«Ти був емейзінг»: як чоловіку продовжити статевий акт

Способы продления полового акта

Якщо під час статевого акту чоловік отримує оргазм раніше за жінку або швидко кінчає, це не обов’язково свідчить про його слабкі сексуальні якості або фізіологічні патології. Іноді достатньо простих технік, щоб відтягнути еякуляцію та пролонгувати статевий зв’язок.

У нашому огляді ми розкажемо, яка ж насправді тривалість сексу вважається нормальною, які прості речі ви можете зробити самостійно, щоб збільшити час статевого акту, які профілактичні заходи допомагають чоловікові контролювати сім’явилиття, а коли потрібно звернутися по допомогу до лікарів – урологів, психологів, сексологів.

Акції
Показати всі
11 акцій

Зміст огляду:

Чи існує взірцева тривалість статевого акту?

Перш ніж накручувати себе, що хтось там швидко кінчає або секс надто короткий, пригадайте, що кажуть з цього приводу сексологи і лікарі. Дослідження показують, що оптимальний час коїтусу становить в середньому 5-13 хвилин і приблизно 30-35 хвилин – разом з прелюдією, оральними ласками тощо. Взагалі якщо обидва партнери задоволені своїм сексуальним життям і отримують насолоду, хай через 5 хвилин проникаючого сексу, то не варто й перейматися, скільки в ідеалі має тривати статевий акт.

Тож справа не у відліку хвилин, а у задоволенні, яке ви прагнете одне одному подарувати.  Беріть ситуацію в руки і експериментуйте. Продовжити статевий акт під силу кожному чоловікові. Для цього є багато різноманітних способів, сценаріїв і девайсів, без таблеток або з ними. Головне – відноситися до цього як до сексуальної гри.

Оптимальна тривалість проникаючого сексу становить приблизно 5-13 хвилин
Оптимальна тривалість проникаючого сексу становить приблизно 5-13 хвилин
Акції
Від 1 ночі у готелі «Classic Hotel» у Харкові
Харків, Мистецтв вулиця, 14
-59%
2470 грн
1100.0 грн
Від 1 ночі з сніданками у «Gintama Hotel» у Києві
Київ, Трьохсвятительська вулиця, 9
-40%
2000 грн
1299.0 грн
Показати всі
139 акцій

Прості прийоми для продовження сексу

Навіть якщо у чоловіка підвищена чутливість або передчасна еякуляція (статева дисфункція, під час якої чоловік не може контролювати ступінь сексуального збудження, і сім’явипорскування наступає ще до початку коїтусу, або відразу після проникнення), ці способи можуть покращити загальну картину.

Перемкнути увагу

Один із психологічних прийомів, який полягає у тому, щоб у пікові моменти, коли відчуваєш, що оргазм ось-ось настане, переключитися свідомістю з відчуттів на абстрактну тему, подумати про щось не в контексті інтиму. 

Це дієвий спосіб, але не варто ним зловживати, тому що при постійній практиці у підсвідомості, яка у передоргазмовому стані стає надто чутливою до сприйняття, закладається не зовсім правильна когнітивно-поведінкова модель: інтимний зв’язок, статевий акт з коханою жінкою згодом може сприйматися не як щось класне, яскраве і незабутнє, а нейтральне або з асексуальним відтінком. Так працюють нейролінгвістичні механізми.

Щоб не нашкодити своєму яскравому і насиченому сексуальному життю у перспективі, потрібно комбінувати різні способи інтимної пролонгації і у випадку відсутності позитивних зрушень звертатися по допомогу до спеціалістів.

Сприятлива поза

Щоб чоловік міг довше протриматися і продовжити статевий акт, віддайте перевагу позам, в яких головка члена стимулюється менш інтенсивно і в яких саме партнер керує процесом – контролює інтенсивність рухів, глибину проникнення тощо. Для цього підійдуть пози, в яких у жінки під час проникнення якнайширше розкриті ноги; «наїзниця»; лежачи на спині з розведеними в бік ногами; «доггі стайл», «офіцерська», коли під час сексу жінка сильно згинає ноги в колінах, закидаючи їх на плечі партнера, ніби на «погони».

Паралельно з цим жінці теж бажано вчитися відчувати межу партнера, уповільнювати процес і навіть робити паузи в потрібний момент, щоб знизити збудження і пригасити загострення поглинаючого екстазу.

Прелюдія

Жінкам властиво «розгойдуватися» і йти до оргазму довше, ніж це відбувається у чоловіків. Тому якщо хочеться продовжити статевий акт без таблеток, почніть із прелюдії: загравання, поцілунків, дотиків та блукання периферичними зонами тіла, згодом можна перейти до оральних ласк статевих органів – це все шалено збуджує жінку.

До речі, стимуляція вульви або вагіни губами чи язиком доречна навіть як фінальний акорд, у випадках, коли чоловіку все ж таки не вдалося затримати еякуляцію і протриматися стільки, скільки хотілося. 

Презервативи

Часто їх використання знижує чутливість головки статевого члена, відповідно партнер тримається довше. Але існує ймовірність зниження і ерекції. Як варіант чергуйте статевий акт в презервативі і без нього. Для цього тримайте під рукою відразу кілька контрацептивів.

? Важливо! Займатися незахищеним сексом можна тільки з перевіреним постійним партнером, інакше можна наразити себе на небезпеку у вигляді венеричних захворювань. Детально про іпсш ми писали в нашому окремому огляді

Презерватив знижує чутливість і допомагає відтягнути настання оргазму в чоловіка
Презерватив знижує чутливість і допомагає відтягнути настання оргазму в чоловіка
Акції
Консультації з психоаналітичною терапією
Київ, Петра Сагайдачного вулиця, 29/1
-78%
700 грн
249.0 грн
Показати всі
3 акцій

Повторний статевий акт

Якщо інтимний контакт триває недовго або еякуляція настає передчасно через надмірне збудження, яке чоловіку складно контролювати, дозвольте йому випорожнити свій «вулкан» і повернутися до «другого раунду» трохи згодом. Існує ймовірність, що повторне збудження буде не таким «концентрованим» і партнеру вдасться відтягнути настання оргазму. 

Такий прийом допомагає і під час першого разу, коли варто просто розслабитися і прожити нові відчуття як є. Якщо жінка з розумінням поставиться до цього, є всі шанси незабаром розкрити багатий потенціал один одного.

Читайте також:
✔️Як правильно займатися сексом
✔️12 незвичайних поз, які освіжають сексуальні відносини
✔️Цікаві місця, де можна зайнятися сексом
✔️Музика для сексу на різні смаки
✔️Еротичні фільми: 17 пристрасних стрічок

Регулярність

Кожна людина має свою сексуальну конституцію і відчуває потребу у сексі по-різному. Абсолютно нормально хотіти займатися сексом і один, і сім разів на тиждень, проте якщо робити це нерегулярно, сексуальний потяг може як притуплятися, так і накопичуватися, підсилюючи збудження та зменшувати тривалість статевого акту.

Фізичні техніки для пролонгації

Коли мова йде про витривалість та вміння в потрібний момент стримати себе – ці якості теж можна розвинути.

Увійти глибше

Найпростіше, що чоловік може зробити у момент, коли відчуває, що ось-ось фінішує, і для цього йому не потрібно довго тренуватися, – це спробувати увійти глибше і рухатися з короткою амплітудою. Фізіологічно жінка може контролювати і усвідомлено стискати м’язи (а відповідно і додатково стимулювати вуздечку та головку члена) лише невеликою ділянкою піхви, тією, що ближче до промежини та входу в канал.

Відповідно, якщо проникнути глибше, де мускулатура більш гладка і розслаблена, з великою ймовірністю чоловікові вдасться довше стримувати себе, щоб не кінчити і подарувати жінці яскраві емоції і переживання.

Вправи Кегеля для чоловіків

Ще у 1948 році американський лікар-гінеколог Арнольд Кегель зробив висновки, наскільки важливо підтримувати м’язи тазового дна (промежини) у тонусі, адже це не лише покращує репродуктивну функцію і допомагає позбутися таких пікантних проблем, як нетримання сечі, калу, геморою, підвищеного метеоризму, але й сприяє здоровій сексуальній активності, покращенню якості статевого життя та відчуттю більш яскравих оргазмів як у жінок, так і у чоловіків.

М'язи Кегеля у чоловіків
М’язи Кегеля у чоловіків

Виконуючи вправи Кегеля, чоловіки тренують в тому числі і цибулинно-губчастий м’яз в основі пенісу, що відповідає за стійку ерекцію і потужну цівку сперми. Та головне – після сумлінних тренувань вони можуть і стримувати себе на піку.

Відчути м’язи Кегеля і зрозуміти, що це саме вони, можна, якщо при позивах сходити по-маленькому або випустити гази, постаратися стримати цей процес. М’язи, які ви задіюєте для цього, і потрібно зміцнювати.

Також маєте розуміти, що пролонгований ефект досягається не відразу. Має пройти щонайменше 2-3 тижні регулярних тренувань, поки почнете відчувати перші покращення. Більшість вправ Кегеля можна робити де завгодно, непомітно для оточуючих. 

Ось кілька вправ Кегеля:

  1. Статична техніка. Стисніть м’язи тазового дна і утримуйте їх в напруженому стані 5-10 секунд. Розслабте. Повторюйте вправу 2-3 підходи на добу по 10-20 разів.
  2. Динамічна техніка. Стискайте і відпускайте м’язи Кегеля так швидко, як тільки зможете. Після 10 швидких скорочень відпочиньте 15-20 секунд і повторіть підхід 2-3 рази.
  3. Силове навантаження. Максимально стисніть м’язи і затримайтесь так на 10-15 секунд. Повільно розслабте. Зробіть 2-3 підходи.
  4. Стисніть м’язи зовнішнього кільця ануса, затримайте на 5-10 секунд, видихніть і розслабтеся. Повторіть вправу 10-20 разів.
  5. Сідничний місток. Ляжте на спину і зігніть ноги в колінах. Не відриваючи ступні, плечі і лопатки від підлоги, підніміть таз якомога вище, затримайте у максимально високій точці на 5-10 секунд і поверніться у вихідне положення. Це статика, а можна ще виконувати у динаміці: максимально швидко піднімати і опускати таз разів по 10-15.
  6. Підняття ніг. Лежачи на спині, зігніть ноги в колінах і підтягніть їх до грудей так, щоб стегна були перпендикулярно підлозі. Поверніться у вихідне положення. Повторіть 10-15 разів. 

Техніка «стоп старт»

Ще одна відома ефективна техніка «стоп старт», розроблена американським лікарем-урологом Джеймсом Семансом. Суть її полягає в тому, щоб чоловік намагався стримати сім’явиверження щоразу, як буде на піку збудження, таким чином тренуючи свою сексуальну витривалість.

Фізичні вправи для тренування інтимних м'язів, що дозволяє контролювати сім'явиверження і займатися сексом довше, ніж звичайно
Фізичні вправи для тренування інтимних м’язів, що дозволяє контролювати сім’явиверження і займатися сексом довше, ніж звичайно

 

Весь цикл тренування зводиться до однієї вправи – самостійної стимуляції «свого друга», – яке з кожним етапом ускладнюється і доповнюється новими елементами:

  1. Будь-яким зручним способом чоловік доводить себе до піку (відчуття, коли ось-ось бризне), зупиняється, робить глибокий вдих, перемикає увагу, потім знову починає стимулювати геніталії. Мета – наростити обороти до трьох сеансів підряд по 15 хвилин без еякуляції.
  2. Наступний етап – аналогічний першому, тільки зі змазкою. Складність в тому, що чоловікові складніше протистояти більш приємним відчуттям, але якщо йому вдається стримувати себе, це сприятливо позначається на тривалості статевого акту в майбутньому. Повторювати до трьох сеансів підряд по 15 хвилин без еякуляції.
  3. Базис – як на другому етапі, тільки в перервах між сеансами чоловік не зупиняється повністю, а тільки сповільнює темп.
  4. Повторюємо перший етап, тільки разом з партнеркою. Тепер стимуляцію геніталій чоловікові проводить сама жінка. І в момент, близький до розрядки, зупиняється, даючи можливість напрузі пройти, потім знову відновлює ласки.
  5. В основі – все той же парний тренінг, тільки зі змазкою.
  6. Як тільки чоловік відчує, що може контролювати еякуляцію, техніку старт стоп можна застосувати під час сексу – краще в одній із поз, про які ми згадували вище.

Регулярно виконуючи вправи по системі «стоп старт» Джеймса Семанса чоловік зможе навчитися керувати еякуляцією вже за 2-10 тижнів.

Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 35% на меню кухні в «Gulo Хачапурі»
Київ, Еспланадна вулиця, 30
-35%
0 грн
25 грн
Показати всі
72 акцій

Техніка «стискання»

Привабливість техніки стиснення або здавлювання члена полягає в тому, що її можна застосовувати навіть під час статевого акта. Тобто, ви можете попередньо тренуватися скільки хочете, головне щоб це було з користю і не було схоже на рукоблуддя. Але, безперечно, приємніше практикуватися з партнеркою.

Де потрібно здавлювати і коли? За китайською теорією під час статевого акту, в той самий піковий момент, коли «лава» назріла вивільнитися, чоловік, на глибокому вдиху, пальцями лівої руки, буквально на 3-4 секунди, натискає так звану статеву точку між мошонкою і заднім проходом. Це допомагає відтягнути сім’явиверження і продовжити любовну гру, причому чоловікові не потрібно ні виходити з піхви, ні втрачати контакт з жінкою.

Відповідно до західної техніки стискання, розробленої відомим американським сексологом Вільямом Мастерсом і його асистенткою Вірджинією Джонсон, в момент перед оргазмом, відчуваючи наближення еякуляції, чоловік самостійно або його партнерка на 3-4 секунди здавлює член біля основи або під самою головкою (де знаходиться вуздечка). Це також дає можливість затримати сім’явиверження і на 10-30% послабити ерекцію.

Повторювати процедуру можна скільки завгодно раз, поки обидва партнери не зіллються в екстазі. «Загартовуючи» себе таким чином, чоловікові важливо зрозуміти, що він може без таблеток контролювати виштовх сперми: прискорити або уповільнити настання свого оргазму, щоб зробити приємність і партнерці.

Даоська техніка

Контролювати і вчасно затримувати еякуляцію під час сексу можна за допомогою певної комбінації рухів. Так, даоська техніка пропонує чергувати фрикції – довгі і короткі:

  • Три неглибоких і один глибокий рух;
  • П’ять неглибоких і одна глибока фрикція;
  • Дев’ять неглибоких і одна глибока.      

В ідеалі таких рухів повинно бути до 81 за один статевий акт. Тобто повторіть цикл чергувань приблизно 4 рази. Коли відчуєте наближення еякуляції, залишайтеся всередині не глибше ніж 2-3 см.

Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
224 акцій

Йога

На тривалість сексу гарно впливає йога, зокрема тантра. Тантричні практики вчать партнерів контролювати своє дихання, усвідомлювати своє тіло під час статевого акту і розтягувати задоволення.

Якщо чоловікові не вдається стримати сім’явиверження до настання оргазму жінки, але при цьому він тримався «стійким олов’яним солдатиком», можливо причина в жіночому лібідо. Заняття йогою вчать жінку глибоко розслабляти своє тіло і повністю відключати голову під час сексу, що часто буває причиною того, що вона довго не може досягти оргазму. Можливо, тоді від чоловіка потрібно зовсім небагато, щоб насолодитися кульмінацією з коханою жінкою одночасно.

Йога сприяє продовженню статевого акту
Йога сприяє продовженню статевого акту
Акції
Обстеження в уролога в «Поліклініка Сім'я»
Київ, Харківське шосе, 56
-65%
1190 грн
499.0 грн
Обстеження в уролога з УЗД в «Авіценна мед»
Київ, Дігтярівська вулиця, 48
-55%
600 грн
299.0 грн
Показати всі
21 акцій

Інтимні засоби, які допомагають відтягнути оргазм

Ерекційні кільця

Одні з найпопулярніших секс-іграшок не тільки серед чоловіків, але й жінок. Ерекційні кільця надягають на основу пеніса, створюючи ефект «стискання», як при техніці Вільяма Мастерса і Вірджинії Джонсон (тільки не біля головки, а внизу), і стимулюють приплив крові до статевого органу. 

З одного боку, чоловік досягає пролонгованої ерекції, з іншого боку – за рахунок постійного стиснення під час полового акту вдається уповільнити і відтягнути настання чоловічого оргазму, збільшити тривалість коїтусу і, відповідно, посилити задоволення жінки.

А якщо ще й правильно підібрати ерекційне кільце, припустимо не простий силіконовий хомут для продовження статевого акту, а кільце з вібронасадкою для одночасної стимуляції клітора партнерки, то є всі шанси довести її до екстазу. 

Спреї і лубриканти з пролонгованим ефектом

Щоб протриматися довше під час сексу, чоловік може використовувати спеціальні пролонгатори для зовнішнього застосування. На відміну від таблеток для продовження статевого акту вони більш безпечні для здоров’я. Дія таких засобів спрямована на зниження чутливості нервових закінчень на головці чоловічого статевого органа за рахунок, наприклад, охолоджуючого ефекту, який дає ментол. Часто саме цей компонент міститься в пролонгаторах.

Засоби випускаються у різних формах – кремах, гелях, спреях. Незалежно від цього, заморозка однаково дозволяє відтягнути еякуляцію і збільшити час інтимної близькості, але є відмінні особливості. Рідкі спреї швидко поглинаються і діють практично моментально, але так само швидко і висихають, залишаючи відчуття сухості. У поєднанні з пролонгатором бажано використовувати зволожуючий лубрикант.

Прозорі гелеподібні засоби на силіконовій основі, крім того, що дозволяють продовжити статеве проникнення, ще й дарують ефект тривалого ковзання.

Також для вирішення проблем передчасного сім’явиверження та підвищеної чутливості, для зниження тактильних відчуттів в області слизової члена застосовують пролонгуючі гелі, у вмісті яких присутній лідокаїн.  Та сексологи радять користуватися ними дуже обережно і час від часу. 

Таблетки для продовження статевого акту

Якщо ви перепробували всі природні і безпечні способи без таблеток і вам не вдається затримати виверження і продовжити статевий акт, є ще один спосіб в резерві – спеціальні препарати для більшої тривалості сексу. Але не варто зловживати ними, ковтати жменями відразу все наосліп. Звертайте увагу на склад таблеток, а ще краще проконсультуйтеся з фахівцем. На Покупоні ви знайдете вигідні пропозиції провідних клінік вашого міста щодо консультацій та обстеженню в уролога і сексолога.

Пролонгатори, ерекційні кільця і таблетки для продовження статевого акту – найпоширеніші способи збільшити час проникнення
Пролонгатори, ерекційні кільця і таблетки для продовження статевого акту – найпоширеніші способи збільшити час проникнення
Акції
Показати всі
11 акцій

Коли потрібно звернутися до лікаря

Здоровий чоловік з гарною потенцією не завжди означає ідеальний коханець, але здоровий фізичний та психологічний стан є бекграундом, щоб ним стати. Якщо ви практикували різні фізичні техніки, виконували вправи Кегеля, пробували відтягнути еякуляцію за допомогою інтимних засобів з секс-шопу, але так само швидко збуджуєтесь і статевий акт триває недовго, можливо є певні урологічні захворювання та статеві дисфункції. 

При болях, дискомфорті в інтимному місці під час сексу варто звернутися до уролога. Бережіть своє інтимне здоров’я, щоб отримувати максимум задоволення від тілесної близькості.  

Лікарі для початку радять виключити очевидні анатомічні відхилення від норми у статевому органі, які негативно відображаються на здатності чоловіка контролювати і стримувати витік сперми. 

Це зокрема можуть бути:

  • Коротка вуздечка – складка, яка з’єднує крайню плоть з головкою члена. Якщо вона недостатньо розвинена, повне відслонення головки пеніса при ерекції стає неможливим, головка загинається і «дивиться вниз». Більше того, це не тільки виглядає неестетично, а й приносить чоловікові біль та дискомфорт. Через надмірне натягнення в ерегованому стані пеніса (у тому числі під час статевого акту) вуздечка може надриватися і навіть розриватися. Подальше рубцювання ранок лише посилює дефект, провокуючи збої еректильної функції, емоційні переживання і навіть страх перед сексуальними стосунками. Цю патологію можна виявити лише у період пубертату – статевого дозрівання хлопчика.
  • Фімоз – патологічне звуження крайньої плоті, що перешкоджає вільному виходу головки статевого члена.
  • Викривлення статевого члена у бік мошонки (еректильна деформація, хвороба Пейроні). Така патологія може бути викликана як вродженим фактором, наприклад, недостатньою кількістю статевих гормонів у внутрішньоутробному періоді або під час статевого дозрівання, так мати набутий характер – в результаті будь-яких механічних пошкоджень (сильних ударів, мікротравм тощо). Через викривлення статевий акт стає дуже проблематичним, а часом і зовсім неможливим.
  • Урологічні проблеми.
Акції
Від 1 ночі у будиночках комплексу «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-30%
1700 грн
1189.0 грн
Від 1 ночі в мотелі «Карман» у Києві у будні
Київ, Стеценко вулиця, 46
-25%
800 грн
599.0 грн
Показати всі
21 акцій

Якщо ви зіткнулися з проблемою тривалості статевого акту, чого точно не варто робити, так це стресувати, пригнічуватися і критикувати сексуальні здібності партнера. Пробуйте застосувати вищезгадані методи і нехай життя наповниться яскравими оргазмами на двох ☺️

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *