Пляжі Києва і області: де безпечно купатись і відпочивати влітку 2024

Найпопулярніша розвага влітку в місті – це, звичайно, пляж. Але в умовах війни пляжний відпочинок у Києві та Київській області не рекомендований, до того ж категорично заборонено кататись на квадроциклах, човнах, катерах. Хоч як би сильно не хотілося засмагати і купатися, поставтеся до водних розваг максимально відповідально. BlogPokuponTeam зібрав найкращі пляжі в Києві (платні та безкоштовні), а також локації, де заборонено купатися. Цього сезону рекомендуємо також звернути увагу на безпечніші міські та заміські комплекси з басейном поряд з Києвом.

Важливо пам’ятати, що питання розмінування територій ще довго буде актуальним і відпочивати на пляжі в Києві та області можна лише у перевірених місцях. Також влада рекомендує утриматися від відвідування зон відпочинку, де поблизу немає укриттів та захисних споруд.

Акції
4 заняття аквааеробікою у школі «CitySwim»
Київ, Олександра Кониського вулиця, 3/9
-30%
960 грн
669 грн
Сертифікат на меню кухні в «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-25%
1900 грн
1499.0 грн
Показати всі
7 акцій

Де купатися і засмагати на правому березі

Оболонь, Голосіївка і навіть центр Києва рясніють місцями, де можна позасмагати і поплавати. Вибір величезний: найширший Дніпро і його притоки, чисті ключові озера. Обирайте що ближче і до душі!

Пляж «Adrian»

Пляж «Адріан» на озері Крючок у Крюківщині – один із найпопулярніших у передмісті. Сюди регулярно завозять чистий пісок, на території є всі зручності, альтанки, мангали, волейбольний майданчик. Для любителів екстриму – катання на вейкборді на найвищій канатній дорозі у Києві та області від вейк-парку «Піратська бухта» – зі знижкою 45% від Покупон вейк-покатушки обійдуться дешевше.

Пляж «Adrian» на озері Крючок у Крюківщині

Координати: 50.3498416,30.3599152

Пляж «Наталка»

Облаштований зовсім недалеко від однойменного парку на Оболонській набережній, пляж «Наталка» виходить на Дніпро. Користується великою популярністю серед жителів Оболоні і Мінської.

Пляж «Наталка» на Оболоні
Пляж «Наталка» на Оболоні

Тут ви знайдете і волейбольний майданчик, і зручні тіньові навіси, і лавочки. За окрему плату на пляжі пропонують в оренду шезлонг і парасольку.

Підкріпитися можна в одній з кафешок на набережній. Поруч багато дитячих майданчиків.

Безкоштовний муніципальний пляж «Наталка» у Києві

Умови: тіньові навіси, роздягальні, туалети, прокат шезлонгів, парасольок.
Як доїхати на громадському транспорті: пляж знаходиться на вулиці Героїв Сталінграда, від метро Мінська можна проїхати 2 зупинки на 559 маршрутці.
Координати для побудови маршруту:

Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
58 акцій

«Африка»

Пляж «Африка» на Прирічній теж знаходиться в Оболонському районі. Широкий піщаний пляж виходить на затоку Дніпра Собаче Гирло. На пляжі є всі зручності, він дуже доглянутий і чистий, чим приємно відрізняється від більшості київських зон відпочинку. І ще приємний бонус ― в денний час тут чергують рятувальники, тому купатися можна спокійніше.

Пляж на Прирічній у Києві
Пляж на Прирічній у Києві

На самому пляжі є кафе, де можна купити все необхідне і смачно перекусити. Можна орендувати шезлонг на цілий день. Але якщо плануєте їхати в вихідний, то краще забронюйте шезлонг заздалегідь (можна забронювати по телефону +38 (067) 501-13-08) і готуйтеся до того, що людей на пляжі буде багато.

Умови: роздягальні, туалети, прокат шезлонгів, парасольок.
Як доїхати на громадському транспорті: пляж знаходиться на Прирічній 31, від метро МІнська можна проїхати на 24 автобусі або 402, 476 маршрутках.
Координати для побудови маршруту:

Редькино або «Міністерський» пляж

Не тільки Дніпром багатий Київ, але й озерами. І зона відпочинку на озері Редькіна ― тому підтвердження. Пляж чистий і відносно новий, його облагородили лише кілька років тому.

«Міністерський» пляж і озеро
«Міністерський» пляж і озеро

Вода в озері ключова, тому довго не зацвітає від київської спеки, при цьому добре прогрівається. Пісочок досить чистий. Поруч з пляжем знаходиться прекрасний ліс.

На пляжі є роздягальні, для любителів активного відпочинку ― волейбольна сітка. Навколо озера є багато альтанок для відпочинку з мангалами.

Чистий пісчаний пляж на Редькіна, Київ
Чистий пісчаний пляж на Редькіна, Київ

Умови: роздягальні, альтанки з мангалами.
Як доїхати на громадському транспорті: пляж знаходиться недалеко від метро Героїв Дніпра і метро Мінська, у напрямку від вулиці Богатирської, від метро можна проїхати на 32 тролейбусі до зупинки «Полярна», і пройтися близько 30 хвилин пішки. Або проїхати від метро Мінська на 99 автобусі до зупинки «Діагностичний центр» і прогулятися хвилин 20 пішки.
Координати для побудови маршруту:

Блакитне озеро

Голубе озеро розташоване по Обухівській трасі недалеко від Києва в селі Підгірці. Відмінність цієї зони відпочинку – чистий білий річковий пісок, такі собі Мальдіви недалеко від Лисої гори.

Пляж «Лобстер» на Блакитному озері
Пляж «Лобстер» на Блакитному озері

Пляжі на Блакитному озері різняться. Для любителів відпочинку дикунами знайдуться відокремлені містечка. А є і більш облаштовані комфортні зони відпочинку, такі як пляж «Лобстер». Правда за вхід і місце з парасолькою від сонця, з шезлонгом доведеться заплатити: 400 грн в будні і 500 грн – вихідні. Дітям до 7 років вхід на «Лобстер» безкоштовний без надання окремого шезлонга. Трохи дешевше – на пляжі «Імперія»: 200 та 250 грн відповідно.

На території пляжу:

  • ресторан європейської та авторської кухні;
  • бар з кальяном і коктейлями;
  • тенісний корт;
  • футбольне поле.
Лобстер пляж
Лобстер пляж

Умови на Блакитному озері відрізняються залежно від пляжу.
Як доїхати на громадському транспорті: на 309 або 789 автобусі від метро Видубичі до зупинки Підгірці.
Координати для побудови маршруту:

Маячок Beach Club

Пляж Маячок Beach Club в Києві платний, але він точно того вартий. Вас чекає чистий приплив Дніпра, шезлонги, гамаки, парасольки, душі, туалети і навіть аніматори для дітей. І все це входить у вартість відвідування пляжу.

Пляж Маячок на Жуковому острові
Пляж Маячок на Жуковому острові

На території є кафе, бар і відмінна музика для літнього настрою і релаксу. А ще тут завжди можна знайти компанію для активних ігор ― волейболу, футболу, настільного тенісу, акробатичного батуту, фрісбі. Все спортивне спорядження теж входить у вартість відвідування пляжу. Крім цього на пляжі є вейкбординг.

Вартість лежака у пляжній зоні – 600 грн, шезлонг із користуванням басейном у вихідні – 800 грн.
Умови: лежаки, парасольки, кабінки для переодягання, душ, туалет, кафе, парковка, спортивне спорядження, аніматори для дітей.
Як доїхати на громадському транспорті: пляж знаходиться на Лютнева 58А, вам треба проїхати від метро Видубичі на 311 автобусі і вийти на зупинці «Віта-2».
Координати для побудови маршруту:

Акції
Знижка 40% на спуски на тюбінг-гірках
Київ, Голосіївський проспект, 98/2
-40%
0 грн
15.0 грн
SPA-відпочинок на цілий день у будні у «Вишеград»
Вишгород (Київська область), Спаська вулиця, 25
-68%
1900 грн
599.0 грн
Показати всі
94 акцій

Гідропарк ― центр пляжного відпочинку в Києві

Розташований по центру Дніпра острів Гідропарк ― одне з найбільш відвідуваних місць в Києві влітку. Тут є все для відпочинку: велика кількість пляжів, тіниста прохолода, гарні краєвиди, активні розваги і атракціони.

Золотой пляж

Gold Beach – один з найвіддаленіших громадських пляжів Гідропарку, розташований ближче до мосту Патона. Дістатися сюди можна тільки зі станції метро Гідропарк – пішки по прямій близько 2 км або машиною 8-10 хвилин їзди. Звідси відкривається чудовий вид на Батьківщину Мати і Києво-Печерську Лавру. Берег – піщаний.

Інфраструктура пляжу:

  • Прокат лежаків.
  • Працюють рятувальники, медпункт.
  • Кабінки для переодягання.
  • Туалет.
  • Є відкриті альтанки, на мангалі можна посмажити шашлик.
Золотий пляж, Гідропарк
Золотий пляж, Гідропарк
Golden Beach в Києві на березі Дніпра
Golden Beach в Києві на березі Дніпра
Спортивний майданчик на пляжі «Золотий»
Спортивний майданчик на пляжі «Золотий»
Рятувальний пункт на «Golden Beach» в Гідропарку
Рятувальний пункт на «Golden Beach» в Гідропарку

Пляж «Венеція»

Один з найпопулярніших та найкращих річкових пляжів Києва розташований на Долобецькому острові у Гідропарку.

На пляжі є туалети, душові кабіни, питні фонтанчики, рятувальники, оновлений скверик з лавками неподалік, атракціони, кафе, майданчики для гри у футбол та баскетбол. Звідси відкривається мальовничий краєвид Венеціанського острова, на Русанівський канал та Микільську Слобідку.

Пляж «Венеція»в Гідропарку
Пляж «Венеція» в Гідропарку

Дикий пляж «Довбичка»

Для любителів пляжного відпочинку а ля натюрель відмінно підійде дикий нудиський пляж «Довбичка». Місце – відокремлене, віддалене від цивілізації, проте чисте і доглянуте. Знаходиться пляж на острові Труханів, а дістатися сюди можна через човнову переправу біля Дитячого пляжу в Гідропарку.

Пляжі на лівому березі Києва

Лівий берег Києва не менш багатий місцями для відпочинку і купання, часом навіть більш привабливими, ніж пляжі правого берега. Тут майже в кожному районі є затишна зона.

Русанівська коса

Русанівка по праву вважається унікальним місцем в Києві з її каналами і великою кількістю зелені. Тут же розташований один з наймальовничіших диких пляжів ― Русанівська коса. З пляжу відкривається чудовий вид на правий берег і гідропарк. А косою його називають за те, що він розташований між Русанівським каналом і Дніпром.

Пляж на Русанівці дикий. Тут ви не знайдете звичних пляжних зручностей, а значить все необхідне краще прихопити з собою і бути готовими переодягатися за кущиками.

Русанівська коса
Русанівська коса

У компенсацію зона відпочинку на Русанівці розташована недалеко від великої кількості кафе і магазинів, так що голодним не залишиться ніхто.

Умови: відсутні.
Як доїхати на громадському транспорті: пішки від станції метро Лівобережна по Раїси Окіпної в сторону Русанівської набережної.
Координати для побудови маршруту:

Акции
Выиграй SPA отдых на День Конституции в Буковеле
Поляница (Ивано-Франковская область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Выиграй летний отдых на вилле «Оберіг» в Сходнице
Сходница (Львовская область), Бориславская улица, 30
-0%
0 грн
20 грн
Показать все
231 акций

«Березняки»

Пляж на Березняках знаходиться зовсім недалеко від Русанівської коси, але вважається більш чистим. Його територія просто величезна: берегова лінія довжиною більше 3 км, по суті тягнеться від Дарницького моста до моста Патона.

Вид з пляжу «Березняки»
Вид з пляжу «Березняки»

Пляж дикий, і умови для відпочинку треба створювати самим. Але ці невеликі незручності цілком компенсуються захоплюючим видом на ботанічний сад і Видубицький монастир.

Для діток недалеко від пляжу розташований парк «Вербний гай» з різноманітними дитячими майданчиками. Магазини – через дорогу, але якщо зручніше, то візьміть з собою воду, перекус і все, що вважаєте за потрібне.

Купання в спеку на «Березняках» в задоволення для всіх поколінь
Купання в спеку на «Березняках» в задоволення для всіх поколінь

Умови: відсутні.
Як доїхати на громадському транспорті: від станції метро Лівобережна або Осокорки на 535 маршрутці.
Координати для побудови маршруту:

«Dune Beach Club»

Окрім диких пляжів на Осокорках є і чудово обладнанні місця для відпочинку, наприклад «Dune Beach Club». Пляж розташований на озері Мартишев і вхід на нього вільний.

Безкоштовний муніципальний пляж «Dune Beach Club» на Осокорках у Києві
«Dune Beach Club» на Осокорках

На пляжі є альтанки для відпочинку, кафе і продуктовий магазин. «Дюна Клаб» доглянутий і прибраний, сюди регулярно підвозять чистий річковий пісок, є урни для сміття.

Умови: туалет, кафе, магазин.
Як доїхати на громадському транспорті: від метро Лівобережна або Осокорки до кінцевої зупинки 42 автобуса, від станції метро Дарниця до кінцевої 545 маршрутки.
Координати для побудови маршруту:

«Osocor Residence»

Приватний пляж «Осокор» знаходиться зовсім недалеко від міста. Він виходить на чисте озеро Святище. Сам пляж доглянутий, акуратний і продуманий.

На вході розташовані альтанки для відпочинку, є бар, ресторан.

Любителі активного відпочинку можуть пограти у волейбол на облаштованому майданчику, покататися на вейках. Є пристань, з якої прикольно стрибати у воду, недалеко від берега – понтон.

Для малечі передбачений дитячий майданчик біля альтанок і комплекс у вигляді корабля у воді. Особливо цікаві гірки зі спуском в озеро для старших діток і зовсім малят.

Приватний пляж «Osocor Residence» у Києві
Приватний пляж «Osocor Residence» у Києві

Вартість: шезлонг біля басейну у будні 700 грн, у вихідні – 1000 грн; ліжко – 1500 та 2000 грн відповідно; бунгало біля басейну – 2000 та 2200 грн. Дешевше обійдуться місця біля озера: шезлонги – 600 та 800 грн, ліжка – 1200 та 1600 грн, бунгало – 2000 та 2200 грн.
Умови: прокат шезлонгів, парасольок, релакс-зони на пляжі, альтанок, туалет, душ, ресторан, бар, спортивний інвентар.
Як доїхати на громадському транспорті: доїхати до пляжу на громадському транспорті проблематично.
Координати для побудови маршруту:

Де заборонено купатися: пляжі і зони відпочинку біля води

Місто є місто, і серед київської різноманітності пляжів краще знати, які пляжі під забороною. Список непридатних пляжів по висновку санепідемстанції (детальну інформацію можна переглянути на сайті):

  • Веселка.
  • Дитячий.
  • Молодіжний.
  • Райдуга.
  • Тельбін.
  • Центральний.
  • Троєщина.
  • Чорторий (до речі, ви завжди можете відпочити у пляжному комплексі з басейном неподалік «VitaPark Борисфен»).
  • Галерний.
  • Вербний.
  • Пуща-Водиця.

Київські пляжі справді на будь-який смак: від диких та далеких від цивілізації навіть у великому місті до обжитих пляжів з усіма благами для розкішного відпочинку. Окрім пляжів біля відкритої води у місті ще багато зон відпочинку з басейном, де відпочивати комфортно та безпечно – про них ми розповіли докладніше у нашому огляді.

Читайте також:
✔️Аквапарки України: топ найкращих
✔️Як вибрати сонцезахисний крем із SPF
✔️Як правильно засмагати без шкоди для шкіри
✔️Куди поїхати на вихідні із Києва
✔️Куди піти з дитиною у Києві
✔️Красиві локації та місця для фотосесій у столиці

Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
228 акцій

А ви ходите на пляж? Якому віддаєте перевагу? Діліться у коментарях.

12 коментарів
  • Марина

    Дякую за чудову добірку пляжів Кієва. Обовязково в цьому році відвідаю ті, на якіх ще не бувала раніше

  • Наталя

    суперська добірка, тепер треба ще зібратися і добратися, бо в таку спеку тільки й думок, що про пляж

  • Настя

    Квин кантри клаб – мой самый любимый) в списке здесь нету, но очень рекомендую! комплекс за городом, но стоит туда поехать – вокруг сосны, свежий воздух и очень атмосферно! также есть онлайн бронь шезлонгов через интернет, что очень удобно)

  • Кристина

    Скай фемили парк – однозначно лучший пляжный комплекс для отдыха с детьми. Есть детская зона, кроме бассейна на территории парка много других развлечений, работают аниматоры. Единственное – нужно приезжать рано утром, так как к обеду все места как правило заняты…

  • Анна

    Мой любимый пляжный комплекс – Осокор резиденс. Ехать конечно далековато, но из всех комплексов он пока что лучший – большая территория, бассейн, выход к озеру, хороший сервис!

  • mashaa

    Люблю проводить время у воды в летний период, в Киеве побывала наверное на всех существующих пляжах, но мое личное открытие прошлого лета – пляж в Никольской Слободке. Это недалеко от метро Левобережная. Пляж обустроен, есть летний душ, раздевалки, туалеты, довольно чисто , много деревьев, чтобы посидеть в тени.

    • Степан

      Ця зона здоров’я справді дуже добра як місце пляжного відпочинку, але не купання: вода цвіте, її не доглядають і не чистять (на відміну від пляжу).

  • Илона

    В Киеве на мой взгляд довольно неплохие пляжи. Мне нравится отдыхать на воскресенском пляже, там не так людно как в гидропарке, и можно удобно расположиться. В этом году планирую побывать на одном из пляжных клубов, как раз в статье очень хорошо описаны основные из них. Присмотрела ольмеку и клуб на крыше Ocean Plaza

  • Allie44

    Так как живу на Березняках, то часто посещаю местный пляж. Нравится что здесь чисто, есть небольшой парк и очень красивый вид на Днепр и правый берег! Очень советую встретить здесь закат и устроить романтический пикник. Еще в фаворитах озеро Тельбин, а из загородных – голубое озеро в Подгорцах. Правда, не была там уже пару лет, надо это исправить

  • Катя

    Давно не ездила на Чорторой на Днепре, возле Московского (Северного) моста, и лучше бы не ездила. Пляж большой и довольно известный, но такое ощущение, что о нем забыли напрочь (до этого года). Много мусора и вода грязная, много водорослей и зайти в воду трудно( Видела, что там сейчас проходят какие-то работы по благоустройству, но в этом году я бы не советовала ехать туда, возможно до следующего уже приведут все в порядок.

  • Ангелина

    Еще классный пляж “Десна”, возле села Троещина. Его в прошлом или позапрошлом году полностью облагородили, поставили кабинки, туалеты, души. Там есть медпункт и спасатели, территория чистая и вода тоже, даже водорослей нет) Катаюсь туда каждые выходные. Единственное, что не совсем удобный подъезд через поле, но дорога хорошо утрамбована и в принципе заехать не проблема (есть парковка).

  • Оксана

    Мы с друзьями каждый год ездим с палатками на Киевское море, это уже как традиция) Если ехать через дамбу, то где-то через километров 15 есть очень много красивых мест. Раньше людей было не так много, но сейчас с каждым годом становится все больше, по этому иногда приходится покататься чтобы найти место. Но оно того однозначно стоит, там очень красиво, чистое море, лесная зона и можно расположиться комфортно в тени деревьев) Для кого-то может будет плюсом, что море достаточно мелкое и для детей подходит отлично, что-бы окунуть по шею от берега надо отойти метров 200, если не больше)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *