Від А до Я – як вибрати фітнес-браслет для тренувань

Спорт і активний спосіб життя часто вимагають точного підрахунку калорій і витрат енергії, постійного контролю за правильною роботою всього організму. 

Наречений девайс для стеження за кожним показником … реальний.

Покажемо як вибрати собі фітнес-браслет і на що звертати увагу при покупці.

Фітнес браслет – користь і призначення 

Спортивні браслети – інструмент стеження за серцебиттям, спаленими калоріями, дистанцією, рухами, сном, тиском, і навіть новинними стрічками твіттера. Рідкісні моделі здатні з похибкою в десять пунктів визначити ваше тиск, рівень цукру в крові. 

Трохи детальніше про кожну фичу.

Оптичний пульсометр дозволить регулювати своє серцебиття на льоту, полегшуючи розподіл навантажень при проблемах із серцем. 

Орієнтовані на високий рівень контролю за дієтою моделі здатні частково виступати кишеньковим дієтологом, підказуючи оптимальний раціон харчування, виходячи з витрачених калорій. 

Корисним стане і лічильник калорій, щоспалюються,що повідомляє скільки ви їх витратили за день. Спеціальний вбудований алгоритм шагомера з точністю до метра зможе визначити скільки ви пройшли за день, моделі для спорту навіть посигналити, коли ви досягнете встановленої позначки. 

Говорячи про крокомірі – спортивні моделі оснащені спеціальними таймерами для нагадування про пробіжки або прогулянки. Засиділися в офісі – фітнес-браслет повідомить, що пора б розім’ятися в сусідньому парку. 

Вбудований трекер сну в зв’язці з розумним будильником дозволить взяти під контроль свій режим і нарешті виспатися. 

Крім іншого – трекер може мати вбудований GPSдатчик,що допомагає швидше знаходити себе на карті і складати точний маршрут для пробіжок і відстежувати свої велозаїзд навіть по самим густим лісам.

До речі про картах – моделі з широким дисплеєм можуть навіть запустити карту без прив’язки до смартфону. Приємним бонусом стане можливість приймати дзвінки і синхронізація з зовнішніми пристроями – планшет, ноутбук, тренажер. 

Виробники розробляють за окремим додатком на кожне заняття – біг, заняття в залі, гра в теніс. Зв’язка додаток для смартфона + фітнес-браслет дасть найбільш повне уявлення про витрачаються ресурсах під час тренувань і фізичних навантаженнях. 

Моделі фітнес-браслетів 

Розглянемо фітнес-браслети на прикладах трьох популярних моделей.

Xiaomi Mi Band – нетлінна класика 

Силіконовий ремінь, кнопка-сенсор і OLED-дисплей дисплей витрачає мінімум енергії. Екран захищений за стандартом IP67 – браслет спокійно переносить занурення в воду і подряпин від крихт сміття.

Чим начинений цей невеликий браслет?

  • Датчики – трёхосевой акселерометр забезпечить точний підрахунок кроків, а оптичний пульсометр за секунди дозволить отримати точні дані про серцебитті. 
  • Понад тиждень автономної роботи з вбудованим літій-полімерним акумулятором на 70 mAh. При абсолютно пасивному використанні тримає заряд до 30 днів.
  • Зв’язок зі смартфоном через Bluetooth четвертогопокоління. 
  • Сумісність з «яблучним» і Андроїд пристроями.

В іншому, третя редакція фітнес-браслета Xiaomi Mi Band те саме надійності металевих годин, але з сенсорним дисплеєм і обтічним екраном. Його більш старший побратим четвертого покоління має більш просунуті можливості.

Основні відмінності Mi Band 4 від 3

  • + 40% до площі кольорового екрану.
  • Посилено водонепроникність, тепер можна пірнати на глибину 40 метрів.
  • Циферблат, теми і інтерфейс стали налаштованим.
  • Додали додатків – кіноафіші, оповіщення про зміну курсу і не тільки.
  • З’явився детектор активності по 6 сенсорним осях, годинник дізнаються бігаєте ви, плаваєте, катаєтеся на велосипеді, просто ходите або рветься в залі. 
  • П’яте покоління Блютуз.
  • У моделях з NFC-модулем додали голосового помічника.
  • 20 днів роботи без підзарядки для звичайної моделі і 15 для NFC-версії
  • Сенсорна кнопка замість втопленою в екрані.
  • Підрихтували сенсор серцебиття, тепер він споживає менше енергії.
  • Контакти акумулятора перемістили на дно.
  • Новий спосіб зарядки Mi Band 4 – через бездротову підставку.
  • Альтиметр покаже як високо ви вилізли за останній місяць.

Smart-Band 

Милий спортивний браслет з тонким і витонченим ремінцем. Його бічні грані виконані зі сталі, а корпус покритий захисним склом. Надійність і простота – запорука тривалої автономної роботи цього пристрою. 

Загальна вага смарт-годин Smart-Band M2 від 3 грам, або вага двох канцелярських маркерів, що практично невідчутно при носінні. Скромний функціонал – підрахунок спалених калорій, пройденої відстані і серцебиття – запорука довголіття акумулятора і низької ціни. Це найдешевший із представлених на ринку фітнес-браслетів. Браслет сумісний з Android ОS, але не з IOS

Фітнес-браслети Mavens 

Змінний силіконовий ремінь, прямокутний дисплей і клас захисту IP-67. 

Крокомір підрахує відстань ходьби, спеціальний алгоритм визначить витрачені калорії. Под кінець дня пристрій проведе аналіз вашого сну пофазах,а вкупі з видресірованним розумним будильником дасть гарантію пробудження навіть якщо грім у небес не пройме ваш сон. 

У цього фітнес-браслета є ще одна цікава фіча – він блимне світлодіодом, якщо відійти занадто далеко від смартфона. Тепер просто неможливо десь забути девайс. 

Монітор життєзабезпечення покаже поточний тиск в крові з допустимою похибкою в 10 пунктів.

«Хей, ти засидівся, пора провітриться» – спеціальна напоминалка буде висмикувати вас з офісу, якщо ви сиділи на одному місці занадто довго. 

Смартфон зі своїми повідомленнями зможе достукатися до вас через зв’язок по Bluetooth і повідомити, відсилали або видзвонювали вам під справі. Спеціальна кнопка на браслеті дозволить робити фото в одне натискання, без взяття смартфона в руки: приховані фото знаменитостей, знімки правопорушень, небезпечні інтерв’ю – все ваше. 

Тривалість автономної роботи пристрою складає 14 днів при мінімальному навантаженні, 7 при активній а час на повну підзарядку займає до 1 години. 

Заглянувши в наш каталог фітнес-браслетів ви знайдете фітнес-браслети на будь-який бюджет, при покупці повертаємо Кешбек на особистий рахунок.

Детальні огляди на які моделі ви хотіли б побачити в наступних статтях?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *