Гірськолижні курорти України: траси, вартість, готелі на сезон 2024-2025

Горнолыжные курорты Украины: трассы, стоимость, отели на сезон 2023-2024

Ніхто так не чекає на зиму зі снігом в Україні, як любителі покататися на лижах. #BlogPokupon промоніторив і зібрав найкращі зимові гірськолижні курорти Карпат, де можна сповна насолодитися принадами снігових вершин. Обирайте та вирушайте на відпочинок у Карпати зі знижками від Покупону до 60%.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
86 акцій

Буковель

Найрозвиненіший за інфраструктурою гірськолижний курорт українських Карпат. Знаходиться у селищі Поляниця Івано-Франківської області, на висоті 850-1372 м над рівнем моря.

Гірськолижний курорт Буковель із висоти пташиного польоту
Гірськолижний курорт Буковель із висоти пташиного польоту

Буковель заслужено пожинає лаври най-най самого в багатьох аспектах: 

  • 3 обкатані гори: Буковель, Довга та Чорна Клева.
  • 46 спусків загальною довжиною близько 60 км.
  • 16 витягів.
  • Рівні складності – від легких для початківців до складних та екстремальних для могулу та фрірайду.
  • 100% засніженість завдяки сніговим гарматам. Тож можна не звертати увагу на погоду, а отримувати задоволення від снігу навіть у невеликий морозець.
  • Є скіпаси, що дуже зручно при частому катанні. Щоб піднятися нагору, не потрібно щоразу відстоювати чергу (при тому, що у Буковелі пропускна спроможність кожного витягу у розпал сезону перевищує 30 тисяч людей на годину!).
  • Можливе вечірнє катання за рахунок гарного освітлення.
  • Спуски завжди підтримуються у хорошому стані.
  • Великий вибір екстремальних атракціонів, у тому числі роупджампінг та єдиний в Україні всесезонний санний атракціон родельбан.
  • Тюбінг.
  • Зручне транспортне розв’язування.
  • Великий вибір пунктів оренди лиж, сноубордів та екіпірування.
  • Для початківців є лижна школа. Тут не лише ставлять на лижі новачків та малюків, а й допомагають відточувати майстерність впевненим лижникам.
  • Поруч є спа-комплекс «VodaClub», де можна релакснути між покатушками в теплому басейні та спа під відкритим небом.
Буковель не спить навіть уночі
Буковель не спить навіть уночі

Бюджет відпочинка у Буковелі

Буковель не можна назвати найдешевшим гірськолижним курортом. Скоріше навпаки. Але чим більше переваг і чим вища якість сервісу, тим  це очікуваніше. Враховуйте, що як мінімум потрібно заплатити за житло та їжу. А ще підйоми, прокат гірськолижного обладнання, розваги, екскурсії.

Ціни на катання наступні, бронюйте скі пас заздалегідь:

  • У низький сезон – до 18.12.2023 та після 17.03.2024 – від 717₴ за день.
  • У високий сезон – з 19 грудня до 16 березня (за винятком святкових днів) – від 1196₴ за день.
  • На різдвяні свята – з 2 по 6 січня – від 1568₴ за день.

Прокат комплекту сноуборду або лиж на тиждень за сезон становить близько 2000 грн.

Середній чек у ресторанах, кафешках, колибах з першої та другої страви – близько 400-500₴ на одну особу.

Вартість проживання залежить від сезону, категорії готелю та номера. Найдешевший варіант житла у Буковелі – у віддалених на 30-50 км садибах, з мінімальними зручностями (ліжко, телевізор, Wi-Fi, прибирання номера раз на кілька днів, сауна за наявності за додаткову плату) та домашньою кухнею. У розпал зимового сезону ціна двомісного номера у приватному будинку стартує від 850₴ за добу.

Отже, рахуйте. Тиждень відпочинку взимку в Буковелі при активному катанні, з харчуванням та проживанням, обійдеться для одного не дешевше за 14-15 тисяч грн. Щоб житло обійшлося недорого, не обов’язково бронювати найдешевший задовільний варіант та витрачати дорогоцінний час на дорогу та пошуки таксі. Перейдіть до розділу туризму та забронюйте готель у самому серці гірськолижного курорту Bukovel зі знижкою до 50% ?

Найкращі готелі в Буковелі, які подарують вам незабутній відпочинок ?

  • «Mardan Palace SPA Resort»: від 6399 8000₴ за 2 дні зі сніданками, спа, спортивним майданчиком та барбекю.
  • «Новий»: від 4199 5600 грн за 2 доби зі сніданками, сауной і мангалом.
  • «Villa Leku»: від 6749 9000₴ за 2 дні зі сніданками, спа, барбекю.
Акції
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «White House»
Яблуниця (Івано-Франківська область), Горишків ділянка, 379
-34%
3800 грн
2499.0 грн
Показати всі
24 акцій

Як доїхати

Найзручніше добиратися до Буковеля з Івано-Франківська приватним або рейсовим приміським автобусом. Ціна квитків на рейсовий автобус – від 200₴. До Поляниці можна дістатися також рейсовим автобусом зі Львова.

Будуйте маршрут за допомогою картки:

А ось як виглядає Буковель з висоти пташиного польоту:

Драгобрат

Найвищий гірський курорт України в Закарпатській області, на висоті 1300-1400 метрів над рівнем моря, вище – лише вершини Альпійського хребта. Тут полюбляють відпочивати любителі фрірайду та екстриму, для яких головне – швидкість та висота.

Драгобрат трохи віддалений від цивілізації, що робить його тихим та спокійним. Знаходиться він за 18 км від селища Ясиня, а за 9 км проходить автомагістраль Ужгород – Івано-Франківськ. Але навряд чи їхати сюди автівкою – найкращий варіант. Під кінець шляху – обидві гірські дороги, що ведуть на Драгобрат, більше схожі на бездоріжжя. Взимку тут під силу пройти лише повнопривідному джипу чи місцевому уазику з Ясині. До Буковеля – 31 км, Ворохти – 41 км.

У Ясині також є два схили для катання загальною довжиною 400 метрів, переважно для початківців. Перший – простий та пологий, з одним бугельним витягом та кількома спусками. Другий – «Спортивна школа» – з крутішими схилами.

Гірськолижний курорт Драгобрат специфічний:

  • Завдяки унікальним природним умовам, створеним підковою Свидовецького гірського масиву, сніговий покрив тут тримається довше в порівнянні з рештою гірськолижних курортів Карпат. А на самих вершинах він з’являється вже у листопаді.
  • Високий лижний сезон триває з початку січня до початку березня.
  • Загальна довжина гірськолижних трас Драгобрату становить 10 км.
  • Основна зона катання зосереджена на горі Стог (1704 метри). Тут можуть кататися як новачки, так і досвідчені лижники та сноубордисти.
  • Гора Велика Близниця (1881 метр) підкорена лише досвідченим спортсменам, експертам та фрірайдерам.
  • Найдовша (1300 метрів) та дуже складна (перепад висот досягає 500 метрів) – траса «Стог».
  • Гірськолижний комплекс налічує 10 витягів (бугельні, крісельні та мультиліфти).
  • У комплексі «Драгобрат» відпочиваючі можуть скористатися скі пасом.

Інфраструктуру лижного комплексу Драгобрат дивіться на карті

Карта гірськолижного курорту Драгобрат
Карта гірськолижного курорту Драгобрат

Скільки коштуватиме відпочинок у Драгобраті

Найкращий варіант для активних та впевнених лижників – безлімітний абонемент на день або абонемент на велику кількість підйомів. Найдешевший коштуватиме 780₴ за 10 підйомів (бугельний та крісельний витяги ГК «Карпатська чайка»). Скі-пас на 50 підйомів на ДК «Драгобрат» – від 1000₴ дитячий (до 14 років) та від 2000₴ дорослий.

Красоти Драгобрата
Красоти Драгобрата

Оренда комплекту лиж та сноуборду вартує 250-300₴/день. Більшість кафешок і колиб камерного типу із гуцульською домашньою кухнею, середній чек 250-350₴ на одну особу. У 2023-2024 сезоні вартість економ-номерів у найбюджетніших готелях стартує від 330₴. Тиждень відпочинку взимку у Драгобраті з дворазовим харчуванням, проживанням та щоденним насиченим катанням обійдеться близько 13000-14000₴.

Не переплачуйте та бронюйте готель зі знижкою від Покупона до 30%. Тільки робити це потрібно заздалегідь, у розпал сезону найкращі місця розлітаються миттєво.

  • «Freerider»: від 5039 6300₴ за 3 дні відпочинку для двох.
  • «Alpine Eco Chalet & Wellness»: від 8959 11200₴ за 4 дні з мангалом, настільними іграми та приміщенням для сушіння лиж. 
Акції
Від 3 ночей з харчуванням у готелі «У Роберта»
Чорна Тиса (Закарпатська область)
-20%
8100 грн
6479.0 грн
Показати всі
1 акцій

Як дістатись до Драгобрата

Найкоротший маршрут із Києва на машині – через Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ (654 км), або Дунаївці, Коломию, Борщів та Яремчу (685 км) до Ясині. Але на другому маршруті більше складних ділянок дороги.

З Одеси до Драгобрата краще їхати через Балту, Тростянець, Нову Ушицю, Дунаївці, Делятин та Ясиню (774 км). З Києва також курсують прямі потяги Київ – Ясіня. Дорогою близько 12 години.

Карта проїзду автівкою:

Яремче

Невелике колоритне містечко Івано-Франківської області, за 40 км від комплексу Bukovel. Яремче вважається одним із найекологічніших місць на Україні, де за всю його історію ніколи не було жодного промислового заводу.

З точки зору гірськоолижки Яремче підійде для лижників і сноубордистів новачків, а також для відточення майстерності. На горі Багрівець є два лижних спуски довжиною 200 і 300 метрів. Перепад висот — 100 метрів. Працюють бугельні підйомники. 

Бюджет

Прокат комплекту лиж коштує від 150 грн на цілий день, повного комплекту гірськолижного спорядження, включаючи окуляри – в районі 450₴. Середній чек по їжі у ресторанах-колибах – приблизно 350-400₴ з особи. Вартість проживання, як завжди, залежить від категорії номера, готелю та періоду. У розпал сезону 2023-2024 бюджетний двомісний номер може коштувати від 500₴ за добу. Щоб не переплачувати за гарний номер та повною мірою насолоджуватися гірськолижним відпочинком у Яремчі, рекомендуємо скористатися знижками від Покупону.

Де відпучити в Яремче:

  • «Карпатські зорі»: від 6799 8000 грн за 2 дні з дворазовим харчуванням та безлімітним спа. 
  • «Yaremche Club Hotel»: від 3899 5200₴ за 2 доби зі сніданками та заняттями у спортзалі.
Акції
SPA-відпочинок з харчуванням у «Карпатські зорі»
Яремче (Івано-Франківська область), Петраша вулиця, 6А
-20%
6400 грн
5199.0 грн
До 20 відвідувань соляної кімнати в «Oriona»
Київ, Антоновича вулиця, 99
-65%
260 грн
99.0 грн
Показати всі
2 акцій

Як дістатися

Яремче популярне не лише взимку, а й у будь-яку пору року. Почасти тому, що тут багато визначних пам’яток. Але свій позитивний внесок зробила і зручна транспортна розв’язка. В Яремчі є залізничний вокзал, тому із багатьох великих міст (Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Київ, Харків, Дніпро, Одеса) зручно діставатися поїздом. Якщо ви подорожуєте з Києва або Харкова, дивіться поїзди на Рахів, Кваси, Ворохту.

Карта для маршруту автівкою:

Яблуниця

В оточенні гір розмістилось селище Яблуниця Івано-Франківської області, яке приховує в собі чимало сюрпризів. Перший ㅡ дуже приємні ціни на відпочинок у високий зимовий сезон, і другий сюрприз ㅡ зупинившись в Яблуниці, ви легко можете кататися до Буковеля, подолавши всього-лиш якихось 13 км в один бік.

Траси

В Яблуниці 6 бугельних підйомників і 6 трас. Розташовані вони на горах Микулинка, Коза, Діл і підійдуть для початківців і не дуже професійних лижників:

  • Чешка і Динамо-1 (колишня Львівська) – найдовші червоні траси по 900 метрів, з перепадом висот близько 280 метрів. Крутизна схилів підходить для лижників середнього рівня професіоналізму в катанні на лижах та сноуборді.
  • Кооперативна – червона траса довжиною 860 метрів, з перепадами висот 250 метрів.
  • Коза – синя для новачків і всіх, хто ще не зовсім впевнено управляється з лижами, протяжність 650 метрів.
  • Млинці – легка синя траса в 500 метрів на горі Микулинка.
  • Корова – найкоротший і найпологіший синій спуск в 200 метрів, де вчитися кататися зможуть навіть діти.
Карта лижних трас Яблуниці
Карта лижних трас Яблуниці

Вартість відпочинку у гірськолижний сезон

Великий плюс зимового відпочинку в Яблуниці ㅡ вартість одноразового підйому становить від 50₴. Денний абонемент коштує близько 400-550₴ в залежності від підйомника. Прокат гірськолижного комплекту – від 220₴. Плюс їжа – в середньому 350-400₴ з людини і проживання в готелі – від 450₴ двомісний номер за добу.

Відпочити рекомендуємо в готелі «Беркут.Перевал»: у вартість 2175 3200 грн входить 2 дні проживання з дворазовим харчуванням та відпочинком в альтанках з мангалами.

Яблуниця схожа на казку
Яблуниця схожа на казку
Акції
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «White House»
Яблуниця (Івано-Франківська область), Горишків ділянка, 379
-34%
3800 грн
2499.0 грн
Відпочинок All Inclusive у «GORGANY resort & SPA»
Яблуниця (Івано-Франківська область), Діл вулиця, 265
-20%
8880 грн
7099.0 грн
Показати всі
2 акцій

Як дістатись

Їхати в Яблуниці найзручніше з Івано-Франківська з приватним перевізником. Дорога займе близько 2 годин. Вартість трансферу коливається від 150 до 460₴ з людини.

Набагато зручніше їхати відпочивати в Яблуницю на власному авто. Так ви зможете безперешкодно їздити кататися на лижах чи сноуборді в сусідні Буковель і Яремче. Карта проїзду:

Славське

Славське ㅡ прикраса Львівської області. У селищі є все для європейського гірськолижного відпочинку ㅡ гарні готелі, ресторани, а, головне, відмінні траси, на яких можна покататися від душі.

Почнемо по порядку:

  • Гора Тростян: 7 бугельних та 1 крісельний витяг; 11 трас, 6 з яких відповідають міжнародним стандартам. Також є невеликий схил для тюбінгів і санок.
  • Гора Погар зацікавить екстремалів своїм південним схилом, де знаходяться найбільш «міцненькі» траси в Славському. Крім них є ще 7 спусків різного рівня складності, які можна поєднувати між собою. На горі розташовані крісельник та бугель, а також кілька мультиліфтів. На Погарі є нічні катання, а схили готуються ратраками. 
  • На Креміні розташовані 2 найпопулярніші бугелі Славського ㅡ Політехнік та ФМІ. Ці схили ідеальні для початківців та середнячків. Плюс тут дуже розвинена інфраструктура – перехопити смачненького можна в будь-якій точці лижного маршруту. Інструкторів теж вистачає на всіх, від малечі, до дорослих, які вирішили освоїти новий спорт.
  • На Менчулі 2 основні траси, але сама гора набагато крутіша, ніж Кремінь, тому підійде для серйозних та суворих лижників. Якщо ви якраз із цієї серії, то вперед – підкорювати витяг «Варшава». Траса ближче до лісу вважається червоною, середня підійде для різних рівнів лижників, а внизу біля бугеля ви знайдете похилі схили для навчання.
  • Високий Верх можна віднести до Славського умовно, через відстань від селища в 8 км, але все ж таки. На горі є один крісельний і 3 підйомники бугеля, і велика кількість пересічних між собою трас різного рівня складності.

Усі схили Славського добре підготовлені та укомплектовані. На будь-якій є пункти прокату, інструктори та кафешки.

Бюджет

За вартістю:

  • Денний абонемент на витяги взимку 2023-2024 – від 450₴ у будні та від 530₴ на вихідні та свята;
  • Разовий підйом на бугелі – від 50 грн;
  • Прокат обладнання для катання – від 150 грн. на добу;
  • Житло – від 300₴/добу, харчування – в середньому 250₴ на одного.
У Славському широкі зручні спуски
У Славському широкі зручні спуски

Якщо забронювати готель зі знижкою від Покупону, то можна заощадити на проживанні до 55% від вартості готельного прайса. Так що обирайте і бронюйте заздалегідь, поки є місця.

  • «Калина»: від 1999 3000 грн за 2 дні з дворазовим харчуванням та більярдом. 
  • «Зербань»: від 1799 4100 ₴ за 2 суток зі сніданками та вечерями.
Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей відпочинку з харчуванням у «Дзвінка»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 67Б
-53%
3240 грн
1599.0 грн
Показати всі
9 акцій

Як дістатись

Славське ㅡ один з найбільш зручних курортів з точки зору транспортної розв’язки, оскільки в селищі є власна залізнична станція. Наприклад, з Києва до Славського можна доїхати безпосередньо на поїзді Київ-Чоп або Київ-Ужгород. Прямий транспорт до Славського ходить з Харкова та інших великих міст України. Найзручніший варіант – швидкісний «Лижний експрес», який починає ходити з 30 грудня з Києва безпосередньо до Славського. Відправлення поїзда відбувається щодня о 5:59, прибуття – о 13:55. Дорогою є зупинки у Львові, Стрию та Сколе.

Дістатися на автомобілі можна по непоганий трасі:

Читайте також:
Цікавинки та розваги Яремче
? Улюблений курорт фрірайдерів Драгобрат
Буковель – наймодніший курорт Карпат
? Кращі ідеї відпочинку у Славському
Круті ідеї зимового манікюру
? Як доглядати за шкірою взимку

Орявчик

В Орявчику, як і в числі інших гірськолижних курортів Львівської області, є все, щоб сміливо їхати сюди кататися на лижах. Місце підійде для тих, хто хоче стати на лижі, оскільки тут є пологі схили, ідеальні для новачків.

Лижний комплекс Орявчик в Карпатах України пропонує 2 траси довжиною 450 м, які розраховані для початківців. До них веде зручний бугельний підйомник з великою пропускною здатністю. І в цьому величезний плюс ㅡ тут практично немає черг біля кас.

Також на горі є невеликий спуск для тюбінгу і кілька локацій для перекусу. У селищі працюють лижні школи, є багато прокатів обладнання.

В кінці селища Орявчик, недалеко від дороги, розташований комплекс «Звенів». Його 4 траси набагато довше, від 1200 до 600 м, але при цьому досить пологі і зручні для розслабленого катання. Тут є 2 бугелі, інструктори з катання, пункти прокату обладнання і ресторанчики.

Для любителів крутіших гір можна проїхатися в Тисовець (3 км).

Скільки коштуватиме відпочинок

За витяг потрібно заплатити від 400₴ за 10 підйомів і 100 грн за 5 підйомів на схил для сноутюбінгу. Денний абонемент обійдеться у суму від 600₴, але можна заплатити за півдня – 400₴. Середній чек по їжі у місцевих ресторанчиках 250-300 грн. на одного. Прокат обладнання для покатушок – 200-300₴/добу. Вартість житла у приватному секторі Орявчика грудня до березня стартує від 570 грн за добу. Але зі знижкою Покупона до 25% дешевше вийде забронювати номер в одному з найкращих готелів з харчуванням і додатковим пакетом послуг.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у «Георгій» у Карпатах
Орявчик (Львівська область), Перша Розтока вулиця, 5А
-25%
6550 грн
4909.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Георгій»
Орявчик (Львівська область), Перша Розтока вулиця, 5А
-25%
6550 грн
4909.0 грн
Показати всі
2 акцій
В Орявчику абсолютно чарівні місця
В Орявчику абсолютно чарівні місця

Як доїхати

До Орявчика можна дістатися автобусом зі Львова, Сколе або Стрия. Вартість поїздки: від 250₴ поїздом або близько 320-430₴ з особи, якщо їхати автобусом. Також зручно їхати до Орявчика з Ужгорода.

Карта проїзду на автомобілі:

Мигове

Один з наймальовничіших куточків Чернівецької області з комфортними умовами для відпочинку на лижах і в SPA ㅡ Мигове. А ще тут смачна колоритна їжа і безліч розваг. 

Комплекс Мигове – це 3 траси різного рівня складності:

  • Навчальна, довжиною 600 м.
  • Синя, довжиною 1100 м.
  • Червона ㅡ 1240 м.

Всі маршрути повністю безпечні і в дуже гарному стані. Тут є штучне засніження схилів, сніг щодня утрамбовують ратраками. У підстави гори є медпункт, прокат і багато ресторанчиків. На відео можна подивитися як проходить катання на лижах і сноуборді в Миговому ?

Бюджет

Прокат повного комплекту спорядження для катання обходиться відпочиваючим в 300₴ на день, а денний абонемент скі-пас коштує 650₴, також є нічне катання. У високий лижний сезон 2023-2024 вартість житла у Мигові стартує від 1200 грн. Дешевше, якщо є, то потрібно бронювати за кілька місяців вперед – це неминучість будь-якого популярного гірськолижного курорту Карпат. Але є і приємна новина – з Покупон можна заощадити. У Миговому багато готелів, і всі вони зручно розташовані на невеликій відстані від витягів. На сайті Покупон ви можете забронювати житло за приємними цінами зі знижкою до 35%, орієнтуючись на відгуки та умови проживання.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

Як доїхати

Доїхати до Мигово найпростіше від Чернівців. Це не займе більше години навіть на рейсовому автобусі.

Як дістатися до Мигово на машині:

Поляна

Закарпатська Поляна відома перш за все своїми цілющими мінеральними водами. Але і лижникам буде весело, адже тут вистачає і цікавих спусків, і красивих гірських видів.

У Поляні кілька схилів для катання. Бугель від готелю «Катерина» веде до пологого схилу довжиною 800 м, на якому буде комфортно і новачкам і впевненим лижникам. Великий плюс схилу в наявності нічного катання.

У комплексі «Ведмежа» Закарпатської області, в 3 км від Поляни, теж працює бугель і є траса для катання довжиною 1200 м. Схил широкий і комфортний навіть для новачків. 

Траси в Поляні Закарпатської області
Траси в Поляні Закарпатської області

Бюджет

Поляна, як і інші гірськолижні курорти Закарпаття, пропонує житло у різному ціновому діапазоні. Найбюджетніший двомісний номер у розпал сезону 2023-2024 коштуватиме від 670₴ за добу. Вартість прокату лиж ㅡ від 220₴ за добу. Витяг на цілий день коштує близько 500 грн. Середній чек по їжі у кафе-ресторанчиках – 350-400 грн.

Кращі готелі Поляни:

  • «Quelle Polyana»: від 3375 4500 грн за 3 дні з триразовим харчуванням, сауною та басейном, масажем стоп та лікуванням мінеральною водою.  
  • «Срібний Водограй»: від 2379 3400₴ зі сніданками та мінеральною водою.
На Закарпатті захоплюючі види
На Закарпатті захоплюючі види
Акції
Від 3 ночей в квітні зі SPA у «VitaPark Поляна»
Поляна (Закарпатська область), Європейська вулиця, 25
-15%
7818 грн
6645.0 грн
Від 3 ночей в травні з харчуванням у «VitaPark»
Поляна (Закарпатська область), Європейська вулиця, 25
-15%
8412 грн
7149.0 грн
Показати всі
7 акцій

Як доїхати

Проїзд в Поляну на громадському транспорті дуже зручний. Є варіант доїхати на автобусі від залізничної станції Свалява (всього 10 км). Якщо потяги з вашого міста не ходять через Сваляву, можна доїхати в Поляну через Львів (195 км), Ужгород (75 км) або Мукачево (36 км).

Карта проїзду на автомобілі:

Пилипець

Пилипець, хоча і невеликий, але серед лижників користується заслуженою популярністю. Тут є де задовольнити пристрасть до лижних розваг, а місцевий колорит і красиві ліси не втомлюються радувати око.

У селищі є гірськолижні спуски, які підійдуть для непрофесійних лижників та новачків. Кататися тут просторо та повністю безпечно.

На горі Гемба, однією з найвищих гір масиву Полонина Боржава, розташований один з найдовших спусків в Україні – близько 6 км. До нього веде сучасний швидкісний підйомник «Боржавські полонини». Крім нього, на горі є ще один бугельний, а також крісельний. Загальна довжина трас на Гембі сягає 20 км. Є спуски для лижників будь-якого рівня, навіть окремий невеликий з мультиліфтом для навчання початківців. А є і більш складні, куди прямують впевнені лижники. Любителям покататися вночі варто взяти на замітку турбазу «Затишок».

На горі Жид-Магура є 4 спуски для середнього рівня та новачків. Ведуть туди два бугельні витяги.

І бонус ㅡ в Пилипці багато схилів для фрірайду, як і інструкторів, з якими можна організувати неймовірні ексклюзивні спуски.

Бюджет

Обладнання в оренду можна знайти від 100 грн за повний комплект із лижами та захистом. Ціни на підйомники стартують від 30₴ за один підйом на бугельному та від 60₴ – на крісельному, разовий підйом на крісельному коштуватиме 150₴. Середній чек з їжі у місцевих закладах – 350 грн. У зимовий сезон двомісний номер у Пилипці з Wi-Fi, без харчування можна знайти за 590-1400₴. Але можна і заощадити завдяки знижці від Покупону до 60%.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками та лазнею в «Оберіг»
Пилипець (Закарпатська область), 79А
-30%
1820 грн
1269.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Показати всі
3 акцій
Від Пилипця рукою подати до озера Синевир
Від Пилипця рукою подати до озера Синевир

Як доїхати

Їхати в Пилипець на громадському транспорті однаково зручно зі Львова (195 км) і Ужгорода (135 км). Від обох залізничних станцій їздять як рейсові автобуси, так і приватні перевізники.

Карта проїзду на автомобілі:

Верховина

Ще одна перлина Івано-Франківської області – селище Верховина, яке знаходиться біля мальовничої річки Чорний Черемош. Що стосується гірськолижних спусків, то їх тут негусто: один на горі Пушкар у самій Верховині та три спуски у селищі Ільці. Натомість тут ідеальні умови для початківців та лижників середнього рівня підготовки без переплати за «відточування гірськолижної майстерності».

Снігові схили Верховини, Карпати, Івано-Франківська область
Снігові схили Верховини, Карпати, Івано-Франківська область

Лижна траса у Верховині має 60 метрів завширшки, близько 400 метрів завдовжки з низькими перепадами висот не більше 70 метрів. Максимальна крутість спуску близько 18 градусів. До спуску веде бугельний підйомник. Тут можна покататися на тюбах. Поруч розташовані медпункт, прокатний та навчальний центри.

Поруч в Ільцях, на горі Запідки, є ще три, більш складних і довгих підготовлених спуски. Довжина близько 700 метрів, ширина – 40 м, крутизна – до 26 градусів.

Бюджет

Скі-пас на цілий день коштуватиме приблизно 250 грн, один підйом ㅡ 10 грн. Оренда обладнання для спусків коштує від 100 грн. Найбюджетніший двомісний номер у приватній садибі у грудні можна зняти від 500₴ за добу. Середній чек із харчування у кафе та місцевих колибах – приблизно 250-300 грн з особи.

Як дістатися

Доїхати до Верховини можна від залізничного вокзалу Ворохти (31 км) або Івано-Франківська (120 км). В обох випадках ви можете скористатися послугами приватних перевізників (близько 500 грн від Івано-Франківська на одну особу). Крім цього, з автовокзалу Івано-Франківська на Верховину регулярно ходять автобуси.

Карта проїзду на автомобілі:

Волосянка

Волосянка – один з найсучасніших курортів на західній Україні у Львівській області. Гірськолижний комплекс тут почав розвиватися з 2005 року і зараз радує любителів зимового спорту різноманітністю трас і продуманою інфраструктурою.

У Волосянці 11 основних трас на Зворці, котрі плавно переходять на Високий Верх, до комплексу «Захар Беркут». Основна визначна пам’ятка курорту ㅡ найдовший крісельний підйомник в Україні – 2710 м. Кріселку доповнюють 3 бугелі. 

Загальна довжина спусків ㅡ 9 км: 6 синіх для новачків, 4 червоних і 1 чорна екстремальна траса. Більш пологі спуски для початківців і лижників середнього рівня розташовані у верхній частині спортивного комплексу з боку джерела «Писана Криниця». Для впевнених катальщиків ідеально підходять нижні схили гори. Для всіх підйомників працює єдиний скіпас.

Під Зворцем є лижна школа, прокат устаткування для катання, медпункт. Колиби та місця для перекушування розкидані біля підніжжя всіх схилів, а найкрасивіший вид (і смачний глінтвейн) у колибі «Високий Верх», розташованій на вершині гори біля верхніх станцій.

Вартість відпочинку у сезон

Найдешевший варіант житла у високий лижний сезон 2023-2024 можна знайти за 650₴ на добу. Це буде двомісний номер із безкоштовним Wi-Fi, але без харчування. Додайте до цього 2-3 перекуси у місцевому кафе-ресторанчику із середнім чеком у 250-300₴, прокат гірськолижного обладнання – в день близько 100₴ – та вартість витягів. Один підйом на крісельному коштуватиме 250₴. У результаті вам знадобиться близько 10-12 тисяч гривень за тиждень на двох.

Акції
Від 3 ночей зі сніданками в «Аура гір» у Карпатах
Волосянка (Львівська область), Івана Франка вулиця, 45
-20%
3300 грн
2639.0 грн
Показати всі
1 акцій

А ось як виглядає Волосянка з висоти ?

Як доїхати

Доїхати до села Волосянка можна на автобусі зі Львова або Стрия. Зручно добиратися до Волосянки і від Славського ㅡ з ж/д вокзалу регулярно їздять приватні перевізники і рейсові приміські автобуси.

Карта проїзду до Волосянки на автомобілі:

Косів

Косів (Івано-Франківська область) хоч і знаменитий на всю Україну своїм величезним сувенірним ринком, але все ж більше цікавий як гірськолижний курорт з приємними цінами і якісною інфраструктурою.

У Косові зручні широкі траси
У Косові зручні широкі траси

Це невеликий і спокійний гірськолижний курорт. Біля села є кілька трас середнього рівня складності і підйомники, які допоможуть вам зручно до них дістатися. 

Найдовша траса – на горі Михалків – у довжину близько 1,5 км, з хорошим перепадом висот у 250 м, але при цьому не горбиста. А отже, ви легко покатаєтеся з вітерцем і задоволенням. Поруч є пункт прокату спорядження. Підйомник працює всього усього 4 години на день (з 12:00 до 16:00).

У Косові ви знайдете дві невеликі траси:

  • Перша – на станції «Україна». Сюди треба їхати зі всім спорядженням, бо тут немає прокатів. Її великий плюс у малолюдності, а отже на ній буде комфортно та безпечно навіть новачкам.
  • Друга ㅡ у бік Тюдова, на СТРУМ «Сокільське». Довжина бугельника 200 м, є цілих 3 спуски середнього рівня складності від 400 м до 600 м. Новачки можуть скористатися послугами інструктора, а на пункті оренди є великий вибір різноманітного сучасного обладнання. 

Бюджет

Вартість номерів починається від 700₴ за добу. Середній чек по їжі 350-400 грн на особу. Разом відпочинок у Косові Івано-Франківської області на тиждень для однієї людини (при активному катанні) коштуватиме приблизно 7000-8000₴. Курортна зона Косова включає як саме місто, так і навколишні села (Річка, Черганівка), звідки також зручно добиратися до витягів. Вона багата комфортними готелями, тож вибирайте на свій смак: від захованих у глушині шале до готелів з масою розваг. У новому зимовому сезоні 2023-2024 бронюйте номери в готелі зі знижками від Pokupon.

Акції
Чистка обличчя в косметології «Естетика»
Київ, Тургенєвська вулиця, 52-58
-67%
550 грн
249.0 грн
До 10 сеансів лазерної епіляції у «Laser secret»
Київ, Петра Григоренка проспект, 28
-89%
1110 грн
599.0 грн
Показати всі
3 акцій

Як дістатись

Косів розташований в 95 км від Івано-Франківська. З ж/д вокзалу їздять приватні перевізники, а рейсові автобуси з Івано-франківського автовокзалу відправляються приблизно кожні 3-4 години. Також до селища можна дістатися від залізничної станції Вижниця, яка знаходиться за 12 км від селища.

Відпочинок в Косові запам'ятається гарними краєвидами
Відпочинок в Косові запам’ятається гарними краєвидами

Мапа проїзду до Косова для автомобілістів:

Читайте також:
Куди поїхати у грудні
Ідеї для поїздок в січні
Куди поїхати у лютому
Як відзначити Новий рік
Чим зайнятися у Миговому
Відпочинок та лікування мінеральною водою у Сваляві
Як приготувати глінтвейн у домашніх умовах

Будь-яке місто чи селище зимових Карпат дихає мріями про швидкість. Від зелених трас для початківців до фрірайдових схилів – все дарує вам радість висоти. Тож вибирайте, де саме ви кататиметеся цього сезону і не бійтеся нового, чи то спуски, чи то гірськолижне екіпірування. Діліться в коментарях, на якому з курортів ви вже відпочивали, і який вам найбільше запам’ятався?

12 коментарів
  • Наталья

    Люблю Драгобрат – там впервые встала на лыжи))) Но не против побывать на других карпатских курортах, очень интересно было почитать ваш обзорчик!

    • {:ru}Дарья Погребная{:}{:uk}Дар'я Погребна{:}

      Добрый день, Наталья! Спасибо, что читаете нас. Желаем вам ярких зимних путешествий ?

  • Victor Igorovich

    Дуже сподіваюсь вибратись цього року кудись за вашого добірка…

    • {:ru}Дарья Погребная{:}{:uk}Дар'я Погребна{:}

      Вітаємо, Вікторе! Дякуємо за увагу до нашого блогу. Бажаємо вам веселих подорожей цією зимою ?

  • {:ru}Наталья Авдеева{:}{:uk}Наталя Авдєєва{:}

    Обожнюю Драгобрат, це було кохання з першої ж подорожі, ніколи не бачила красивішого місця

  • Виталий

    моя любимая гора для катания – Погар. как раз она описана в статье. и это действительно так – склоны этой горы идеальны для профи-экстремалов

  • Борис Игнатов

    кто куда – а я в Косов. просто потому, что у меня там живет тетя. с удовольствием приезжаю к ней в гости. именно она научила меня так классно кататься на лыжах

  • Тина

    полезная статья, так как не так просто выбрать куда поехать. у каждого курорта свои преимущества. но природа каждого красива по-своему

  • Ruslana.we

    как же я довольна, что успела зимой отдохнуть в буковеле! хоть и погода была теплая для зимы, но вполне отдых активным получился. все-таки обустроено все отлично и для лыжников, и просто погулять где есть. кафе хорошие многие на уровне киевских.

  • Ленка

    мы в драгобрат ездим компанией в январе уже не первый год.. уже жду с нетерпением

  • Ирина

    В Славском отлично отдохнули и покатались. Ездили компанией, снимали уютный домик по рекомендации друзей. Сюда легко добраться, а на обратном пути еще с удовольствием погуляли во Львове

  • Артем

    Мой выбор – Буковель. Самые лучшие трассы страны. Но и самый дорогой курорт, конечно.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *