Велика сушка і стильна укладка чи як правильно використовувати фен

Ця стаття для тих, хто не з чуток знає, що таке фен, але все ще відчуває труднощі з укладанням і сушінням волосся. Якщо ви сушите волосся, нахиливши голову вниз з надією на об’єм, не знайомі з насадкою дифузор, а волосся після сушки пушиться, і це при наявності холодного повітря у фені – наша стаття для вас. Обов’язково прочитайте від першої до останньої літери.

Інструкція як сушити волосся феном правильно

Згадайте, як зазвичай ви сушите волосся феном? Які девайси використовуєте крім нього і чи виходить укласти волосся як хочеться? Якщо результат був далекий від досконалості, порівняйте свою техніку з правилами сушіння волосся, яких дотримуються професійні перукарі-стилісти. Можливо проблема у малому.

Правило 1.Рушником приберіть надлишки вологи на волоссі. Якщо ви сушите волосся не просто вологим, а мокрим, в результаті отримаєте посічені кінчики і підвищену ламкість. Використовуйте м’який і добре вбираючий рушник, наприклад, з мікрофібри.

Правило 2. Чергуйте сушку природним шляхом і за допомогою фена. Якщо ваше волосся звикло висихати саме по собі, терміново міняйте звички. Чим довше ваше волосся контактує з вологою, тим більше пошкоджується кутикула волосини.

Правило 3. Не забувайте про термозахисні засоби. Спреї і лосьйони не тільки збережуть вологу всередині волосся, але і захистять від перегріву і сухості.

Правило 4. Правильний режим. Як правило у фена є 3 режими подачі повітря: холодний, теплий і гарячий. Гаряче повітря швидко висушить волосся, і його легше буде укласти, але це загрожує пересушуванням. Гаряче повітря гарне тільки тоді, коли ви плануєте складну укладку. Для щоденного застосування намагайтеся використовувати теплий або прохолодний режим.

Правило 5. Сушіть волосся зонально. Професійні перукарі в салонах роблять саме так. Це полегшує процес сушіння і укладання волосся феном. Починайте сушити волосся з потиличної частини.

Правило 6. Використовуйте насадку для фена. Сушка без насадки тільки заплутує і зпушить волосся, а з нею струмінь повітря направлений ​​конкретно на певне пасмо, не створить хаос на голові. Тримайте фен на відстані 15-20 сантиметрів від голови, щоб уникнути пересушування волосся.

Випрямити не можна завити. Укладка за допомогою фену

Чи можна за допомогою фену укладати волосся? Звичайно можна! У створенні зачіски вам допоможуть насадки, які, найчастіше, йдуть в комплекті з феном, різні гребінці і укладальні засоби. Давайте вчитися виконувати топові укладки в домашніх умовах разом.

Якщо після укладання вам захочеться більшої гладкості, не забувайте про універсального помічника – гребінці з турмаліновим покриттям, який рівномірно прогріваючись, не травмує і не обпікає волосся. Такий девайс буде для вас незамінним в умовах поїздок, відпустки і відряджень, коли можливості взяти з собою гребінці і стайлінги просто немає, а під рукою тільки маленький дорожній фен. Поки ви нібито просто розчісуєте волосся, укладка виходить сама собою.

Вирівнюємо волосся феном

Щоб вирівняти волосся, не обов’язково мати під рукою випрямляч (хоча це – чудовий експрес-метод в умовах швидкого укладання). За допомогою фену теж можна отримати гідний результат. Інструкцію та відео урок додаємо.

  1. Вимийте волосся, приберіть надлишки вологи рушником і розчешіть.
  2. Розпреділіть засіб для укладки (мус, спрей чи будь-який інший термозахисний засіб) по всій довжині волосся, відступив від коренів декілька сантиметрів.
  3. Для сушки вам знадобиться насадка-концентратор з вузьким продовгуватим соплом, затискач і кругла щітка-браш. Чим довше волосся, тим більше діаметр гребінця.
  4. Розділіть волосся на секції і починайте сушку з потиличної області.
  5. Щіткою припідніміть пасмо волосся і протяніть по всій довжині, одночасно направляючи на неї струмінь повітря.
  6. Якщо у вас немає чубчика, дійшовши до сушки волосся у лінії лоба, витягуйте пасма назад. Так ви отримаєте додатковий об’єм.

Об’ємний брашинг феном

За допомогою нашої інструкції ви можете надати волоссю об’єм самостійно, не вдаючись до допомоги перукаря. Укладання займе не більше 20 хвилин для довгого волосся і до 10, якщо у вас коротке волосся або каре.

  1. Вимите волосся промокніть рушником і розчешіть гребінцем з рідкими зубчиками.
  2. Укладайте волосся, починаючи з коренів. Припіднімайте брашингом пасма у лінії росту волосся.
  3. Закінчили з коренями? Тепер переходьте до сушки волосся по всій довжині. Сушіть зонально, а вільні пасма закрутіть у легкі джгутики і закріпіть шпилькою.
  4. Уникайте ефекту не висушеного волосся, або укладка буде дарма зроблена і не дасть бажаного ефекту.
  5. Зафіксуйте готову укладку лаком для волосся.

Природні кучері за допомогою фену

Для сушки кучерявого волосся вам варто мати насадку дифузор.

  1. Промокніть вимите волосся рушником і надіньте на фен дифузор. Зверніть увагу, що повітря для сушки має бути прохолодним чи теплим, але не гарячим.
  2. Нахиліть голову вниз (дифузор має дивитись зубчиками на вас) і починайте сушку.
  3. З насадкою дифузор сушка волосся відбувається як завжди, пасмо за пасмом. Переходьте від одного пасма до іншого поступово. Відділіть невеликий пучок волосся від загальної маси і помістіть його до чашечки насадки. При этом старайтесь не скручивать и не пережимать волосы. Сушіть пасма у висячому положенні, не стикаючи повністю насадки з головою.
  4. Висушивши довжину, піднесіть дифузор до шкіри голови і потримайте декілька секунд для того, щоб підсушити корені. Для додаткового об’єму і недбалості можете злегка круговими рухами масажувати шкіру насадкою.
  5. Аналогічно висушіть все волосся і завершіть укладку нанесенням невиликої кількості текстуруючого мусу.

Шоб не нашкодити: відповіді на найбільш популярні питання

Завершуємо наше знайомство з укладкою і сушкою відповідями на найбіль популярні запитання.

Якщо моє волосся піддавалося кератиновому випрямленню чи можна мені сушити його феном чи підійде тільки природній спосіб?

Можна і, більш того, потрібно. Якщо ви використовували кератин, вам краще сушити волосся гарячим повітрям. Склад, який був нанесений під час процедури кератинового випрямлення, запаюється і створює ефект гладенького волосся саме при високій температурі.

Чи можна сушити волосся феном кожного дня?

Можна, але в такому випадку обов’язково використовуйте термозахисний засіб, холодний або теплий температурний режим і іонізуючу насадку, яка допоможе уникнути пушіння волосся.

Чи шкідливо сушити волосся феном?

Настільки ж шкідливо, як і при природній сушці. Якщо ви застосовуєте термозахисні засоби і даєте волоссю відпочити (не стягуючи його в джгути, тугі коси або гладкий кінський хвіст щодня) шкоди немає і не буде.

Який фен краще? Чи можна обійтись дорожнім?

Залиште дорожні фени для екстрених ситуацій. Якщо ви не обходитесь без фену в повсякденності, не пошкодуйте грошей і придбайте хороший професійний фен потужністю не менше 2000 Вт. Такий фен сушить набагато швидше побутового і допоможе уникнути пересушування волосся. Якщо у нього знімається задня решітка або є знімний фільтр – такий фен прослужить довго, чистіть його в міру забруднення.

Прдбати фен на будь-який бюджет, ще й з кешбеком, вам допоможе Покупон.

Дівчата, а як ви полюбляєте сушити волосся? Які укладки за допомогою фена робите? Розкажіть у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *