Подарунки на 8 березня своїми руками ㅡ прості оригінальні поробки 

Подарунки на 8 березня своїми руками ㅡ прості оригінальні поробки

Отримувати подарунки люблять всі, особливо дівчатка – мами, бабусі, сестри, подруги, свекрухи, колеги. Неважливо, що цій дівчинці далеко за двадцять 🙂 А тут такий привід – День жінок, весни та краси. Хочете подарувати жінці незвичайний, цікавий, оригінальний подарунок?  Ви можете це зробити своїми руками – поробку на 8 березня, саморобний сувенір з частинкою душі. А PokuponBlogTeam підкаже що зробити, з чого і як – дивіться ідеї і втілюйте!

Читайте у нашому огляді:

Прості подарунки від дитини на День жінок

Подарунок мамі та бабусі на 8 березня ㅡ особлива тема. Так хочеться залучити до привітання дитину і зробити разом з нею щось особливо пам’ятне для любої бабусі або мами. Наша добірка містить ідеї простих подарунків своїми руками для діток будь-якого віку. Готуйтеся до свята та разом робіть поробки на 8 березня для мами, бабусі, хрещеної матері.

1. Квітковий букет «Долоньки»

Навіть новонароджений може робити поробки на 8 березня.  Відбитки дитячих долоньок послужать відмінним пам’ятним подарунком бабусі чи мамі, який вони будуть зберігати все життя. Відбитки долоньок можна розмістити у звичайній фоторамці, або придумати більш креативний варіант ㅡ зробити з них букет квітів. Безліч ідей у відео нижче.

Діти 4-5 років цілком можуть взяти участь у виготовленні букета з об’ємних квітів. Малюк разом з вами не тільки підготує подарунок для близьких, але і повчиться користуватися ножицями і потренується посидючості і цілеспрямованості.

Ще долоньками можна прикрасити картину або листівку із зворушливим побажанням. Помістивши її в рамку, ви отримаєте чудову прикрасу для вашого інтер’єру на згадку про ніжний вік вашого малюка.

Долоні дитини у подарунок

2. Букети з ниток

Здивуйте бабусю або вихователя в садочку вічним букетом з ниток. Така поробка на 8 березня не займе багато часу, і результат виходить презентабельний. 

Букети з ниток

Для квітів вам будуть потрібні нитки кількох відтінків і картон для намотування. Для стебел візьміть дріт (його найбезпечніше розрізати бокорізами або пласкогубцями). Згодяться також будь-які засушені гілочки і травинки. Для декору знадобиться гофрований папір і, як варіант, фетр для листочків. Дивіться майстер-клас у відео нижче.

З ниток можна зробити гілочки пухнастої мімози – спосіб досить легкий, цілком впорається дитина з 6 років.

3. Квіти-орігамі для паперового букета

Класний подарунок вчительці на 8 березня ㅡ букет з паперу в стилі орігамі. Для виробу знадобиться щільний кольоровий двосторонній папір, а ще трішки посидючості і терпіння. Детальна інструкція у відео нижче.

Оформити подарунок на 8 березня своїми руками з паперу можна стрічками та мереживом, або «посадити» квіти в красиву чашку, наповнену дрібними цукерками.

4. Подарунки з солоного тіста

Солоне тісто ㅡ простий і доступний матеріал для виробів. Тим більше, що з ним можна зробити практично все: від простих подарунків до складних прикрас. Спробуйте творити з нашим рецептом:

  • 2 склянки борошна.
  • 1 стакан дрібної солі.
  • Приблизно 200 мл води (дивіться за тим, яке виходить тісто, в ідеалі воно повинно бути щільним і тугим, схожим по консистенції на тісто для пельменів).
  • Для більш щільної текстури тіста додайте в нього 1-2 столові ложки клею ПВА.

У відео простий майстер-клас для дитини зі створення метеликів з солоного тіста. Така фігурка стане прекрасним сувеніром до жіночого дня для бабусі або тітоньки. А можна замісити більше тіста та зробити подарунки вихователям дитячого садка в кількості декількох штук.

5. Особливі листівки

Листівки – традиційний подарунок своїми руками на День жінок. Створіть разом з дитиною листівку, яка буде зберігатися у бабусі або у мами довгі роки. Варіантів з чого зробити ㅡ маса, пропонуємо вам кілька простих майстер класів.

Проста листівка на 8 березня своїми руками для наймолодших 👇

Цей майстер-клас розповість, як зробити з дитиною паперову 3D-листівку

А ось оригінальна листівка на 8 березня в стилі орігамі, дивіться майстер-клас з докладною інструкцією😍

Фетрова листівка до 8 березня з цікавим дизайном

Вітальна листівка на 8 березня своїми руками з гарбузового насіння за 5 хвилин

Як намалювати бутони у вигляді сердець на листівці ❤️

Як намалювати бутони у вигляді сердець на листівці

Листівки на 8 березня своїми руками з крафтового або кольорового паперу з букетиками:

Подарунки на 8 березня своїми руками з паперу
Подарунки на 8 березня своїми руками з паперу
Що можна зробити мамі на 8 березня
Що можна зробити мамі на 8 березня
Що подарувати мамі на 8 березня своїми руками
Що подарувати мамі на 8 березня своїми руками

Якщо любите малювати, красиву листівку можна створити за допомогою лише акварельних фарб.

Подарунки для мами на 8 березня своїми руками
Подарунки для мами на 8 березня своїми руками

6. Конверти з квітами

Проста ідея, як зробити подарунок мамі своїми руками на 8 березня, – паперовий конвертик із квітами орігамі. Інструкції виготовлення квітів з паперу ми давали вище, зробити конверт ще простіше. Дивіться покрокову фотоінструкцію 👇

Конверти з квітами

А ось, що у вас вийде в результаті 😍

Конверти з квітами на 8 березня

7. Весняне дерево з птахами

Березень – це час, коли зима вже закінчилася, а весна тільки-но вступила у свої права. У цей період особливо хочеться оточити себе яскравими красивими речами, квітами та барвистими дрібницями.

Порадуйте маму чи бабусю на свято всіх жінок незвичайною прикрасою для дому, зробленою самостійно з підручних матеріалів. Для цього вам знадобиться звичайна гілочка – бажано брати гнучку та тонку від якогось куща – кольоровий папір, ножиці, клей, чорна гелева ручка та мотузочка.

Пташок зробити нескладно: з кольорового паперу треба вирізати кружечки, скласти їх навпіл, приклеїти до них строкаті крильця, як на фото, і схематично намалювати очі. Зі щільної золотої фольги можна зробити дзьобики. Пташок закріпіть на мотузочки, розвісьте на заздалегідь прикріплену до стіни гілку і прикрасьте яскравою стрічкою. В результаті у вас буде не просто прикраса, а ефектна фотозона на 8 березня своїми руками.

Оригінальні сувеніри на жіночий день

Хочеться порадувати подружок і колег приємними подарунками, а часу зовсім немає? Скористайтеся нашими простими ідеями, як зробити оригінальний подарунок на 8 березня дівчині, подрузі, співробітниці.

1. Їстівний сувенірний букет

Коробка цукерок і букетик квітів ㅡ звучить банально. А ось якщо заміксувати це в їстівний букет, то вийде красивий, простий і оригінальний подарунок із цукерок своїми руками. Використовуйте однакові або різні цукерки, красивий пакувальний папір, флористичну сітку, підставки з пінопласту, дерев’яні шпажки, зубочистки. Вам також знадобиться клей-пістолет – незамінна річ у рукоділлі.

Ловіть відео, в якому показано, як зробити гарний букет із цукерок 🍬

А в цьому відео – букет із зефіру 💐

У якості «квітів» можуть виступати не тільки цукерки, але і веган-продукти, здорова їжа або фрукти, як на цьому відео:

Солодкий букет – чудовий подарунок вихователю на 8 березня, вчительці, начальниці.

2. Посуд з декором у техніці декупаж

За допомогою техніки декупаж навіть звичайний предмет можна перетворити на щось ексклюзивне. У вашому офісі на роботі заведено «чаювати»? Тоді вашим колегам дуже сподобаються такі оригінальні подарунки на 8 березня: красиві та ефектні ємності для кави, чаю або підставки під чашки.

Майстер-клас по декору баночки кави в техніці декупаж

Органайзер для фурнітури або коробка для солодощів або чаю в техніці декупаж – ошатний елемент декору, який радуватиме погляд будь-якої господині. Щоб зробити таку красу, знадобляться:

  • жерстяні банки (наприклад від маслин) або пластикові стакани;
  • серветки і папір для декупажу;
  • шматок ламінату в якості основи;
  • клей, лак;
  • мереживна тасьма, намистини – для додаткового декору.

3. Картина

Живопис – чудовий подарунок до восьмого березня
Живопис – чудовий подарунок до восьмого березня

Картина –  не тільки прикраса на стіну, але і задоволення для естетів. Причому до восьмого березня буде доречна будь-яка тематика художнього полотна – квіткові букети, пейзажі, тварини, портрети, торт та інші солодощі, навіть просто красива абстракція. Знання смаків жінки або дівчини і власна інтуїція підкажуть, що може сподобатися вашій мамі, бабусі, дружині, подрузі…

Навіть якщо у вас недостатньо художніх навичок, а подарувати хочеться саме картину своїми руками, є маса способів реалізувати цю ідею подарунка:

  • Взяти кілька уроків живопису і намалювати задумане під чуйним керівництвом майстра своєї справи. 
  • Купити готовий набір для створення картини своїми руками з покроковою інструкцією. Творча студія «Artpainting» пропонує креативний арт-бокс для створення картини з епоксидної смоли у техніці флюїд арт. Для того, щоб вийшов ефектний результат, не потрібно бути художником від народження – досить просто дотримуватися інструкції, яка входить до набору. Відмінною ідеєю буде подарувати такий арт-бокс дружині чи дівчині, щоб намалювати гарну абстракцію разом – замовляйте на Покупоні зі знижкою 25%.
  • Картина за номерами – ще один варіант як просто і швидко створити художній шедевр своїми руками без спеціальних навичок малювання. Все що потрібно – розфарбувати готовий малюнок в потрібні кольори: кожній деталі відповідає певний номер фарби. Це можна робити як самостійно, так і удвох. 
Що подарувати жінкам на 8 березня – картини у техніці флюїд арт
Що подарувати жінкам на 8 березня – картини у техніці флюїд арт

4. Кавові сувеніри

Подарунки до школи чи садочка на 8 березня стали спірною справою. З одного боку, його можуть розглянути як хабар, а з іншого, не хочеться залишати без подарунка таких важливих у житті дитини жінок. Тому найкращий вихід ㅡ зробити приємний подарунок на 8 березня своїми руками.

Кава ☕ і солодке ㅡ класичний подарунок вчителю на 8 березня. Доповніть його кавовим магнітом ㅡ цей оригінальний сувенір запам’ятається і допоможе вам виділитися. Щоб зробити магнітик-вісімку, знадобиться:

  • картон;
  • кавові зерна;
  • акрилова фарба (коричнева);
  • тасьма;
  • магніт або магнітна стрічка;
  • фоаміран;
  • зубочистка, кисть і олівець;
  • ножиці, клейовий термопістолет.

Ось ще один легкий майстер-клас – оригінальний магнітик-овечка:

А ось ще цікаві вироби на 8 березня своїми руками з джуту і кавових зерен.

Ще один «смачний» кавовий варіант ㅡ настільний топіарій з кавових зерен. Ви можете взяти основу з дерева, картону або пінопласту і обклеїти за допомогою гарячого клею зернами кави.

Цікаві подарунки на 8 березня: настільний топіарій з кавових зерен
Цікаві подарунки на 8 березня: настільний топіарій з кавових зерен

Детальніше в відео-майстер-класі👇

5. Декор вази до 8 Березня

Подарунки можуть бути не просто дуже красивими, але ще і корисними. Декоруйте вазу для вчителя, вона точно стане в нагоді в кабінеті. За основу можна взяти пляшку цікавої форми або звичайну вазу зі скла. До створення цього подарунка ви легко можете залучити дитину. Такий оригінальний подарунок своїми руками на 8 березня можна робити разом із дитиною. Одна з простих і доступних ідей –  на відео. Крім вази або пляшки для створення подарунка вам знадобитися клейовий пістолет і будь-які фарби.  Прикрасьте вазу і зробіть вашій вчительці милий особистий подарунок.

Замість термоклею вазу можна прикрасити самоклеючою стрічкою. Зробіть горошки, візерунок зі смужок або модний абстрактний принт, в будь-якому випадку ваш подарунок буде унікальним.

Ваза з доступних матеріалів
Ваза з доступних матеріалів

Простий варіант декору, з яким самостійно впорається дитина від 8 років, ㅡ прикраса вази мотузкою або шпагатом. Ця ваза в еко-стилі точно займе гідне місце на столі вчителя.

Для тих, хто вміє малювати ㅡ підійде цей шикарний варіант декору в стилі вишивки Рішельє. Вам знадобиться скляна ваза і контурні акрилові фарби. Як варіант, можна використовувати акрил для нігтів, який буде відмінно триматися, а коштує дешевше професійних контурних фарб. Вигадуйте візерунок на свій смак.

6. Настінний годинник у стилі флюїд арт

Ще один оригінальний подарунок на 8 березня – стильний настінний годинник з епоксидної смоли в техніці флюїд арт. Вирішивши зробити такий презент мамі, бабусі чи коханій дружині, ви можете не переживати, що він виявиться непотрібним. Ефектний годинник прикрасить будь-який інтер’єр і щодня радуватиме погляд господині будинку.

Виготовлення такого подарунка – справа не з простих, але якщо довіритися досвідченому художнику, який все покаже та розповість, творчий процес піде як по маслу. На майстер-класі від художньої студії «Artpainting» з допомогою майстра ви зможете створити унікальний, єдиний у своєму роді екземпляр настінного годинника з епоксидної смоли. І набагато веселіше на такі заходи ходити удвох, тому сміливо беріть на урок маму, дружину, сестру – нехай теж додасть руку до створення майбутньої прикраси свого будинку. Цей день запам’ятається надовго: щоразу, глянувши на цей виріб, ви обидві посміхатиметеся, згадуючи, як у чотири руки творили прекрасне 🥰

Що подарувати жінкам на 8 березня
Що подарувати жінкам на 8 березня

7. Свічник із сухоцвітами

Свічка – ідеальний спосіб створити затишну атмосферу в будь-якому інтер’єрі та в будь-яку пору року. Особливо якщо помістити її в гарний свічник, зроблений своїми руками.

Максимально весняна ідея для подарунка своїми руками на День весни подрузі чи колезі – свічник-банка зі строкатими сухоцвітами. Створити цю красу нескладно. Вам знадобляться маленькі баночки з-під варення, меду або інших смаколиків, сухі квіти і листочки, клей, пензлик і тонка мотузка (або стрічка).

Ідеї подарунків до 8 березня
Ідеї подарунків до 8 березня
Оригінальні подарунки на 8 березня
Оригінальні подарунки на 8 березня

Як зробити свічник із сухоцвітами, дивіться у відео 🕯️🌸

https://www.youtube.com/watch?v=OHUC7OxCkxI

Читайте також:
🔷 Де відпочити у Карпатах з дітьми
🔶 Актуальні тренди манікюру
🔷 Куди піти з дітьми у Києві
🔶 Де у Києві поїсти смачну піцу
🔷 Як правильно доглядати за волоссям

Як зшити просту тільду до 8 березня

Милі саморобні м’які іграшки в стилі тільда сподобаються і бабусі від внучки, і мамі від дочки, і дівчині від хлопця, і подрузі, і колезі, і тітці. Робити їх швидко і просто, особливо якщо ви любите все, що пов’язано з шиттям. А поки беремо прості викрійки і робимо цікаві і оригінальні вироби.

Тільда ​​кіт
Тільда ​​кіт
Проста форма кота в стилі тільда
Проста форма кота в стилі тільда

Щоб зробити і подарувати презенти на восьме березня у вигляді м’яких іграшок, вам знадобиться гарна тканина – однотонна або з візерунком (наприклад, бавовняна бязь), нитки, синтепон в якості наповнювача, стрічки, фетр або інші елементи декору.

Майстер-клас з виготовлення кота тільда дивіться на відео

Милий тільда равлик
Милий тільда равлик
Форма тільди равлика
Форма тільди равлика

Ідеї хендмейд-прикрас у подарунок до жіночого дня

В цьому розділі зібрані ідеї подарунків на 8 березня для досвідчених рукодільниць. Ці креативні подарунки підійдуть для мами, свекрухи, тітки, подруги, невістки або внучки. Надихайтеся з нашої підбіркою.

1. Браслети, сережки, намиста своїми руками

Прикраси актуальні завжди, тим більше, що прикраси ручної роботи зараз на піку популярності. Тому якщо з рукоділлям ви на «ти» вивчіть наші ідеї подарунків своїми руками, які будуть радувати довгі роки.

Один з найпростіших варіантів ㅡ намиста або браслет на стрічці. Для виготовлення виробу вам буде потрібна щільна репсова стрічка (зверніть увагу на її якість, стрічка обов’язково повинна бути досить жорсткою, щоб не розпуститися від проколів), голка, тонка прозора гумка або нитка, красиві намистини. Майстер-клас з виготовлення нижче.

Розкішні сережки-кисті коштують дорого, при цьому зробити їх можна за півгодини. Як і з чого дізнаєтеся в відео. Трендовий синій, класичний білий або сміливий червоний ㅡ вибирайте самі і радуйте подружок шикарними подарунками.

Етно-стиль вже довгі роки на піку популярності, так що можна зробити ультра-модну прикрасу за допомогою мотузки і дерев’яних намистин або кулонів феншуй на удачу. Подивіться детальний відео майстер-клас ㅡ можливо це саме той подарунок, який ви захочете зробити для своїх подруг.

2. Заколки, обручі і пов’язки для дівчаток

Впевнено володієте голкою і ниткою і хочете порадувати донечок ваших подруг? Створіть для них дизайнерські заколочки і обручі, або пов’язки для самих маленьких. Варіантів як завжди маса, так що надихайтеся нашими майстер-класами і підключайте свою фантазію.

Один з найпростіших в роботі матеріалів ㅡ фоаміран, з нього можна вирізати будь-яку фігуру і він не вимагає додаткової обробки. Тільки подивіться на цей простий варіант бантиків, які ви зможете зробити за 10 хвилин. Озброюйтеся клейовим пістолетом і вперед!

Ще один благодатний матеріал для заколочок ㅡ фетр. Недорогий, не вимагає обробки, з величезною кольоровою гамою ㅡ фетр дасть вам включити свою фантазію на повну котушку.

Майстер-клас з прикладом пов’язок з декором з фетру для самих маленьких жінок, які теж хочуть отримувати подарунки на 8 березня.

Незвичайні заколочки з милими звірятами точно припадуть до смаку маленьким модницям 🥰

Мімішні заколки з лисеням в більш простому варіанті без прошивки деталей:

Один з найяскравіших варіантів заколок ㅡ зі стрічок. Можна зробити бантики для зовсім крихт зі стрічки одного кольору, з мультяшним або будь-яким іншим яскравим принтом – як в цьому майстер-класі:

https://www.youtube.com/watch?v=gRev1lGmPrQ

У цьому відео зібрані відразу 3 майстер-класи за простими бантикам, які підійдуть і малятам і школяркам:

Квіти на свято всіх жінок

Яке ж 8 березня без квітів? Ніжні квіткові бутони в обрамленні зеленого листя та трав – незмінний символ свята краси та пробудження природи.

1. Букет  

Потіште маму, бабусю, подругу, кохану жінку квітами, оформленими у класичному форматі – у вигляді гарного букета, зібраного вашими руками.

Для букету на 8 березня найкраще брати такі квіти, як тюльпани, нарциси, конвалії, мімоза, іриси, гіацинти, ранункулюси, хамелаціум – саме ці сорти традиційно вибирають для весняних флористичних композицій. Але можна використовувати і троянди, і орхідеї, і лілії, і будь-які інші квіти, які любить одержувачка подарунка.

Сам букет може бути як маленьким, так і великим, з одного виду квітів або кількох. Декор вибирайте за власним смаком: мінімалістичний з крафтовим папером або ошатний з прозорою, блискучою або голографічною фольгою та пишними бантами. Іноді достатньо перев’язати букет красивою кольоровою стрічкою, адже, за великим рахунком, квітам не потрібно нічого зайвого – вони гарні самі по собі.

Ідеї квіткових букетів, які можна подарувати на День весни 💐

Ідеї квіткових букетів, які можна подарувати на День весни 💐
Подарунки своїми руками на 8 березня
Подарунки своїми руками на 8 березня
Подарунки для мами на 8 березня своїми руками
Подарунки для мами на 8 березня своїми руками
Подарунок дівчині на 8 березня
Подарунок дівчині на 8 березня
Що подарувати жінкам на 8 березня
Що подарувати жінкам на 8 березня

Як зробити нескладний букет з гіацинтів та тюльпанів:

Простий букетик із гіацинтів:

2. Квітковий вінок

Якщо хочеться покреативити, то вінок із квітів – чудова ідея для подарунка. Така ніжна прикраса з природних матеріалів пожвавить будь-який інтер’єр і подарує весняний настрій, навіть якщо на вулиці ще холодно й промозгло. До того ж багато хто любить декорувати свій будинок відповідно до сезону – і якщо взимку на дверях чи вікні у вашої подруги висить ялинковий вінок, то чому б навесні туди не повісити віночок із квітів, листя та трав? Це може стати чудовою традицією 🥰

Ідеї віночків – з листя, гілок, весняних квіток, ароматного евкаліпту, мімози та інших рослин.

Поробка на 8 березня
Поробка на 8 березня
Ідеї подарунків на 8 березня
Ідеї подарунків на 8 березня
Поробки на 8 березня своїми руками
Поробки на 8 березня своїми руками
Оригінальний подарунок на 8 березня
Оригінальний подарунок на 8 березня
Цікаві подарунки на 8 березня
Що подарувати мамі на 8 березня своїми руками
Що подарувати мамі на 8 березня своїми руками

Туторіал з виготовлення весняного вінка:

Як зробити гарний вінок зі штучними півоніями:

6 ідей ефектних квіткових вінків на День весни:

Детальна інструкція, як зробити весняний вінок з бавовною:

Восьме березня вже скоро, а отже, саме час готувати подарунки коханим жінкам. Зробите ви їх своїми руками або купите ㅡ головне не забувайте вкласти в них свою любов, даруйте із задоволенням, насолоджуючись блиском в очах.

Читайте також:
🔷 Що подарувати мамі у День жінок
🔶 Найсмачніші рецепти млинців на Масляну
🔷 Ідеї подарунків подрузі на 8 березня
🔶 Як самостійну вивчити англійську
🔷 Кращі нові фільми: що подивитися у кіно
🔶 Які аналізи треба здавати щороку 

А ви любите робити вироби власноруч? Що з нашої добірки в якості подарунка сподобалося вам найбільше? Діліться у коментарях 🤗

8 коментарів
  • Каріна

    Люблю робити прості красиві листівки на 8 березня своїми руками для подружок і мами, та і на інші свята завжди додаю якісь паперові саморобні листівочки до подарунків. Виглядає дуже мило і тепло.

  • Лори

    делаем в садик подарочек своими руками) идеи класс!

  • Мариам

    Можно купить готовый набор для поделок, типа сделай сам. Это очень хороший вариант. Только нужно возрастные рамки соблюдать, а то сами будете сидеть клеить вместо дитя)))))))

  • Anika

    Сувенирный букет из конфет – очень сложный подарок. Потому, что сложно все эти вкусности не съесть самому!) А если его увидели дети, то все – нужно два таких букета делать. А лучше три, чтоб и себя порадовать))

  • Аленушка К.

    Так хочется иногда своими руками что-то сделать! Но максимум, что я могу – это открытку нарисовать, а вот что-то посложнее.. для этого у меня руки увы не из того места растут((
    С другой стороны есть повод научиться)))

  • Ольга

    Готовлю для мамы подарок своими руками, подкинулась одна идея, так как мама очень любит кофе и просто фанатеет от него, то я решила смастерить красивую корзину из кофейных зерен и положить во внутрь пару банок с кофе.

  • Ира

    Замечательные яркие идеи здесь расписаны. Считиаю это настоящим чудом, когда даришь человеку то что конкретно сделал сам и с любовью. Уже в голове столько мыслей по поводу подарков, присмотрела несколько вариантов на счет поделок из бумаги для букета цветов. На счет поделок хотелось бы еще посмотреть на обучающие ролики или же просто рассказ о том как правильно лепить из скульптурного пластилина всякие модели, куклы и др. Меня такое вот очень интересует.

  • Ника

    Отличная у вас вышла подборка, молодцы!! обязательно возьмем себе что-нибудь на заметку,будем делать в садик=)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *