Як підготуватися до літа: 13 кроків до ідеального тіла

Перше і найважливіше правило підготовки до літа і пляжу – до сезону відкритих купальників і міні спідниць потрібно бути готовою завжди. Тільки так може здійснитися бажання за одну ніч перетворитися в богиню :). А для тих, хто злегка філонить, піддається взимку калорійному харчуванню і заїданню сезонної нудьги і поганого настрою, редакція Покупона підготувала прості поради, які допоможуть легко і приємно почати «літній тюнінг», швидко схуднути і в цілому привести себе в порядок. Більш того, ми розповімо як задіяти максимальну кількість можливостей, без удару по бюджету. Отже, з чого почати і що належить зробити, щоб зустріти літо стрункою красунею.

Акції
До 10 занять стретчингом у студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-51%
700 грн
399.0 грн
До 8 занять Pole dance в студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-46%
700 грн
399.0 грн
Показати всі
158 акцій

1. Визначте слабкі місця

Що вам не подобається в собі, що бентежить і не дає спокою? Волосся на тілі, злегка налита жирком попа, целюліт? Конкретна мета допоможе зосередитися на критичних моментах, які ви хотіли б у собі підправити для повного щастя. Від цього залежить і скільки потребується часу, щоб привести в порядок своє тіло: 4-6 тижнів, 3 місяці, а то й зовсім починати готуватися ще взимку.

Найчастіше підготовка до літа зводиться до схуднення, інакше «в цьому купальнику у мене сильно випирає живіт», «я не можу одягнути короткі шорти, тому що вушка стирчать» або «соромно виходити на пляж і трусити целюлітом». Тому почнемо з головного – схуднення.

Щоб зустріти літо богинею, готуємося заздалегідь
Щоб зустріти літо богинею, готуємося заздалегідь

2. Дієта – швидке схуднення

Перше, про що замислюєшся, побачивши в дзеркалі зайве галіфе, боки і животик, а на вагах захмарну цифру, – «Все, сідаю на дієту!». Залежно від виду дієтичної програми, за тиждень можна скинути від 3-х до 10-ти кг, а за місяць – всі 15-30 кг. Вибрати є з чого – середземноморська, дієта Дюкана, кето, японська, маггі, інтервальний голодування – але пам’ятайте, що у такого способу є протипоказання, і худнемо ми на дієті, завдаючи чималий стрес організму.

Перед дієтою варто проконсультуватися з гастроентерологом, і якщо давно не відвідували лікаря – пройти профілактичне базове обстеження. На Покупоні ви якраз знайдете комплексні пакети з УЗД органів черевної порожнини та аналізами, які зі знижкою обійдуться значно дешевше, ніж окремо чи у порівнянні зі стандартною ціною прайса клініки.

Суворі дієти, хоч і не завжди корисні, але допомагають швидко схуднути до літа
Суворі дієти, хоч і не завжди корисні, але допомагають швидко схуднути до літа

Є й більш щадний спосіб схуднути і привести себе в форму – влаштовувати розвантажувальні дні або дотримуватися індивідуальної дієти за порадою дієтлікаря з урахуванням особливостей вашого організму. Але в Києві, наприклад, тільки консультація дієтолога коштує від 650 грн в залежності від категорії фахівця. Не кожен готовий стільки платити за те, що вам розпишуть меню по днях, нехай навіть це стосується вашого схуднення. Але з Покупоном доступна альтернатива є завжди. Користуйтеся знижками до 80% на розробку індивідуальної програми харчування від кращих експертів в області дієтології та спорту в вашому місті і отримуйте грамотне щадне дієтичне меню за 300-500 грн!

Акції
Показати всі
5 акцій

3. Худнемо довше, але з меншим стресом

Взагалі добре, коли організм готується до літа поступово. Саме час почати підготовку взимку або навесні, коли є в запасі пару десятків тижнів для того, щоб зробити гарне, струнке тіло. Якщо вам імпонує такий підхід, у вас є всі козирі для досягнення ідеального результату. Адже успіх ефективного схуднення, так само як і сушки або прокачування тіла, криється саме в комплексному підході.

Щоб кожна неділя вінчалася успішним мінусом в проблемних зонах, йдіть за планом:

  • Почніть з банальної фізкультури вранці, олдскульних вправ: розминка, 3 підходи по 15-20 присідань, 1-2 хвилини планки, 10-15 віджимань від підлоги, 3 підходи по 15-20 скручувань, 5 хвилин стрибків на скакалці або біг – і вже через тиждень-два ви відчуватимете легкість і бадьорість в тілі. Все це можна починати робити зі своєю вагою або з використанням мінімального набору спортінвентарю: скакалок, еспандерів, фітболу, обважнювачів, хулахупів.
Чим раніше почнете підготовку до літа, тим менше стресу організму доведеться пережити
Чим раніше почнете підготовку до літа, тим менше стресу організму доведеться пережити
  • Худнемо далі :). Програму тренувань для схуднення можна скласти самостійно (дивіться вправи в наших окремих оглядах про схуднення в ногах, боках, руках, талії). Головна особливість такої програми – виснажливі тренування, бажано вранці. Кожна триває не менше 40-60 хвилин (жир починає спалюватися через 25 хвилин безперервного заняття!). Кожну вправу виконуйте 4-6 підходів з робочими вагами, по 10-12 (можна до 20) повторень. У програмі повинні бути силові (не менше 4-х на тиждень), кардіо (заняття на степпері або велотренажері) та інтервальні тренування з чергуванням швидких і повільних рухів. Запам’ятайте: динаміка – кращий друг, адаптація – найлютіший ворог тренувань для схуднення і спалювання жиру. Як тільки відчуваєте, що звикли до навантаження – міняйте, додавайте важку атлетику, робочі ваги, комбінуйте вправи, скорочуйте інтервали відпочинку і поступово доходьте до кругових тренувань. Якщо ви займаєтеся місяць-другий безрезультатно, перегляньте програму або зверніться за допомогою до професійного тренера. На Покупоні є вигідні пропозиції зі знижкою до 80% і в тренажерний зал, і в фітнес-клуби.

Початковий комплекс вправ для жироспалювального заняття дивіться на відео

Під час схуднення не забувайте про одне з найбільш проблемних місць – живіт. Ці прості вправи на відео допоможуть вам його підтягнути, зустріти літо і похизуватися на пляжі осиною талією :)

  • Поєднуйте тренування з правильним харчуванням. Схуднути за 4-6 тижнів дуже ймовірно, якщо витрачати більше енергії, ніж її отримувати, і дотримуватися балансу складних вуглеводів, білків і жирів – 60/25/15% (докладніше про харчування для тих, що худнуть читайте тут). Також за витратою калорій зручніше стежити за допомогою фітнес-браслета і смарт-годинника з функцією лічильника.
Худни не худни, а харчуватися правильно і корисно все одно доведеться
Худни не худни, а харчуватися правильно і корисно все одно доведеться
Під час підготовки до літа підтримуйте себе вітамінами
Під час підготовки до літа підтримуйте себе вітамінами

Через півроку такої підготовки (якщо ви почнете взимку або навесні), цілком реально зробити прекрасне струнке тіло.

Красиве струнке тіло – стимул підготуватися до літа
Красиве струнке тіло – стимул підготуватися до літа
Акції
Показати всі
11 акцій

4. Дотримуємося водного балансу

Неважливо, чи хочете ви схуднути, підкачати тіло або нічого не робити з фігурою, пити воду корисно завжди. Це сприятливо позначається на здоров’ї, покращує обмін речовин і зовнішній вигляд шкіри, очищає організм, сприяє розщепленню жирів, і ви в цілому починаєте виглядати краще.

Дієтологи одноголосно рекомендують пити звичайну чисту негазовану воду. В ідеалі – 30 мл на один кілограм ваги. Тобто, якщо ви важите 70 кг, випивайте 2 літри 100 мл води щодня. Причому, це краще робити за півгодини до їжі (так з’їдається менше калорій) і обов’язково починати день з 1-2 склянок натщесерце (можна з чайною ложкою меду і лимонним соком)! Так процес травлення запускається швидше, а їжа перетравлюється краще. Щоб вода була максимально корисною, пропускайте її через аквафільтр – як вибрати хороший і де купити недорого розповість наш окремий огляд.

Щоб схуднути, пити воду в потрібній кількості обов'язково
Щоб схуднути, пити воду в потрібній кількості обов’язково
Акції
Аналізи у мережі лабораторій «Дніпролаб»
Київ, Ялтинська вулиця, 8
-40%
180 грн
108.0 грн
Аналіз визначення COVID-19 в мережі «Ескулаб»
Київ, Олександра Довженка вулиця, 3
-25%
200 грн
178.0 грн
Показати всі
90 акцій

5. Качаємо попу

Ідеальні пружні, округлі сідниці прямо напролом втискуються в план підготовки до літа. Єдиний спосіб підтягнути і накачати попу – це вправи. Чи готові приділяти по 30 хвилин в день? :)

Красива попка до літа – мрія кожної дівчини
Красива попка до літа – мрія кожної дівчини

Ефективне тренування для сідниць обов’язково включає випади, присідання, станову тягу, сідничний місток, виштовхування ніг вгору і інші вправи (читайте детально в нашому спеціальному огляді). Тренування можна проводити як вдома, так і в залі (благо, є солодкі знижки Покупона).

Ті ж вправи, тільки на тренажері Сміта, дивіться на відео

А щоб результат не змусив себе довго чекати і досяг досконалості, закріпіть тренування курсом масажу і домашніми EMS тренажерами для сідниць. Детальніше про ефективність EMS тренувань читайте в нашому окремому огляді.

6. Робимо розтяжку

Хочете красиве, струнке тіло? Візьміть за правило робити розтяжку під час перегляду улюбленого серіалу. Стретчинг підвищує гнучкість, розтягує м’язи, зв’язки і сухожилля, робить суглоби більш рухливими і … допомагає схуднути. За одне тренування можна спалити близько 150 кілокалорій, що рівноцінно двом зеленим яблукам, 100 грамам сиру або 3-4 шматочкам чорного шоколаду.

А все тому, що в м’язи надходить більше кисню, активізується кровообіг, тканини більше насичуються поживними елементами, поліпшується метаболізм, що є обов’язковою умовою для ефективного схуднення.

Сюди ж можна включити і йогу. Читайте які види є і як почати займатися новачкам, а також про розтяжку для початківців. До речі на Покупоні є знижки на групові заняття і стретчингом, і йогою, якщо вам краще займатися з тренером.

Розтяжка сприяє схудненню
Розтяжка сприяє схудненню
Акції
До 12 групових занять стретчингом у «Dark Side»
Київ, Ревуцького вулиця, 42В
-53%
1299 грн
749.0 грн
До 16 групових занять танцями у студії «Glide»
Київ, Ярославська вулиця, 56А
-30%
1000 грн
699.0 грн
Показати всі
8 акцій

7. Лягаємо спати вчасно

Щоб добре виглядати до відпустки і максимально швидко привести себе в форму, не менш важливо лягати спати в правильний час – не пізніше 22:00. Сон, що почався до півночі, більш інтенсивно допомагає організму відновитися і попереджає негативні наслідки, властиві більш пізньому засипанню: підвищений апетит, переїдання і зайва вага; тривожність, дратівливість, поганий настрій; тьмяний і нездоровий колір обличчя; зниження імунітету тощо. Не виходить вчасно заснути? Передивіться свій розпорядок дня і скористайтеся нашими корисними рекомендаціями.

Здоровий сон
Здоровий сон

8. Робимо антицелюлітний масаж та інші процедури

Легко сказати: «Схудни!», І не все так просто на практиці, особливо коли хочеться зігнати зайві кілограми максимально швидко, за місяць :). Але реально, якщо використовувати максимум можливостей.

Лімфодренажний, вакуумний, антицелюлітний масаж (більше про нього читайте тут), обгортання, LPG (детальніше про цей масаж), пресотерапія допоможуть не тільки швидко прибрати зайві сантиметри на талії, животі, стегнах, руках, але і істотно поліпшити якість шкіри.

Антицелюлітний масаж – болючий, проте найефективніший проти целюліту
Антицелюлітний масаж – болючий, проте найефективніший проти целюліту

Скориставшись знижками Покупона до 90% на коригуючі фігуру процедури, ви можете дуже економно пройти відразу курс сеансів в кращих салонах вашого міста і замість целюліту, апельсинової кірки і в’ялості отримати підтягнуту, пружну, гладку шкіру. 

Позбутися целюліту, а також підтримати досягнутий ефект вдома (адже ви так важко до нього йшли), допоможуть підручні помічники: рецепти домашніх обгортань, міостимулятори (EMS тренування в залі або домашніх умовах також сприяють схудненню) і масажери для тіла.

Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-46%
1500 грн
999.0 грн
До 10 сеансів ручного антицелюлітного масажу
Київ, Михайла Ломоносова вулиця, 36А
-68%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
73 акцій

9. Робимо педикюр

Як не дивно це звучить, але нашим пальчикам на ногах дістається не менше фігури. Заховавши їх від сторонніх очей в шкарпетки і колготки на довгі холодні півроку, добре якщо ви продовжуєте регулярно робити гігієнічний педикюр, щоб радувати самих себе. Інакше п’ятки дуже швидко стоптуються, заростають товстим ороговілим шаром, і потім їх дуже складно відтерти, вилікувати «шпори», тріщини, зробити гладкими і м’якими.

Гарний педикюр – це не тільки нафарбовані нігтики, але і гладкі п'ятки
Гарний педикюр – це не тільки нафарбовані нігтики, але і гладкі п’ятки

Щоб до літа добре виглядати у відкритому взутті, вже з весни починайте робити гігієнічний педикюр не рідше 1 разу в 2-3 тижні. В домашніх умовах для цього знадобиться:

  • кислотний гель-пілінг або скраб для ніг;      
  • електричні чи механічні терки (в ідеалі фрезер для педикюру);     
  • масажна ванночка;      
  • маски і креми;      
  • спеціальні рецепти від тріщин на п’ятах (якщо у вас вони є).      

Як робити педикюр в домашніх умовах читайте окремо. Якщо робити педикюр в салоні, то зі знижками Покупона виходить істотно дешевше.

Акції
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Медичний педикюр у салоні «Fayna Stories»
Київ, Салютна вулиця, 2к3
-46%
500 грн
279.0 грн
Показати всі
15 акцій

10. Видаляємо волосся

Оголити ніжки, надіти на пляж ультра бікіні і не видалити при цьому волосся на тілі можуть дозволити собі хіба що… чоловіки. Навіть про волосся на спині їм ніхто нічого не скаже :). А ось для жінок еталоном краси вважається якраз ідеально гладка шкіра.

Якщо ви не хочете голити волосся щодня, домагаючись ідеальної чистоти і одночасно роздратування, кожні два тижні ходити на шугарінг, депіляцію воском або самостійно висмикувати волоски епілятором, тоді залишається варіант лазерної або ELOS епіляції, яка видалить волосся, можна сказати, назавжди. Але врахуйте, що лазерку не рекомендують робити влітку, на засмаглій шкірі, і на повне видалення волосся потрібно не один місяць. Осінь-зима – саме час почати робити лазерну епіляцію, щоб встигнути привести в порядок тіло до літа.

Щоб до літа на тілі не залишилося жодного волоска, починайте готуватися ще ранньою зимою
Щоб до літа на тілі не залишилося жодного волоска, починайте готуватися ще ранньою зимою

З Покупоном ви можете пройти будь-яку процедуру зі знижкою до 90%! Наші спеціальні огляди допоможуть вам визначитися, на чому зупинитися – епіляції чи депіляції, якому лазеру віддати перевагу з урахуванням особливостей типу шкіри, вивчити протипоказання до лазерної епіляції, дізнатися скільки процедур потрібно до повного видалення волосся, як правильно підготуватися до процедури, з яким проміжком проводити сеанси.

Акції
Знижка до 60% на лазерну епіляцію в «Monolaser»
Київ, Євгена Чикаленка вулиця, 20А
-60%
0 грн
30 грн
Знижка 40% на лазерну епіляцію тіла в «SugarMe»
Київ, Дніпровська набережна, 16г
-0%
0 грн
15 грн
Показати всі
42 акцій

11. Приводимо в порядок шкіру обличчя

За особою потрібен постійний догляд, в будь-якому віці: 30 , 35 , 40 , 45, 50… Чого точно не варто упускати, готуючись до літа, так це курс пілінгів і масажу.

Крім очищення (а іноді це найкраща альтернатива ефективній, але більш травматичній механічній чистці обличчя – при куперозі або високій чутливості шкіри) пілінг допомагає усунути проблеми висипань, акне, постакне, передчасного старіння шкіри, тьмяного кольору обличчя.

Шкіра обличчя завжди потребує правильного догляду
Шкіра обличчя завжди потребує правильного догляду

Восени, взимку і навіть ранньою весною (поки ще холодно) можна скористатися більш потужними кислотами (саліцилкою, Джесснера, PRX-T33, B-TOX PEEL) – косметолог порекомендує який краще за станом шкіри і проблеми. У теплий сонячний час глибокі і серединні пілінги робити не можна, щоб не спровокувати пігментацію і опіки шкіри. Але при наявності показань допустимі легкі літні хімічні пілінги (мигдальний, молочний, гліколевий). Максимальний ефект досягається курсом процедур від 5 до 10. Це буде коштувати набагато дешевше, якщо скористатися знижками Покупон.

Акції
Пластичний масаж обличчя від Алли Антонюк
Київ, Маршала Тимошенка вулиця, 15Г
-50%
500 грн
249.0 грн
До 5 сеансів мезотерапії від косметолога Інни Бойко
Ірпінь, Пушкінська вулиця, 37
-75%
400 грн
149.0 грн
Показати всі
265 акцій

12. Надаємо тілу засмаги

Влітку тіло загоряє природним шляхом, особливо якщо ви завсідник пляжу. Але якщо вас бентежить «післязимовий» білястий колір шкіри, можна надати шкірі шоколадного відтінку в солярії – на Покупоні для цього теж знайдуться знижки :).

Ніжний загар можна надати тілу, не чекаючи літа
Ніжний загар можна надати тілу, не чекаючи літа
Акції
Абонементи на відвідування солярію в «Дана-Віта»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-56%
700 грн
299.0 грн
До 150 хвилин солярію у «Малібу» на Оболоні
Київ, Героїв Сталінграда проспект, 16В
-45%
495 грн
289.0 грн
Показати всі
6 акцій

13. Оновлюємо літній гардероб

Найшвидший і простий крок, коли ви абсолютно задоволені собою і вас все влаштовує, залишається тільки купити один-два нових купальника (як його вибрати ми вже розповідали), парочку трендових суконь і сарафанчиків, оновити шльопанці, босоніжки і сонцезахисні окуляри :)

Пара обновок до літа ще ніколи не була зайвою
Пара обновок до літа ще ніколи не була зайвою

Читайте також: 
✔️Правильне харчування — запорука здорового життя
✔️Як і чим підвищити імунітет
✔️Як швидко схуднути без шкоди для здоров’я
✔️Вітамін Д – який краще приймати і навіщо
✔️Як відновити міцний сон
✔️Зимовий манікюр 2023-2024: модні ідеї

А ви вже почали готуватися до літа? Пропонуємо ділитися успіхами в коментарях, щоб мотивувати всіх, хто хоче підтягнути форму і до літньої відпустки виглядати якнайкраще:).

9 коментарів
  • Вика

    Дельная статья, за абзац с растяжкой отдельное спасибо и видео крутые, буду еще не раз пересматривать.

  • Елена

    За удаление волос и педикюр, прям рассмешили) Но что-то в этом есть.

  • Валерия

    13 – мое любимое число, думаю, попробую все 13 способов, время есть, то почему бы и нет. Главное, чтобы мотивации хватило.

  • Елена

    Интересная и веселая статья, особенно про педикюр позабавило. Но в принципе я согласна со многим.

  • Света

    Спасибо. Покупон, за подробную инструкцию “как подготовится к лету”. Как минимум, покачать тело надобно, мне)).

  • Лилия

    Хорошая статья…. Как в отпуске побывала))))) Главное, на все это найти время и деньги. О, кстати , надо почитать, как правильно распределять время.

  • Настя

    По личному опыту скажу, что диета не для всех и дело тут не в силе воли. Отталкиваться нужно от реального избыточного веса, а не от “небольшого животика” или “хочу просвет между внутренней частью бедер”. В противном случае можно хорошо подпортить качество жизни и здоровья. При росте в 165 см и весе в 59 кг я считала себя коровушкой, хотя реально у меня была складочка в нижней части живота и ненавистные ушки на бедрах и все. Но мы же девочки любим все утрировать и воспринимать свое тело, как наказание какое-то) Решила сесть на жесткую диету, за 2 месяца похудела до 45 кг. И все бы хорошо, но нет! Постоянная сонливость и состояние выжатого лимона, а ко всему этому еще и проблемы с менструацией (1 степень аменореи). И если кто-то подумал, что я хотя бы добилась желанного отражения в зеркале – нет. Животик немного ушел и ноги стали худее, но при этом тело подтянутей не стало. В проблемных местах все равно остался жирок, а худеть дальше уже просто было не реально. Попа плоская, грудь намного меньше, везде торчат кости, самочувствие и здоровье – дрянь. А животик остался! Вы только представьте мое разочарование…. За пол года я вернулась почти в изначальный вес (56 кг) и все стало на места (здоровье и самочувствие), и с самого начала мне просто нужно было немного походить в зал , что я и сделала после попытки похудения и возвращения в свое тело. За 1, 5 месяца я убрала свой животик без вообще каких либо диет и ограничений. Вот и вдумайтесь) Возможно вам нужно здраво оценить свой внешний вид, приложить немного усилий в зале, а не морить себя диетой лишаясь здоровья. Экстремальное похудение очень вредно, диетологи рекомендуют сбрасывать по 2-3 кг в месяц, без вреда организму.

  • Sveta

    На счет воды в данной статье я согласна, обожаю пить простую воду по утрам и вечерам, а если еще к этому добавить физ упражнения, то эффект будет еще лучшим. Общее хорошее состояние здоровья влияет хорошо на внешность)

  • Елена

    К лету я готовлюсь еще с зимы, шкаф обычно переполнен от юбок и футболок, летом хочется всегда выглядеть особенно. К лету еще считаю нужно подготавливать кожу лица в порядок, но это уже у всех индивидуально.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *