Як приготувати смачну піцу вдома: прості і швидкі рецепти

Домашняя пицца

Ніжне тісто, велика кількість начинки з хрусткою скоринкою розплавленого сиру… Ви з тих, у кого при згадці слова «піца» течуть слинки і хочеться швидше зібратися компанією, включити кіношку і насолоджуватися неймовірним смаком італійської страви? Найшвидший і простий спосіб – замовити на Покупоні піцу зі знижкою до 60%, і незабаром у ваші двері подзвонить кур’єр з коробкою, що ароматно пахне. Але коли є натхнення і трохи часу, гріх не спробувати приготувати свою ідеальну піцу в домашніх умовах. Всю необхідну техніку та інвентар ви можете замовити на Покупоні з кешбек-знижкою і доставкою до дверей від Нової пошти. Хочете стати майстром-піццайоло? Готуйте за перевіреними рецептами від редакції Покупона і пригощайте друзів і рідних смачною домашньою піцою.

Ідеальне тісто для піци – класичний рецепт

Тісто для піци

Якою б не була піца – домашня або приготовлена в модній піцерії, з ковбасою або морепродуктами, з білим або червоним соусом – запорука успіху криється в смачній основі. Погодьтеся, можна покласти більше або менше начинки, забути про оливки або помідори, навіть замінити пармезан звичайним російським сиром – все це будуть варіації на тему. Але якщо тісто не вийде, то піца буде зіпсована. Пропонуємо безпрограшний рецепт м’якого і еластичного тіста для піци, який ви зможете легко і швидко приготувати на своїй кухні.

Інгредієнти для 1 піци діаметром 34 см:

  • борошно – 260 г
  • дріжджі сухі – 5 г
  • вода – 160-170 мл
  • сіль – 1\3 ч. л.
  • цукор – 2 ч. л.
  • оливкова олія – 2-3 ст. л.

Етапи приготування:

1. Відміряйте 260 г борошна. Для цього найкраще використовувати кухонні ваги або мірний посуд – якщо немає таких помічників на вашій кухні, замовляйте вигідно на Покупоні з кешбеком і доставкою до дверей від Нової пошти. В крайньому випадку можна «на око»: в одній чашці приблизно 130 г борошна, візьміть 2 неповні чашки.

2. Обов’язково просійте борошно через сито: так в тісто не потрапить нічого зайвого.

3. У миску пересипте борошно, додайте сухі дріжджі, дрібну сіль, цукор. Розмішайте виделкою.

4. Налийте в склянку 160 мл води, поставте в мікрохвильовку на 10-12 секунд, щоб рідина трохи нагрілася. 

5. Додайте у воду 2-3 столові ложки оливкової олії, перемішайте.

6. У сухі інгредієнти влийте воду з маслом, розмішайте до однорідної консистенції.

7. Замісіть тісто, трохи підсипаючи муку. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук і стане м’яким і еластичним. Це досить енерговитратний процес, полегшити який може кухонний комбайн з чашею для тiста. Якщо на вашій кухні немає такого помічника, ви можете вигідно замовити його на Покупоні з кешбеком.

8. Сформуйте кульку з тіста, перекладіть його в чисту і суху миску, накрийте рушником.

9. Поставте тісто в тепле місце на 40-45 хвилин.

10. Після того, як тісто підніметься, трохи помніть його і розтягніть у корж товщиною 5-7 мм.

11. Розкачайте качалкою корж товщиною близько 3 мм. Зручно робити це на кондитерському килимку. Або можна розтягнути руками.

12. Змастіть форму для піци оливковою олією і перекладіть на неї заготовку з тіста.

13. Краї тіста загніть всередину, формуючи бортик.

14. Дайте трохи піднятися тісту. Товщина коржа буде залежати від того, наскільки воно підніметься на формі.

15. Зробіть проколи виделкою по всьому коржу, інакше під час випікання через пар він вздується.

16. Розкладіть начинку, починаючи з м’ясних продуктів, потім овочі і в кінці посипте натертим сиром.

17. У розігріту до 190-200 ° С духовку поставте піцу. Випікайте 18-20 хвилин.

Покроковий рецепт приготування дріжджового тіста для піци дивіться на відео

Як правильно зробити тiсто для піци в хлібопічці

Тісто для піци у хлібопічці

Сучасна техніка значно спрощує процес приготування кулінарних шедеврів. Якщо ви хочете часто балувати сім’ю смачною свіжою домашньою випічкою і при цьому витрачати мінімум свого часу, рекомендуємо обрати хлібопічку. Ця диво-машина зробить все за вас, а приготування випічки в ній – одне задоволення.

На Покупоні представлений великий вибір кухонної техніки, в тому числі хлібопічок з вигідним кешбеком: кур’єр Нової Пошти доставить замовлення до дверей, а ви отримаєте бонусні гроші на особистий рахунок і зможете витратити їх на наступні покупки.

Пропонуємо перевірений і простий рецепт приготування тіста для піци в хлібопічці. Тісто вийде м’яким і еластичним. Із запропонованої кількості продуктів вийде 730 грам готового тіста, якого вистачить на три піци діаметром 26-30 см. Якщо не плануєте відразу стільки готувати, його можна заготовити про запас: тісто за цим рецептом можна зберігати в холодильнику до трьох діб.

Інгредієнти:

  • борошно – 450 г
  • дріжджі сухі – 5 г
  • вода – 240 мл
  • сіль – 1 ч. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Етапи приготування:

1. Підготуйте необхідні за списком продукти. За допомогою кухонних ваг або мірного посуду відміряйте потрібну кількість борошна і води. Борошно кілька разів просійте через сито, щоб наситити його киснем. Воду підігрійте в мікрохвильовці протягом 15 секунд, приблизно до 35 С.

2. В чашу хлібопічки налийте теплу воду і рослинну олію. Якщо немає оливкового, його можна замінити соняшниковим, кунжутним, лляним, гарбузовим, кминним і зробити піцу ще кориснішою.

3. Додайте сіль, просіяне борошно, потім – сухі дріжджі.

4. Поставте чашу в хлібопічку, закрийте кришку, встановіть програму «Тісто», решту вона зробить за вас. 

5. Заміс триває 1-1,5 години (в залежності від моделі), після звукового сигналу повітряне, еластичне тісто готове.

6. Вийміть тісто з чаші. Можна відразу формувати з нього коржі для піци або скласти в пластиковий контейнер для зберігання продуктів і покласти у холодильник,щоб використати пізніше. Смачне тонке тісто стане відмінною основою для ваших експериментів з начинками для ароматної домашньої піци.

Дієтичне тісто для піци без дріжджів і яєць

Тісто для піци без дріжджів

Це найпростіше і швидке в приготуванні тісто для смачної домашньої піци. З нього ви зможете зробити тонку і трохи хрустку основу. При цьому тісто робиться за лічені хвилини. 

Інгредієнти на одну заготовку:

  • борошно – 200 г
  • вода – 100 мл
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Етапи приготування:

1. Змішайте борошно, сіль і розпушувач. Просійте в глибоку миску отриману суміш через сито.

2. У центрі гірки з борошна зробіть поглиблення, влийте в нього воду і оливкову або іншу рослинну олію.

3. Поступово додаючи борошно з країв, замісить руками тісто протягом 5-6 хвилин. Або скористайтеся кухонним комбайном.

4. Сформуйте в кулю, перекладіть в миску або харчовий контейнер, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Після цього розкатайте тісто на кондитерському килимку або столі, посипаному борошном, до тонкого коржа потрібного розміру і форми. Ваша основа готова!

Готуємо піцу «Маргарита» в домашніх умовах

Піца Маргарита

Піца «Маргарита» – це класика неаполітанської кухні, яка завоювала шанувальників у всьому світі. Чудовий аромат сиру і трав, свіжа кислинка помідорів, тонка хрустка скоринка – мабуть, це всі секрети ідеальної «Маргарити». Основу зробіть з дріжджового або бездріжджового тіста , рецепти яких є вище.

Інгредієнти для соусу:

  • часник – 3 зубчики
  • цукор – 10 гр
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • помідори – 2 шт.
  • спеції (перець мелений, орегано сухий, базилік, сіль) – за смаком

Інгредієнти для начинки:

  • помідори – 1 шт.
  • моцарелла – 150 гр

Етапи приготування:

1. Для соусу очистіть помідори від шкірки. Для цього зробіть на них хрестоподібні надрізи і опустіть в окріп на 2 хвилини.

2. Помідори дрібно наріжте. Бажано попередньо видалити все насіння, так соус вийде більш густим.

3. Змастіть сковорідку оливковою олією, розігрійте. Висипте помідори і уварюйте соус до загущення протягом 15-20 хвилин.

4. Дрібно наріжте часник. Це зручно робити спеціальним подрібнювачем або пресом для часнику.

5. У випарений соус додайте подрібнений часник, сіль, цукор, перець, сухі базилік і орегано – кількість приправ за смаком.

6. Для начинки тонкими кружечками наріжте помідор і моцарелу.

7. Заздалегідь приготоване тісто розкатайте або розтягніть руками до потрібного розміру. Перекладіть заготовку на деко або форму для піци для випікання в духовці. Хочете ідеальну піцу як з ресторану? Скористайтеся піццамейкером: в ньому основа вашої страви вийде злегка хрусткою, а сир рівномірно розплавиться і підрум’яниться. Якщо у вас ще немає цього чудо-пристрою, можете вигідно замовити його на Покупоні з кешбек-знижкою, а ваше замовлення буде доставлене прямо до вас додому кур’єром Нової Пошти.

8. Заготівлю змастіть соусом. 

9. Покладіть кружечки помідорів, зверху – моцарелу.

10. Випікайте в духовці, розігрітій до 220-230 С, протягом 7-10 хвилин до появи золотистої скоринки. Якщо стали щасливим володарем піццамейкера, техніка все зробить за вас :)

11. Готову «Маргариту» посипте свіжими листочками базиліку. Розріжте на порційні шматочки ножем для піци. Подавайте до столу гарячою, щоб відчути всю красу розплавленого сиру і чудового соусу. Додадуть атмосферности красиві тарілочки, як в піцеріях.

Піца «4 сиру» як з піцерії

Чотири сира

Піца «Чотири сиру», приготована в домашніх умовах або замовлена з ресторану з доставкою, відрізняється дивовижною смаковою гамою. А все завдяки поєднанню вишуканих сирів, експериментуючи з якими можна отримати унікальний смак. Традиційно до складу піци «4 сиру» входять Моцарелла, Пармезан, Емменталь і Горгонзола. Ви ж можете використовувати інші поєднання молочних продуктів, але важливо, щоб у вашій начинці присутні чотири різних типи сирів: м’який, твердий, пряний і блакитний сири. В якості основи можете використовувати дріжджове тісто, рецепт якого є вище.

Інгредієнти для начинки:

  • сир пармезан (твердий сир) – 30 г
  • сир горгонзола (будь-яркий блакитний сир з пліснявою) – 30 г
  • сир моцарела (або інший м’який сир: адигейський, бринза, сулугуни)  –  70 г
  • сир рікотта (або інший пряний сир: емменталь, чеддер, гауда)  –  70 г
  • оливкова олія – 1 ч. л.
  • трави італійські – 1 щіпка

Етапи приготування:

1. Готове тісто трохи помнiть і приступайте до формування піци. Розділіть його на кількість заготовок. З однієї частини сформуйте коржик і розкачайте його качалкою від центру до країв на всі боки, до тонкої заготовки товщиною 3 мм. Періодично корж перевертайте і посипайте борошном. 

2.Увімкніть духовку, щоб вона добре розігрілася. Оптимальна температура – 250 С.

3. Деко або спеціальну форму для піци застеліть пергаментом і за допомогою качалки перенесіть заготовку з тіста.

4. Підготуйте сири. Моцарелу (або адигейський, бринзу, сулугуні) наріжте пластинками товщиною 3-5 мм. Горгонзолу крупно натріть або наріжте кубиками зі стороною приблизно 0,7-1 см. Сир з блакитною цвіллю поріжте або розкришите руками. Пармезан натріть на дрібній тертці.

5. Залишивши бортик 1-1,5 см, починайте викладати сири в такій послідовності: спочатку більш м’які рикотта і горгонзола, потім пармезан, зверху посипте тертою на крупній тертці моцарелою. Важливо дотримуватися такої послідовність, щоб сири рівномірно розплавилися, а зверху утворилася рум’яна скоринка.

6. Поставте піцу в духовку, розігріту до 250 С і випікайте 4-6 хвилин. Ще краще, якщо у вас є піццамейкер – в ньому сири рівномірно розплавляться, а зверху утворюється апетитна скоринка.

7. Дістаньте піцу з духовки, трохи збризніть оливковою олією і посипте сумішшю італійських трав. Поки гаряча, викладіть на блюдо для піци, наріжте спеціальним ножем і насолоджуйтеся найніжнішим вершковим смаком.

Простий рецепт піци з куркою і грибами

Піца з куркою та грибами

Піца з куркою і грибами стала класикою. Вона є в меню кожної піцерії, і на Покупоні з доставкою і знижкою до 60%, і її нескладно приготувати самостійно в домашніх умовах. Секрет популярності – в ідеальному поєднанні дієтичного курячого м’яса, ароматних грибів і апетитною сирної скоринки. Для основи приготуйте дріжджове тісто, рецепт якого є вище.

Інгредієнти для начинки:

  • філе курки – 150 гр
  • маслини – 50 гр
  • помідор – 1 шт.
  • печериці – 4 шт.
  • сир твердий
  • моцарела

Інгредієнти для соусу:

  • томатний соус
  • часник
  • орегано
  • соняшникова олія

Етапи приготування:

1. Для соусу візьміть томатний соус (краще домашній), вилийте його на сковороду. Додайте трохи соняшникової олії або будь-яку іншу рослинну на свій смак. Уварюйте на маленькому вогні.

2. Часник пропустіть через прес. Додайте його і сушений орегано в соус. Продовжуйте уварювати до густої консистенції.

3. Тим часом підготуйте начинку. Куряче філе відваріть в каструлі до готовності. Потім поріжте його або розділіть на невеликі волокна.

4. Маслини наріжте кільцями, гриби – пластинками, помідори – кружечками. Твердий сир і моцарелу натріть на крупній тертці.

5. Деко або форму для піци змастіть оливковою олією. Викладіть готовий корж тіста, сформуйте бортики.

6. Корж змастіть томатним соусом. Покладіть відварене куряче філе, печериці (можна попередньо трохи підсмажити), кружечки помідорів, маслини, трохи посоліть і поперчіть. Посипте спочатку натертої моцарелою, потім твердим сиром.

7. Поставте піцу в розігріту до 200 С духовку і випікайте до рум’яної скоринки. Можна скористатися піццамейкером.

8. Викладіть на блюдо для піци, наріжте спеціальним ножем і пробуйте, поки не охолола.

Швидка піца з ковбасою в мікрохвильовці

Піца з ковбасою  в мікрохвильовці

Якщо терміново захотілося чогось смачненького або несподівано нагрянули гості, приготуйте піцу з ковбасою в мікрохвильовці. Для коржа можете замісити бездрожжеве тісто, рецепт якого є вище. Ще простіше – зробити піцу з готовим листковим тістом або купити готові коржі у супермаркеті.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 гр
  • кетчуп або томатна паста – 100 гр
  • ковбаса (салямі, шинка, м’ясо) – 50-100 гр
  • бекон – 100-150 гр
  • помідор – 1 шт.
  • огірок маринований – 1 шт.
  • сир твердий – 200 гр
  • сіль, перець, сушені трави – за смаком
  • кріп

Етапи приготування:

1. Підготуйте начинку. Помідор наріжте кружальцями, маринований огірок – слайсами. Ковбасу – півкільцями, бекон – невеликими шматочками. Сир натріть на тертці.

2. Готове тісто (якщо заморожене, попередньо розморозити при кімнатній температурі) розкачайте в пласт товщиною 0,5-1 см.

3. Форму для піци змастіть рослинною олією або застеліть пергаментом, перекладіть заготовку з тіста. Проколiть корж виделкою, щоб при випіканні він не надувався. 

4. Поставте в мікрохвильовку, випікайте 5 хвилин при максимальній потужності.

5. Дістаньте корж, змастіть соусом або кетчупом і поставте назад в мікрохвильовку на 3 хвилини.

6. Знову дістаньте, викладіть на корж ковбасу і бекон. Знову в мікрохвильовку на 5 хвилин.

7. Дістаньте, покладіть нарізані помідори і мариновані огірочки, додайте спеції за смаком, відправте заготовку в мікрохвильовку на 3 хвилини.

8. Дістаньте піцу, посипте натертим сиром і випікайте в мікрохвильовці, до розплавлення сиру. Готову піцу посипте нарізаною зеленню і подавайте до столу гарячою.

Звичайно, можна спростити процес і всю начинку викласти відразу на сире тісто. Але тоді є ризик, що корж розмокне і не пропечеться. Так що краще робіть поетапно.

Полюбляєте гостреньке? Приготуйте піцу пепероні. Для неї візьміть однойменну ковбасу, якщо ж не знайдете, можна замінити на іншу пряну: салямі або копчену з гострим смаком. Щоб «додати перцю», замініть кетчуп соусом із чилі. Така піца точно сподобається чоловікам під пиво. До речі, ви вже пробували варити вдома крафтове пиво за нашими рецептами?

Піца на сковорідці за 5 хвилин

Піца на лаваше

Для тих, хто не любить сильно заморочуватися з приготуванням, а хочеться порадувати сім’ю смачненьким, ловіть рецепт «ледачої» піци на сковорідці. Ви її встигнете зробити за час рекламної паузи або поки гріється чайник – всього 5-10 хвилин і смачного!

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 2 шт.
  • сир – 100 гр
  • кетчуп – 1 ч. л.
  • сметана – 1 ч. л.
  • ковбаса
  • помідори
  • мариновані огірки
  • солодкий перець

Етапи приготування:

1. З лаваша виріжте два кола, діаметром сковороди. Зручно це зробити, обводячи кришку ножем.

2. На сковороду з антипригарним покриттям покладіть один лаваш, посипте половиною тертого сиру, накрийте другим лавашем. Зачекайте, поки сир розплавиться, після чого переверніть заготовки.

3. Ковбасу наріжте тонкими півкільцями, помідори – кружечками, мариновані огірки – слайсами.

4. Злегка зарум’янений лаваш змастіть соусом або кетчупом, викладіть підготовлену начинку, посипте сиром.

5. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на повільному вогні 4 хвилини. Слідкуйте, щоб лаваш не пересушився і не згорів. Вийде дуже смачно! Піца з’їсться моментально, так що можете відразу підготувати продукти для другої порції.

Низькокалорійна піца на сковороді

Низькокалорійна піца на сковороді

Навіть тим, хто дотримується правильного харчування, складно встояти від аромату щойно приготовленої піци. Щоб не порушувати правила ПП, пропонуємо приготувати просту низькокалорійну піцу з основою з рисової муки і начинкою з філе. До того ж вона готується дуже швидко: навіть розігрівати духовку не потрібно, так як запікати будемо на сковорідці або в піццамейкері.

Інгредієнти для основи:

  • рисове борошно – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 40 г
  • сіль
  • розпушувач – на кінчику ножа

Інгредієнти для начинки:

  • запечене або відварне куряче філе – 50 г
  • сир – 30 г
  • оливки
  • кетчуп
  • зелень

Етапи приготування:

1. Змішайте до однорідності інгредієнти для основи міксером, блендером або вінчиком.

2. Вилийте отриману масу на сковорідку з антипригарним покриттям

3. Коли одна сторона схопилася, переверніть, змастіть кетчупом, викладіть начинку, посипте сиром. Закрийте сковороду кришкою і чекайте, коли сир розплавиться. Дуже швидка, смачна і корисна піца готова!

Приготуйте домашню піцу за нашими рецептами і відчуйте себе справжнім майстром-піццайоло. Доповніть базову рецептуру інгредієнтами на свій смак і у вас вийде унікальна страва, яка порадує друзів і рідних. Щоб дозвілля було максимально цікавим, ввімкніть фільм з наших добірок або пограйте у настолки. А якщо гостям захочеться добавки, а ви не хочете їх надовго залишати і йти на кухню готувати, замовте смачну піцу з ресторану зі знижками до 60% від Покупона. 

А ви часто готуєте піцу на своїй кухні? Які ваші улюблені начинки? Діліться у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *