні кольори фарбування
? Тренди жіночих стрижок

Діліться в коментарях, чи вдалося прискорити ріст волосся за допомогою порад і які виявилися найдієвішими.

6 коментарів
  • Мирослава

    Дуже корисні поради, велика подяка автору статті. Я частенько роблю домашні масочки для догляду за волоссям, дуже люблю японську маску Xiaomoxuan. Засіб дорогий, але дієвий, гарно відновлює та живить волосся, результатом задоволена.

    • {:ru}Дарья Погребная{:}{:uk}Дар'я Погребна{:}

      Мирославо, дякуємо, що читаєте наш блог і ділитесь власним досвідом!

  • Валерія К.

    стараюсь підстригати кінчики кожного місяця, так волосся виглядає приємніше. А ось салонні процедури для волосся давно хочу спробувати, особливо мезотерапію.

  • Міла

    супер ) є кілька ідей, які варто спробувати

    • {:ru}Дарья Погребная{:}{:uk}Дар'я Погребна{:}

      Міло, дякуємо, що читаєте наш блог ? Згодом чекаємо на ваші відгуки про результати процедур ?

  • Vika

    Дякую , спробую !

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *