Модні губи 2024: трендові кольори, текстури, форми і техніки макіяжу

Модні губи 2023: трендові кольори, текстури, форми і техніки макіяжу

Красиві губи притягують погляди та задають настрій усьому образу, саме тому чимало модниць не наважуються вийти з дому без актуальної помади в сумочці 😉 Звісно, у гонитві за модою не слід забувати про те, що колір і текстура повинні пасувати вашій зовнішності, але знати актуальні нові тренди теж корисно. PokuponBlogTeam розповість, які кольори і текстури помади наймодніші у 2024 році, які техніки макіяжу губ в тренді, і поділиться знижками до 80% на перманентний макіяж губ і контурну пластику для ідеальної форми і стійкого кольору.

Акції
Знижка на збільшення губ у клініці «Dr. Estet Vel»
Київ, Урлівська вулиця, 10А
-30%
4500 грн
299.0 грн
Знижка на моделювання губ та обличчя в «Neko»
Київ, Академіка Вільямса вулиця, 5А
-50%
0 грн
179.0 грн
Показати всі
27 акцій

Читайте в нашому огляді:
Трендові кольори губної помади
Модні техніки макіяжу губ
Форма і пропорції губ

Трендові кольори губної помади

Важко назвати якийсь один супер-модний колір, який стане головним трендом сезону 2024, однак вже зараз можна сміливо говорити, що пануватиме палітра червоних та рожевих відтінків.

Нюд назавжди

Куди ж у сезоні 2024 без нюдових кольорів? Нейтральні відтінки, що випромінюють теплий, м’який і ніжний настрій, такі як Nude, світло-коричневий, пісочний Camel, ніжний відтінок молочного шоколаду Mocha або Taupe, уособлюють просту елегантність. Вони є втіленням фрази «твої губи, але кращі». Нюдова палітра є ідеальною і для білявок, і для брюнеток, головне підібрати свій ідеальний відтінок. До того ж помади можна змішувати, щоб отримати колір, який підходить під ваш тон шкіри. 

Нюдова палітра губ як тренд 2023

До речі, за допомогою перманентного макіяжу губ можна помітно спростити щоденні б’юті-процедури. Ідеальна форма завчасно готова, а улюблений, нанесений перманентом відтінок легко і швидко можна дофарбувати помадою або зволожити блиском. Користуйтеся знижками від Покупону до 70% на татуаж.

Акції
Знижка до 60% на лазерну епіляцію в «Monolaser»
Київ, Євгена Чикаленка вулиця, 20А
-60%
0 грн
30 грн
Знижка до 50% на лазерну епіляцію в «ЛазерОК»
Київ, Золотоворітська вулиця, 8/4
-0%
0 грн
30 грн
Показати всі
34 акцій

Коричнева гамма

Палітра коричневих відтінків була на піку популярності у 90-х, і ось зараз ми знову спостерігаємо її тріумфальну ходу світом моди. У матовій текстурі або з лаковим, «вініловим» блиском – коричневий колір додає макіяжу цікавинки, особливого привабливого шарму, м’якості і водночас помітності.

Коричнева гама підходить будь-якому кольоротипу, головне правильно підібрати відтінок та ступінь контрастності. Дівчатам холодних типажів варто зупинити вибір на відтінках із прохолодним або нейтральним підтоном. Якщо у зовнішності переважає тепла температура, вибирайте відтінки, що переходять у жовто-бежевий, червоний, цегляний, охровий. Шоколадний і кавовий підкреслять красу світлої шкіри та білявого волосся, рожево-коричнева губна помада пасуватиме смаглявій красуні з темними кучерями.

Темні тони коричневої палітри багато кому підходять, але є винятки: наприклад, вони зовсім не личать жінкам у віці або якщо у вас тонкі губи та яскраво виражені носогубні складки. У цих випадках краще придивитися до м’яких пастельних відтінків бежевого, карамельного, какао або кави з молоком – і обов’язково з атласним фінішем, а от про матові помади краще забути.

Модні коричневі відтінки губ
Акції
Показати всі
26 акцій

Відтінки червоного

Червона помада – незмінна класика, особливо якщо мова йде про вечірній мейкап. Червоні губи надають образові яскравості та контрастності, а розмаїття відтінків цього кольору допоможе зробити потрібний акцент.

Насичений червона, кармінна, шарлахова помада – для вишуканого вечора, коралова – для коктейльної вечірки, червоно- або чисто-помаранчева – сміливий варіант для нічної дискотеки. Вибирати є з чого!

Важливо пам’ятати, що чим ближче обраний відтінок до класичного алого в голлівудському стилі, тим відповідальніше треба підходити до мейку в цілому. Шкіра повинна бути бездоганною, брови – мати ідеальну форму, на очах обов’язковим є стриманий візаж (легкі смокі айз або мінімум – туш і стрілки), тільки тоді червоний колір губ вигідно підкреслить вашу красу і не виглядатиме як неакуратний б’юті-експеримент.

Червоний відтінок губ у трендах 2023
Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
72 акцій

Вино, марсала, маджета

Ще один нев’янучий і популярний тренд – помади винних відтінків та колір марсала, який особливо прикрашає брюнеток. Винна гамма підійде як для виходу у світ, так і для повсякденного образа, а ідеальні сезони саме для такої палітри насичених темних відтінків – зима та осінь.

Винний відтінок губ для дівчат

Особливо гарно з винними відтінками та кольором марсала поєднується матова текстура, але з таким сполученням слід бути обережними тим, в кого тонкі губи. Темні матові відтінки візуально зменшують об’єм, тому краще за все виглядають на пухких формах. Дівчата, які шаленіють від такого поєднання, вдаються до хитрощів контурної пластики, щоб трохи збільшити губи і тим самим зробити більш смачні та об’ємні форми. І ми їх чудово розуміємо, матова помада на повних губах дійсно виглядає надзвичайно.

Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-46%
1500 грн
999.0 грн
До 10 сеансів ручного антицелюлітного масажу
Київ, Михайла Ломоносова вулиця, 36А
-68%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
70 акцій

Ягідна палітра

Ягідні відтінки (темно-рожеві та малинові) – універсальні, підкреслюють переваги будь-якої зовнішності та освіжають обличчя, придають йому відпочивший вигляд та відволікають увагу від слідів втоми та недосипу. Ягідна губна помада не зобов’язує до серйозного макіяжу, з нею достатньо лише підфарбувати тушшю очі, вирівняти тон обличчя та нанести трохи рум’ян – і ось, яскравий повсякденний образ готовий!

Ягідна палітра губ для модниць
Акції
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Ламінування брів та вій в «Haimanova Browmaster»
Київ, Басейна вулиця, 9А
-49%
500 грн
299.0 грн
Показати всі
12 акцій

Трендовий рожевий

Помади рожевих відтінків – мастхев сезону весна-літо 2024. Рожевий – актуальний колір, який підійде всім незалежно від віку, головне підібрати доречний для кожного типу зовнішності відтінок. Так, ляльковий рожевий Barbie-style чудово виглядатиме на юній дівчині, а старшим жінкам варто вибирати більш стримані, благородні відтінки.

Багато залежить від кольоротипу та рівня контрастності: білошкірим блондинкам варто звернути увагу на персикові, лавандові та інші світлі відтінки, дівчатам середніх тонів та нейтрального кольоротипу пасують пильна троянда, соковитий кавун, ніжна полуниця із вершками та навіть драматична фуксія. Оливкова шкіра не виносить холодних, пастельних, надто світлих та неонових відтінків, зовсім інша справа – кораловий рожевий та інші теплі варіації кольору. На смуглянках чудово виглядають холодний рожевий з фіолетовим підтоном і насичена фуксія.

Рожева гама виглядає красиво в будь-якій текстурі, але особливо – перламутрова та атласна. Такий ефект візуально збільшує губи і надає їм вишуканого вологого блиску – особливо такий варіант личить білявкам.

Модні рожеві відтінки помади 2023
Акції
Знижка до 43% на суші-сети від «Sushi Story»
Київ, Погребняка вулиця, 14
-43%
0 грн
40 грн
Знижка 40% на суші-сети від служби «Sushi Experts»
Київ, Тираспільська вулиця, 56
-40%
0 грн
40 грн
Показати всі
35 акцій

Читайте також:
🔷 100+ ідей для весняного манікюру
🔶 Пілінг: який буває і кому необхідний
🔷 Перевірені способи, що допоможуть швидко прибрати живіт
🔶 Найгарячіші фільми про еротичні фантазії
🔷 10 аналізів, які потрібно здавати щороку

Модні техніки макіяжу губ

Крім модних кольорів 2024-й обіцяє нам й низку трендових варіантів оформлення мейкапу губ, адже помади відрізняються одна від одної не тільки відтінками, але й фактурою, а ще їх можна по-різному наносити, що дає простір для фантазії.

Frosted lips

Тренд із 90-х, відроджений юним поколінням модниць, – frosted lips, або морозні губи. Найпростіший спосіб досягти мерехтливого ефекту, що нагадує іній, це нанести на губи світлий блиск або помаду з шиммером. Однак у ті часи, звідки родом цей тренд, чинили інакше.

Вам знадобиться матова чи сатинова помада нейтрального відтінку – нюдова чи ніжно-рожева – це основа. Зверху нанесіть помаду з дрібними блискітками або перламутровим фінішем, результатом буде ніжний макіяж губ з делікатним морозним мерехтінням, подібним до блиску снігу або інею. Frosted lips стануть чудовим доповненням до будь-якого образу – і повсякденного, і вечірнього.

Акції
До 12 групових занять стретчингом у «Dark Side»
Київ, Ревуцького вулиця, 42В
-53%
1299 грн
749.0 грн
До 16 групових занять танцями у студії «Glide»
Київ, Ярославська вулиця, 56А
-30%
1000 грн
699.0 грн
Показати всі
7 акцій

Омбре із затемненим контуром

Ще один тренд з минулого, який знову став модним і популярним – губи омбре з чітким контуром, розтушованим всередину, найчастіше з глянцевим або атласним блиском.

Омбре із затемненим контуром – тренд 2023

Найбільш ходові відтінки в цій техніці – коричневі та бордові, вони дозволяють створити максимально багатий градієнт з переходом від темного тону по краям губ до світлих пастельних відтінків у центрі. Досягти такого ефекту нескладно: потрібно обвести контури вуст олівцем, злегка розтушувати для створення плавного переходу, а на центральну частину нанести помаду або блиск на два тони світліше. Деякі дівчата використовують кілька відтінків для створення максимально м’якого градієнту та фіксують результат прозорим блиском.

Акції
SPA-програма на вибір в «Эстетика»
Київ, Тургенєвська вулиця, 52-58
-56%
800 грн
349.0 грн
SPA-програма «Мінестрель» у «Дана-Віта»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-42%
1900 грн
1099 грн
Показати всі
40 акцій

Глянцеві текстури

Ще нещодавно здавалося, що глянець пішов у минуле разом з іншими модними трендами нульових, однак ні, – ось він, знов повернувся на губи подіумних та фотомоделей. Вологий блиск освіжає, скрадає нерівності та надає об’єму, що особливо важливо для тих, в кого губи від природи не дуже пухкі. Тож якщо вам набридла матовість чи вона вам не пасує, сміливо обирайте глянцеві помади та блиски!

Глянцеві структури помад 2023
Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
17 акцій

Заціловані губи

Тренд, що зародився в Азії (точніше, у Південній Кореї) ненадовго пішов і от тепер знову повернувся. Його головна фішка – відсутність намальованих за допомогою олівця чітких контурів, які у поєднанні з матовою текстурою візуально зменшують губи.

Ефект зацілованих губ – модне рішення для макіяжу 2023

Щоб отримати ефект «зацілованості», котрий незмінно асоціюється з романтикою та свіжістю юності, треба нанести яскравий пігмент на центр губ, а потім м’яко розтушувати його до країв. Більш складний підхід – використовувати помаду двох відтінків: світліший і темніший, а по контуру розтушувати консилер. Завдяки цьому прийому губи виглядають природнішими і здаються пухлішими, ніж є. 

Акції
Знижка на ендосфера-терапію в «Laser Health»
Київ, Хрещатик вулиця, 44
-30%
1450 грн
149.0 грн
До 10 сеансів ендосфера-терапії тіла у «Keep fit»
Київ, Центральна вулиця, 19
-61%
3900 грн
1699.0 грн
Показати всі
11 акцій

Форма і пропорції губ

У 2024 році в моді, як і раніше, природні контури і об’єм з максимальним збереженням правильних пропорцій. Це не означає, що якщо ви хочете зробити маленькі губи об’ємними, від цієї ідеї доведеться відмовитися. Просто потрібно знати міру та пам’ятати, що дуже накачані великі губи поступово виходять з моди.

Краща форма губ – коли нижня й верхня губа примірно однакові за об’ємом
Краща форма губ – коли нижня й верхня губа примірно однакові за об’ємом

До речі, вже давно існує формула гармонійних губ: верхня та нижня губа повинні бути рівними одна одній за повнотою, а найширша частина нижньої повинна співвідноситися з шириною лінії вуст у пропорції 1:2. Що стосується жолобку на верхній губі або, як його називають, «лука Амура», контур краще робити м’яким, плавним, не загостреним. 

Співвідношення широкої частини нижньої губи до ширини губ в куточках роту повинне дорівнювати 1:2.
Співвідношення широкої частини нижньої губи до ширини губ в куточках роту повинне дорівнювати 1:2

Косметологи також радять не захоплюватися сліпим копіюванням популярних форм губ, наприклад, як у Анджеліни Джолі. Ідеальне рішення – підібрати форму та ступінь пухкості таким чином, аби вони підходили під ваш типаж та гармоніювали з рисами обличчя. Тут допоможе сертифікований майстер, який грамотно підбере ідеальні пропорції, спираючись на індивідуальні риси обличчя. Реальні відгуки клієнтів допоможуть обрати кваліфікованого фахівця, щоб збільшити та скоригувати форму губ красиво, якісно та безпечно.

За допомогою уколів краси можна просто зволожити губи, а можна й надати їм бажаного об’єму, як невеликого, так і доволі помітного, в залежності від ваших побажань. На відміну від силіконових філерів, які вже практично не використовуються, інвазивне введення гіалуронової кислоти нешкідливе, а препарат згодом розсмоктується (гіалуронка тримається від 8 до 15 місяців). Добре зарекомендували себе філери Juvederm, Surgiderm, Dermafill та Revolax.

Найкращий спосіб корекції форми губ – підшкірне введення гіалуронової кислоти
Найкращий спосіб корекції форми губ – підшкірне введення гіалуронової кислоти

Читайте також:
🔷 Модні жіночі образи, які в трендах весна-літо
🔶 Де розважитись з дитиною у Києві
🔷 Інтервальне голодування: ефективний спосіб схуднути
🔶 Як швидко вивчити англійську
🔷 Модні жіночі стрижки: трендові ідеї

Які кольори та тренди вам більше всього подобаються? Які помади точно будуть у вашій косметичці у 2024-му році, чи ваші бьюті-рішення не залежать від віянь моди? Діліться думками у коментарях 🤗

1 коментар
  • Алёна

    Да, я готова поделиться тем вариантом помады, который я подобрала на зиму и весну. Зимой, так как у меня светлый цвет волос, считаю что отлично подойдет темно красный основной цвет с белым отблеском по центру, то есть на поверхность помады наношу самую малость светлого блеска для губ. А на весну – у меня более мягкие планы на выход, – это мягкая бежевая матовая помада для губ, я считаю это круто, весной губы должны быть накрашены с максимальной нежными и не вызывающими цветами.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *