Денний макіяж: інструкція з фото

Створення денного макіяжу тільки на перший погляд здається складним завданням. Ефектні стрілки, смокі айс, контурінг і поєднання непоєднуваних кольорів в мейку своїми руками може зробити не кожна, але простий денний макіяж повинна вміти виконувати будь-яка дівчина. Ми розберемося з вами як робити легкий денний макіяж з покроковою інструкцією і як підібрати макіяж з урахуванням вашого кольору волосся і очей, щоб підкреслити вашу природну красу і бути в тренді 2019. А більш складні техніки можна опанувати на онлайн майстер-класах з візажу зі знижкою Покупона до 80%.

У статті ми поділимося відео уроками для візуалів, які змогли виконати прості дівчата і поділилися своїми навичками на Ютуб, щоб ви переконалися що з цим питанням впорається кожна з нас. Беріть свою косметичку, дзеркало і починаємо.

Легкий і природний денний макіяж: базові правила

На денний макіяж у вас не повинно йти багато часу. Сам процес не буде віднімати у вас багато часу вранці, якщо ви будете слідувати правилам і “наб’єте руку” в питаннях денного макіяжу. Час поніжитися в ліжку, як і раніше у вас лишиться. Для природного і легкого способу вам знадобитися всього кілька засобів: тональний крем, рум’яна, хайлайтер, консилер і легка пудра.

Декоративна косметика для природного мейку 

У вашій косметичці обов’язково повинен бути цей мінімум засобів для створення легкого денного макіяжу. Кількість засобів може збільшуватися залежно від ваших індивідуальних побажань, але базовий набір залишиться незмінним. Так що ж в нього входить?

Тональний крем

Правило денного макіяжу номер 1 – “малювати” на денному світлі. У сонячних променях видно надмірності тонального засобу на шкірі і ефект “перевантаженості” обличчя буде відразу помітний. Озбройтеся тональними засобами з легкою структурою:

  • Тінт для обличчя. Відносна новинка б’юті ринку, яка в осному представлена ​​в корейській лінійці косметичних засобів. Легка і зволожуюча текстура вирівнює колір не перевантажуючи обличчя.
  • ВВ- і СС-креми. Представлені практично у всіх косметичних гігантів ринку. Такі креми можна знайти навіть в лінійках власних торгових марок мережевих магазинів косметики та парфумерії, що робить їх доступними для будь-якого бюджету. Відмінна риса ВВ- і СС-кремів в тому, що при тонкому покритті вони не тільки маскують недосконалості шкіри (здатні приховати навіть червоні прищики), але і доглядають за нею.
  • Кушон. Любов дівчат до крем-кушона очевидна з багатьох причин: красива і компактна упаковка, яка не дасть засобу пролитися в косметичці, стильний дизайн, невагоме покриття тонального BB-крему і сяючий фініш пудри. Не забувайте ретельно мити “подушечку” кушона після кожного застосування, щоб уникнути появи на ній бактерій.

Консилер чи хайлайтер

Засіб в рази щільніше тонального крему і тримається на обличчі набагато довше. Його головне призначення – замаскувати синці і темні кола під очима, локальні запалення, капілярну сіточку і інші дрібні дефекти шкіри, підкоригувати контур і створити потрібний рельєф обличчя за допомогою гри світла: де є тінь – освітлити, де опуклість, куди явно потрапляє світло – притінити.

Зона під очима, спинка носа, міжбрівна складка, піднісовий жолобок (зона над губою), підборіддя і над очима – зони, обов’язкові для освітлення світлим коректором або хайлайтером. В куточки крил носа – якщо необхідно приховати почервонілість, на крила – якщо необхідно візуально звузити ніс, на верхні повіки- щоб відкрити очі (особливо актуально, якщо у вас навислі повіки)
Затемнюючий консилер наноситься під вилиці, по контуру підборіддя, на кінчик і уздовж спинки носа з обох сторін, і на лоб. Якщо у вас вузький лоб (на три пальці), то тільки на скроневу частину, якщо високий – по лінії росту волосся

Хайлайтер і консилер наносять на вже готовий тон обличчя, легкими вбиваючими рухами чи пензликом. Як саме дивіться на відео. Стійкість і бездоганність вашого легкого макіяжу зросте в декілька разів.

Рум’яна

Якщо під рукою немає рум’ян з кремовою текстурою, які кращі для природного способу, ви можете скористатися компактними або у формі кульок, але набирайте їх на пензлик або спонж лише злегка. Пудрові текстури призначені для вечірнього макіяжу і на тонкому тональном покритті можуть виглядати як щоки у матрьошки.

Якщо під рукою є кремовий бронзер – використовуйте його замість рум’ян для літнього макіяжу. Він створює легкий ефект засмаглої шкіри. Нанесіть на всі виступаючі точки обличчя: верхню частину вилиць, підборіддя, спинку носа.

Пудра

Свого роду закріплювач виконаної роботи з тональним засобом, коректором і рум’янами. Використовуйте розсипчасту пудру, вона невагома і відмінно підійде для денного макіяжу. Компактну візьміть з собою якщо терміново потрібно поправити макіяж.

Невеликий лайфхак – влітку закріплюйте макіяж безбарвною матуючою пудрою, яка не дасть проявитися жирному блиску цілий день.

Особливості денного макіяжу

Приступаючи до денного макіяжу вдома, дотримуйтеся головних правил, якщо не хочете з самого ранку виділятися бойовим розписом і віддаєте перевагу природності і легкості.

  1. Смокі айс – улюблена техніка всіх модниць, може бути застосована і в денний час. Для виходу протягом дня використовуйте тіні бежевих, коричневих, ніжно-рожевих і персикових відтінків. Виглядає так само стильно, як і класичний смокі, але не перевантажує обличчя.
  2. Стрілки. Тонкі і легкі. Якщо є бажання поєднувати стрілку з тінями, то використовуйте всі ті ж нюдового кольору “підкладки”. Графічні та широкі стрілки залиште на вечір, у денний час – тонка лінія і невеликий “хвостик”.
  3. Помада і блиск. У денному макіяжі губ відмовтеся від матових текстур, які сушать губи і псують натуральність загального образу. Кольори для губ: нюдові відтінки рожевого, персика, бежа і корала.
  4. Баланс. Яскраві губи (очі) + нейтральні очі (губи) = ідеальний денний макіяж.

Денний макіяж з урахуванням кольору волосся

У білявок і брюнеток денний макіяж матиме відмінності. Якщо ваше волосся має мідний або темно-русявий відтінок – орієнтуйтеся на поради макіяжу для брюнеток, полуничний відтінок або русявий – для блондинок.

Макіяж для білявок

  1. Платиновим білявкам варто дотримуватися в макіяжі холодних тонів. Платиновому блонду підійдуть хакі, мідні і сріблясті тіні в поєднанні з рожевою або червоною помадою холодного відтінку.
  2. Мідним і карамельним підійдуть теплі тони. Шоколадні і персикові тіні (які можуть бути навіть з дрібним золотистим шимером) в поєднанні з вишневою помадою створять жіночний денний образ.
  3. Золотистим білявкам і тим, хто має вогняний відтінок волосся, в макіяжі очей варто віддати перевагу відтінкам лаванди і більш темного фіолетового. Для губ обирайте помаду персикового відтінку.

Макіяж для брюнеток

  1. Помада. Соковитих відтінків, які можуть собі дозволити чорняві дівчата. Для дівчат з темно-коричневими і каштановим волоссям варто вибрати помаранчевий або яскравий червоний колір. Для коньячних і русявих – кораловий і персиковий тони.
  2. Бронзер і рум’яна. Комбінуйте ці 2 засоби: на яблучка щік рекомендують нанести легкі рожеві рум’яна, на вилиці – бронзатор. Обличчя буде виглядати скульптурним і свіжим.
  3. Омбре, мелірування та інші відблиски. Якщо ваше волосся має світлі пасма, використовуйте в макіяжі рожеві тони, які будуть виглядати куди краще на вас, ніж на однотонних білявках.

Денний макіяж по кольору очей

Колір очей важливий фактор при виборі палітри для макіяжу. На що слід звернути увагу? Поради професійно макіяжу в домашніх умовах читайте в цьому блоці.

Макіяж для зелених очей

  1. Фіолетовий відтінок тіней і/чи туші – найбільш простий спосіб підкреслити смарагдовий колір очей.
  2. Теплі відтінки міді і золота з легким шимером змусять очі сяяти.
  3. Теплі відтінки – це загальне правило макіяжу для зеленооких дівчат. У вашому косметичному арсеналі обов’язково мають бути рум’яна персикового і рожевого відтінків.
  4. Мейнстримний вологий макіяж очей у відтінку червоної міді чи однотонного червоного вам підійде на раз два. Не забувайте про туш, яка в цьому випадку може бути нанесена на вії у 3 слої, щоб не створювати ефект хворобливого вигляду.

Макіяж для блакитних очей

  1. Для щоденного макіяжу вибирайте тіні “землистих” відтінків, які підкреслять блакить райдужки: коричневі або сірі. Якщо мета виділити очі, поселіть в палітрі тіней відтінки мигдалю, роуз голд і шампань.
  2. Лінію росту вій підкресліть олівцем або тінями, підфарбуйте вії тушшю. Ви не тільки візуально додасте очам об’єму, а й підкреслите форму очей.

Макіяж для карих очей

  1. Темно-карим і майже чорним очам підійдуть глибокі и землисті відтінки сірого, сливового, зеленого и бронзи.
  2. Карим очам середнього і світлого відтінків підійдуть фіолетові і зелені тони. Пробуйте експериментувати з кольоровими підводками, щоб додати погляду яскравості и “витягнути” підтон райдужки. Ви здивуєтесь, як фіолетова стрілка на світло-карих очах здатна “дістати” приглушений відтінок зелені райдужки ока.

Макіяж для сірих очей

  1. Сірі очі велика рідкість. За допомогою макіяжу ви зможете перетворити сірий в синій використовуючи помаранчевий підтон тіней: мідного, коралового, персикового. Хотіли спробувати модний яскраво-помаранчевий відтінок тіней на повіках? У випадку з сірими очима це практично необхідно зробити.
  2. Тіні з підтоном червоного і фіолетового перетворять сірі очі в зелені.
  3. Якщо хочете підкреслити настільки рідкісний сірий колір очей – використовуйте відтінки срібла і сірого.

Створення денного макіяжу: покрокова інструкція

Перед нанесенням декоративних засобів не забувайте про підготовку обличчя:

  1. очистіть обличчя за допомогою пінки, гелю чи муму для вмивання;
  2. тональний засіб краще розподілиться, якщо шкіру ви попередньо проскрабуєте легким скрабом, який підходить для щоденного застосування (з м’якими пілінг часточками); 
  3. протріть шкіру тоніком за допомогою ватного диску;
  4. нанесіть на шкіру зволожуючий крем з SPF-фільтром від 30 до 50, щоб сонячні промінчики не травмували вашу шкіру у денний час;
  5. нанесіть праймер. Багато хто зі скепсисом відноситься до цього пункту, але праймер працює в якості щита між вашою шкірою та декоративною косметикою і подовжує стійкість макіяжу.

Підготували обличчя до нанесення декоративної косметики? Тепер переходимо до макіяжу:

  1. Для невагомого покриття обличчя тональним засобом використовуйте спонж, попередньо змочений у воді. Якщо ви використовуєте кушон, спонж вам не знадобиться.
  2. Якщо на обличчі присутні недосконалості у вигляді почервоніння, синців під очима, явних недоліків обрисів, слід нанести коректор.
  3. Посміхніться і на виступаючі яблучка щік нанесіть рум’яна. Якщо ви використовуєте замість рум’ян бронзер, нанесіть його на виступаючі частини обличчя: над вилицями, підборіддя і спинку носа.
  4. Легкими рухами фарбуйте брови тінями або м’яким олівцем. Вони повинні виглядати природно. Як підібрати ідеальну форму брів ми розповіли тут.
  5. Нанесіть на повіки тіні і/чи стрілку.
  6. Профарбуйте вії об’ємною тушшю коричневого або чорного кольору в 1 шар.
  7. Підведіть губи помадою або блиском ніжного відтінку.
  8. Зафіксуйте макіяж розсипчастою пудрою-фіксатором (ви легко її впізнаєте за кольором – біла або з легким відтінком), яка закріпить макіяж і не дасть йому “поплисти”, а шкірі блищати.

Якщо бажаєте більш професійно навчитися фарбуватися, скористайтеся знижками Покупона до 80% на онлайн майстер-класи з візажу від провідних візажистів.

Макіяж в відеоуроках

Можна багато писати про особливості макіяжу для дівчат з проблемою навислого повіка, азіаток, смаглявих і навіть білосніжок, але наочні приклади технік і відео інструкцій допоможуть вам візуально закріпити прочитане в статті.

Денний макіяж при навислій повіці

Денний макіяж для дівчат азіатської зовнішності

Денний макіяж для смаглявих дівчат

Денний макіяж для дівчат зі світлою шкірою

Синдром відмінниці у вас потребує більше знань, навичок і технік, які ви хочете вивчити під пильним керівництвом професіонала? Покупон допоможе підібрати вигідну пропозицію курсів візажу в домашніх умовах, які будуть корисні не тільки для вас, але й ваших знайомих дівчат. Приємні знижки на курси та онлайн майстер-класи з макіяжу зі знижками до 80% ви знайдете на Покупоні.

Дівчата, а якому макіяжу на кожен день ви надаєте перевагу? Якими засобами користуєтеся, і чи допомогли вам наші поради? Діліться з нами в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *